Şimdi Ara

***C6/N97 FİRMWARE 5800/5530 İNDİR RESİMLİ , VİDEO ANLATIM KURULUM *** (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
745
Cevap
1
Favori
63.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diğer Nokia 5800 ana konusuna attığım mesajı buraya kopyalayayım.

quote:

Orijinalden alıntı: mrtbrc6378

quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

Değerli arkadaşlar,
    KESİNLİKLE C6'ya geçin.

Sanırım 1 ay oldu herhalde C6'ye geçmem, o günden beri telefonu ne kadar zorlarsam zorlayayım bir kere bile RESETLEMEDİ, KAPANMADI!
    O kadar yazılım yükledim en ufak bir yavaşlama filan yok. Çok hızlı.

C6'de Nokia mühendisleri cidden iyi çalışmış, esasında olması gerekeni yapmışlar,

Öyledir öyle olmasına da,"ORİJİNAL" V51'e geçiş rehberi hazırlanmadan hayatta geçmem.
    En azından "V51 ile flashla" cümlesinin ötesine geçilebilsin.

Hani şöyle söyleyeyim, ben C6'yı yüklerken pek ümitli değildim, hatta bir yükleyeyim, sonra tekrardan geri dönüş yaparım diyordum fakat kesinlikle geri dönüş yapmayı filan düşünmüyorum zira cihaz kendini buldu diyebilirim.

Bir kere çok çok hızlı!
    İkincisi, ki en sevdiğim bu, daha bir kere bile herhangi bir programda, uygulamada takılma yapıp, telefonu alev topuna çevirip, pilin canına okumadı.
    Üçüncüsü, daha bir kere bile reset atmadı, kendi kendine kapanmadı.
    Bu şunu gösteriyor, ben hep V51 üzerine yüklediğimiz uygulamaların bunlara sebebiyet verdiğini düşünmüştüm, işletim sistemine pek kızmıyordum.
    Fakat C6 çok açık ve net gösteriyor ki bütün problem V51'de!

Resmen problemli bir altyapı üzerinde programlara sövüp duruyormuşuz. Aynı programlar, uygulamalar mis gibi C6 üzerinde hiçbir problem çıkartmadan çalışabiliyormuş.

Birde en son dönemde iyice kızdım ve cihazı cidden limitlerinde kullandım.
    Fonda MP3 player açık, parçaları çalarken, ön planda Opera'da 3-4 sayfa açıp surf yaptım, onu simge haline getirip Google Maps, Ovi Maps'te gezintiler yaptım, onları kapatmadan, sms ler attım, telefon görüşmeleri yaptım ... vs yok.
    En fazla bu kadar uygulama açıkken telefon birazcı ısınıyor ama kesinlikle o da yine V51'deki gibi işlemciyi %100 çalıştıran bir durum değil.

Ve tüm bunları yapmama rağmen bir türlü telefonu kitleyemedim, reset attıramadım. :)
    Kendi browserında youtube direk videolar izledim, evirdim çevirdim kafasını karmakarışık yaptım ama yine de bana mısın demiyor, çalışmaya devam ediyor.

Yani telefonu bu kadar zorlamama, kastırmama rağmen resetlemiyor, kitlenmiyor ve daha da önemlisi hızından bir şey kaybetmiyorsa C6'dan kolay kolay döneceğimi sanmıyorum.
    V51 hala buglarla dolu bir versiyon ve kolay kolay da temizlemeyecekler gözüküyor.

Esasında Nokia'nın yerinde olsam direk C6'yı Nokia 5800'a portlarım olayı kökten bitiririm. İnsanlar para verip aldıkları ürünü, hele ki bu kadar sene geçtikten sonra, yazılımının buglardan kurtulmuş şekilde kullanmak ister.
    C6'yı hediye etmesiyle beraber insanlara mis gibi bir yazılım hediye etmiş, müşteri memnuniyetini geçte olsa sağlamış olur.

Bir de hep reset, kitlenme, hız filan dedikte C6'da bir kere alıştığınızda kolay kolay vazgeçemeyeceğiz ufak ince detaylarda mevcut.
    O bakımdan da çok güzel. Bu konuda da V51'den bariz şekilde üstün. Şöyle telefonu elinize alıp, 2-3 gün kullanmalısınız.

Kaldı ki ben C6'nın modsuz en sade, ham versiyonunu kurdum ve kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Ha bu arada, konuşan kadının adı Aylin diye, sakın zarif,ince ve sexi bir ses tonu beklemeyin. Bildiğiniz robot gibi konuşuyor.

Trans Aylin hocam o.
    Ben de yükledim, ne yazık ki problem şu; Türkçe karakter geldi mi iyi güzelde, karşı taraftan gelen sms ingilizce karakterli yazılmışsa işte o zaman biraz saçmalıyor.
    Programın yapımcılarının hatası değil yani.

O ses dosyasını baya bir aradım fakat en sonunda bulmuştum.
    Bulamayan olursa söylesin upload ederim bir yerlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 16 Eylül 2010; 14:33:43 >

• Dostum bı ara bana upload edersen sevınırım ama sımdı degıl ısyerındeyım upload uyelıgın yoksa aksama 10 edet sayı bıter
  • Nokia 5800 'da sms 'leri aylin ablanız okusun istiyorsanız buyrun Aylin ses dosyası ve Türkçe dosyası:

Sanırım Hotfile'da download sınırlaması yok diye biliyorum. Biterse bir daha upload ederiz problem olmaz.
    Dosyayı bulmam gerçekten zor olmuştu fakat Nokia'nın sitesinde kenarda köşede başka bir telefon modelinde bulmuştum.

Nokia'nın saçma işlerinden birisi daha işte.

Önemli dosyayı direk telefona atıp yükleme yaptığınızda Language kısmında gözükmüyor o yüzden , Nokia Suite ile programı kurun kesinlikle.
    O dosyayı nereye nasıl atacağını bildiğinden sıkıntı olmuyor.

http://hotfile.com/dl/69751945/7dd6c5f/Speech_to_Text_Turkish_Language_Pack_Aylin.rar.html

Tags: Nokia 5800, Turkis Language Pack, Aylin, Speech to Text,

• Ah ah hala calısıyorum isteyım bıtırmeyın download sayısını
  • teşekkur ederım suavi indirdim aylin benımdır
  • Ya v60 danda haber yok daha c6 çok şarz yiyo yaa onun dışında cok memnunum c6 dan orj sürümden ama şarz 2 gün gitmiyo ya ki adam akıllı kullanmıyorum bile teli
  • Ya zaten bu telefonun sarjı maksımum 3 gun gıder normal bır kullanımdakı hepımız telefonun butun ozellıklerını bılen ve nımetlerınden faydalanan kısılerız bence ıkı gun normal bende x800 de var pılıps kı malum bu konuda lıderdır o bıle bana 4 gun gıdıyor anca v60 cıkmasada olur hıc beklemıyorum cıksada bu sekılde ozel bır hack olmazsa bundan gecıs yapam buyuk ıhtımalle bu telefon budur otesı yok olabılecek en mukemmel sevıyede yazılım la yapılabılecek en ıyı seyler yapıldı sonrasını donanım kaldırmaz zaten hıc sıkmayın canınızı 2 gun sarjı gıden 5800 ıdeal bır 5800 dır
  • quote:

Orijinalden alıntı: baxı

quote:

quote:

Ben bır haftadır uzak kaldım konudan sunuanladımkı bunun sonu yok dedım c6 cıktı bıttı olay belkı bu hafta bır ıkı kucuk hata duzeltılır ve artık 5800 ın olayı bıter mutlu mesut yasarız bakıyorum sımdı n97 felan cıktı cıkacak gıbı seyler donuyor sureklı cesıtlı modıfıkasyonlar surumler cıkıyor sonu yok yakında bırisi cıkıp androıd yaptım derse ınanınkı cok sasmam teknık olarak mumkunmu bılmıyorum ama sasmam neyse ben hala c6 yı kuramadım bunca zamanın ardından hatta konu bıle toparlamama ragmen telefonumda hala ayrıyım belkı cogu kısı eskıttı sıkıldı bıle ben galıba bunun gıbı bır devrım olmazssa c6 yı kurup mutlu mesut yasıyacam cunkı %85 lık bır kısım cok memnun bır ust mesajdada goruldugu uzere neyse sımdılık kalın saglıcakla pazartesıden ıtıbaren yogun olarak gorusutruzz

bu arada

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/ed8afc22727bc6feab3b82c5d1d1a2fbcb97b3b376826e37fcc30c082bde78164cf33be318c822dd17205

arkadaslar vıdeoda gordugunuz swype uygulamasını buradan ındırebılırsınız

http://betalabs.nokia.com/apps/swype-for-symbian/download_and_installation

bende su an 5230 var yanımda denedım beceremedım bırılerı deneyebılırmı nasıl calısıyor ve en onemlısı su an calıssa dahı turkce olarak calısacakmı tahmınımce hayır bunun gerekenlerı konusunda fatıh ve bırol arkadaslar yardımcı olurlarsa c6 ya bırde bu eklenırse bence cok ıyı olur

calıstıramadım yazmıstım 5230 da telefonu acıp kapatınca calısıyor ancak sadece yazma dılı ıngılızce ıken turkce yapınca devre dısı evet sımdı sorumu daha bılınclı soruyorum fatıh ve bırol arkadasımdada rıca edıyorum bu programı turkcede calısır hale nasıl getırırız ?

Arkadaslar bu konuda yardımcı olabılecek olan yokmudur ??

Arkadaslar konuyu fatih e bıldırdım ılk musait fırsatında bakacak ve bu özelliği muhtemelen turkce desteklı olarakda kullanabılecez
    Hatta su an musaıt olan ve bu ıslerden anlayan varsa bır el atabılır

Swype sende mevcut mu ? verdiğin linkten indiremedim.ovi hesabım olmasına rağmen giriş yapamıyorum.

• swype programi turkce olarakta calisiyor. Gayet basarili hatta ozel isimleri filanda algiliyor. Ilginc bir teknoloji :)
  • quote:

Diğer Nokia 5800 ana konusuna attığım mesajı buraya kopyalayayım.

quote:

Orijinalden alıntı: mrtbrc6378

quote:

Değerli arkadaşlar,
    KESİNLİKLE C6'ya geçin.

Sanırım 1 ay oldu herhalde C6'ye geçmem, o günden beri telefonu ne kadar zorlarsam zorlayayım bir kere bile RESETLEMEDİ, KAPANMADI!
    O kadar yazılım yükledim en ufak bir yavaşlama filan yok. Çok hızlı.

C6'de Nokia mühendisleri cidden iyi çalışmış, esasında olması gerekeni yapmışlar,

Öyledir öyle olmasına da,"ORİJİNAL" V51'e geçiş rehberi hazırlanmadan hayatta geçmem.
    En azından "V51 ile flashla" cümlesinin ötesine geçilebilsin.

Hani şöyle söyleyeyim, ben C6'yı yüklerken pek ümitli değildim, hatta bir yükleyeyim, sonra tekrardan geri dönüş yaparım diyordum fakat kesinlikle geri dönüş yapmayı filan düşünmüyorum zira cihaz kendini buldu diyebilirim.

Bir kere çok çok hızlı!
    İkincisi, ki en sevdiğim bu, daha bir kere bile herhangi bir programda, uygulamada takılma yapıp, telefonu alev topuna çevirip, pilin canına okumadı.
    Üçüncüsü, daha bir kere bile reset atmadı, kendi kendine kapanmadı.
    Bu şunu gösteriyor, ben hep V51 üzerine yüklediğimiz uygulamaların bunlara sebebiyet verdiğini düşünmüştüm, işletim sistemine pek kızmıyordum.
    Fakat C6 çok açık ve net gösteriyor ki bütün problem V51'de!

Resmen problemli bir altyapı üzerinde programlara sövüp duruyormuşuz. Aynı programlar, uygulamalar mis gibi C6 üzerinde hiçbir problem çıkartmadan çalışabiliyormuş.

Birde en son dönemde iyice kızdım ve cihazı cidden limitlerinde kullandım.
    Fonda MP3 player açık, parçaları çalarken, ön planda Opera'da 3-4 sayfa açıp surf yaptım, onu simge haline getirip Google Maps, Ovi Maps'te gezintiler yaptım, onları kapatmadan, sms ler attım, telefon görüşmeleri yaptım ... vs yok.
    En fazla bu kadar uygulama açıkken telefon birazcı ısınıyor ama kesinlikle o da yine V51'deki gibi işlemciyi %100 çalıştıran bir durum değil.

Ve tüm bunları yapmama rağmen bir türlü telefonu kitleyemedim, reset attıramadım. :)
    Kendi browserında youtube direk videolar izledim, evirdim çevirdim kafasını karmakarışık yaptım ama yine de bana mısın demiyor, çalışmaya devam ediyor.

Yani telefonu bu kadar zorlamama, kastırmama rağmen resetlemiyor, kitlenmiyor ve daha da önemlisi hızından bir şey kaybetmiyorsa C6'dan kolay kolay döneceğimi sanmıyorum.
    V51 hala buglarla dolu bir versiyon ve kolay kolay da temizlemeyecekler gözüküyor.

Esasında Nokia'nın yerinde olsam direk C6'yı Nokia 5800'a portlarım olayı kökten bitiririm. İnsanlar para verip aldıkları ürünü, hele ki bu kadar sene geçtikten sonra, yazılımının buglardan kurtulmuş şekilde kullanmak ister.
    C6'yı hediye etmesiyle beraber insanlara mis gibi bir yazılım hediye etmiş, müşteri memnuniyetini geçte olsa sağlamış olur.

Bir de hep reset, kitlenme, hız filan dedikte C6'da bir kere alıştığınızda kolay kolay vazgeçemeyeceğiz ufak ince detaylarda mevcut.
    O bakımdan da çok güzel. Bu konuda da V51'den bariz şekilde üstün. Şöyle telefonu elinize alıp, 2-3 gün kullanmalısınız.

Kaldı ki ben C6'nın modsuz en sade, ham versiyonunu kurdum ve kullanıyorum.

Hocam birkaç sorum olacaktı,

1)Sizin gibi ben de üzerinde oynanmamış, direk port edilmiş sade halini kullanmak istiyorum C6'nın, o da acaba bu konunun ilk sayfasında verilen standart sürüm mü? Değilse link verebilirseniz çok memnun olurum.

2)C6'ya geçtikten sonra Ovi Suite'e bağladınızda herhangi bir sorun oluyor mu? Rehberi yedekleyememe vb. gibi.

3)Şarjda v51'e göre çok büyük bir değişiklik oluyor mu?

Cevaplarsanız minnettar kalırım.

• quote:

swype programi turkce olarakta calisiyor. Gayet basarili hatta ozel isimleri filanda algiliyor. Ilginc bir teknoloji :)

Bu prgramın nasıl ve nerede çalıştığını çıkartamadım.Telefona kurdum ama çalışmayınca sildim.mesajlara filan mı entegre oluyor?Zorlala uğraşmaktan bazen basit şeyleri düşünemiyorum yardımcı olabilir misin.Türkçe de kullanılabiliyor demişsin.O zaman kaynak ve dil dosyalarını tercüme etmek zor birşey değil.

Düzeltme : sanırım çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@tih -- 18 Eylül 2010; 0:40:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: f@tih

quote:

swype programi turkce olarakta calisiyor. Gayet basarili hatta ozel isimleri filanda algiliyor. Ilginc bir teknoloji :)

Bu prgramın nasıl ve nerede çalıştığını çıkartamadım.Telefona kurdum ama çalışmayınca sildim.mesajlara filan mı entegre oluyor?Zorlala uğraşmaktan bazen basit şeyleri düşünemiyorum yardımcı olabilir misin.Türkçe de kullanılabiliyor demişsin.O zaman kaynak ve dil dosyalarını tercüme etmek zor birşey değil.

Düzeltme : sanırım çözdüm

evet program bende var ama dun aksam eve gec gıttım foruma bakamadım suavı dostum sen upload edermısın fatıhe ben ısyerındeyım hem program yok hemde buradan upload download sıtelerıne gırılemıyor engellı aksam yukleyebılırım ancak bu arad turkce destegı yok senın yazdıkların sansa omus olabılır

Gercı cozdum dıye sonradan ekleme yapmıssın ama programı kurduktan sonra calısması ıcın telefonu acıp kapatmak gerekıyor pardon kapatıp acmak gerekıyor

bu arada fatih dostum buyuksun unutmamıssın valla bu dikkatın ve ozverınden oturu tekrar tesekkur ederım

BU arada sen sımdı ınmıyor dıyınce ovı engellı degıl denedım ındırdım sorum yok betalabs ta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxı -- 18 Eylül 2010; 9:29:35 >

• http://betalabs.nokia.com/apps/swype-for-symbian
    - Uygulamayı buradan indirebilirsiniz. Sağ köşede download this application yazan yere tıklayarak dosyayı indirin.
    - Ardından USB/bluetooth ile telefonu OVI programına bağlayın, indirdiğiniz uygulamaya tıkladığınızda OVI programı açılacak ve size programı kurayım mı diyecek. Evet diyin, sonraki işlemlere telefon evet evet diyip kabul edin.
    - Telefonu bir kere yeniden başlatın.
    - Mesaj yazma kısmına gelin, Mini ya da Full QWERTY klavyeyi açınca karşınıza uygulama çıkacak. Sol alt köşede zaten logosunu göreceksiniz.

• C6 yı çıktığından beri kullanan biri olarak genel bir yorum yapabilecek duruma geldiğimi düşünüyor + ve - lerini tümden aklıma gelenleri yazıyorum

+Widgetlı ev ekranı
    +Menü geçişlerinin hızlı olması
    +Galeri ve Videolar bölümünün yenilenmesi
    +Rehber güncellemesi
    +Sürükle aç tuş kilidi özelliği
    +Web Browser & Real player güncellemesi
    +Mesaj okuyucu
    +TV out özelliği
    +Mail desteğinde iyileştirmeler
    +Telefon RDS yüzünden donmaması / RDS çalışmıyor ama

-Widgetların aşırı ram ve batarya tüketmesi
    -Ağır uygulamalar çalıştırırken menü tuşunun işlevsiz kalması
    -Taskmanların, swipe to unlocku blocke etmesi
    -Zayıf ram yönetimi yüzünden Ağır uygulamaların düzgün çalışamaması. (Opera Mobile)
    -Aynı anda 4-5 ten fazla program çalıştırınca aşırı yavaşlık (5800 modlularda yok)
    -Rom Patcher yamalarının çoğunun çalışmaması.
    -Mediabarın bazen işlevsiz kalması, flash atmadan tekrar devreye girmemesi
    -Kamerada hafif bir yavaşlık ve dosya silerken zaten kullanılıyor hatası vermesi
    -C6 için ovi de az uygulama olması (n97 olarak tanıtınca düzeliyor ama orjinalinde öyle)
    - Tuş ışıklarında dengesizlik

Bakalım başka ne yorumlar gelecek

• C6 +ları

Ev ekranı mükemmel
    Daha hızlı
    Göçmüyor
    Donmuyor
    Reset atmıyor
    Isınmıyor
    Daha yeni ve kullanışlı yazılım öğelerine sahip
    Çok daha iyi dokunmatik hassasiyeti var
    Modlanınca iyice tutulmaz oluyor
    Ram yönetimi C6v11 de v51 den daha iyi.
    Birden fazla yazılımı daha iyi yönetiyor yavaşlama yaşamadım hiç.

- si
    Beni rahatsız eden tek eksisi full qwerty'ye otomatik geçmemesi. Diğer hiç birşey beni rahatsız edecek kadar büyük eksiler değil. Zaten öyle olsa kendi cfw mi yapacam diye yırtınmazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 18 Eylül 2010; 18:07:36 >
  • Benim neyim eksik ben de yazayım

+ ları

+ Olağanüstü ev ekranı
    + Aşırı hızlı
    + Reset yok
    + RAM yetmezliği hiç yaşamadım
    + Galeri harika olmuş.En önemlisi çoklu seçim desteği geliyor.Bir resmi açmak için birkaç kez dokunmak gerekmiyor.Tek dokunuşta açıyor.Resim geçiş efektleri harika.
    + Menüler arası geçiş çok iyi.
    + Multitask çok iyi çalışıyor.Birden fazla programın aynı anda çalışması çok daha hızlı.
    + iPhone'daki gibi sürüklemeli tuş kilidi var.Ve çok güzel.
    + Rehber bile değişmiş.Yandaki çubuğu kullanınca alfabe harfleri çıkıyor.
    + Radyo donmuyor
    + Dokunmatik hassasiyeti artırılmış.En önemlisi menünün sağ tarafındaki ikonlara tıklayamama sorunu yok.
    + Yan klavyede mesaj yazarken takılma,harflerin geriden gelmesi vs. yok.
    + Video çekim kalitesi daha iyi.

- leri

-Tuş ışıkları biraz garip.Bazen az yanıyor bazen çok.
    - Mesaj yazarken silme tuşunu basılı tutsanız da hepsini silmiyor elinizi çektiğinizde sadece bir karakter silinmiş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

C6 +ları

Ev ekranı mükemmel
    Daha hızlı
    Göçmüyor
    Donmuyor
    Reset atmıyor
    Isınmıyor

- si
    Beni rahatsız eden tek eksisi full qwerty'ye otomatik geçmemesi. Diğer hiç birşey beni rahatsız edecek kadar büyük eksiler değil. Zaten öyle olsa kendi cfw mi yapacam diye yırtınmazdım

aresmar senınkınde qwerty otomatıkmı gecıyor hemen konunu tekrar okuyorum gozumden kacmıs heralde

• quote:

http://betalabs.nokia.com/apps/swype-for-symbian
    - Uygulamayı buradan indirebilirsiniz. Sağ köşede download this application yazan yere tıklayarak dosyayı indirin.
    - Ardından USB/bluetooth ile telefonu OVI programına bağlayın, indirdiğiniz uygulamaya tıkladığınızda OVI programı açılacak ve size programı kurayım mı diyecek. Evet diyin, sonraki işlemlere telefon evet evet diyip kabul edin.
    - Telefonu bir kere yeniden başlatın.
    - Mesaj yazma kısmına gelin, Mini ya da Full QWERTY klavyeyi açınca karşınıza uygulama çıkacak. Sol alt köşede zaten logosunu göreceksiniz.

programı indirmiştim sonradan ;hatt3a iki defa tele kurdum ve altta dediklerinizi yapmama rağmen programa ulaşamayınca kızıp sildim.Sadece uygulamalarda simgesi çıkıyor ve yapmak gereken birkaç ayar var galiba.CFW lerin zorlu problemleri ile uğraşmaktan bazen basit şeyleri yapamıyorum ben de işte Olmazsa bir daha bir kurup deneyeyim.yoksa vazgeçicem kalıcak öyle

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

C6 +ları

Ev ekranı mükemmel
    Daha hızlı
    Göçmüyor
    Donmuyor
    Reset atmıyor
    Isınmıyor

- si

aresmar senınkınde qwerty otomatıkmı gecıyor hemen konunu tekrar okuyorum gozumden kacmıs heralde

Hayır yahu hiçbir CFW'de otomatik geçmiyor.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.