Şimdi Ara

C# Ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: nayt Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
14.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar C# Access veri tabanında veri güncellerken " Ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı." diye bir hata alıyorum. Bunu nasıl çözebiliriz ???

bag.Open(); 
    kmt.Connection = bag;
    kmt.CommandText = "UPDATE Tamir_Devam SET Adı='" + textBox2.Text + "',Soyadı='"+textBox3.Text+"',GSM='"+textBox4.Text+"',Tel='"+textBox5.Text+"',Urun_Turu='"+textBox13.Text+"',Marka='"+textBox12.Text+"',Model='"+textBox11.Text+"',Urun_No='"+textBox10.Text+"',Sorun='"+textBox6.Text+"',Aksesuar='"+textBox7.Text+"',Fiyat='"+textBox9.Text+"' Where Musteri_No ='"+label11.Text+"'";

kmt.ExecuteNonQuery();

kmt.Dispose();
    bag.Close();

Burada Mesela 21356 nolu bir müşterinin Tamir_Devam Table ındaki verisi güncellenecek. Burada Musteri_No birincil anahtar. Bu table da birçok kişi kayıtlı.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

• Sorgu hatasi, musteri no kisimindaki tek tirnaklari kaldirip dener misin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi Urun_No gibi alanlar var, normalde ben bir veritabanı tasarlarken, boyle sutunları integer olarak tasarlıyorum, ama senin yaptığına göre her sütun string olmuş, ki zaten birincil anahtar integer olmak zorunda diye biliyorum
    sütunları bir kontrol edin derim hocam, olmadı queryi ACCESS te deneyin, eğer orada olursa tırnak hatası olabilir, yukarıda hocamızın da dediği gibi

kolay gelsin inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huse3292 -- 21 Temmuz 2014; 4:17:44 >
  • Arkadaslar tekekkür ederim sorun birincil anahtarın string olmasıymış. Tırnakları kaldırıp B.Anahtarı int yapınca düzeldi. Yardımlarınız için saolun...
  • Aynı hatayı bende yaşıyorum bendeki sorun biraz daha farklı.

Access data basede ilk sıradaki kaydı güncelliyor sorun çıkarmıyor. Ancak ikinci sıradaki kayıdı güncellerken bu hatayı veriyor. Oysa tüm alanlar birebir aynı. Sizce neden olabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.