Şimdi Ara

c9aa0f62bc536b6f8bdecf92694ecc0f (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
0
Favori
7.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonuçta herkesin kendisine göre hayatında çektiği zorlukları var.O adamcağız sabahın köründe kalkıp akşamın bir vaktinde evine yorgun argın geliyor ve üzerinde biriken bütün negatif enerjiyi sözünün geçtiği gücünün yettiği insanlara aktarabiliyor sadece.Kendi ailesinden alamadığı birtakım şeyler üstüne hayatın zorlukları tepesine binince basit ifadeyle cahilce diyebileceğimiz hal ve tavırlara girebiliyor.
    Düşünsene baban senin kötü birisi olup kendi adını lekelemeni veya yetersiz aciz bir zavallı olmanı istermi.Aslında temelinde hep sizlerin iyiliği için yapıyorlar fakat dedikya cehalet diye hep bu cahilce davranışlar yüzünden yanlış tavırlar sergiliyorlar ve fütursuzca kalp kırıp onarılması çok zor yaralar açabiliyorlar.
    ama sakın ama sakın unutmayın affetmek bir erdemdir.Olayların sebeplerini bilirsen çerçeveye daha geniş bir açıdan bakabilirsin.Acı çekmene rağmen bunu başarıp olayı herkesin gözünden görebilirsen emin ol acın biraz daha azalacak.Çünkü kendini teskin etmek için bir bahanen olacak en azından.
    ve yine asla unutma ortada kesinlikle bir yanlış var fakat üzerine sende yanlışları eklersen bunun sonu çok büyük yıkımlara kadar gider.Herşeyi sineye çekmen anlamında söylemiyorum fakat bir arkadaş sana tavsiyelerde bulunmuş demişki işe gir çalış sabah erken çık akşam gel.Göz teması kurma çok resmi ol saygılı fakat mesafeli dur.Emin ol ozaman işte seninde bir karakterin olduğunu ve birşeylerin mücadelesini verdiğini anlayacaklar ve göreceksin hak ettiğin saygıyı alacaksın.
    Zaten çok sürmez ileride evlenir kendi evini barkını kurarsın ama işte ozaman imtihan sırası sana geçecek bakalım sen ne yapacaksın kendi evlatlarına karşı.
    Eğer yaşadıklarından ders çıkartmaz sende kırıcı bir baba olursan yaşadıklarından ders çıkartmamış bir baba olursun.

• Allah senin gibi bir evladı hiç bir insana vermesin.
    seni doğurtan,doyuran,bu yaşa getiren kişidir baban.. Sabahları işe gidip çalışıyor,sırf senin ve ailen için.Baban sana bakmayıp,sofrada 3-4 dilim fazla ekmek de yiyebilirdi.'Ana-baba hakkı' çok önemli birşeydir.
    -
    Yaş kaç? fazla büyük oldugunu zannetmiyorum..
    Qcu arkadas dogru söylüyor.Benim de annem vefat etti.o zamanlar 7 yaşımda oldugumdan dolayı pek anlamadım acısını ama her gece agladıgımı hatırlıyorum..her mezarının başına gidişimde aglamamak icin dislerimi zor sıktıgımı da cok iyi biliyorum.. ailendeki 1 kişinin eksikliği bile öyle kötü oluyor ki..
    baban ölürse,tüm dengen alt üst olur.. lütfen babanın kıymetini bil. Tüm bakma,besleme,büyütme olaylarını da bi kenara bırak. Hayatta bir kez olsun babanın göğsüne kafanı koyup huzur hissettin mi? işte o senin babana saygı göstermen için yeter de artar.Allah korusun babana bişey olursa kahrolursun benden söylemesi. İnşallah baban uzun ömürlü olur da torunlarını da sever.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 21 Ocak 2008; 1:48:23 >

• Babasına anasına sırrt çeviren insana melekler lanet eder.
  • senin amacın ne yaw.babasına düşman kesilmiş.yazık senin insanlığına.seni dövse bile o babadır atadır.elbet yalnışları olabilir ama ona lanet etmek ne bir müslümana yakışır ne bir gence yakışır nede delikalılığa sığar.
  • her zamanki gibi bazı şeylerin değerini yanımızda değilde kaybedince anlıyoruz
  • Ne kadar döverse dövsün alttan alacaksınız, bizi de babam küçükken döverdi, ödev yapmayız, dışarda top oynarız v.s
    Yaş biraz gittikten sonra zaten, artık adam oldun anlamında baba geliyor size zaman geçirmek için bugün ne yapalım? Gezmeye gidelim mi? v.s

Yaş 18-19 olduğun da artık baba tam bir arkadaş gibi oluyor. Dövme, sövme bitti gitti, işte olay bu kadar basit.
  • Dh ahalisi bu kadar önyargılımısınız bu kadar psikolojiden yoksun musunuz? O dayakları hanginiz yiyince saglıklı bir biçimde düşünür? Yada daha dogru bir soru insanların kaçı sağlıklı düşünebilir? Nasıl bu kadar sert saçma sapan cevaplar yazıyorsunuz? Biraz düşünün lütfen.. Konunun tümünü okudum arada birkaç dogru düzgün yazan arkadasın dısında o kadar garip şeyler yazan insanlar var ki.. Lütfen duyarlı olun dogru düzgün cevap atın.

Konuya gelince öncelikle allah kolaylık versin arkadasım.. İşin gerçekten zor allah sabır versin..

@Yeraltından Notlar nickli arkadasın yaptıgı önerileri degerlendir bence..

• yazık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Love You My Angel

quote:

Orjinalden alıntı: 3r1nC

quote:

Orjinalden alıntı: Love You My Angel

quote:

Orjinalden alıntı: enl600

yaşadığın olayı anlatmadan yorum yapmak mantıksız

hangi birini ..

sokakta adam ölse benden bilicek herif yetti canıma demin sokuyodum floppyi bitarafına annem tuttu

En son olayı anlat da yorumlayalım .

seneler öncesinden başlıyim ?

5.5 yaşındayım : benden küçük kardeşime şeker vermediğim için tekme tokat dalmıştı bana , o günü unutmam
    7 yaşındayım : 2 tane dersim kırık gelmişti bide ozaman..
    12 yaşında falan .. yine haksız yere ben suçluyum herzamanki gibi.. yine öyle bi gecenin ardından sabaha kadar ağladığımı annem duyardı babam yatakta habire küfrederdi bana en sonunda çığlık atıp mutfağa koşmuştum bıçak almaya kendimi yaralamıştım..
    orta okulda.. tek isteğim bi bilgisayarım olmasıydı , taa 6 yaşımdan beri .. olmuştu sonunda
    küçükken dayım bi bilgisayar almıştı onun bilgisayarına hep hayranlıkla bakardım oyun oynardım, dayımın bilgisayar yanına koyduğu telefon yüzünden monitörün renkleri kaymıştı.. bence bahaneydi , ondan sonra bana elletmemişlerdi.. kendi bilgisayarım olunca yine aynı durum olmuştu . heh tuhaf demi..

fazla oynuyorum diye, sanki kuduz köpek gibi dalaşırdı bana , fazladan kasıt öğleden önce okula gidene kadar 1-2 saat..

bi gün yine pc başındayım, windows klasörünün içini açmıştım , geldi , bune lan böyle it herif bukadar şeyi ne yüklüyon lan falan filan..

sokakta adam ölse artık benden bilicek

bunlar sadece geçen yıllardan aklımda kalan keskin anılarım.. o arada geçen yıllarda öyle şeyler varki

ve şimdi , hiç.

ne ailede sevildim ne başka türlü benim suçum neydi benmi dedim beni getirin dünyaya diye..

kime ne yaptım ? sinir hastası oldum %45 civarında belediye psikolog unu hastanelik ettim..
    en ufak bi olayda sinirden ya duvarları yumruklarım ya dişlerim kitlenir..

gündelik dış görünümün ardındakiler bunlar.. böyle bi hayat ..

bu mudur sana bunları dedirtecek ölsün gebersin dedirtecek floppy bilmem neresine sokmanı gerektirecek şunu bunu demeni gerektirecek !! baban seni voyvodanın kazıklarına yağsız dahi oturtsa o senin babandır.yazık onu kaybedince anlıyacaksın değerini.ama iş işten geçmiş olucak.yazık hemde çok yazık.sanada değil babanın sana verdiği emeklere yazık.

• ALLAHIM YARIN ÖBÜRGÜN BABA OLUCAM.LÜTFEN BANA BÖYLE EVLAT VERME LÜTFEN KİMSEYE VERME.
  • Ben 10 yaşında kız babasıyım
    Ben 6 kardeşli bir alenin 2. çocuğuyum.

Babamdan ben de fiziksel dayak yedim küçükten ancak bu ondan nefret etmemiz anlamına gelmez

Bugune kadar ben de kızıma pek çok kere kızmışımdır
    1 veya 2 kere tokat atmışımdır
    Onun haricinden her zaman anlatarak kendi gördüklerimi ona yaşatmayarak buyutmeye çalışıyorum

Babam da halen hayatta kızdığımız, çok fazla fikir ayrılığımız olsa da ne ölmesini isterim ne de bana çok fazla karışmasını isterim

Tahminen baban eski kuşak ve eğitimli biri değil.
    Kimbilir onun da içinde neler vardır
    Ya iş sıkıntısı veya ekonomik durum yetersizliği sebep olabilir

Yaşını bilmiyom ama sana tavsiyem imkanın varsa babandan 15 - 20 gun ayrı kalmaya bak
  • Keşke birbirimize daha çok zaman ayırabilsek ve anlamaya çalışsak.Dinlemeye çalışsak.Kaba kuvvet hiç bir zaman çözüm değildir.
    Bir söz vardır " Kötü huy insanın dikenidir,en çok kendini yaralar" diye.Bu kötü huylarımızın farkına varıp düzeltmeye çalışsak herşey düzelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneRGy. -- 21 Ocak 2008; 3:58:00 >
  • Arkadaslar Yasayan bılır

bazen bende deliriyorum o an ölmek öldürmek ıstıyorum babamın sesine dayanamıyorum herseye karısıyor sacım sakalıma yemegıme yasamama

Ama askere kadar surucege benzıyor dayanacaz bakalım ne kadar daha

Ama sunuda soylemeden edemıyorum onun benı gercekten anladıgım zaman dunyalar benım oluryor
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiSKE

Ben 10 yaşında kız babasıyım
    Ben 6 kardeşli bir alenin 2. çocuğuyum.

Babamdan ben de fiziksel dayak yedim küçükten ancak bu ondan nefret etmemiz anlamına gelmez

Bugune kadar ben de kızıma pek çok kere kızmışımdır
    1 veya 2 kere tokat atmışımdır
    Onun haricinden her zaman anlatarak kendi gördüklerimi ona yaşatmayarak buyutmeye çalışıyorum

Babam da halen hayatta kızdığımız, çok fazla fikir ayrılığımız olsa da ne ölmesini isterim ne de bana çok fazla karışmasını isterim

Tahminen baban eski kuşak ve eğitimli biri değil.
    Kimbilir onun da içinde neler vardır
    Ya iş sıkıntısı veya ekonomik durum yetersizliği sebep olabilir

Yaşını bilmiyom ama sana tavsiyem imkanın varsa babandan 15 - 20 gun ayrı kalmaya bak

Ustam 10 yasin da ki kiza vurulur mu ya?

Hadi oglan neyse de kiz cocuguna olmaz be hocam.

• benim babamda beni doverdi olduresıye dovdugu olmustur gebersede kurtulsam dedıgımde en fazla 5dk ıcındır sonra unuturum bıle
    ha babamı cok mu sevıyorum hayır ama babam sonucta ınkar et etme farketmez
    16 yasındayım dovse gene elımı kaldırmam
    bendede cıddı anlamda rahatsızlıklara neden actı
    13 yasındakı kardesımden bahsetmıyorum bıle artık tanıyamıyorum onu
    bazen olduresım gelıyor
    ama ben her seferınde hass deyıp gecıyorum
    hıc bıseyı kafama takmıyorum
    magara olarak kullandıgım odamda yanlız basıma yasayıp gıdıyorum bakalım nereye kadar
  • Birçok erkek çocuğunun babası ile problemleri vardır bu normaldir çünkü baba otoriterdir bu yüzden sorunlarını eve yansıtmaz yansıtmamaya çalışır durum böyle olunca başka yerlerden patlak veriyor işte.Birde eski ve yeni kuşak farkı biz yeni nesil rahat olmaya çok fazla düşkünüz çünkü etrafımızdakiler öyle eskisi gibi 14 yaşında hadi tarlaya yada hadi tamirhaneye diye çalışmaya gitmiyoruz.Bir çoğumuz daha hayat koşullarını ve zorluğunu bilmiyoruz bilemeyizde çünkü bizim yolumuz okumaktan geçiyor ki buda en erken 24 yaşında meslek sahibi olmak demek.Mesleğimizi elimize alınca hem babamızı daha iyi anlar hemde onunla olan muhabbetimiz artık daha hayata dair olur buna emin olun.Bu arada belli bir yaştan sonra hala baba oğul problemi aşırı derecede devam edebilir ama istisnalar kaideyi bozmaz.Bizde inşallah baba olursak işte o zaman anlarız baba-evlat ilişkisi nasıl oluyormuş...
  • Kız çocuğuna vurmak kolay değil tabii ama bizimkisi fiske sayılır

4 - 5 yaşlarındaydı
    Mahallede caddede kaldırımda yürüyorduk her zaman tembihlerim elimi bırakma diye
    Gezmeye çıkınca bu sevindi
    Nasıl olduğunu anlamadım normalde çok dikkatliyimdir
    Birden elimden kurtuldu ve sağa sola bakmadan direk caddye fırladı
    Aman yaarbbi dedim kesin araba çarpacak ben de bunun peşinden fırladım araba var mı diye kolladım

Kızı karşı kaldırımda yakalayabildim çünki
    Allah bağışladı ki o anda araba geçmiyordu
    Hemen o sinirle buna bir fiske vurdum ve kızdım
    Bir daha yapmasın diye

Bu onun aklına iyice kazındı diğerini hatırlamıyorum zaten

Ancak imzamda da göreceğiniz üzere hayatım kızımın üzerinedir..
    quote:

Orjinalden alıntı: Y!g!T

Hayatın gerçek yüzü
    Anne ve babanın davranışları ya 25 yaşından sonra veya eline ekmeğini aldığın zaman anlşılıyor
    Öncesi toz pembe ve sanırsın ki sadece sen önemlisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 21 Ocak 2008; 4:25:26 >

• Açıkçası ben çocuklara küçük yaşlarda iken (küçük yaştan kastım egenlik çağı öncesi) abi senin dediğin fiske vuruşlarının yapılması taraftarıyım.Önemli konularda tabi.Ergenlikte onur kırıcı zedeleyici olabilir ama öncesinde vurulan ufak bi tokat çocuğun aklına yaptığının hata olduğunu kazır.Tabi şimdi gelipte bana dayak yanlısı demeyinde çocuğa vura vura arsız edilmeli demiyorum yani.Yani kızmak ile sevmek arasında bence çok ince bi çizgi var bu çizgiyi tutturmak ise anne-baba için gayet zor bişi olsa gerek.Bende bi baba olayım bakalım neler olacak.Teoride ve etrafımda gördüklerimle yaşadıklarımla deneyimlerim artıyor değişiyor ilerde inşallah uygulama sonuçlarım güzel olur.
    Tiske abi bence sen gayet normal gerekli düzgün birşey yapmışsın çünkü aynısını bende ufak kardeşime bi kere yaptım o günden beri daha dikkatli bu konularda...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiSKE

Kız çocuğuna vurmak kolay değil tabii ama bizimkisi fiske sayılır

4 - 5 yaşlarındaydı
    Mahallede caddede kaldırımda yürüyorduk her zaman tembihlerim elimi bırakma diye
    Gezmeye çıkınca bu sevindi
    Nasıl olduğunu anlamadım normalde çok dikkatliyimdir
    Birden elimden kurtuldu ve sağa sola bakmadan direk caddye fırladı
    Aman yaarbbi dedim kesin araba çarpacak ben de bunun peşinden fırladım araba var mı diye kolladım

Kızı karşı kaldırımda yakalayabildim çünki
    Allah bağışladı ki o anda araba geçmiyordu
    Hemen o sinirle buna bir fiske vurdum ve kızdım
    Bir daha yapmasın diye

Bu onun aklına iyice kazındı diğerini hatırlamıyorum zaten

Ancak imzamda da göreceğiniz üzere hayatım kızımın üzerinedir..
    quote:

Orjinalden alıntı: Y!g!T

Hayatın gerçek yüzü
    Anne ve babanın davranışları ya 25 yaşından sonra veya eline ekmeğini aldığın zaman anlşılıyor
    Öncesi toz pembe ve sanırsın ki sadece sen önemlisin.

En azindan bir seyleri daha iyi anlamasi icin yapmissin. Umarim Allah kizinin buyudugu zamanlari da gormeni nasip eder. Bu ara da ismi nedir kizinin?

• Bir hikaye anlatayim:
    Birgün bi kus cok soguk bir kis günü yemek aramaya cikmis. Hava okadar sogukmuski ucarken kanatlari donmaya baslamis. Kanatlari donan kus yere düsmüs.
    Artik yapacak birsey yok diye ölümü beklerken ordan gecmekte olan bir inek tesadüfen kusun üstüne pislemis .
    Kus zaten ecel terleri dökerken birde pislik icinde kalmis. Inege sinirinden deliye dönmüs ama donmak üzere oldugundan sesini cikaramamis. Daha sonra o inegin pisliginin sicakligi ile kanatlari acilmis
    ve pisligin icinde bulunan tohumlardanda karnini doyurmus.
    Okadar mutlu olmuski sevincten sarkilar söylemeye baslamis (cik cik cik).
    Bu arada yine oralarda olan bir kedi kusun sesini duymus ve yanina gelip onu pisligin icinden cikarmis. Kus sevincten tesekkür etmeye hazirlanirken kedi onu bir hamlede yiyivermis.

Sonuc:
    1. Her üstüne pisleyeni düsman sanma.
    2. Her pislikten kurtarani dost sanma.
    3. Eger pisligin icinde mutluysan sesini cikarma.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.