Şimdi Ara

C SINIFI HATCHBACK OTOMATİK DİZEL FİYAT/KALİTE KARŞILAŞTIRMASI Eylül 2013 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
4.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Tablo : 1.6 dizel otm c sınıfı arac alınmaz.

Sizler çok test ettiniz daha iyi bilirsiniz de parasını geçtim; 1.6 dizellerde adam gibi sorunsuza yakın bir otomatik şanzıman yok.
    Herhâlde ceed ve i30 daki tam otomatik,o da diğerlerine göre çok yakıyor.

Aynen hocam. Armudun sapı uzumun çöpü derken bir bakıyorsun alacak arac yok. Bir yerden hep falso var.

Dizel tek kavrama sallıyor diyoruz.

Çift kavrama patlar diyoruz.

Tam otm iki litre fazla yakar, sanziman parasını yakıta veriyoruz diyoruz.

E fiyatlar artık 70 binde geziyor. Leon, c4 ve 308 uygun fiyatli olanlar.

Dizel + otm farkı 15 binlerde geziyor.

Bu şartlarda ben mantık göremiyorum şahsen.

Uygun fiyatli benzinli otm + LPG en mantıklı gözüken seçenek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• taş gibi edc yi görmemezlikten gelmek için gösterdiğiniz çabayı takdir ediyorum

• Karşılaştırma için güzel bir liste.Ben Leon düşünüyorum şu sıralar.Tek karar veremediğim dsg'li mi manuel mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlardan hiçbiri o istenene fiyatları etmiyorum şahsen şu an sıfır araba almam. illa alıcam diyorsanız en mantıklısı c4

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

bunlardan hiçbiri o istenene fiyatları etmiyorum şahsen şu an sıfır araba almam. illa alıcam diyorsanız en mantıklısı c4

C4 kullanıcıları da süspansiyon seslerinden ve yüksek hızdaki otoban kullanımındaki rüzgardan etkilenme ve salınımlardan şikayet ediyorlar.
  • VW çok abartmış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

taş gibi edc yi görmemezlikten gelmek için gösterdiğiniz çabayı takdir ediyorum

@haluk 23 e sor bakalım öyle mi diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: qbvokal

Yılda 18-20k yaparım. Açıkçası benzinli ya da LPGli düşünmüyorum, neden derseniz, TORK. yokuşta,sıcakta,yüksek rakımda vb. mazdamla (hatta babamın 1.3 corsayla) sollamadığım araç kalmadı. Yanlış anlaşılmasın çok hızlı kullanan biri değilim fakat yokuşta bi araç bayılınca ben de bayılıyorum. Onun için dizel dizel dizel derim. Gerçi 140 hp bi benzinli de bayılmaz belki ama yakar cebimizi basınca :) Opelden soğudum Chevrolet aldığından beri. Toyotanın motorlarından bahsetmek istemiyorum bile :D Elimizde yine Leon kaldı bence

Hocam turbo destekli benzinli motorlar, sizin dizellerin anasini aglatir ama yakit istasyonunda da siz aglarsiniz muhtemelen

Zaten yillik yaptiginiz km de dizel almaya daha musait...

O zaman piyasadaki olabilecek en mantikli dizeller -bana gore- sunlar:

Peugeot 308 (yeni kasasi tanitildi yalniz...)
    Citroen c4 (her an makyaj yiyebilir)
    Hyundai I 30
    Kia Cee'd
    Seat LEON (DSG soru isareti)
    Renault Megane (EDC de bana kalirsa hala soru isareti)
    Lancia Delta (ikinci el mevzusu tartismaya acik)

premiumlardan Volvo v40.

Kendi siralamam:

1- Leon (3 yil garanti uzatimini satin almak sartiyla)
    2- Cee'd
    3- i30

seklinde olurdu.

Yeni kasası da şık duruyor 308'in tabi canlı görmek lazım. Bir de Mercedes E serisi araçlar görüyorum yollarda, sağdan sağdan gidiyor adamlar :D Onun için benzinliye hayır!

• quote:

Orijinalden alıntı: ermanka26

Karşılaştırma için güzel bir liste.Ben Leon düşünüyorum şu sıralar.Tek karar veremediğim dsg'li mi manuel mi?

Leonun Manueli 5 vites desem? :D Onun yerine 6 ileri focus,mazda,c4 eğer manuel alabilme durumun varsa

• quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

bunlardan hiçbiri o istenene fiyatları etmiyorum şahsen şu an sıfır araba almam. illa alıcam diyorsanız en mantıklısı c4

C4 kullanıcıları da süspansiyon seslerinden ve yüksek hızdaki otoban kullanımındaki rüzgardan etkilenme ve salınımlardan şikayet ediyorlar.

Bu sınıfta her arabadan en az 5-6 tane şikayet konusu bulabilirim.

Maalsef C segmentinde kusursuz araba yok. Gerçekten kusursuz ve hiç bir şeyinden şikayet etmiyeceğin bir araba istiyorsan BMW 5.25 xd'den başlıyor.

Önemli olan ödediğin paraya karşılık sana en iyisini sulabileni bulmak. Şu anda fiyatlar uçtugu için en mantıklı araba değiştirmeden güncel arabanızı kullanmak. İlla değişmesinimi lazım o zamanda en mantıklı dizel otomatik bence c4.

• Bunların içinde alınacak arabalar; C4 Exclusive, i30 ve Cee'd. Diğerlerini kaldır, götür iade et.
  • quote:

quote:

neden?

bana sorun

• Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Valla en güzel yorumu sen yazmışsın, en iyisi değiştirmemek
  • quote:

quote:

quote:

neden?

bana sorun

Yanlis hatirlamiyorsam Haluk Abi'nin EDC'li Megane ile yolda kalma tecrubesi vardi. (Olay benim basimdan gecmedigi icin emin degilim... Raif Bey, buna gonderme yapmis olabilir)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

neden?

bana sorun

Yanlis hatirlamiyorsam Haluk Abi'nin EDC'li Megane ile yolda kalma tecrubesi vardi. (Olay benim basimdan gecmedigi icin emin degilim... Raif Bey, buna gonderme yapmis olabilir)

sorun bakalım edc yüzünden mi?

ben bir çok kez sordum

forumdaki fanlar edc patlasa diye bekliyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

neden?

bana sorun

sorun bakalım edc yüzünden mi?

ben bir çok kez sordum

forumdaki fanlar edc patlasa diye bekliyor

Forumdaki fanlar DSG patlasin diye de toplu dualar ediyor, forumun ne dediginden kime ne? Benim kendi aracimin kavramasi degisti, kendim baslik actim, 4 gun ceza aldim geri geldim bir bakmisim, efenim ben yolda kalmis ustune 20 milyar vermisim.

Onemli olan kimin ne tecrube yasadigi, bunun maliyetinin ne oldugu, tekrarlanma ihtimali, firmanin urunun arkasinda durmasi vesairedir.

Bende yukarida dedigim gibi 'yanlis hatirlamiyorsam' gibi ifadeler kullandim, cunku olayin basrol oyuncusu degilim fakat kendisi bizzat bana buna benzer bir seyden bahsetmisti bu konuda da lafimin arkasinda dururum.

• Golf alabiliyosan al zorlarsa leon

• Kasası değiştiğinden dolayı şuan ki 308 dizel otm. Full paketi ( cam tavan + bi-xenon + 17 jant vs. ) 55-56 civarlarına bırakıyorlar. Yakıt tüketimi düşük, performansı çok iyi olan bir motora sahip. Şanzımanı haricinde herşeyine kefil olurum bu aracın. Eski kasa sorun teşkil etmeyecekse kesinlikle alınabilecek bir otomobil.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.