Şimdi Ara

C180 W204 vs İnsignia 1.6 cdti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1.6 CGI araçlarda start stop standart evet.

Fiyat olarak bana 125 binler yüksek geldi, piyasadan mı uzak kaldım bilemiyorum. Ben 1,5 sene binip satmıştım. 6 ay kadar önce 2 sene sonra tekrar aynı aracı aldım. Akraba ticareti oldu, arabamın km'si 185 000 olmuştu ama benimki oldukça düşük bir fiyattı sizin düşündüğünüze göre. Fiyatı siz değerlendireceksiniz, siz biçeceksiniz baktığınız araca o para değer mi diye. Ben 140 000 km'ye kadar 110, belki biraz daha km düşükse 115 bin tl civarına kadar çıkardım, fazlasına çıkmazdım w204 için. Çok düşük km alayım takıntım yok ama özel olarak bunu arayan kullanıcılar var, saygı duyuyorum.

ILS far olan aracın farlarının içinde mercek olur, c şeklinde led olur, far yıkaması olur. İç mekanda ILS olan araçlarda far anahtarı yanında (far yükseklik ayarı otomatik olduğu için) ayar düğmesi olmaz.

Genel olarak tavsiye ederim. Bu araç benim için ihtiyaç değil, bir lüks, bir zevk açıkçası. A noktasından B noktasına gitmek için daha ucuz, yürütmesi daha kolay araçlarımız oldu. Sadece ulaşım için böyle bir arabaya ihtiyaç duymaz insan diye düşünüyorum. Zaman zaman özellikle yedek parça alırken içimin cız ettiği, bu kadarına gerek var mı, daha makul bir şeylere mi geçsem tekrar diye düşündüğüm ama yine de W204 ile yola devam ettiğim zamanlarım oldu. Çıkabildiğiniz fiyat bandını baz alarak maddi olarak iyi durumda olduğunuzu, aracın premium olmayan markalara göre daha yüksek fiyatlı sarf malzeme ihtiyacını karşılamada sıkıntınız olmadığını, bunun canınızı sıkmayacağını varsayarak tavsiye ediyorum. Direksiyon yumuşaklığı, manevra kabiliyeti, park sensörünün hassasiyeti ve çalışması, mercedeslerde gördüğümüz ayakla devreye sokulan park freni, yalıtım, frenleme gibi markaya ait detaylar iyi hissettirecek, alışkanlık yapacaktır.

• İyi günler.belki tam açıklayıcı olmayabilir ancak eski bir w205 fascination+40bin tlye yakın ek donanımı olan şimdi de insignia 2016 model cosmo+cgp2 paketi olan biri olarak sunlari soyleyebilirim.
    1)w205 fascination olmasina ragmen inanilmaz sert bir aracti(belki w204 farklidir)
    2)malzeme kalitesi kesinlikle insigniadan daha iyidi
    3)yakıti iki aracimda dizeldi ikisinde de sehir ici 7.5lt yakiyordum
    4)f/p olarak bence su an piyasadaki en iyi arac makyajli insignia.bunu soylememin nedeni hem altyapisi cok iyi hem de mercedes Amg bile olsa bulamayacaginiz envai cesit donanimi mevcut.ornegin w205te dahi hafizali koltuk,akilli far sistemi,apple car play vs. gibi bircok donanim AMGde yok

Mercedes tabii ki kaliteli ve ayri bir havasi var.ancak abartildigi gibi bir araba goremeyeceginize garanti ederim.eski bir c serisi sahibi olarak bende artık mercedes E’den başlar klişesine katılanlardanım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c180 W204 FL sahibi oldum bir dönem. Aynı zamanlarda Insignia ile 24 saat test yapmıştım.

Şunu söyliyeyim Insignia, C180 yanında hafife alınacak bir araba değil. Donanım, sürüş zevki, kalite, vs. bakımından oldukça iyi bir araç. Hatta Insignia'nın sürüş pozisyonu C180'den daha rahat gelmişti bana.

Ayrıca forumda F30'dan Insignia'ya geçen ve F30'a göre daha memnun olan birisi de vardı.
  • Insignia konforlu ve yol tutuşu sağlam bir araç. Ama elinin en zayıf olduğu konu yol sesi ve motor sesi diyebilirim. Eğer bu konularda Mercedes gibi sessizlik bekliyorsanız koşarak uzaklaşın derim. Özellikle dizelde motor sesi 2500 devirde dahi rahatsız ediyor bu ecotec in boğuk motor sesi benim hiç hoşuma gitmedi. Yol sesi de keza d sınıfında en kötü olduğu nokta diyebilirim. Onun haricinde sıkıntı yaşamazsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yeni aldığım w204 FL aracımın vites önünde avantgarde yazısı yok. Ben önceki sahibi sökmüş yada bir şekilde düşmüş zannediyordum. Meğer öyle değilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dexter_

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yeni aldığım w204 FL aracımın vites önünde avantgarde yazısı yok. Ben önceki sahibi sökmüş yada bir şekilde düşmüş zannediyordum. Meğer öyle değilmiş.
    Sebebi neymiş peki?Benim baktığım bazı araçlarda da yok.Üstelik bu araçlar fascination donanım

• Yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Kararımı verdim gibi.Önceliğim düşük km gerekirse 3-5 bin tl daha fazla olan temiz bir C180,olmazsa da flexride olan bi insignia.Hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: alemdar22

Çok iyi olur hocam valla,sıralayım o zaman soruları :)

1) 1.6 cgi fascination donanım bakıyorum,konfor önceliğim.Bunlarda standart olarak start stop ve anahtarsız çalıştırma yok mu?Hangi serilerde var?
    2) Siz hangi modeli önerirsiniz?
    3)Makyajlı c180lerde egzantirik dişli-zincir ve termostatın kronik sorun olduğu söyleniyor,başınıza geldi mi?
    4) Bazı modellerde vites önünde avangarde yazıyor ancak satıcılar fascination olduğunu iddia ediyor?İki donanımı nasıl ayırt edebilirim.Bi xenon ve cam tavan dışında fark var mı?
    5)Km 100 bin civarında olan fascination donanımlar 125 bin tl civarına bulunabiliyor fiyat nasıl?
    6)Alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
    1- Bende kompressör motor mevcut star-stop yok. 1.8 lerde de yok diye biliyorum. Sadece 1.6 cgi olan turbolu motorda var.
    2- Ben amg tercih ettim yalnız araç sert bilginiz olsun. Zaten amg ile fascinationun tek farkı dış görünüş ve direksiyonda koltukta ufak farklılıklar. Donanım olarak aynılar. Daha konforlu olsun derseniz fascination paket alabilirsiniz.
    3-Yukarıda bir arkadaş daha yazmış, şuana kadar başıma sadece direksiyon açı sensörü arızası geldi hatta halen yaptırmadım Zincir daha çok 1.8 olanlarda gözüküyor. Masraf açarsa sıkıntı büyük.Diğer motorlarda duymadım. Kronik birkaç sorunu daha var. Direksiyon açı,termostat, aracın kontak anahtarını okumaması,egzantrik dişlisi,Farların buhar yapması gibi gibi..
    4-Benim aracım da da avangarte yazıyor. Aslında avangarte pakedin üstüne fascination yada amg olabiliyor araç. Eğer xenon cam tavan varsa araç fascination yoksa avangarte olmuş oluyor. Avangarte sarı farlar var cam tavan yok bayağı önemli donanımlar yok.
    Bunların haricinde selection, selection plus,elegance, amg plus gibi donanımlar da var
    5) Valla 125 bin bana açıkçası çok geliyor ama araç fiyatları git gide artıyor ne yazıkki. Ben aracı alalı neredeyse 2 yıl oldu.
    6) Kazasına falan önem verirsiniz zaten almadan, o konulara girmiyorum. Servis bakımlı olması önemli, bulabiliyorsanız öyle araç alın. Donanım olarak eğer çok yukarılara çıkacaksanız onun için ayrı bir mesaj atarım çünkü mercedeste paketlerden ziyade opsiyon listesi çok önemli. Benim aracımda command var(navigasyon vs..) Sadece onun fiyatı yaklaşık 10 kağıt :). Zaten araçta xenon cam tavan varsa fascination oluyor.

Eğer lpg taktıracaksanız kompressör motor almanız daha uygun oluyor. Ama benzinde binicem diyorsanız 1.6 cgi 1-1.5 litre daha az yakacaktır. Ben benzinde bindiğim halde kompressör aldım o da başka bir konu

• quote:

Orijinalden alıntı: alemdar22

Sebebi neymiş peki?Benim baktığım bazı araçlarda da yok.Üstelik bu araçlar fascination donanım

Alıntıları Göster
    Sebebini tam bilemiyorum, donanımları ayırt etmek gerçekten zor. Benim aracım avantgarde olarak geçiyor xenon ve cam tavan yok, ayna katlama var fakat opsiyon olarak alınmış olabilir tam emin değilim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.