Arkadaşlar..C'ye başlayayım dedim..Bir kitaptan başladık..Komutları şimdilik anlamakta sorun yok da..Daha editörü bi beceremedim..
Şimdi kitapta TurboC editörü kullanıyor..Bunu buldum yükledim..Turbo c 2.1 ..En basit program şu..
// merhaba.c // 25.06.2005
#include <stdio.h>
int main() { printf("merhaba, ben bir c programıyım"); return 0; } Bunu kitapta olduğu gibi RUN yapıyorum mesela..Verdiği hatalar..İlk iki satır için syntax error benzeri bir hata veriyor..İkincisi için too many decibal... 4.satır için "stdio.h dosyasını bulamadı" gibisinden bir hata veriyor..
Turboc nin olduğu TC dosyası içinde INCLUDE dosyaı mevcut ve içinde de stdio.h dosyası da war..
Bu neden bulamıyor ve ilk iki satırada neden syntax error veriyor..bir fikri olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim..
Acaba installation sırasında mı bir hata yaptım? Ne yapsam olmadı..
directories yazan bir bölüm olması lazım (şu anda bende turbo c olmadığı için emin değillim tam yerinden ama options altındadır heralde) oradan include dosyasının adresini bi kontrol et istersen eğer turbo c'yi direk c nin altına atmadıysan sorun çıkarta bilir..
Teşekkürler dostum..Ama tam da dediğin yerden kontrol ettim..Normal gözüküyor..TC'nin içinde INCLUDE dosyası war..orayı gösteriyor..Ayrıca TC de direk C'nin içinde..
Ekleyip bilgi verebilirseniz çok sevinirim gerçekten..Bu işe kesin başlamak istiyorum..Kafaya taktım..
Kesinlikle rahatsız eden bir insan değilimdir..Eklerseniz, sadece çözüm buluruz veya bulamayız emin olun başka rahatsız etmem..Bilen arkadaşlar eklerse sevinirim..
walla aklıma başka bir neden de gelmiyo ben dev c++ kullanıyorum istersen bide onu dene
Teşekkürler, başka bir yerde de sormuştum, bir arkadaş versiyndan kaynaklanır demiş..Yeni versiyon upload etmiş, 3.0 versiyonunu..umarım sonuç alacağım..Seninde ilgilenmen yeter..tşk tekrar..
turbo C falan hiç uğraşma , standart C kütüphanesini kullanan bütün örneklerini tüm derleyicilerle yapabilirsin , mesela Free bir derleyici Dev-C++ arat indir ,editörü içinde