Şimdi Ara

c9aa0f62bc536b6f8bdecf92694ecc0f (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
0
Favori
7.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Love You My Angel

quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Arkadaşlar şöyle nesne bir şekilde değerlendirmeye çalışayım;
    Babasnı kaybedenler için üzgünüm.Yalnız kaybettikten sonra insan neden hep olumlu yanlarını hatırlar?Durum böyle olmasaydı çoğumuz babamız için çok üzülmeyecektik.
    Babam beni 4-5 yaşımdan beri döver.16 yaşındayım hala üstüme geliyor ama artık ben buna izin vermiyorum.Mesleği askerlik olduğu için evdki durum çok kötü.Buna birde kişilik bozukluğu,yetiştirme eksikliği eklenince tam oluyor yani...Askerde çoğu gencin olduğu gibi aklı havada birçok insan olduğu için babam birsürü sorunla uğraşıyor.Artık askerlere kızmak bağımak hakaret etmek de yasak olduğu için babam eve gelince sabahtan akşama kadar bana saydırıyor.Sadece bana değil evdeki herkese.Daha anlatacak o kadar çok şey var ki sığmaz buraya.Bi keresinde beni dövdükten sonra ağlıyorum diye yatağa atıp yastıkla boğmak üzereyken annemin beni kurtardığını hatırlarım.Şunları yazarken içimden ağlamak geliyor...Sonuç,psikolojik sorunlarım üst seviyede.Hayat bana zevk vermiyor...

Ama ne olursa olsun o benim babam ve ben buna katlanmak zorundayım...

ben dayandım babama dalmadım , sende dayanırsın heralde.. ama böyle devam ederse senin iş %80 ihtimal benim gibi sinir hastası olursun ozaman gör bide hayatı durduk yerde ağlayıp gülmek nasıldır..

16 yaşımda olmama rağmen midem sorunlarım var.Aç kalınca yanıyo, birde Reflü benzeri bişey var.Doktora gittik naptın olum sen dedi...Durduk yere gülmeler de var.Bunları yaşayanların nerdeyse hepsi böyle zaten.Sırf bu yüzden arkadaşlarım bana deli gözüyle bakıyor,yaşıyorum ya böyle şeyleri yalnız değilsin.Sinirlendiğim zaman her seferinde ağlıyorum ne olursa olsun.Arkadaşımın biri bişey desin öğretmen bişey desin sinirleniyim hep bi kenarde ağlıyorum.Neden?Hep bu yaşananları sineye çekmeye alıştığım için.Şu an bile bana saydırıyor yatmıyorsun herkes yattı diye.Onlar beni takmıyosa ben de onları takmıyorum artık ne diyim hayatı dalga geçer gibi yaşıyorum.Biliyorum yanlış ama bir süre ders çalışmamaya bile karar verdim(Şu an Al'deyim,durum böyle olmasaydı belki daha iyi yerlerde de olabilirdim.).

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 3r1nC

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: enl600

yaşadığın olayı anlatmadan yorum yapmak mantıksız

hangi birini ..

sokakta adam ölse benden bilicek herif yetti canıma demin sokuyodum floppyi bitarafına annem tuttu

En son olayı anlat da yorumlayalım .

seneler öncesinden başlıyim ?

5.5 yaşındayım : benden küçük kardeşime şeker vermediğim için tekme tokat dalmıştı bana , o günü unutmam
    7 yaşındayım : 2 tane dersim kırık gelmişti bide ozaman..
    12 yaşında falan .. yine haksız yere ben suçluyum herzamanki gibi.. yine öyle bi gecenin ardından sabaha kadar ağladığımı annem duyardı babam yatakta habire küfrederdi bana en sonunda çığlık atıp mutfağa koşmuştum bıçak almaya kendimi yaralamıştım..
    orta okulda.. tek isteğim bi bilgisayarım olmasıydı , taa 6 yaşımdan beri .. olmuştu sonunda
    küçükken dayım bi bilgisayar almıştı onun bilgisayarına hep hayranlıkla bakardım oyun oynardım, dayımın bilgisayar yanına koyduğu telefon yüzünden monitörün renkleri kaymıştı.. bence bahaneydi , ondan sonra bana elletmemişlerdi.. kendi bilgisayarım olunca yine aynı durum olmuştu . heh tuhaf demi..

fazla oynuyorum diye, sanki kuduz köpek gibi dalaşırdı bana , fazladan kasıt öğleden önce okula gidene kadar 1-2 saat..

bi gün yine pc başındayım, windows klasörünün içini açmıştım , geldi , bune lan böyle it herif bukadar şeyi ne yüklüyon lan falan filan..

sokakta adam ölse artık benden bilicek

bunlar sadece geçen yıllardan aklımda kalan keskin anılarım.. o arada geçen yıllarda öyle şeyler varki

ve şimdi , hiç.

ne ailede sevildim ne başka türlü benim suçum neydi benmi dedim beni getirin dünyaya diye..

kime ne yaptım ? sinir hastası oldum %45 civarında belediye psikolog unu hastanelik ettim..
    en ufak bi olayda sinirden ya duvarları yumruklarım ya dişlerim kitlenir..

gündelik dış görünümün ardındakiler bunlar.. böyle bi hayat ..

Yediğin 5 senede 1 dayak,babana ettiğin laflara bak...Ayıp ulan bi de üste çıkmaya çalışıyorsun.2 sene sonra görrüm seni...Aha buraya yazıyorum gidip de babanın elini öpmezsen ben de adam değilim.
    Ben de çok dedim o lafları zamanında ama,üstünden zaman geçince öyle olmuyor işte.Senin yaşadığından çok daha kötü şeyler yaşamıştım ben.

• Beyler beterin beteri var diye boşa dememişler. Küçücük yaşlarda koskoca acı çeken arkadaşlarımız var aramızda.Bence herkes haline şükretmeli ve mutlu olmayı öğrenmeli demek istiyorum. ExSeLaNS ; senin hikayende oldukça acıklı ama sonuç olarak şimdi mutlusun değil mi???
  • Eğer doğruysa zor bir durum. Sana hak veriyorum ancak kendine zarar vererek yada ona karşı düşmanmış gibi davranmak hiçbir şeyi çözmez. Annenden ve doktorlardan destek almalısın.

Böyle bir baba ile yaşamak zordur seni anlayabiliyorum ama hayatta değiştiremeyeceğin bazı gerçekler vardır ve onlarla mücadele etmelisin. Psikolojini iyi tutmaya çalışırsan o yaşadıkların seni dahada güçlü yapacaktır emin ol. Onu öyle kabul et ve onun sana kötü davranmasından bıkmasını sağla.

Sakın onu düzeltmeye çalışma suyuna git alttan al ve mutlaka anneni zarar görmeyecek şekilde senin yanında olmasını sağla. Belliki belirsiz bir nedenden seni çok sevmiyor ama illaki yüreğinde bir yerde seninle ilgili güzel bir şeyler vardır.

Bunlarla yaşamaya alışmalısın ve mutlaka bir doktora gidip bunları ona anlatmalısın, mutlaka sana verebilecek yararlı tavsiyeleri olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekreizze -- 20 Ocak 2008; 23:52:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Emre654

Beyler beterin beteri var diye boşa dememişler. Küçücük yaşlarda koskoca acı çeken arkadaşlarımız var aramızda.Bence herkes haline şükretmeli ve mutlu olmayı öğrenmeli demek istiyorum. ExSeLaNS ; senin hikayende oldukça acıklı ama sonuç olarak şimdi mutlusun değil mi???

sabah 9 da işe gidiyorum akşam 10 da geliyorum bazen oturup düşünüyorum sosyal hayatım yok geleceğim nolucak ne zamana kadar garsonluk yapıcam diyorum çok mutlu değilim ama hayata her zaman katlanmak lazım
    bunada şükür demek lazım

sokaklarda dilenenleride görüyoruz onlar ne yapsın hep şükrediyorum

Halimden memnunum Allah nasip ederse bu öss yi kazanıcam Askere astteğmen olarak gidicem askerde kalıcam

sırtımı devlete yaslamam lazım çünkü başka beni ayakta tutucak kimsem yok

• Adamın biri oğluna sürekli sen adam olmassın diyormuş çocuğuda sen ne dersen de ben bir gün adam olucam diyormuş.ve zaman geçmiş çocuğu ilerde bir başkomser olmuş.iki polis memuruna babasını yanına getirtmesini söylemiş.polisler gidip babasını alıp oğlunun yanına getirmişler hiçbirşey söylemeden.oğlu babasına, "bak yıllar önce adam olmayacağımı söylüyordun başkomser oldum" demiş. babasıda ona karşılık"evet başkomser olmuşsun ama adam olamamışsın,beni gecenin bu saatinde ayağına çağırdın" demiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ekreizze

Eğer doğruysa zor bir durum. Sana hak veriyorum ancak kendine zarar vererek yada ona karşı düşmanmış gibi davranmak hiçbir şeyi çözmez. Annenden ve doktorlardan destek almalısın.

Böyle bir baba ile yaşamak zordur seni anlayabiliyorum ama hayatta değiştiremeyeceğin bazı gerçekler vardır ve onlarla mücadele etmelisin. Psikolojini iyi tutmaya çalışırsan o yaşadıkların seni dahada güçlü yapacaktır emin ol. Onu öyle kabul et ve onun sana kötü davranmasından bıkmasını sağla.

Sakın onu düzeltmeye çalışma suyuna git alttan al ve mutlaka anneni zarar görmeyecek şekilde senin yanında olmasını sağla. Belliki belirsiz bir nedenden seni çok sevmiyor ama illaki yüreğinde bir yerde seninle ilgili güzel bir şeyler vardır.

Bunlarla yaşamaya alışmalısın ve mutlaka bir doktora gidip bunları ona anlatmalısın, mutlaka sana verebilecek yararlı tavsiyeleri olacaktır.

Evet aslında iş burda bitiyor.Sağolsunlar dershanedeki öğretmenlerim,rehberlikçilerim bana hep yardımcı oluyorlar onlar olmazsa bu hayat çekilmez...

ARkadaşın babasına karşı düşünceleri biraz ağır olmuş.Ama burada paylaşması bence iyi olmuş,hem benm içimdekileri dışarı vurmama hem de yalnız olmadığını anlamasına,rahatlamasına sebep oldu bence...

• c9aa0f62bc536b6f8bdecf92694ecc0f

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 8 Şubat 2012; 7:31:33 >
  • GELECEĞİN HAYIRLI EVLADI
  • şöyle bir durum da var mesela küçük yaşlarda çocuğu anne ya da baba fiziksel ya da duygusal -ki duygusal daha acı verir- hırpalamıştır çocuğu çocuk büyüyünce anne baba da durulmuştur düzelmiştir belki ama çocuğun bilinçaltına işlemiştir o eski olaylar yani atması çok zordur
  • O Hayattayken Aynı Senin Gibi Derdim.
    Ama Onu Kaybettiğimd Anladım Değerini...
    Bana Kızdığında "Ölsede Kurtulsam!" Diyordum.
    Onu Kaybettiğimde Kendimi Suçladım 2 Ay İçinde Tam 3 Kere İntihar Girişiminde Bulundum.
    Şimdi 16 Yaşındayım Babamı 14 Yaşımda Kaybettim.
    Şimdi BÖyle Diyorsun Ama ALLAH KORUSUN Onu Kaybedersen Ne Yapardın?
    Hele Bir de Ufak Kardeşin Varsa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qcu

O Hayattayken Aynı Senin Gibi Derdim.
    Onu Kaybettiğimde Kendimi Suçladım 2 Ay İçinde Tam 3 Kere İntihar Girişiminde Bulundum.

başın sağolsun kardeşim
    valla insan anasının babasının kıymetini yokluklarında daha iyi anlıyor 5 aydır gurbetteyim şükrolsun özel yurt para falan o yönden rahatım ama yinede ev aile özleniyor be
  • quote:

Orjinalden alıntı: SP3ctr3

quote:

Orjinalden alıntı: Qcu

O Hayattayken Aynı Senin Gibi Derdim.

başın sağolsun kardeşim
    valla insan anasının babasının kıymetini yokluklarında daha iyi anlıyor 5 aydır gurbetteyim şükrolsun özel yurt para falan o yönden rahatım ama yinede ev aile özleniyor be

Dostlar Sağ Olsun.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Re-1 -- 21 Ocak 2008; 0:43:30 >
  • çok şükürkü hayırlı evladım, çok şükürkü ailem beni bende onları severim.

*Arkadaşım bu ülkenin kültürüne, ayıbına edebine yakışmayacak şekilde sarfettiklerinle senin gibi! ufak yaşlarda foruma girenlere kötü örnek oluyorsun. Her senin yaşında olanların zaten genel bir ailesiyle problemi olur. Ben adam oluyorum psikolojisinden geçenler boş adam olursa, onların çocukları da forumlara benzer şeyler yazar.
  • Vallahi okudumda yazılanları gerçekten çok üzüldüm.

Ben de bir babayım, bazen çocuklara olup olmadık yerde kızar, olmadık şeyler söylerim. İnanın sonradan çok pişman oluyorum. Ailede tek çalışan benim. Hepimizi iyi kötü kimseye muhtaç etmeden besliyor, giydiriyor, bakıyorum. İşim gereği bazen gergin oluyorum. Direk gelir odama kapanırım ne yapayım kalp kırmak istemiyorum ben de siniri bir insanım.

Büyük kızım şimdi 7'ye gidiyor. En çok onunla sorunlarım var. Hiç kimseyi dinlemeyen bir tavır içinde. Sadece be değil evdeki herkes onun hep bencil olduğunu düşünür. Aynı sorunlarını okula ve arkadaşarına da taşır. Genelde arkadaşsız ve içine kapanıktır. Ben böyleyim mantığı içinde olayları hep çözmek yerine öteler. Gün geçtikçe daha kötü şeyler yapıyor kardeşlerine. Dersler desen kötü, geleceğe ilişkin en ufak bir kaygısı yok. Böyle işte...

Ancak anladım ki onu hiç bir şey değiştirmeyecek, değiştiremeyecek. O kendi yolunu çiziyor zaten. Eğer bir gün gelirde olanların farkına varırsa ki Allaha dualar ediyorum böyle olur, belki herşey düzelir diyorum. Ancak yaşadıklarımdan anladığım şu. Her insan sadece birey olarak kendisi bir şeylerin değişmesini isterse değişiyor. Bizim ondan değişmesini beklememiz yetmiyor. Ancak ailenizin reisi iseniz topluma, ailesine faydalı olsun istiyorsunuz, tek kaygınız bu. Artık ona karışmamayı yeğliyorum. Sadece kritik anlarda müdahele ederim diye düşünüyorum.

Sana gelince sevgili kardeşim. Belki baban iyi bir adam değildir, hatta düşüncesiz müsrif bir adamda olabilir. Ama sana tavsiyem eğer onun seni olduğun gibi kabul etmesini istiyorsan, önce sen yap bunu. Kabul edersin ki evin reisi o, yanlış anlama kralı anlamında demiyorum. En azından onun önemli olarak kabul ettiği prensiplere uymaya çalış. Sana kızdığında içerleme, belki hayatı böyle görüyor ve değişemiyordur. Emin ol yaptıklarından dolayı da pişmandır.

Dediğim gibi ilk adımı sen at. En sevdiği davranışları sergile, git bit boynuna sarıl babacığım diye. Yapmacık değil ama içten olsun, en uygun anda yap bunu. Sana kızsa bile gülümse, o devam ederse kızmaya, sen yine gülümse ama sevgiyle. Belki baban senin gösterdiğin olgunluktan etkilenip sana bir daha böyle davranmayacaktır.

Beraber film seyredin, hatta onun sevebileceğini düşündüğün oyunlar getir beraber oynayın. Sevmesen de onun sevdiği şeyleri onunla beraber yap. Baba de gel bu hafta balık tutmaya gidelim, piknik yapalım falan gibisinden huzur verecek ortak olaylar ara.

Evet tüm yükü sana yüklenmiş tavsiyeler dizisi olmuş ama, bu yaştan sonra baban kolay kolay değişmez, sen azıcık ona uy. Zaten bir kaç yıl sonra kendi yuvanı kuracak, kendi ayaklarının üztünde duracaksın. En azından aradaki köprüleri yıkma, var olanları da sağlamlaştır. Hayat işte böyle, her zaman istediğimiz gibi olmuyor işte. Olumlu düşün en kötü durumlarda bile. Bak disiplinli olarak devam edebilirsen zamanla bir şeylerin düzeleceğini göreceksin.

Tüm bunları ne baban ne de kendin için yapıyorsun sadece... Unutma evde annen de var ve emin ol tüm bu olanlardan en çok o etkileniyordur.

HA GAYRET, NEFSİNİ ÖLDÜR AZ...

• benim başıma böyle olaylar gelmedi ama seni anlayabiliyorum arkadaşım bazen benide öyle sinir ediyorki birgün cinayet çıkacak ya ben onu öldürecem ya o beni ...

sizde çok bilmiş gibi konuşmayın yok babanmış herşeyden üstünmüş cocuklara bak lan yaşamadan bilebilirsiniz sanki

o babanı bana gönder ben yapacağımı bilirim hatta sende gel beraber gösterelim dünyanın kaç bıçak olduğunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: SolidRock

Sana gelince sevgili kardeşim. Belki baban iyi bir adam değildir, hatta düşüncesiz müsrif bir adamda olabilir. Ama sana tavsiyem eğer onun seni olduğun gibi kabul etmesini istiyorsan, önce sen yap bunu. Kabul edersin ki evin reisi o, yanlış anlama kralı anlamında demiyorum. En azından onun önemli olarak kabul ettiği prensiplere uymaya çalış. Sana kızdığında içerleme, belki hayatı böyle görüyor ve değişemiyordur. Emin ol yaptıklarından dolayı da pişmandır.

Dediğim gibi ilk adımı sen at. En sevdiği davranışları sergile, git bit boynuna sarıl babacığım diye. Yapmacık değil ama içten olsun, en uygun anda yap bunu. Sana kızsa bile gülümse, o devam ederse kızmaya, sen yine gülümse ama sevgiyle. Belki baban senin gösterdiğin olgunluktan etkilenip sana bir daha böyle davranmayacaktır.

Beraber film seyredin, hatta onun sevebileceğini düşündüğün oyunlar getir beraber oynayın. Sevmesen de onun sevdiği şeyleri onunla beraber yap. Baba de gel bu hafta balık tutmaya gidelim, piknik yapalım falan gibisinden huzur verecek ortak olaylar ara.

Evet tüm yükü sana yüklenmiş tavsiyeler dizisi olmuş ama, bu yaştan sonra baban kolay kolay değişmez, sen azıcık ona uy. Zaten bir kaç yıl sonra kendi yuvanı kuracak, kendi ayaklarının üztünde duracaksın. En azından aradaki köprüleri yıkma, var olanları da sağlamlaştır. Hayat işte böyle, her zaman istediğimiz gibi olmuyor işte. Olumlu düşün en kötü durumlarda bile. Bak disiplinli olarak devam edebilirsen zamanla bir şeylerin düzeleceğini göreceksin.

Tüm bunları ne baban ne de kendin için yapıyorsun sadece... Unutma evde annen de var ve emin ol tüm bu olanlardan en çok o etkileniyordur.

HA GAYRET, NEFSİNİ ÖLDÜR AZ...

Gayet güzel yazmışsınız.Dediklerinizi denedim,ben bir sonuca ulaşamadım.Ne zaman babamla birşey yapmaya kalkışsak kavga ediyoruz...Elimde değil...

• Dsotum yanlış anlama da, annene karşı nasıl peki davranışları. Sana olduğu gibi mi ?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cemturk

dünyaya gösterme mevzusunu geçtimm...

sen diyorsinki bana sordumu doğururken

babanda derki ozaman benim babam bana sordumu beni dünyaya getirirken...o getirmese bende çocuguma bağırmzdım der

ok

eee sonuç ?

ok takıl sen..

bir öyargıyı parçalamak bir atomu parçalamaktan daha zormuş..(Albert Einstein)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.