Şimdi Ara

CADDY--CORSA SONUCU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
4.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Caddynin turbosu patlaktı heralde. inanmadım açıkcası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

Ben video kanıt olmadan da inanırım, yüksek torkun verdiği hızlanma hissi dışında pek birşey olacağını sanmıyorum asılıyor araç koltuğa gömülüyorsun ama bi de bakışsın 2 saniye koltuğa gömülü olduğun halde 50den 70'e çıkmış araç tamam 4üncü viteste bile 40 km hızda gaza basınca topluyor araba bi şkeilde gidiyor caddy olsa bile ama hız beklemek imkansız. ilk mesajdaki gibi 13.6 saniyede hızlanan aracın 10 küsür saniyede hızlanan aracı nasıl geçeceğini düşünüyorsunuz? yani neye göre? anlamadım ben de... hele ki uzun yarışlarda? Bilmiyorum nereden nerelere yarıştı arkadaşlar ama....

nereden bakıyosunuz
    1.4 corsa fabrika verisi 0-100 12.5sn
    bendeki 1.9 tdi altea 0-100 12.3sn

birde
    1.6 102hp hitler motoru var ya
    yerden yere vurulan
    o motorlu altea 0-100 12.8sn

göklere çıkarılan tdı 12.3sn
    yerden yere vurulan hitler 12.8sn
    tdı azami sürat 183km/s
    hitler azami sürat 181km/s

Bu forum böyle bir hal aldı işte
    corsaymış caddy imiş
    hiç bir şeye kendiniz binip sürmedikten sonra inanmayın
    yaş ortalaması taban yaptı
    zaten az sıkıştırınca çoğu dökülüyor 17-18 yaşında oldukları çıkıyor

( konuyu açan kişilere demiyorum boş yere üzerlerine alınmasınlar, tanımadığım kişi hakkında yorum yapamam )

forum genel olarak bu halde
    her arabayı sürme ile ilgili bir önceki mesajımda da bilgi verdim
    koca adamlar 6 senede 1 araba kullanabiliyor
    bizim dh cengaverlerinin kullanmadağı araba yok

27 yaşındayım
    1 çocuğum var
    ben arabada güvenliğe yakıta sağlamlığa donanıma vs bakarım
    0-100 hiç aklıma gelmemişti
    caddy mi corsa mı geçer hiç aklıma gelmemişti

önce canınızın kıymetini bilin
    0-100 muhabbetine bi ton video internette görüyoruz
    makas vs. sonu hüzün

selametle

Ben de 26 yaşındayım..

Birkaç araç sürmüşlüğüm var.. o da çevrmde benim gibi araçlarla ilgili olan arkadaşlarımın araç edinmeleri sonrası. Maalesef şu an benim adıma da bir araç yok çünkü şehir dışında halen daha okumaktayım ve öğrenci olduğum süre içerisinde de sanırım biraz zor ama altımda her an bana hizmet eden bir aracın olmaması demek benim ne cahil olduğumu ne de bilgisiz olduğumu gösterir(özellikle de teknik konularda)

Hocam burda benim dediğim caddynin 13 küsür saniyelik hızlanma süresinden daha düşük bir aracın geçmesine neden bu kadar şaşırıldığını anlamıyorum... yok efendim egzosunu koklayamaz bileymiş...

0-100 madem yarış hakkında bir bilgi vermezmiş denkleme biraz daha parametre ekleyelim

0-130 caddy'de 24 saniye civarında iken corsada 20.5 saniye civarında. Bu da aracın 100 km'ye kadar olan durumunu bilmesek bile o sıradan sonra corsanın birim zamanda daha çok yol almaya başladığı anlamına geliyor çünkü örnek olarak yarışın 12.5'inci saniyesinde caddy 95 bir hız ile giderken corsa artık 100 ile gitmeye başlayarak arkada ise aranın kapanmasını önde ve ya yanyana ise aranın açılmasını sağlamaktadır ve bu 130'a kadar arttığını da saniyelerden görebiliyoruz. Caddy rüzgar tüneline(yani corsanın tam arkasına) girmediği sürece de ivmelenmesi giderek düşecektir...

Bir diğer parametre ise rüzgar direnci;
    Rüzgar direncide daha fazla olan bir aracın (tam değerini bulamasam da o yükseklikte olan bir aracın istediği kadar şekilli olsun karşısındaki şahin olmadığı sürece rüzgar direncinden kaybedeceği aşikar sanırım. Kaba bir tabirle de damla şekline en çok benzeyen ve en küçük damla halinde olan aracın rüzgar direnci daha düşük olacaktır.) D=0,5 x d x Cw x A x V² şeklindeki bir forumülden ne kadar rüzgar yiyeceğini de görebililirz ve aynı yazdığım denklemden de görüldüğü üzere rüzgara karşı gösterilen direnç hızın karesi ile doğru orantılıdır ve bu yüzdendir ki 100-130 arasındaki 3-4 saniyelik fark. Bu da demek oluyor ki bu araç 130dan sonraki hızlanmalarında daha da düşecektir ivmelenmesi. Bu formülde de d havanın yoğunluğunu Cw aracın rüzgar katsayısını A aracın gittiği yöndeki dik kesit alanını ve V² de hızının m/s cinsinden değerinin karesini göstermektedir

Sen de hocam altea demişsin altea benim beğendiğim bir araç... ben kedi korsa tartışması için bunu diyorum... kendimiz sürmeden inanmamak ayrı birşey. Ben de araçta ekonomikliğe ve güvenliğe bakarım elbetteki ama olay hangi araç daha iyi ivmeleniyor'a geldi mi benim baktığım değerler bu konu için gereksiz kalıyor o yüzden burda bunları yazdım... ve bu yazıyı da sadece video kanıtı olmaksızın da inanabileceğimi göstermek için yazdım bu arada corsanın hızlanma değerine yanlış bakmışım ama bu yine de geçemeyecek demek değil 10 küsür olarak görmüştüm ama 12.5lik değeri ile yine de caddyden düşük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 20 Ağustos 2011; 19:10:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baradona89

quote:

Orijinalden alıntı: uvb007

arkadaşım şantiye de kullanılan yıllarca tuğla taşınmış bir caddy ile falan mı kalkdınız siz Caddy 1.9 tdi senin o 1.4 düplü korsan egsozunu bile koklayamaz o kadar ciddiyim saçma sapan konuşmayın o zaman bende 1.6 boramla civic type r a vurdum oldu mu göster inanalım böyle boş laflarla yer kaplama

ilk önce bi üslubuyla konuşmayı öğren arabaları bilmeden de konuşma varsa caddy gel izmire gör madem öle

kardeşim arabayı süren sensin anladıgım kadarıyla şurda babanın arabalarını kaçırıp akşamlar hede hödö gezmek dışında adam gibi araba süren biri misin senin direksiyonun ne arabaya hakimiyetin ne ?SÜREN EŞŞEK OLDUKTAN SONRA KAPUTUN ALTINDA KAÇ BEYGİR YATTIGININ BİR ÖNEMİ YOK.Yani Corsa nın geçdigine inanırım ama bu caddy i süren şöfor sen oldugun için.

• quote:

quote:

quote:

arkadaşım şantiye de kullanılan yıllarca tuğla taşınmış bir caddy ile falan mı kalkdınız siz Caddy 1.9 tdi senin o 1.4 düplü korsan egsozunu bile koklayamaz o kadar ciddiyim saçma sapan konuşmayın o zaman bende 1.6 boramla civic type r a vurdum oldu mu göster inanalım böyle boş laflarla yer kaplama

ilk önce bi üslubuyla konuşmayı öğren arabaları bilmeden de konuşma varsa caddy gel izmire gör madem öle

kardeşim arabayı süren sensin anladıgım kadarıyla şurda babanın arabalarını kaçırıp akşamlar hede hödö gezmek dışında adam gibi araba süren biri misin senin direksiyonun ne arabaya hakimiyetin ne ?SÜREN EŞŞEK OLDUKTAN SONRA KAPUTUN ALTINDA KAÇ BEYGİR YATTIGININ BİR ÖNEMİ YOK.Yani Corsa nın geçdigine inanırım ama bu caddy i süren şöfor sen oldugun için.

klavyelerde delikanlı olmak tuşlara basmak kadar kolay bak bakılım senden başka saygısızca konuşan var mı dil hayvanlara konuşmak insanlara verilen bir nimettir...

• quote:

quote:

quote:

quote:

klavyelerde delikanlı olmak tuşlara basmak kadar kolay bak bakılım senden başka saygısızca konuşan var mı dil hayvanlara konuşmak insanlara verilen bir nimettir...

sizden başka da iki tane 100 hp arabayla yarışdıgını sanıp forumu ayağa kaldıran görmemiş yok farkındaysan neyse ben uzatmıyorum devam edin siz.

• Sonuç gayet normal. 90hp benzinli Corsa Cady'i ters çevirir düz tokatlar. Azcık torku görünce dizeli F1 motoru yerine koymayın.
  • konuyu açan arkadaş,keşke arabaları kapışırken videoya çekip koysaydınız o zaman kimse laf edemezdi.
  • bence de video koy da inanalım bari kısa mesafede geçmesi çok zor caddy 120 130 dan sonra yavaş hızlanıyor ona bir şey diyemem
  • Buralar karışmış izleyelim
  • vur vur vur
  • vw caddy ve opel corsa araçlarını birbirleriyle karşılaştırmak yanlış. Opel corsa otomobil caddy ise kamyonet sınıfında olan araçlardır. vw caddy zaten fabrika verilerine göre ancak 166 km hıza ulaşabilmektedir.

150 hplik passatımla 1.6 turbo insignia yı geçmem na mümkün ise caddy de (türkiyede satılan versiyonları) corsayı geçemez. belki 2.0 tdı 140 lık olsa o zaman mümkün olabilir.
  • bende 2011 caddy 1.6 sahibiyim açıkcası ticari araçlar hariç hiç yarışmaya kalkmadım koltuğa yapıştırıyor ama hız yok
  • onu bunu bilmem 2011 berlingo 110 ps ile şirinevler dere yolunda yeni kasa corsaya çakıl toplattım benzinliydi ama 1.4müdür 1.2midir bilemem sadece dizel sesi yoktu ben bunu bilirim :)
  • Johnnn kesin mühendislikte okuyor
  • kedinin ilk kalkış anı çok önemli.asr yi kapatacaksın ve aracı patenaja düşürmeyeceksin.birinci viteste tam uzamaya geçtimi seri bir şekilde 2 ye takacaksın,3 e atmadan corsayı çok rahat geçmiş olursun.bu konuda çok iyiyim vede iddalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

kedinin ilk kalkış anı çok önemli.asr yi kapatacaksın ve aracı patenaja düşürmeyeceksin.birinci viteste tam uzamaya geçtimi seri bir şekilde 2 ye takacaksın,3 e atmadan corsayı çok rahat geçmiş olursun.bu konuda çok iyiyim vede iddalıyım.

Allah allah

Corsa'yı patinaja düşürebilir miyiz yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

kedinin ilk kalkış anı çok önemli.asr yi kapatacaksın ve aracı patenaja düşürmeyeceksin.birinci viteste tam uzamaya geçtimi seri bir şekilde 2 ye takacaksın,3 e atmadan corsayı çok rahat geçmiş olursun.bu konuda çok iyiyim vede iddalıyım.

Allah allah

Corsa'yı patinaja düşürebilir miyiz yani?

Kedi kalkarken Corsa motoru çalıştırıp ısıtmaya başlayabilir sanırım.
  • quote:

katılıyorum caddynin 1 ve 2inci vitesi çok önemli ama ne yaparsan yap ticariler dışında yarışma
  • ben aracımı biliyorum.yarışçı ruhlu biri değilim.ancak 6 yılda ışıklarda kalktığım araçlar oldu.1.4 corsa beni geçebileceğini hiç sanmıyorum.bunu söylerken arkadaşımın 1.4 ibizasına attığım farka dayanarak konuşuyorum
  • quote:

ben aracımı biliyorum.yarışçı ruhlu biri değilim.ancak 6 yılda ışıklarda kalktığım araçlar oldu.1.4 corsa beni geçebileceğini hiç sanmıyorum.bunu söylerken arkadaşımın 1.4 ibizasına attığım farka dayanarak konuşuyorum

ışıklarda genelde kötü kalkıyor caddy
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.