Şimdi Ara

C# LocalDB Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Visual Studio'da c# ile windowsForm uygulaması geliştirdim. Programı bitirip testlerini gerçekleştirdikten sonra setup alıp bir başka bilgisayara kurmak istediğimde sql bağlantı hatası yaşadığımı gördüm. Projede LocalDb tercih etmemim nedeni kullanacak olan kişi/kişilerin standart kullanıcı olmaları. Bu yüzden kurulum yapılacak bilgisayara ekstra Sql yükletmek yerine proje içerisinde LocalDb kullanmak istedim. Bu sayede kullanıcı programı kurup direk kullanmaya başlayabilecekti. Proje ekleme, silme, güncelleme ve listelemelerin yapılabildiği orta çaplı bir program.(.mdf dosyası direk proje içerisinde yer almakta.) Ayrıca proje kendi bilgisayarımda ve sql yüklü olan başka bilgisayarlarda çalışmakta. Sql bulunmayan bir makinada çalıştırmak istediğimde aşağıda yer alan hatayı almaktayım.

Alınan Hata:
    MsSql Error: 50-LocalDatabase RuntimeError

Bu hatayı almamak için gerekli bağlantı satırlarını kontrol ettim ancak bir hata bulamadım.

App.config içerisinde yer alan bağlantım bu şekilde;
    <add name="conn" connectionString="Data Source=(LocalDB)\v11.0;AttachDbFilename=|DataDirectory|\Database1.mdf; Integrated Security=True" providerName="System.Data.SqlClient" />

Daha önce LocalDb kullanıp bu sıkıntıyı halleden yada çözümü bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

------------------------------------------------------
    Denemiş olduğum çözümler;
    -Projenin ve kurulum yapılmak istenen bilgisayarın Framework'lerinin aynı olması.
    -IIS Manager / Uygulama Havuzu / Gelişmiş Ayarlar / İşlem Modeli / Kimlik = "Local System" olarak ayarlanması.
    -Local'de çalışabilmesi için app.config içerisindeki bağlantı satırının değiştirilmesi.

• localdb kullanmadım daha çok sqlite sqlce kullandım bu tip işler için
    Sql bulunmayan bir makinada çalıştırmaktan kastınız sadece localdb nin msi dosyası var o kurulacak komple sql kurulmayacak sadece bunu kurunca çalışmıyor mu
  • Setup paketine localDb gömmeniz gerek. Gereksinim olarak ayarladığınızda kurulum yapılırken eğer bilgisayarda yok ise localdb setupunu kurar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.