Şimdi Ara

c9aa0f62bc536b6f8bdecf92694ecc0f (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
0
Favori
7.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • c9aa0f62bc536b6f8bdecf92694ecc0f

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 8 Şubat 2012; 7:32:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖmerÖzdemir

Baba olmak sadece eve ekmek getirmek değil, oğlunun cebine harçlık koymak değil. Bu arkadaş bir baba oğlu yanyana maç izlerken, parkta baba ile küçük oğlu el ele yürürken gördüğünde, baba ile oğlunun mutlu bir şekilde muhabbet ettiğini gördüğünde ne hissettiğini sordunuzmu hiç. Hayır sormadınız. Bu arkadaşa sorsanız evlenmek çoluk çocuk yapmak istiyormusun diye. Büyük ihtimalle istiyordur ama aynı şeyi kendi çocuğuna yapma korkusundan ya çok geç yaşta evlenecek yada hiç evlenmeyecek. Peki babalık, çocuğunun geleceğini karartmakmıdır onu baba sevgisinden mahrum bırakmakmıdır. Arkadaşa sordunuzmu hiç baban gece yatarken sana iyi geceler diliyormu diye, okula giderken iyi dersler diyormu diye sordunuzmu hiç başını okşadımı diye sordunuzmu. Hayır sormadınız. Tabi yargısız infaz daha kolay geliyor.

Arkadaşım baba olmanın maddiyatta bitmediğiniz biz de biliyoruz.
    Ben de zamanında babama bunu yüzlerce kez söyledim.

Maddi durumları nedeniyle zaten çok sınıtıda oluyordu ve resmen gelip sinirini benden çıkarıyordu,saçımı sakalımı bıraktım adam bakışlarıma bile takılıyordu yani.

Kafama az kültablası fırlatmadı yani.Yeri geldi bilgisayar meselesi yüzünden sandalye bile vurdu bana.Ha o an ona etmediğim beddua kalmamıştı,yüzüne de dedim sinirle Allah belanı versin diye,ama şu an pişmanım.Ben de en az konuyu açan arkadaş kadar sinirliydim,resmen nefret ediyordum babamdan hemde öyle böyle değil,bırakın konuşmayı , yüzünü görmek bile istemiyordum.Şimdi ne oldu?Babamgil nevşehirde ben ankaradayım,1 aydır felan gördüğüm yok,bayramdan bayrama gidiyorum...

En azından artık içimde nefret kalmadı,az da olsa bi özlem var.Aynı şey babam için de geçerlidir.

Ve emin ol,ilerde ailenden ayrı düştüğün zaman sen de bu yaptıkların için pişman olacaksın,baban da pişman olacak.Hatta oluyordur bile ama kendini kontrol edemiyordur ve bunu da size söyleyemiyordur.

Burda babanı sütten çıkmış ak kaşık ilan etmiyoruz,seni de sadece bu üslubun ve babana karşı söylediklerin yüzünden haksız görüyoruz.Bunlar her gencin başına gelen şeyler,tek siz değilsiniz babasından dayak yiyip de kafası bozulan yani...

Ama sen sen ol,asla babana karşı böyle sözler sarfetme,mümkün olduğunda ağır konuşmamaya çalış...

Unutma ki ahiret hayatında cennetin anahtarı babanın ananın elinde...

• bi düşün bakalım canı cehenneme dediğin insan olmasaydı 11sene karnını kim doyuracaktı ....
  • Baban var ken değerini pek anlmayisun ama kaybettikten sonra okadar koyuyo ki adama anlatilmaz bisi maddi tarafini gectim manevi boşluğu o kadar doldurulamaz ki sağken fazla takmiyo gibi bişiydim daha doğrusu 9 yasinda kimi nekadar dinlersin cocuksun ama her şey Allah tan ne olursa olsun babaniz la ailenizle iyi gecinmeye bakin kimin ne zaman göçeceğini nerden bilirsin bi sabah gule oynaya eğlenirken aksama o nu kaybetmiceğini kim garanti edebilir .

bide babanin durumunu dusunsene o kadar maddi yukun altina giriyosun hele ki kendi işi değil ise bi parca ekmek için onca insanin ağiz kokusunu cekiyo ve elbet bunun acisida en yakinindan cıkıyo bence oturup konusmak veya olmadi biraz piskolojik destek coğu seyi duzeltecektir

senin durumunu bilmiyorum okumadim hepsini ama sadece biras sabir ve anlayiş
  • biraz sakinleş sinirin geçtikten sonra enine boyuna düşün.

benim babam bana birdefa bile bana ve diğer kardeşlerime seni seviyorum dememiştir daha doğrusu sevgisini dile getirmemiştir.bir çok defa fikirlerimiz çakışsa bile bizlere olan sevgisini herzaman hissettirmiştir.bizler için canını verecek kadar çok sevdiğini.23 yaşında askeren geldikten sonra bir ay sonra babamı trafik kazasında kaybettim ve ailem için bir yıkım olmuştu ama kader işte.aradan 7-8 ay sonra annemi kaybettim.biz üç kardeş ve yaşlıbir dedem felçlibir dayı ile ortada kaldık.daha sonra dayım ve dedemide kaybettim.şuan 34 yaşındayım mutlu bir evliliğim ve bir kızım var.onları çok özlüyorum ama elden hiçbirşey gelmiyor.çoğu zaman acaba anneme ve babama layık biri oldummu?acabaonları çok üzdümmü?diye kendime sormadan edemiyorum.acaba diyorum öbür dünyada haklarını helal ederlermi?diye düşünüp bazen için için bazende hüngür hüngür ağlıyorum.anlattıklarımı lütfen yabana atma çünkü kaybettikten sonra değerini anlıyorsun.biraz sakinleş aranızdaki sorunları çözmeye bak

önce kendine ben nasıl bir evladım de.kusurlarını ara daha sonra baban nasıl bir evlat istiyor onu düşün.orta yol mutlaka bulunur.sen çıtanı yükselt babanda çıtasını aşağı çeksin.kendine ii bak

• bir anlık sinirle açılmış bir topik gibi geldi bana... kafanı toplayıp sakince düşündüğünde zaten bu yaptığın olayın sarfettiğin sözlerin abartı olduğunu anlayacaksın
  • Anlıyorum hissettiklerini benim de durumum aynı okudukça şaşırdım diyebilirim mesajlarını. Ben çevremde sabırlı bi' kişi olarak bilirinirim bilmeyen de sabrıma bakıp ezik der. Ben hayatımda bir akp, dtp vs. den iki ondan nefret ediyorum. Sanırım senin için de faydası yok, zararı çok olan biri. Eğer faydası varsa empati yapmıyorsun demektir. Her türlü empatiyi yaptım insan sarrafının önde gideniyimdir her sözün ne kadar gerçek ne kadar şaka ne kadar YALAN olduğunu anlayabilirim. Kafadan söylemiyorum sadece defalarca gerçekleştiğini gördüğüm için söylüyorum. Bazen haklı çıkmaktan bıkıyorum yine mi diyorum. Ölse arkasından ağlamam diyebilirim. Hissettiklerim yanlış olabilir. Hissin doğrusu yanlışı olmaya da bilir. Ama değişmem artık zor... iğrenç zorbanın teki. Eğer bu söylediklerim ve hissettiklerim için yanacaksam, yalnız kalmam.
  • Bazı şeylerin kıymetini kaybedince anlıyor insan..Ne yazık ki "artık çok geç" diyoruz içimizden...Ama şuan geç değil ve biz kıymetini bilmiyoruz.Neden?Çünkü insanoğlu nankör yaratıldı...
  • babam bana bağırdığında hep kendimde hata aradım ne kadar aşşağılandıysamda kötülendiysemde işe yaramaz kılındıysamda aLLah onLarı başımızdan eksik etmesin ...
    canı cehenneme olacak biri vardıysa oda bendim her zaman öyle olmustur çnkü hatayı hep ben yapmışımdır ...
  • bende arada çok zıtlaşıyorum dün akşam film izliyorum bitmesine 10dk kalmış en heyecanlı yeri geldi tv yi kapattı gerizekalı
  • Kardeş ben hiç öyle sözler söyleme babana.Sonuçta bu bir baba, canından kanından birisi o, sana bunce sene bakmış büyütmüş okutmuş onunda hakını vermelisin derslerini çalışıp.Bence yaptıkları biraz cirkince ama yinede şükretmelisin.Sokaklarda onca aç susuz insan var onların yerinde olmak istemezdin herhalde Bence baban işlerinden dolayı sitres altında olabilir ve sinirini senden çıkartıyor olabilir altan almalısı ve güçlüklere dayanmalısın.
  • ayıp yaaa wallla baban olmasaydı sen şimdi bu forma zor yazardın pcn olmazdı evin bile olmazdı şükret ki baban var
  • harbi psikopatmışsın sen
  • allaha şükür 16 yaşımdayım babamla aramız çok iyi geçenlerde Kara avına fln gittik
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xarpy -- 27 Ocak 2008; 13:31:23 >
  • Ben de pek hoşlanmıyorum babamdan küçüklüğümden beri en ufak hatamda hakaret ediyor yaptığım hiçbir şeyi beğenmiyor bana sanki aptalmışım diye davranıyor ben de gerekirse hiç muhatap bile olmuyorum devamlı hakaret duymak bezdiriyor insanı forumdaki bazı arkadaşların babası onlar için bir arkadaş gibi olabilir ama arkadaşın derdini anlıyorum aynı dertten bende de olduğu için
  • Boşver benim babamda sinirlidir ama biliyorum ki benim hep iyiligimi düşünüyor, bazı şeyler hırs yapmadan önce 2 kere düşünmek lazım.
  • Başınıza kötü şeyler gelmiyorsa bilin ki ana-babanızın hayırlı dualarındandır.
  • Arkadaş büyük ihtimal(%99.99)haklıdır.Yaşayan bilir yaşamayana boş gelir.Baba hakkı ödenmez tamam doğrudur.Ama babalığı abartıp durmayın sanki Amerikayı keşfetmiş gibi bahsetmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.