Şimdi Ara

C3 Dizel 2006-2009 Alınır mı _?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2006-2009 arası dizel C3 almayı düşünüyorum. Az yaktığını yakın çevremden ve netteki araştırmalarımdan öğrendim. Ama şunu sormak istiyorum C3'ün bir 1.4 , bir de 1.6 olmak üzere 2 adet motoru mevcut hangisi daha ekonomik. Çoğunlukla şehir içi kullanacağım. bir depo (45-50 lt alıyor galiba) ile şehir içi 900-950 km; şehir dışı da 1000-1200 km gittiğini söylüyorlar gerçeklik payı var mıdır_?

Ayrıca X FURIO 1.4 HDI 2007 modeli 17.000 TL'ye buldum, 45.000 km'de temiz fiyat nasıl sizce _?

C3 kullanan, kullanmış olan varsa yardımlarını bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.

• Yakin bir arkadasimda 2006 c3 1.4hdi var. Daha gecen gun hesapladik 4.8litre yakmis son deposunda. Performansli karma kullanimda... Yakmiyor gibi bir sey yani...

Tek sorunu torpido kapaginin acma kolunda yasadik. Acma kapagi kirildi Istanbul'da goturdugumuz cogu yer tamir edemedi.Cikma kol aradik bulamadik. Cikma torpido bulduk 150tl istedi 2-3farkli yer sonra Bursa'da becerikli bir usta 20TL'ye takmis bir acma kolu

Fiyat guzel... Km'yi iyi arastirin cunku genelde bu araci alanlar ciddi kilometreler yapiyorlar. 2006model 110.000e yaklasti arkadasin C3...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuuberk

Yakin bir arkadasimda 2006 c3 1.4hdi var. Daha gecen gun hesapladik 4.8litre yakmis son deposunda. Performansli karma kullanimda... Yakmiyor gibi bir sey yani...

Tek sorunu torpido kapaginin acma kolunda yasadik. Acma kapagi kirildi Istanbul'da goturdugumuz cogu yer tamir edemedi.Cikma kol aradik bulamadik. Cikma torpido bulduk 150tl istedi 2-3farkli yer sonra Bursa'da becerikli bir usta 20TL'ye takmis bir acma kolu

Fiyat guzel... Km'yi iyi arastirin cunku genelde bu araci alanlar ciddi kilometreler yapiyorlar. 2006model 110.000e yaklasti arkadasin C3...

teşekkür ediyorum benim de ilk işim kmnin orjinalliği konusunda araştırma yapmam olacak zaten..
    citroen'den dediğin sebeplerden korkmuyor değilim _ ve ayrıca 2.el piyasası ...
    Fiesta Da aklıma gelmiyor değil hani _?

• Fiesta'da olabilir tabi ama piyasada cok fazla Fiesta sirket arabasi oldugu icin ozellikle beyaz renklilerine dikkat etmek gerekiyor. Tecrubeyle sabittir

Renault Clio HB'de dusunebilirsiniz. C3 kadar olmasa da benzer yakit sarfiyati var. Iscilik, parca sorunu zaten yok.
  • 1.6 olanını tercih edin yakıt tüketimi hemen hemen aynıdır 1.4 5.3 lt civarı tüketimi var 1.6 ise 5.6 lt filan. Bu kadar küçük fark varken hem eski olan hemde performansız 1.4 tercih edilmez derim ben.

1.6 90 bg 204 tork , 1.4 68 bg 160 tork
  • 1.6 90hp lik ürün 215nm

remap ile 140hp ve 300nm a kadar sağlıklı bir şekilde çıkabiliyor... 1.6 (intercooler) 90hp lik PSA motoru...

hem performanslı hemde çok cimri...1.4ten daha ekonomik olduğunu sölemek isterim.

2006 yılında sıfırını 29bin liraya bir arkadaşıma aldık çok yazı yazdım buraya o araçla ilgili...
  • quote:

Orijinalden alıntı: quiet_dead

1.6 olanını tercih edin yakıt tüketimi hemen hemen aynıdır 1.4 5.3 lt civarı tüketimi var 1.6 ise 5.6 lt filan. Bu kadar küçük fark varken hem eski olan hemde performansız 1.4 tercih edilmez derim ben.

1.6 90 bg 204 tork , 1.4 68 bg 160 tork

Aynı araçta 1.4 92 hp 200 nm tork olan modeli de mevcuttur.1.4 lerin hepsi 68 lik değildir.
  • Walla benim de aklım hep 1.6 da ...herkes de aynı şeyi söylüyor yakıt konusunda .. ama fiyatı da ona göre artıyor. yanılmıyorsam sadece motor değil donanımdan da artış oluyor ..

Clio yeni kasa olabilir ama o da benim scalanın üstünde oluyor :)
    o yüzden de fiesta veya C3 olacak gibi .. artık hangisi denk gelirse ..

tekrar teşekkürler arkadaşlar ..
  • yakın bir tanıdığımızda var, sadece biraz direksiyon kutusu problem cıkarabiliyor diye biliyorum. Bir de süspansiyonları biraz fazla ses çıkarması gibi bi durum varmış, onun dışında yakıt cimriliğinde harika bi araç . detaylı kontrol edildikten sonra, gayet alınası ve kullanışlı bir araçtır..
  • Bence alınır çokda güzel olur.Zaten düşük kmsini bulmak sorun sanırım bu araçların.Benim benzinli 150cc motorun bile 3-3.5lt benzin yakarken bence bu araç çok çok uygun yakıyor.Böyle aracım olsa heryere bunla giderim
  • Temiz ve düşük kilometreli 92 HP 16V bulabilirseniz uygun fiyata kaçırmayın derim.

Az yakar , çok kaçar
  • 2006 C3 1.6 Dizel kullanıyorum.. Antalyada şehir içi kullanımda 100 km.de ortalama 6 LT yakıt tüketimi var Antalya-Sakarya arası gidip geldim 100 km.de 4 LT civarında yakıt tüketti. Hem ekonomik bi araç hemde seriliğiyle vazgeçilmez bi araç.... Tek kötü yakı ön-arka koltuk arası mesafesi çok küçük.. eğer kalabalık bi aileye sahip değilseniz kesinlikle alın derim.. Aracı kendi sınıfındaki başka bi araçla değişmem.. Aracın bakımlarını düzenli olarak yaptırmanızda fayda var.. 10.000 km değilde 8.000 km yağ değişimini ve hava filtresini, 16.0000 km.de bir mazot filtresini değiştirirseniz size ilk günkü perfonsından eksiksiz bi performans sunuyor.. Kesinlikle tavsiye ediyorum..
  • 4 sene önce alıp 1 sene kullandım 30bin km kadar. sahip olduğum en mantıklı ve düşük yakıt tüketimli araçtı. 1,4 92"lik modeldi hiç bir sorun yaşamadım arabadan kaynaklanan, sadece aldığım kötü mazot yüzünden araç kendini korumaya almış 60 km"yi uzun bi süre geçememiştim, yakıtı tüketene kadar.

kullandığım 1,4 92lik c3 rakipleri içinde en güçlü araçtı o yüzden aldım o segmentte en iyi yakıt tüketimide cabası oldu bana, rekorum 1200 km bir depo ile tavsiye ederim ama temizini, çünkü 200bin km de iken 45bine düşürülmüş ve iyi bakımı yapılmamış bir c3 alırsanız kötüleyen diğer tüm arkadaşlarda sizde aldığınıza alacağınıza bin pişman olabilirsiniz (tabi bu her araba için geçerli).
  • 5 yildir 92 HP'lisini kullaniyorum. Bakimlari disinda cok ciddi sorun yasamadim. Alabilirsin. Diger aracim da Renault. Merak etme, parcalari artik her markanin ayni fiyatlarda. Yani Citroen cok pahali derler, ama diger markalari gormezler, git istersen bir de Renault'a parcalari sor

Km'si az olan elbette daha az masraf cikaracaktir. Renault 6 yasini gecti ancak halen 60000'de ve halen sorun cikarmiyor. Masallah diyelim...

Selamlar.
  • edit: yanlış alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frtmr -- 26 Temmuz 2012; 9:59:23 >
  • quote:

Yakin bir arkadasimda 2006 c3 1.4hdi var. Daha gecen gun hesapladik 4.8litre yakmis son deposunda. Performansli karma kullanimda... Yakmiyor gibi bir sey yani...

Hocam selamlar benimde torpido kapak kolu ile alakalı sorunum var .
    Bursa dayım arkadaşınızın nerede hallettiği hakkında bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: frtmr

quote:

Bende cevap bekliyorum aynı konu ile ilgili.
    Torpito kağağına bir şey sıkıştırmazsan kendi kendine açılıyor, şuanda sigara paketi ile sıkıştırarak kapatıyoruz.

C3 2006-2009 yılları arasındaki araçlar arasında yakıt tüketimi olarak oldukça iyidir.
    Servisleri aracın boyutuna göre biraz tuzlu ve normal bakımları haricinde de pahalı.
    Araç çok seri değil, biraz hantal fakat tüketimine oranla bunlar hiç bir şey artık.
    Ufak olduğu içinde şehir içinde kullanımı rahat bir otomobil.

• quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

quote:

quote:

Torpito kağağına bir şey sıkıştırmazsan kendi kendine açılıyor, şuanda sigara paketi ile sıkıştırarak kapatıyoruz.

C3 2006-2009 yılları arasındaki araçlar arasında yakıt tüketimi olarak oldukça iyidir.
    Servisleri aracın boyutuna göre biraz tuzlu ve normal bakımları haricinde de pahalı.
    Araç çok seri değil, biraz hantal fakat tüketimine oranla bunlar hiç bir şey artık.

Bir sorayim arkadasima da bilgilendirmeye calisacagim sizleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

quote:

quote:

Arkadasima sordum. Yaptirdigi yer dukkanini kapatmis yasli bir ustaymis. Torpido tutma kolunun altına demir falan kaynatmis oyle yapmis o kopan parçayı kullanmis altına demir falan koyarak tamir etmis 2-3saat ugrasmis. Ya tanidik bir usta ugrasacak ya da cikma bakacaksiniz sanirim. Kolay gelsin

• Forumda biri komşusunun C3 ünü test etmişti baya da detaylı buraya konu açmıştı. O konuyu bulursanız baya yardımcı olacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.