Arkadaşlar sanırım c336'nın sarj süresini uzatmanın bir yolunu bulduk, bugün aynı telefonu kullana bir arkadaşım bana telefonun kontrast ayarını 2'ye düşürdüğünü ve telefonun şarj süresinin uzadığını söyledi, normalde 3-4 gün giderken şimdi 6 gün olmasına rağmen telefon 2 çubuk gösteriyordu, sanırım 2-3 gün daha gider. Ben henüz test edemedim ama deniycem sizde bir deneyin isterseniz, görüntü biraz silikleşiyor fakat yinede yazılar okunabiliyor.
Bana ilk bakışta kontrast ayarıyla şarj süresinin bu kadar uzaması biraz tuhaf geldi ama denemekte fayda var.
benim contrast 0 da!
3-4 gün gitmiyor ki ?
48 saat bile olmadan bitiyor
demekki bu alet sorunlu olduğu kadarda dalgacı :)) haa bide telefonumu sıfır'ı ile değiştirme arefesinde böyle yüreğime inebilecek şakalar yapmayın. :o
NEYMIS BU TELEFON YA? BAKIN NE INCELIKLERI VARMIS. HER ZAMAN OLDUGU GIBI YINE BIR TURK KLASIGI...TEBRIKLER....
yok ben artık şarjı sorun etmiyorum nasılsa her gün evdeyim bir prizi telefon için ayırdım, akşam gelince falan şarj bitmeye yakın oluyor biraz nete girince bitiyor şarja takıyorum, bir süre sonra doluyor, sonra ben biraz daha giriyorum nete biraz azalıyor ama gene ertesi günün içinde bitmiyor, gene akşam gelince şarja takıyorum, öylece sürüp gidiyor.
tabii sürekli gezen evine 2-3-4 (belki de daha fazla) günde bir gelen arkadaşlara lafım yok. benim şarjım da 2 gün falan gidiyor genelde.
benimki nete bağlı iken 3- 3.5 saat arası gidiyor.Sizce normal mi?
benim ki de aynı; gerçe 3.5u pek göremiyorum ama 3 saat gidiyor
Sanırım birşeyi atladım, arkadaşım GPRS kullanmıyor bu yüzdende şarjı çok gidiyor sanırım, zaten hem GPRS'e girip hemde şarjın 5-6 gün gitmesini beklemekte yanlış olur. Benim şarjım da en fazla 2 gün gidiyor. GPRS'e de şarj full iken 3-4 saat arası gidiyor. Bir ara hiç internete girmeden deniycem bakalım ne olacak.
<font color='blue'><b>Arkadaşlar telefonun şarj süresini uzatmak isterseniz eger varsa telefonunuzda contrast ayarını düşürün..Aradaki korkunç farkı göreceksiniz.Ben c336 kullanıyorum.7 tane contrast seviyesi var.Daha once 3.te dururdu şimdi sıfır yaptım.Yazılar biraz daha belirsiz ama çok fark yok görüntüde.Eskiden 3 gün sürerdü hiç kapatmadan.Şu an 4 gün oldu ve 2/3'ü pilin dolu.Deneyin farki hissedin :)Selamlar</font id='blue'></b>
Not: Arkadaşlar çok teşekkurler,ben dediğiniz yolu denedim ve çok müthiş oldu...
1.Contras ayarlarını düşür. 2.animasyonu off yap. 3.ekran koruyucu ya da artalan varsa kaldır. 4.varsa tuş sesini kaldır. 5.-->gereksiz yere oyun oynama :)))
Arkadaşlar birde kullandığınız hatta şarj süresinde çok etkili, Bunu aşağıda verdiğim bilgilerden daha iyi anlayabilirsiniz:
GSM 900 (Telsim&Turkcell) ile 1800 (Aria&Aycell)'ün çıkış güçleri;
GSM900 Mobil istasyon (Cep Tel) çıkış gücü : 2 - 8 W GSM900 Baz İstasyon çıkış gücü : 2,5 – 640 W
GSM1800 Mobil istasyon (Cep Tel) çıkış gücü : 0,25 - 4 W GSM1800 Baz İstasyon çıkış gücü : 2,5 – 40 W
Buradan şu ortaya çıkıyor; şebeken iyi çekiyorsa ve hattında GSM1800 ise şarj süresi bayağı uzuyor. Çünkü cep telefonu çok az güç harcıyor, ama GSM900 kullanıyorsan ve birde bulunduğun yerde hattın iyi çekmiyorsa sarjın çabuk bitiyor.
kale muhakkak ki bu önemli ama aycell kullanırken çekim iyi idi ve yine 2 gündü telsimtürkcell kullanıyorum ve yine aynı. acaba arkadaşının hattında gprs desteği kapalı falan mı? çünkü telefon sürekli gprs servisini yokluyor. o da bir etken olabilir. ben son bir haftadır nete bağlanmadan deneme çabaları içndeydim hiç fark etmiyor.
Arkadaşım bazen Telsim bazen de Aycell kullanıyor GPRS'i de açık sanırım fakat nete girmiyor. Bu denemeyi hangi hattıyla yaptı bilemiyorum Telsim'le yaptıysa onda GPRS hattı kapalıydı ama Aycell'lede yapmış olabilir bunu kendisine soracağım.
Dediğin doğru sürekli data hattını kontrol etmesi şarjında çabuk bitmesine neden oluyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme