Şimdi Ara

ÇABALAMAK,TIRNAKLARLA KAZIMAK BAŞARI HİKAYEM Sertifikalar ve CV'M Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
20
Favori
4.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben bu forumun bu bölümünde 2108 gibi girmiştim, 2020 ye kadar sınavlarda çok bir başarı sağlayamadım. Hayatımda çok fazla iniş çıkışlar oldu, sürekli olarak hayatımda tutulmayan sözler oldu. Temel eksikliğim yüzünden çoğu derslerde çok başarısızdım. Çalışmama rağmen başaramıyordum. İstemediğim bir üniye gittim, orada derece yaptım başka yere gittim. Bu süreçte 2 yıllık bölümü aöften bitirdim, DGS denedim, İstediğim yeri 1 puanla kaçırdım. Baya üzücü şeyler yaşadım, saçlarım beyazladı. Depresyona girdim, ilaçlar kullandım.

Paü'de eğitimimi sürdürürken irregular öğrenci oldum o yüzden yine çok bi sosyal hayata dair katılım gerçekleştiremedim falan derken iş kovalamaya başladım. Ben 2007de bilgisayarla tanıştım ve bu süreçte gerçekten bir şeyler üretmeyi çok seviyordum. Her neyse, veri merkezlerini falan gezindim falan derken bir şeyler bulamadım pek. Staj ayarlamaya çalıştım yine bulamadım. Yaşımda ilerlemiş hissediyordum sürekli (23üm) artık şans aramaktansa kendim yaratmaya karar verdim.

Kariyer.net, linkedin ve sürekli bu tarz sitelerde her sabah özellikle ilan kovalıyordum. Ya mezun olmadığım için olmuyordu (2-3 ilan) ya da hiç dönüş alamıyordum. Udemy, BTKAKADEMİ gibi sitelerden sürekli bir şeyler öğrenip cvme yazacak deneyimim olmadığı için bir şeyler ekleyebilecek bir şeyler yapıyordum. Hiç referansım yoktu. Okul hocaları falan dahil.

Cv'm bu şekildeydi.

Ayrıca kendime ait 2-3 tane ön yazı hazırlamıştım. Bunları cv gönderirken mailde açıklayıcı olarak yazıyorum.

Yabancıların cover letter dediği meret işte.

O yüzden şirketleri araştırıp kendimi tanıtan bir yazıyla iklara mail atmaya başladım. Bu sadece bir kısmı

Bu sırada linkedinden de aramaya devam ediyordum, derken... Bir yerle görüştüm her şey çok iyi gidiyordu ama beni çok oyalamaya başladılar, ücret ve şartlarda kötüydü ama tecrübe için katlanırım diyordum. Derken arkadaşlar moralim baya bozukken.. Linkedinde paylaşılmış bir ilan gördüm. Direkt olarak mesaj attım ve ilk cümlem şuydu. "Ben bu iş için tamamen uygun olduğumu düşünüyorum."

Sonuç ?

4 gün sonra çooook iyi bir şirkette 1.ayım doluyor, remote çalışıyorum. Bu sırada üniversitede de hibeli şekilde erasmusu kazandım.

Çok güzel bir şirketteyim ve seneye avrupada gezerken remote çalışmaya devam edeceğim. Sonrası mı ? Hayat gösterecek :)

Bu arada çok sevdiğim bir söz var bazen yazarım forumda.

Alın yazısını sadece alın teri değiştirir.

Tavsiyeler

Arkadaşlar cv hazırlamak için kesinlikle mükemmel olduğunu düşündüğüm site

FLOWCV.IO

Mükemmel cvler hazırlayabilirsiniz, export edebiliyorsunuz ve cover letter vb yazmakta çok fayda sağlıyor.

Benim favorim.

Ek olarak bir not defterine kendinizi  yazabildiğiniz kadar özetleyerek yazın ardından chatgptye verin ve "xx pozisyonu için bu metni daha kibar ve formal hale" getir diyin. Bu sizin önyazınız olmak için mükemmel bir örnek oluyor genelde. Tabii kendinizde üzerinde düzenleme yapın.

Ben video cv yapmıştım, kendimi tanıttığım yani ama işe yaradı mı pek sanmıyorum. Ama farklı olmak için denenebilir. Kendinizi anlattığınız bir youtube videosu bazı yerler isteyebilir.

Mülakata kesinlikle gömlekle girin.

Ders çalışırken hani notlar çıkarıyoruz ya tıpkı onun gibi şirket hakkında pozisyon hakkında oturun notlar çıkarın. Ezberleyin, bizi araştırdınız mı sorusuna kesinlikle çok tatmin edici cevaplar verin. Örnek olarak

+Bizi araştırdınız mı ?

-Evet baktım.

Demeyin.

+Bizi araştırdınız mı ?

-Tabii ki, gelecek hedeflerinizin xxxxx olduğunu, bu sektörde xxxx konumda, xxx sistemlerini kullanarak öncü olduğunuzu biliyorum daha iyi bir intiba bırakacaktır.

Hevesli ve istekli olduğunuzu enerjinizi karşıya kesinlikle yansıtın. Sürekli gülmeyin ama gülümseniz de eksik olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 24 Mayıs 2023; 14:20:44 >

• Son söz cuk oturmuş ÇABALAMAK,TIRNAKLARLA KAZIMAK BAŞARI HİKAYEM Sertifikalar ve CV'M Tavsiyeler 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda umuyorum ki böyle devam eder.

• Yazılım baba

Yazılım. ÇABALAMAK,TIRNAKLARLA KAZIMAK BAŞARI HİKAYEM Sertifikalar ve CV'M Tavsiyeler 

Remote çalışma nasıl hocam? Seviyor musunuz, problem yaşıyor musunuz?

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Bu arada yazılımcı olarak çalışmıyorum sistem ekibindeyim demek daha doğru olabilir. Çok detaya giremem de.

Remote çalışma bence uzaktan görüldüğü kadar çok güzel bir şey değil, biraz ofiste bulunma şansı yakaladım. Eğer istanbulda kiralar uygun olsa kesinlikle ofisi tercih ederdim. Bir kere sosyal bir ortam var bir sorunda dirsek dirseğe birileriyle çözebiliyorsun sohbet edebiliyorsun. Evde pc başında çok sarmıyor.

Ha şöyle olabilir, sürekli milletin hedef aldığı aksama kadar starbucksta oturup tıkır tıkır çalışıyorlar dedikleri tayfadam olabilsem biraz daha sarabilirdi xd insan görmüş bi deniz havası almak falan iyi olabilirdi. Ama remote calısma uzaktan bakıldığı kadar güzel değil bence. En güzeli hibrit bence de.

• o son söz beni derinden etkiledi be hocam... ben de şuan 50 netlerdeyim 2024 sınavına gireceğim umarım istediğim sılama (30k) tutturabilirim hatta umarımı yok. başaracağım hocam hepimiz başaracağız.

• Hocam net sayı veremem ama şöyle diyeyim. Teklifi duyunca evde takla attım sevinçten. Çünkü ben buraya ön lisans 2 yıllık mezun olarak girdim ve hiç tecrübesiz girdim. Ya bu kış, ya da seneye bugünlerde YBS'den mezun olacağım ondan sonra pozisyon değişir mi hayat ne gösterir bilmiyorum.

İş yükü olarak ne çok yoruluyorum ne çok rahat ama şöyle ki iş rahat ama işi hala tamamen öğrenemedim, çünkü büyük bir şirkete girmeden öğrenilmeyecek şeyler var, sistemlerini tam öğrenmek adapte olmak zaman alıyor, onların yoğunluğu olabiliyor. Ama mutluyum yani of pof diye iş yapmıyorum, her sabah mutlu kalkıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 20 Mayıs 2023; 16:52:15 >
  • Teşekkürler hocam umarım sizde sevdiğiniz bir iş hayatı geçirirsiniz

• Hayırlı olsun hocam, umarım daha güzel günler hepimize nasip olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

umarım hocam

• Sizin adınıza sevindim. 2019-2020'de burada çok görüyordum sizi, hatta şu yazıcı sisteminizi yapmaya çalışmıştım :)) Hayat böyle işte kimin veya neyin ne getirdiği belli olmuyor, her şey gönlünüzce olsun.

• çok güzel, tebrikler hocam

• teşekkürler hocam daha iyileri size nasip olsun

• vaay dostum seni 2020'den hatırlıyorum çok sevindim yüzün hep gülsün

• Fahrettin.altay kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam ben de sizi hatırlıyorum siz ne yapıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 21 Mayıs 2023; 17:17:52 >
  • umutdarici kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam daha iyileri sizin olsun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.