Merhaba arkadaşlar ben bir program geliştiriyorum program normal bilgisayarlada çalışacak ama belirlediğim bir sunucumun sql server ine bağlanarak oradan bazı bilgileri kontrol edicek. Ve ya okuyacak yazdıracak vb. işlemler yaptırmak istiyorum ama bir türlü bağlantı için doğru yolu bulamadım. Umarim ki bu konuyla ilgi fikri olan vardır. Teşekkürler.
dostum ben sana yardımcı olayım bende öle bir program geliştrdim ve sattım gerçekten yapmayı başarırsan hem pratik hemde hızlı işlem oluyor yapman gereken; ilk önce bağlantı şeklini seçmen oledb mi yoksa direkt msql bağlantısımı ben oledb yi öneririm, oledbconnection baglantim=new oledbconnection("DOSYA_YOLU");= buraya serverdaki C:\Program Files\Common Files\System\Ole DB\Data Links in icindeki udl dosya yolunu yaz muhtemelen olur mysql deki balantı sekli ise; http://www.rahimcan.com/c-ile-hep-mssql-server-degil-birazda-mysql-server/ bu siteden yapabilrsin
Merhaba öncelikle bu sunucu kendi networkunda çalışan bir sunucu mu yoksa dış kaynaklarda mı ? bununla ilgili bir çok connection string bulunmakta . mesela bir tane database server var ve bu serverda database kurulu ve kullanıcı ekledin ve o kullanacıya ait şifre belirledin . Connection string ifadende Data Source kısmına database server IP adresi ve/veya Adı ve UserName ve Password kısmınada belirlediğin kullanıcı bilgilerini girmen gerekli ayrıca database isminide içeren bir connection string ifadesi kullanmalısın. Dış kaynak mesela bir hosting firmasında ki database içinde zaten sana ns1 , ns2 gibi bilgileri veriyorlar senin yapmam gereken bir kullanıcı ve şifre oluşturun connection string ifadende bunları belirtmen .