C5 III aracımda bulunan 245/45/18 Michelin Primacy hp lastikler ömrünü yavaş yavaş tamamlıyor.Bunların yerine aynı ebatta hangi lastiği önerebilirsiniz?Bazı lastikler arasında yarı yarıya fiyat farkı var.Bu sebepten tanesi 420 tl den lastik alıp 50000 km kullanmaya çalışacağıma 220 tl ye alınabilen lastiği 25000-30000 km kullanmak daha mantıklı olmaz mı?Görüş ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Olaya bence sadece lastik ömründen bakmayın..300-400 liraya alacağınız lastiklerde uzun ömrün yanında yol tutuş, konfor, fren mesafesi gibi etkenleri maksimuma çıkaran avantajlara da sahip olursunuz..
Michelin den memnunsanız devam edin değilseniz Bridgstone a geçin..
fiyat performans olarak kumho öneririm ancak ıslak zemin yol tutuşu çokta iyi değil
İlginize teşekkürler arkadaşlar;
Kumho adaylarımdan biri.Kendilerini hiç kullanmadım fakat yaklaşık olarak sizinkine benzer yorumlar yapılıyor.
Michelinde 37000 km de ön arka değişikliği yaptım.Diş derinlikleri 6 mm kadardı.Bu değişiklikten sonra araç yol tutmaz oldu.Tabi değiştirdiğime de pişman oldum.Bu sebepten michelin pek düşünmüyorum ama değişiklik yapıncaya kadarda memnundum(????).Dolayısıyla yaklaşık memnuniyeti 220 tl ye almak var,400 tlye almak var diye düşünüyorum.
Hocam yukarıda dediklerime ek olarak eğer aracı 10-20 bin daha kullanıp satma niyetiniz varsa 200 lük lastikler olabilir belki..
Yokohama(gerçi dediğiniz ölçüde Yokohama da lastik yok, acaba yanlış yazmış olabilirmisiniz ebatları), Continental, Nokian da bakabilirsiniz(Ben C4 e geçen haftalarda Yokohama C.Drive aldım deseni, dik duruşu hoşuma gitti(daha tam kullanmadım aracı öle yatıyor garajda o yüzden tam birşey diyemem)).
quote:
Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR
Hocam yukarıda dediklerime ek olarak eğer aracı 10-20 bin daha kullanıp satma niyetiniz varsa 200 lük lastikler olabilir belki..
Hayır satmayı düşünmüyorum.Bu yüzden titizleniyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: yapici
Yokohama(gerçi dediğiniz ölçüde Yokohama da lastik yok, acaba yanlış yazmış olabilirmisiniz ebatları), Continental, Nokian da bakabilirsiniz(Ben C4 e geçen haftalarda Yokohama C.Drive aldım deseni, dik duruşu hoşuma gitti(daha tam kullanmadım aracı öle yatıyor garajda o yüzden tam birşey diyemem)).
Lastikleriniz hayırlı olsun.C drive için olumlu yorumlar var. Verdiğim ebatlar doğru.Nokianı araştırdım biraz 417 tl gibi bir fiyat gördüm. Conti de tam ebat yoktu yanlış hatırlamıyorsam.Varsa da o da 400 lü rakamlarda
quote:
Orijinalden alıntı: Maverick58
quote:
Orijinalden alıntı: yapici
Lastikleriniz hayırlı olsun.C drive için olumlu yorumlar var. Verdiğim ebatlar doğru.Nokianı araştırdım biraz 417 tl gibi bir fiyat gördüm. Conti de tam ebat yoktu yanlış hatırlamıyorsam.Varsa da o da 400 lü rakamlarda
Teşekkürler, umarım siz de en yakın zamanda lastik konusunu kapatırsınız çünkü insanı çok yoruyor, yok şunu mu alayım bunu mu alayım tam karar vermişken biri birşey diyor hayda bir daha dön başa . Ben de bir türlü kullandığım araçlara Nokian takamadım, Samsun da bir bayi var allahlık alibey yan,i ne elinde mal vardır ne yardımcı olur(sipariş verin getirtiriz gibi) daha da düşünmüyorum zaten. Kolay gelsin size zor iş lastik seçmek
Ben aracı ilk teslim aldığımda 1 set de kış lastiği aramıştım,lastikçim siparişle Michelin Alpin getirmişti(Tanesi 500 liraydı),Bu nedenle 4 mevsimler daha yıpranmadı.Ama özellikle kış lastiğinde ebat nedeniyle çok zorlandım,çoğu markanın 245/45/18 ölçülü kışlığı yok.Geçen yıl da 1 tanesi yarıldı,aynısını bulana kadar 1 hafta stepne ile gezdim.İstanbul'da bu kadar zor bulunuyorsa,Anadolu'da hiç düşünemiyorum.Bir daha da böyle uçuk lastik ebatlı araba almam :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme