Şimdi Ara

C++ yılan oyunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler beyler. C++ ile genel bir problemim var C++'nin konularını biliyorum. koşullar döngüler classlar falan ama bunları kullanarak ancak çok basit programlar yazabiliyorum. yılan oyunu gibi karmaşık programları yazamıyorum. Böyle karmaşık programlar yazmam için ne yapmam lazım? Algoritma mı çalışayım, kütüphaneler hakkında daha detaylı bilgi sahibi mi olayım, piyasada satılan kitaplardan mı satın alıp yararlanayım? Önerilerini bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: legendust

İyi günler beyler. C++ ile genel bir problemim var C++'nin konularını biliyorum. koşullar döngüler classlar falan ama bunları kullanarak ancak çok basit programlar yazabiliyorum. yılan oyunu gibi karmaşık programları yazamıyorum. Böyle karmaşık programlar yazmam için ne yapmam lazım? Algoritma mı çalışayım, kütüphaneler hakkında daha detaylı bilgi sahibi mi olayım, piyasada satılan kitaplardan mı satın alıp yararlanayım? Önerilerini bekliyorum.

Giriş Seviyesi C++, Fonksiyonlar, OOP ve Matematiğin iyi ise harici bir API kullanmadan yapabilirsin.

Google'a "c++ snake game" yazarak örneklere bakabilirsin. Fakat bakmadan önce kendin yapmaya çalışmanı öneririm.

Console haritası için dizi gerekiyor. İster 2D x,y dizi tasarımı yap, istersen de RAM den tasarruf için tek boyutlu bir dizi yapıp onu parçala. (x+y*en) Tasarım sana kalmış. Birde main içine sonsuz döngü açıp sürekli update eden fonksiyonu çağırmasını sağlayabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.