Şimdi Ara

C Segmenti Otomatik Hatchback Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an Golf ve Astra arasında kalmış durumdayız. Çevremizden VW için de çok tavsiye aldık. Ek garanti yaptırmak kaydıyla Golf'ü de listeye aldık. 308'i de eledik.

Golf'te comfortline ve highline arasında ciddi farklar var, o yüzden Golf için highline bakıyoruz. Ancak Astra için dynamic ve excellence arasında bizim için önemli farklar yok, led far ve gelişmiş park pilotu var, led far önemli değil, gpp'yi de opsiyonlu alabiliriz.
    Golf Highline+Sunroof için 89 bin fiyat aldık. Astra dynamic için de 75 bin fiyat aldık. Golf bulmakta gerçekten çok zorlanıyoruz, yakın tarihte teslim edilebilecek bir tane araç bulabildik sadece, onda da istemememize rağmen sunroof oldu, bir de renk beyaz oldu, beyazı da istemiyordum açıkçası.

Bizim ihtiyaçlarımıza göre seçtiğimiz donanım ve opsiyonlar da bu şekilde olunca arada ciddi bir fiyat farkı oluştu. Araçlardaki izlenimlerimize göre Golf'ün kalite algısı daha yüksek geldi. Şu an çok kararsız kaldık, Astra alırsak Golf aklımda, kalbimde kalır diye korkuyorum. Bulduğumuz Golf'ü elimizden kaçırmadan son kararımızı vermek istiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 4 Haziran 2016; 18:31:08 >

• Bir arkadasın bu forumdaki yazısından alıntıdır
    Bu mesaja eklenen görseller:

C Segmenti Otomatik Hatchback Tavsiyesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • Golf Highline 1.4 DSG+Sunroof beyaz alındı. Şu anda gemide gözüküyor, ayın 15'inde Ankara'da olması bekleniyor. Teslim aldığımda SS'ler gelir artık. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.
  • 2015 focus sedan kullanıcısı olarak söylüyorum kesinlikle golf. malzeme kalitesi, işçilik. astra focus 308 auris le karşılaştırın kalite açısından hepsinden üstün bir araçtır golf. dsgnin adı çıkmış diye düşünüyorum. tüm araçların otomatik vitesi manueline göre fazla yakar ama dsg manuele göre az yakar.
  • italiany kullanıcısına yanıt
    Veyron da bulunan dsg ingiliz ricardo uretimidir ve yaklasik fiyati 65 bin euro. Bir zahmet sorunsuz olsun :)

• WeskaGan kullanıcısına yanıt
    o zaman hemfikiriz sanırım :)
  • Ben golf alırdım takmazdım da kimsenin dsg şöyle böyle dediğine. Auris asla almazdım 40.000 Tl değilse tabi.
  • 308 veya plase astra mantıklı olur.
  • azengin kullanıcısına yanıt
    DSG ..cıızzzz
  • quote:

Orijinalden alıntı: azengin

Golf Highline 1.4 DSG+Sunroof beyaz alındı. Şu anda gemide gözüküyor, ayın 15'inde Ankara'da olması bekleniyor. Teslim aldığımda SS'ler gelir artık. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam daha iyisi sizin olsun.

• tartekin kullanıcısına yanıt
    Bakalım, inşallah abartıldığı gibi değildir.

Biraz araştırırsanız hiç abartılmadığını anlayacaksınız..Manuelse Golf veya Astra OK dir ama otomatikse Astra dan şaşmayın..1 sene sonra burada gelip DSG m şöyle oldu böyle oldu diye konu açmayın sonra
    Şimdi burada şanzımanın nasıl kullanıldığı da önemli, elalemin nasıl kullandığını bilmediğimiz araçlarının bozulması için bir şey söylemek güç. Ayrıca dsg dünya çapında oldukça fazla kullanılan bir şanzıman. Arızanın satılan tüm şanzımanlara oranına da dikkat etmek lazım. Çevremde kullanan herkes sorun yaşamadığını tavsiye edeceğini söyledi. Zaten riskli olduğunu bildiğimiz için garantiyi de uzatıyoruz, herhangi bir sorun yaşarsak bu şekilde hallederiz, çok uzun da tutmayacağız elimizde zaten en fazla 4-5 sene. Altın gibi de değerlenen bir araç zaten istediğimiz zaman karlı bir şekilde satışını yaparız.

10 senedir otm şanzıman kullanırım. D ye takar giderim o kadar..yok şuna dikkat buna dikkat böyle kullanacağım arabadan ne zevk alınır ne de hayır gelir. Klasik tork konvektörlü şanzımandan şaşmam..DSG alıp da ne zaman şangırdayacak ne zaman gümleyecek diye kafamı yoramam..Forumda yıllardır yüzlerce kez yazıldı çizildi ..DSG sorunlu bir şanzımandır..Başka ülkelerde 10 yıl garanti ile satılmasına anca müsaade ediliyor (USA-Rusya-Çin..)..Google da araştırınca rahatça bunlar görülür ve kaç yüzbin aracı DSG arızası yüzünden geri çağırdıkları..Zaten forumda da yazılmıştı VW GEO su bile sorunlu olduğunu kabul ediyor..Türkiye de tüketicinin sahipsizliğinden ötürü 2 yıl garanti uzatımından dahi para kazanıyor Doğuş Oto..Daha kelam etmeye gerek yok..Forumda çok arkadaş gördük DSG şanzımanlı araç alıp..ben yandım siz yanmayın diye konu açan..Artık tüketici bilinçleniyor garantisi bitmiş DSG şanzımanlı araçları 2. elde satmak zorlaşıyor..

Tamam teşekkür ederiz çok değerli yorumlarınızla aydınlattığınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Auris ve Citroen C3 aldığım 2 dönemden 2 örnek vereceğim size;

Citroen: 0 olarak aldım, araç henüz 6 aylıkken ve yağmur görmemişken, ilk yağan yağmurda sileceklerinde sorun tespit ettim, iz bırakarak siliyordu. Servise götürdüm, bu parçanın ömrünü doldurduğunu 90 TL ye değiştirebileceklerini söylediler. Sinir krizi geçirmeme sebep oldular.

Arabanın içinde 90km yi geçince bir tıkırtı geliyordu, bindiğim hiçbir C3 te yaşamadığım bu olay sebebiyle tekrar servise gittim. Cevap: Tamamen kabul edilebilir bir ses. Dedim bu servis herhalde rezalet diğerine gideyim onlarda giderilebilecek bir sorun göremediklerini söylediler. Sanayiye götürdüm, usta emniyet kemer tokasından geldiğini tespit etti ve çözdü.

Auris: 0 olarak aldım, üst güneşliği çekerken yanlışlıkla kopardım, (bu kısım ışıklı olduğundan içinden kablolar geçen bir yapısı var). Üzüle üzüle servise gittim, mecbur parasını verip yaptıracağım dedim. Aracı incelemeye geldiler, eksper de geldi, adam dedi ki "bizim araçlarımızda bu parçanın böyle bir çekme ile kopmaması gerekirdi, bu bizim hatamız" ve ücretsiz değiştirdiler.

Aracım otomatikti, 2. aydan itibaren frene bastığımda durmaya yakın ıslık sesi gibi bir ses çıkarıyordu, neyse götürdük yaptılar. 6. ayda tekrar yaptı yine götürdük yaptılar. Sonra 1-2 yıl sıkıntı olmadı. Garantisi bittikten sonra tekrar yaptı aynı sesi, adamlar bu sorunla önceden de karşılaştığımı, garantiliyken de yaşadığımı bu sebepten dolayı müşteri memnuniyeti kapsamında balataları sıfır ile değiştireceklerini, ücret talep etmeyeceklerini, aynı sorunu yaşamam durumunda tamirinin yine ücretsiz yapılacağını söylediler ki nitekim birdaha yaşanmadı.

Günümüz dünyasında araçların hatta hemen hemen her ürünün kaliteleri birbirlerine oldukça yakınlaştı burda olayı farklılaştıran şey satış sonrası destektir. Toyota bu konuda 1 numara.

Satış sonrası destek tabi işi bitiren.

Alakasız biryerden sizin yorumun başında c3 görünce girdim konuya.Zaten soğuktum C3'e. Ben yine fiesta bakayım :) Eyvallah yorumun için.

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

10 senedir otm şanzıman kullanırım. D ye takar giderim o kadar..yok şuna dikkat buna dikkat böyle kullanacağım arabadan ne zevk alınır ne de hayır gelir. Klasik tork konvektörlü şanzımandan şaşmam..DSG alıp da ne zaman şangırdayacak ne zaman gümleyecek diye kafamı yoramam..Forumda yıllardır yüzlerce kez yazıldı çizildi ..DSG sorunlu bir şanzımandır..Başka ülkelerde 10 yıl garanti ile satılmasına anca müsaade ediliyor (USA-Rusya-Çin..)..Google da araştırınca rahatça bunlar görülür ve kaç yüzbin aracı DSG arızası yüzünden geri çağırdıkları..Zaten forumda da yazılmıştı VW GEO su bile sorunlu olduğunu kabul ediyor..Türkiye de tüketicinin sahipsizliğinden ötürü 2 yıl garanti uzatımından dahi para kazanıyor Doğuş Oto..Daha kelam etmeye gerek yok..Forumda çok arkadaş gördük DSG şanzımanlı araç alıp..ben yandım siz yanmayın diye konu açan..Artık tüketici bilinçleniyor garantisi bitmiş DSG şanzımanlı araçları 2. elde satmak zorlaşıyor..

Ben katılmıyorum keyif konusunda. İstanbul trafiğinde sadece ulaşım için düşünülürse kesinlikle otomatik vites derim ama keyif denilince manuel vites olacak. :) Öteki türkü gaza basmaktan başka birşey değil ki.

• Aracınız hayırlı olsun. 308 i neden elemiştiniZ

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.