Şimdi Ara

***C6/N97 FİRMWARE 5800/5530 İNDİR RESİMLİ , VİDEO ANLATIM KURULUM *** (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
745
Cevap
1
Favori
63.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dangerous

quote:

Orijinalden alıntı: biroltr
    içine hack mod atılarak kullanılabilecek en iyi paket bu

E o zaman ne duruyorsun @biroltr, helva yapsana.

Forumda çok 5800 için C6 yazılımı var. Ben yeni bir C6 modifiyeli yazılım çıkarmayı düşünmüyorum.

Dün f@tih'in C6 modunu denedim hoşuma giden sadece ev ekranı ve fotoğraf galerisinin hızıydı extra abartılacak bi ek özellik yok gerisi C6 yazılımının menü ve media farklılığı müzik menüsü değişik görsellik olarakta ev ekranı tarzı güzel. C6 yazılımı kullanmak istiyorsan f@tihin yazılımını kullan ben şu sıralar bir yeni yazılım paketi çalışması içerisinde değilim vaktim yok.

• Arkadaşlar reis eagles'ın son verdiği versiyonu kurmayı düşünüyorum ne dersiniz daha önce phonix ile seri nosu değiştirip yeni firmware yüklemiştim şimdi flash yönergeyi de kullanarak c6 yükleyeceğim nelere dikkat etmem gerekir son tavsiyeleriniz nelerdir.
  • @diciotto yalnız bu sürüm jaf ile yükleniyor diye biliyorum phoneix yerine jaf ile kursan
  • quote:

Orijinalden alıntı: GsliKahraman

@diciotto yalnız bu sürüm jaf ile yükleniyor diye biliyorum phoneix yerine jaf ile kursan

Yok hocam zaten anlatımdaki jaf programını kullanacağım da biraz çekiniyorum nelere dikkat etmem gerekiyor son tüyoları istiyorum ilgili arkadaşlardan. Bu sürüm hakkında bilgisi olanlar da bilgilerini paylaşırlar ise sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

Arkadaşlar reis eagles'ın son verdiği versiyonu kurmayı düşünüyorum ne dersiniz daha önce phonix ile seri nosu değiştirip yeni firmware yüklemiştim şimdi flash yönergeyi de kullanarak c6 yükleyeceğim nelere dikkat etmem gerekir son tavsiyeleriniz nelerdir.

resimli anlatımdan adım adım git bi sorun olmaz
  • Bu işlemi geri almak istesek orjinal verisyona dönmek istesek ne yapmamız gerekiyor?
  • normal yazilim kurar gibi jafla yazilim kuracaksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baxı

Yeni Başlayanlar için Animasyonlu Anlatımımı Tamamladım by cwr (Ellerine Sağlık Dostum ])

Yapımı uploadı bana aittir En başta indirceğiniz dosyalardan FLASH atmaya kadar herşey içinde mevcut daha önce hiç flash atmamış biri bile rahatlıkla atabilir ona göre hazırladım

Aşama aşama kendi bilgisayarımdan yazılı açıklamalarla gösterdim adımları taki etmeniz yeter

Hotfile upload ettim boyutu 13MB, burdan indirin;

DOWNLOAD

http://www.mega**upload.com/?d=XGMNEVOI

http://rapid**share.com/files/399454722/JAFSetup1.98.62_ve_OGM_JAF_PKEY_Emulator-v5.rar.html

STANDART SÜRÜM

3*4 Görümümlü MENÜ

MODİFİYELİLER

4*5 Görünümlü MENÜ

------------------------------------------

Tekrar v51 e dönmek isteyenler

V51 için NOKİA ORJİNAL FİRMWARE

Format İşlemleri Yapmadan önce Cities Klasörünü Kopyalamayı Unutanlar için

İndirip kurun ve telefonu kablo ile pc suite modunda bağlayın. maps kısmından europa\türkiye yi bulun + basın indirin , isterseniniz voice kısmından türkçe ses de indirebilirsiniz.

bu da nokia en son çıkardığı ovi maps beta7 sürümü harika çalışıyor çok hızlı GPS uyduları buluyor ve menüler iyileştirilmiş. tamamen türkçe

Kurulum video anlatım

SADECE C6 iÇiN RESiMLi JAF KURULUM ve ANLATIMI

ilk olarak;
    indirmiş olduğunuz 148 mb dosyayı kesinlikle
    C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356 içine atmayınız.

Örneğin ; C:\RM-356 klasörü içine taşıyın.Herhangi bir yer olabilir.

Hafıza kartınızı formatlayıp kapatmış olduğunuz telinize yerleştirin.Teli PC ye usb kablonuz ile bağlayın.

JAF ı ogm_emulator.exe ile açın.

BB5 tıklayın ve OFFLiNE seçin. sıraası ile Dead usb - Manual Flash - Normal mode - Factory set seçtikten sonra ; hemen

ardından MCU ya tıklayıp adını C0r olarak değiştirdiğiniz dosyayı seçin.(RM-356_51.0.006_prd.core.C00 ==> RM-

356_51.0.006_prd.core.C0r) .

şimdi PPM ye tıklayıp RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01 seçin.

Şimdi de Ape Variant tıklayıp RM-356_51.0.006_026_000_U01.uda.fpsx seçin.

Eğer JaF ekranınız aşağıdaki gibi gözüküyorsa FLASH'a basacaksınız ve çıkan uyarıya EVET diyip hemen ardından telin

açma tuşuna hafifçe dokunup yükleme işlemini başlatacaksınız.

Arkanıza yaslanın sabırlı olun ve tel piN sorana kadar bekleyin.Artık usb kablonuzu PC den ayırabilirsiniz.

Normal Versiyonun Yorumları

Arkadaşlar bu firmware ile ilgili hızlı bir inceleme yaptım.Umarım yüklemeyi düşünen arkadaşlara yardımcı olur.

-Sistem tepki süresi ile dokunmatik girişi uyumluluğu güzel ve kararlı,dengesiz hareketler neredeyse hiç yok.Daha hızlı mod ile gerçekten güzel olacaktır.

-Email programı bu sefer olmuş.Sadece hangi eposta sağlayıcısını kullanıyorsanız onu seçiyorsunuz.Daha sonra kullanıcı adı ve şifreyi girip epostalara ulaşabiliyorsunuz.Ekstra ayarlara menüden girebiliyorsunuz karışıklık yok, hs widget desteği var.Büyük yazılar kullanışlı arayüz.

-GPS ,hiçbir ayar yapmadan oda içinde oturduğum yerden anında bağlandı.

-İnternet Telefonu VoIP ayarları eskisi gibi biraz uzun ama anında çalışıyor.Normal telefon rehberinden ayrı olarak voip hesabınız için rehber oluşturulabiliyor.

-Dokunmatik performansında qwerty klavye ile yazarken tepki süresi iyileştirilmiş.

-Tercihleri ana ekrandan değiştirirken etkin profili düzenle seçeneğini koymaları çok güzel olmuş.Tercihlerinizde ufak bir değişiklik yapmak için menüler arasında kaybolmuyorsunuz.

-Zil seslerinin sınıflandırılması ve otomatik olarak tanınması özelliği gelmiş.İlk başta karttaki dosyaları görmüyor bunun için müzik klasöründen kütüphaneye girip kütüphaneyi yenile demeniz gerekiyor.Yenilemeyi yaptıktan sonra ne yazıkki alarmlar ve mesaj sesleri şarkılar klasöründe gözüküyor.

-Ana ekran duvarkağıdını ana ekranda parmağınızı basılı tutarak değiştirmek güzel olmuş.Aynı zamanda çıkan menüden widget ta ekleyebiliyorsunuz.

-Web tarayıcısında adres girmek için tuşa bastığınızda hem web adresi hemen altında da google arama satırı eklenmiş.

-Ve son olarak yılan hikayesine dönen RDS özelliği yine çalışmıyor.3 ayrı radyoda denenmiştir.

Modifiye Gelen Özellikler :

Visual mods:
    -4x5 Menu (( 4*5 menü düzeni ))
    -Theme effects infinity by dscobsct (Mikey Tommo) (( tema efektleri ))
    -Enabled Rotation effect (( döndürme efekti eklendi ))
    -Swipe HS will hide everything even clock! (( bunu anlamadım ))
    -Added Themes, WLAN Wizard, Connection Manager, Bluetooth and Profiles to the Menu (( birkaç tema,ve de menüye bt,tercihler,wlan,bağlantı uygulamaları eklendi ))

Performance mods:
    -DM's cameramod for better picture quality (( kamera artık daha iyi çekiyor ))
    -HQ recorder mod by PedroCST
    -NoFOTA Cache (will free up 5MB on C drive) (( Telefon hafızasında 5 MB yer kazanıldı ))

-Support for sending .sis/.jar and other restricted files (sis,jar vs dosyaları gönderme özelliği açık)

Practical mods:
    -Music player only search in E:\Music\ (( Müziklerinizi E/Music'e atın. ))
    -Everything can be installed! (( Her şey yüklü ))
    -Conversations added in messaging and in Menu (( diyaloglar uygulaması mesajlara eklendi ))
    -Send messages default on 999 (( gönderilen mesaj sayısı 999 yapıldı ))
    -Add Space when using to right cursor (( anlamadım ))
    -Downloads will continu after shutdown (( internetten indirdiğiniz dosyalar telefon kapanıp açıldıktan sonra bşle kaldığı yerden inmeye devam ediyor ))

İstersenız hemen alttan ingilizce versiyonu indirebilirsiniz yada istediğiniz dili seçip entegre edip alttaki anlatıma gore kullanabilirsiniz

5800 Yazılımı

5530 Yazılımı

TR Dil Paketi

NFE v0.2 STD ile CFW'ye Dil Dosyası Entegre Etme Anlatımı:

Adım adım anlattım. güncelliyorum anlaşılmayan yerleri:
    http://www.reis-ieagles.com/rom-modifiye-yama-ve-hack/nfe-v0-2-std-ile-cfw-ye-dil-dosyasi-entegre-etme-t1987.html

Tekrar tekrar dosya indirmek istemeyenler ve beklemek istemeyenler için hazırladım anlatımı.

Dil Değiştirmek için gerekli olan program

İSTEYENE

Normal versiyonda menüler 3*4 iken Modifiye versiyonda menüler 4*5 tir. Yükleyecek arkadaşlar buna dikkat etsin zevklerine göre

C6 FW yüklü 5800 ve 5530 Modelleri İçin Widgetler ve Açıklamalar

Arkaadaşlar bulabildiğim widgetleri kendim upload edip buraya ( cwr )ekliyecem açıklamalarıyla beraber isteyen faydalanır

AccuWeather

Yükledikten sonra programa menüden girin + tuşuna basarak şehrinizi seçin. Ardından ana ekranda boş bi yere basılı tutarak ekle'den AccuWeathe'i seçin. Şehirinizle ilgili anlık hava durumu bilgilerini gösterir

Download

Facebook Widget

Yükledikten sonra 1 defaya mahsus programı menüden açıp hesap bilgilerinizle login olun. Ardından ana menüden widget olarak ekleyebilirsiniz. Anlık durum güncelleştirmeleri bildirimleri vs gösterir

Facebook Widget indir

Mesaj-Cevapsız çağrı Bildirim Widgeti

Uygulamayı kurun ardından ana ekrandan ekleyin. Okunmamış mesajlarınızı ve cevapsız çağrıları gösterir. Mesajların içeriğini de önizleme olarak gösterme özelliği var

Download

Download

Alternatif

Twitter Widget

Twitter hesabınızı ana ekranınza ekleyeceğiniz bu widget ile takip edebilirsiniz

Download

Milliyet Widgeti

Download

Matrix Widget

(resim temsilidir)

Download

News Buzz Widget

En güncel haberleri okumanızı sağlayan bir widget

Download

Game Buzz Widget

Oyunlarla ilgili gelişmeleri okuyabileceğiniz bir widget

Download

GossBuzz Widget

En son magazin haberlerini alabileceğiniz bi widget sanırım

Download

TechBuzz Widget

Son teknoloji haberlerini okuyabileceğiniz bir widget

Download

İMDB Widget

[simage]http://www.symbian-freak.com/downloads/freeware/cat_s60_5th/images/widgets/wikipedia_01.jpg[s/image]

Wikipedia

Çift satır ajanda

Match'em

WeatherBug

Checkers

Rehber çubuğu sorunu yaşayanlar için % 1010 KESİN VE SON ÇÖZÜM :

Eğer Ev ekranındaki rehber/kişi çubuğu widget'ınız çalışmıyorsa yapılabilecak en basit yöntem.

1 -FW'yi kurduktan sonra rehberini telefona geri yükle.
    2 -Rehbere gir.
    3 -Seçenekler tümünü işaretle.
    4 -Seçenkler elektronik kartvizit kopyala -> diğer hafızaya / E
    5 -Sonra hard format at.
    6 -Rehberini geri yükleME.
    7 -Rehbere gir.
    8 -Seçenekler -> Elektronik kartvizit kopyala -> Diğer hafızadan / E

Bunu yaptığınızda kişi çubuğu widget'ı çalışacak.Çok basit ve hızlı bir yöntem.Saniyelerinizi almaz.

http://forum.pnht.org/index.php/topic,86.0.html

http://pnht.org/?p=29

Konu tek baslıkta toplansın baska konuların arasında kalmasın dıyen arkadaslar vardı
    paylasılan seylerı elımden geldıgınce sayfa basına tasıcam

Ayrıca bu konunun tamamı alıntıdır benim toparlamak dısında bır emegim yoktur

su ana kadar f@tih ,Aang67 ,emperor1907 ,Reis-i Eagles ,herkese_merhaba ,HooMie ,scq ,cwr ,murat kalkar ,dangerous bilgilerinden faydalandım

• Sanırım C6'yı yükleyeli 1 hafta geçti.
    Çok açık ve de net söyleyebilirim ki yazılım 5.1'den çok çok daha iyi.

Düşünün elimden hiç düşürmedim, devamlı kullanmama rağmen 1 kere bile reset atmadı, arka planda bir program takılı kalıp, pilin canına okumadı. Ki telefonu sınırlarında zorlamama rağmen.

Pil süreside gayet iyi. 2 gün üstünde çok rahatlıkla gidiyor.
    Şiddetle C6'yı tavsiye ederim sizlere.

Bakalım 3. parti yazılımları teker teker yükleyeceğim reset olayı tekrardan hortlayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

Sanırım C6'yı yükleyeli 1 hafta geçti.
    Çok açık ve de net söyleyebilirim ki yazılım 5.1'den çok çok daha iyi.

Düşünün elimden hiç düşürmedim, devamlı kullanmama rağmen 1 kere bile reset atmadı, arka planda bir program takılı kalıp, pilin canına okumadı. Ki telefonu sınırlarında zorlamama rağmen.

Pil süreside gayet iyi. 2 gün üstünde çok rahatlıkla gidiyor.
    Şiddetle C6'yı tavsiye ederim sizlere.

Bakalım 3. parti yazılımları teker teker yükleyeceğim reset olayı tekrardan hortlayacak mı?

Ben valla yüklemediğim program kalmadı hala telefonda bi yavaşlama yok ona şaşırıyorum

• Ben bır haftadır uzak kaldım konudan sunuanladımkı bunun sonu yok dedım c6 cıktı bıttı olay belkı bu hafta bır ıkı kucuk hata duzeltılır ve artık 5800 ın olayı bıter mutlu mesut yasarız bakıyorum sımdı n97 felan cıktı cıkacak gıbı seyler donuyor sureklı cesıtlı modıfıkasyonlar surumler cıkıyor sonu yok yakında bırisi cıkıp androıd yaptım derse ınanınkı cok sasmam teknık olarak mumkunmu bılmıyorum ama sasmam neyse ben hala c6 yı kuramadım bunca zamanın ardından hatta konu bıle toparlamama ragmen telefonumda hala ayrıyım belkı cogu kısı eskıttı sıkıldı bıle ben galıba bunun gıbı bır devrım olmazssa c6 yı kurup mutlu mesut yasıyacam cunkı %85 lık bır kısım cok memnun bır ust mesajdada goruldugu uzere neyse sımdılık kalın saglıcakla pazartesıden ıtıbaren yogun olarak gorusutruzz

bu arada

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/ed8afc22727bc6feab3b82c5d1d1a2fbcb97b3b376826e37fcc30c082bde78164cf33be318c822dd17205

arkadaslar vıdeoda gordugunuz swype uygulamasını buradan ındırebılırsınız

http://betalabs.nokia.com/apps/swype-for-symbian/download_and_installation

bende su an 5230 var yanımda denedım beceremedım bırılerı deneyebılırmı nasıl calısıyor ve en onemlısı su an calıssa dahı turkce olarak calısacakmı tahmınımce hayır bunun gerekenlerı konusunda fatıh ve bırol arkadaslar yardımcı olurlarsa c6 ya bırde bu eklenırse bence cok ıyı olur

calıstıramadım yazmıstım 5230 da telefonu acıp kapatınca calısıyor ancak sadece yazma dılı ıngılızce ıken turkce yapınca devre dısı evet sımdı sorumu daha bılınclı soruyorum fatıh ve bırol arkadasımdada rıca edıyorum bu programı turkcede calısır hale nasıl getırırız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxı -- 3 Eylül 2010; 17:05:21 >

• ilk mesajdaki Modifiyeli C6 FW' Türkçe .4*5 Rompatcherlı linkini tekrar upload eder misiniz ?
  • Kusura bakmayın ben download etmedıgım ıcın upload da yapamıyacam arkadaslar ındırenlerden bırısı tekrar yuklerse ıyı olur cunkı bende ındırecem bıse olmaz nede olsa cogu multıupload dıye bende yuklemedım sılınmeden bende ındıreyım barı arkadasın ıstedıgınede yardımcı olursanız sevınırım
  • sürümlerden birisinde t9 türkçe diyor diğer sürümlerde t9 türkçe yokmu yoksa yav ?
  • Bozulan açılmayan telefonlar için yeni bir software yüklemek her zaman bir çözümmüdür?(Teknik hatalar hariç)
    Telefonun bozuktur sen gidersin buna hack format yada orjinal nokia formatını jaf ile yüklersin bu bir çözüm olabilir mi? (Teknik hatalar hariç)
    Ben eski telefonda 6288 de ne zaman garantiye yollasam format atıldı yeni sistem yüklendi diyordu...
  • Merhaba
    ana mesajdaki emre'nin türkçeleştirdiği modu geçen hafta yüklemiştim.
    1 haftadır kullanıyorum.
    ama mesajları dinelemek istediğimde bir türlü aylin abalamızdan dinleyemiyorum ve sadece bunun içinde yeniden yeni bir CFW Yüklemek istemiyorum.
    ovinin sitesinden gerekli dosyaları yükledim ama yinede hata veriyor ayarlarınızı filan kontrol edindiye .
    ayarlarda aylin ve türkçe dil seçeneği gözüküyor ama yinede okumuyor.
    yokmudur bir çaresi ?
    gerçi çok önemli bir şey değil ama ufak sinek mide bulandırır hesabı yani.
    takıntı yaptım halledemeyince.
  • C6v11 Orjinalde bozuk okuma kısmı.
    Benim versiyonda düzeltilmişi var. İmzama bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

C6v11 Orjinalde bozuk okuma kısmı.
    Benim versiyonda düzeltilmişi var. İmzama bakın.

Ne mesaj okuması ne aylını ben hıc anlamadım bu ozellıgı acaba telesekretere gelen seslı mesajlardanmı bahsedıyorsunuz ?
  • Gelen smsleri filan türkçe okuma var c6 da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baxı
    Ne mesaj okuması ne aylını ben hıc anlamadım bu ozellıgı acaba telesekretere gelen seslı mesajlardanmı bahsedıyorsunuz ?

Yok hayır ondan bahsedilmiyor. Örneğin size bir SMS geldi. Siz bunu daha önceden ayarlanmış ses dosyaları ile okutabiliyorsunuz. Asıl yapılış amacı görme engelliler için olsa da seyir halindeyken araçta da kullanabilirsiniz.

Nasıl çalıştığını merak ediyor ve Windows XP kullanıyorsanız; "Denetim Masası -> Konuşma" yı açarak "Konuşmayı Sına" butonuna basıp öğrenebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.