Şimdi Ara

C#'ta Formlar Arası Ulaşım Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • visual studio'da, sql'de oluşturduklarım üzerinden formlar arası update işlemi yaparken, form1 içinde bulunan listbox'a direkt ulaşmak için hangi kodu yazmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.

yani, form1 içinde oluşturduğum metodlara form2 üzerinde ulaşmayı biliyorum. lakin, benim istediğim form1 de oluşturduğum textbox ya da listbox a direkt ulaşabilmek. bunun yöntemini söyleyebilir misiniz?

bu nedenle de, update işlemi yapmaya çalışırken, form1 in listbox'ında bulunanlardan birine tıklayıp form2'ye onun bilgilerini gönderememekteyim. (yani sadece ilk kayıtlı olanın bilgilerini gönderip üzerinde işlem yapabiliyorum, hiç gönderemiyor da değilim) esas sıkıntım budur. ama ilk sormuş olduğum sorunun da cevabını öğrenmek isterim. saygılar..

• Merhaba arkadaşım diğer formlarda kullanmak istediğin nesneye bir kere tıklayıp sağ taraftaki property penceresinden modifiers özelliğini public yazarsan istediğin yerde kullanabilirsin.
    Örnek : form1.ListBox1 gibi
  • Property yazman gerekiyor bir formdan diğer dorma geçerken veya ilgili formun bir özelliğine ulaşmak için get set propertysi yazmalısın.
  • benim soyledigimi yazsan yeterli property yazmakla ugraşma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim cevaplarınız için.. sorunum şu anda çözülmüş bulunmakta.. modifiers ten public i seçip ulaşımı sağladım, işimi de gördüm. ama get set olayını da aklımda bulunduracam teşekkürler yeniden.
  • sorun degil sorununuzun çozuldugune sevindim

• Daha sinif yapisini bilmeden boyle seyler yazmaya calismaniz hep ayni problemler zrilyonlarca konu var nette bi google kullabin yahu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.