2007 model C4 1.6 HDI aracım şu anda 110 bin km de. 90 bin bakımın da aracım ilk kalkışta ve 2. vitese geçerken aşırı titreme yapıyordu. Baskı balata bitmiş dedi özel serviste ki arkadaşlar değiştirdim. Sorun kayboldu. debriyaj yumuşacık oldu ve bu debriyaja alışmak biraz zaman aldı. neyse yaklaşık 15 bin km sorunsuz kullanmaya başladım. araçtan bayağı keyif aldım ilk aldığım zamanlarda ki gibi. 105 bin km ye geldik. trabzona eğitim için gittim. şehir içinde konaklayacağımız oteli ararken dur kalk yaparken aracımın ilk kalkışta 2. viteste ve 3. vitese geçerken aşırı titreyerek kalktığını farkettim. artı eklemek istiyorum debriyaja tam bastığınız zaman dip kısım da sürtünme var. vitesi boşa alıp debriyajı 1 kaç kez yenileyince bu gidiyor. belli bir süre sonra tekrar sürtünmeyi farkediyorsunuz. araç ilk çalıştığı zaman yok durup kalkıyorsunuz belli bir süre sonra yine başlıyor.
şimdi sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Takılan Baskı balata yani debriyaj balatası sıyırdımı ? orjinal baskı balata 15 bin km de biter mi ? 90 bin de değişti bu hatayı 105 binde tekrarladı. şu anda 110 bin km de 5 bin km dir böyle biniyorum. Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirmisiniz ? Veya fikri olan arkadaşlar fikrinizi paylaşabilirmisiniz ? Bu araçtan artık sıkılmaya başladım ....
Saygılar....
Evet bir bilen yokmu ?
Olabilir çok şeyden kaynaklı basit bir şeyde olabilirde bu kadar erken biteceğini sanmam 10.000km boyunca yarım debriyaj kullanman lazımki ancak öyle biterki orjinal parça diyorsunuz en 50.000km dayanması lazım ama ben sana debriyaj setinde baskıda balatada sorun olup olmadıgını anlaman için şunlara bakman lazım eğer çoğu varsa anlaki bitmiş. (kalkışlarda rampalarda titreme,rampada kolay patinaja düşmesi,motor devirlendigi halde araç geç ivmeleniyosa,debriyajı 1.viteste yavaş yavaş ayağınızı çektiginiz kaçırma yapıyorsa,3,4,5. viteste kalkıyorsa baskı balata bitmiştir demektir,komple debriyaj seti yenilenir.)
arkadaşım bende yeni aldım arabayı debriyaj çok sert modelden kaynaklı sandım eğer senın dediğin gibi bakı balatadansa vay halime
Geçmiş olsun. Keşke Trabzonda başınıza geldiğinde Trabzon yetkili servisine uğrasaydınız. Türkiye.de en deneyimli iki üç ustadan biri çalışıyor orada. Takılan baskı balata set neydi. Bazen Sachs kutusunda uyduruk ürünler çıkabiliyor. Orjinal ürünün bu kadar düşük km.de bir iki dur kalkla bunu yapacağını sanmıyorum ki ben Trabzonluyum burada öyle baskı balatayı bitirecek bir rampa olmaz. Her gün şehir içine giriyorum ben.
Benim aklıma gelen bir başka konu da çiftli volanı acaba yaptırdığınız serviste sabit kütleli volant setine de çevirdiler. Gerçi yazmamışsınız aracınız 90.lık mı 110.lukmu ama ben 110.luk olduğunu düşünerek yazdım.
Aracı yeni alan arkadaşa öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum. Araç zaten sert bir araç, debriyajın set olması baskı balatanın bitmiş olduğu anlamını taşımaz aşırı bir titreme yapıyorsa kavrama geç oluyorsa ve kaçırma varsa bitmiştir.
En son mesaj atan abim için yazıyorum şimdi de. Trabzon'a geldiğim zaman hafif olan titremenin iyice arttığını gördüm ve titreme hala devam ediyor. Baskı balata da kaçırma yok. 5.vitesi bırakın 2.viteste bile kalkmıyor araba ancak rampa aşağı dururken kalkıyo buda normal zaten. debriyajın dibinde ki sürtme gitti artık sürtme yok fakat titreme hala mevcut. tabi bu hararet çizgisi 2.çubuğa geldikten sonra daha net belli oluyor çünkü böyle ölçüyorum, dur kalk fazla yapınca başlıyor.
Aracım imzam da görüldüğü gibi 92 beygir. bir çok usta baktı bişey yok, psikolojik dedi. titreme her araçta olur dedi. sistem de hava var dediler ustalar kendilerini yediler ki fren balatası değişmeden hava alınmaz, almadılar. bir türlü yaptıramadım. parasını al arkadaş yap dedim yapmadılar. bu kez volant yapar dediler bahane uydurdular. bir kısmı da balata değişince elleri yağlıysa ustanın balataya yağ değmiştir dedi, vitesi 5 e takarak biraz zorladı, güyya balata üzerindeki yağı yaktı. ama araba hala aynı araba ısınınca titremeye devam. insanları eşek yerine koymaları zoruma gidiyor artık.
İnşallah yolum Trabzon'a düşerse orada baktırmayı düşünüyorum. Trabzon'un sanayisi gerçekten iyiymiş.
Hayırlısı diyorum inat ettim Erzurum da ki sanayiye artık yağ değişimine gidiyorum. araç nerde beni yarı yolda bırakırsa, o zaman baskıyı değişen ustaya gidip arabayı onun başına çalıcam. yaptığınız işe sahip çıkın arkadaş. bahane uydurarak işten kaçılmaz... bilmiyorsan bilmiyorum de.