arkadaşlar c: de winxp pro yüklü ama oyunlarda daha ii performans alabilmek için d ye wn98 yüklemek istiyorum,elimde cd si de var(se) ama boot u bozuk sanırım yüklemem için ne yapmamı önerirsiniz??
oncelikle wınxp fat sistemi kullanıyor ise o zaman bunu yapamassın.
oncelikle convert yapıp wınxp yi ntfs yapıcaksın. ntfs kullanmak senin için problem çıkarmicaksa o zaman problem yoq. sana neler yapman gerektiğini tarif edebilirim.
98 se nin bootu bozuk ne demek yani 98 cd si otomatikmi çalışmıyor Inf_onb nin dediği gibi xp de dosya sistemi ntfs ise ve d: de ise fat32 yüklüyse rahatlıkla bu dediğini yapabilirsin yalnız yükleme bittikten sonra xp de boot menagerden hangi sistemin öncelikli başlayacağını daha doğrusu sonradan d ye yüklediğin 98 i görüp görmediğini kontrol et
benim c: win 98 d: win xp e:win 2000 f: yedekler var hepsi canavar gibi 1) fat formatında olacak 2) mutlaka ilk win 98 kur 3) enson sürekli kulladacagın sistemi kur
P III 1000 256 ram var bir problemle karşılaşmadım
öncelikle cewaplarınız için çok sağolun beyler.. iki sürücü de fat32 formatında,xp yüklü olan ı ntfs yapınca nasıl kuracağım?win98 cd si bozuldu galiba boot yapmıo o yüzden bios tan boot sırasını değiştirip yükleyemiyorum çözüm önerisi olan warmı??
öncelikle bilgisayarına şu anda win98 kurabiliyorsan ve elinde bootlu bir xp cd si varsa problem yok. şöyle yapacaksın. önce c: ye win98 i kurarsın. sonra xp cd sini takıp cd-rom dan aç. sonra d: yi ntfs yaparak xp yi kurabilirsin. işin bittiğinda açılışta hangi işletim sistemiyle açmak istedğini soracak ve 30 sn(default) içinde seçimini yapmazsan xp den açacak.(xp den bu süreyi değiştirebiliyorsun)
bu şekilde sürücülerin yerlerini de değiştirebilirsin. c: xp(ntfs) d: win98(fat32)
Ne ntfs'si ne gerek var, önemli olan önce 98 sonra xp kurmak, tersini yaptığında genelde açmıyo (fixboot bilem işe yaramıyo)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme