Şimdi Ara

CADDY--CORSA SONUCU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
4.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: becausefor

Johnnn kesin mühendislikte okuyor

cok mu belli ettim? :) video olmadan da gecmesinin ne kadar mumkun oldugunu sadece gostermek istedim.. sofrlukle falan ilgisi yok olayin iste bu bariz birsey. ozelliklede 50 km/h ile baslayacak bir rollingte hele hic sansi kalmayacaktir
  • Hiç inandırıcı gelmedi. Video'lu kanıt bekliyoruz. Ben Connect'le o 1.4 Corsa'ları kaale bile almıyorum, stock 105-110PS bir ticarinin başabaş mücedele edebilmesi lazım..
  • Ben 110Hplik 150Nmlik, 950kiloluk (1.6 atmosferik benzinli) Corsa GSi'ımla burdaki tüm ticarilere (ayrıca hızlı olduğunu zanneden turbo dizellere) meydan okuyorum. Neymiş arkadaş bu ticariler, bende satıp alsam mı acaba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 21 Ağustos 2011; 14:45:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Ben 110Hplik 150Nmlik, 950kiloluk Corsa GSi'ımla burdaki tüm ticarilere meydan okuyorum. Neymiş arkadaş bu ticariler, bende satıp alsam mı acaba..

Yakında olsak buluşur kalkardık. Senin ciddi ağırlık avantajın var, benimse güç ve tork..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Ben 110Hplik 150Nmlik, 950kiloluk Corsa GSi'ımla burdaki tüm ticarilere meydan okuyorum. Neymiş arkadaş bu ticariler, bende satıp alsam mı acaba..

Yakında olsak buluşur kalkardık. Senin ciddi ağırlık avantajın var, benimse güç ve tork..

Ayrıca kısa spor şanzuman ve aerodinamikte var. Özellikle 100den sonra etkili olur aerodinamik. 400 metre kalkmak lazım.

• quote:

quote:

Neredesiniz siz hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

quote:

Neredesiniz siz hocam ?

Sakarya'dayım..

• Yakında olsak ben de meydan okuyacaktım
    Benimkinin fabrika verisi 9.9 saniye,bir denemek lazım ama nasıl
  • quote:

Yakında olsak ben de meydan okuyacaktım

9.9'a eminmisin? Benim ki çeşitli kaynaklarda 9sn ve 9.5sn olarak gözüküyor. 400 metremde 16.8sn. Seninkinin daha hızlı olması lazım? Şimdi baktığımda senin ki 9.0 sn olarak gözüküyor nette. Acaba 120 küsür olanla 130 küsür olan var iki ayrı C gsi.. ama yinede düşük olanda olsa 9.5sn 9sn civarı diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 21 Ağustos 2011; 15:19:27 >
  • Aslında yakında olmamıza gerek yok. 0-100km değerleri de aslında fazla birşey ifade etmiyor. Ben bir ara 0-400 ölçeyim. Ortaya çıkar..
  • quote:

quote:

9.9'a eminmisin? Benim ki çeşitli kaynaklarda 9sn ve 9.5sn olarak gözüküyor. 400 metremde 16.8sn. Seninkinin daha hızlı olması lazım? Şimdi baktığımda senin ki 9.0 sn olarak gözüküyor nette. Acaba 120 küsür olanla 130 küsür olan var iki ayrı C gsi.. ama yinede düşük olanda olsa 9.5sn 9sn civarı diye hatırlıyorum.

http://www.arabam.com/Test/Opel-Corsa-18-16V-GSI/Detay-214

Burada 10.2 gözüküyor hatta ama bilemeyeceğim,elimde profesyonel cihaz olmadığı için Casio saatle ölçüp bildirmek yanıltıcı olabilir diye denemedim açıkcası.130 olan yok bildiğim kadarıyla hepsi 125 hp...
    B kasa GSI ile kalkmayı hiç denemedim,ama önceden kullanmıştım aralarında çok büyük fark yok

• Yanlız gidip 15sn ölçersen (Rover 220 Turbo, Focus Rs'in 15sn) inanmayız sana. Alet mi var ölçüm için?
  • quote:

Yanlız gidip 15sn ölçersen (Rover 220 Turbo, Focus Rs'in 15sn) inanmayız sana. Alet mi var ölçüm için?

quote:

Motor, performans
    Selefinde 1.6 litre 106 HP'lik motor kullanılan GSİ, yenilendikten sonra 1796 cc hacimli, üstten çift eksantrikli ve 16 supaplı motorla donatıldı. Astra ve Vectra'da da kullanılan motor, 600C d/d'de 125 HP güç, 4600 d/d'de 165 Nm maksimum tork üretiyor. Sahip olduğu drive by wire teknolojisi sayesinde sürücünün isteklerine hızla yanıt veren motor, alt devirlerde biraz sakin kalırken orta devirlere kadar gücünü yeterince hissettiremiyor. Motorun tadına ancak üst devir kullanımında varılabiliyor ki bu da pek sportif olmayan motor gürültüsünün yanı sıra yüksek yakıt tüketimim göze almak anlamına geliyor. Cam Kumandalarının Kullanımı zor. Corsa GSİ'yla yaptığımız test ölçümlerinde otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 10.1 sn olarak saptadık. Bu değerin yanı sıra 17 sn süren 0-400 metre hızlanma da otomobilin sağlayabildiği sportif tat konusunda biraz şüphe yarattı. Ancak otomobilin maksimum hızına ulaşma isteği, keyif veriyor. Ara hızlanma ölçümlerinde de gerçek bir GTI'dan beklenenlerin gerisinde kalan Corsa GSi, 60-100 km/s hızlanmasını dördüncü viteste 8.2 sn, beşinci viteste 11.5 sn'de gerçekleştirebildi. Otomobilin şehirler arası yollardaki sollama performansı hakkında fikir veren 90-120 km/s ara hızlanma ölçümünde dördüncü viteste 7.0 sn, beşinci viteste de 9.4 sn'lik değerler kaydettik. Ara hızlanma ölçümleri, Corsa GSİ'yla sollamalara beşinci viteste çıkmamak gerektiğini ortaya koyuyor. Test süresince 100 km'de 8.4 litre yakıt tüketen GSİ, 45 litrelik deposuyla 545 km'lik menzil sağlayabiliyor.

Bunu da buldum,0-400 17 sn görünüyor benim aracın.

• quote:

quote:

quote:

http://www.arabam.com/Test/Opel-Corsa-18-16V-GSI/Detay-214

Burada 10.2 gözüküyor hatta ama bilemeyeceğim,elimde profesyonel cihaz olmadığı için Casio saatle ölçüp bildirmek yanıltıcı olabilir diye denemedim açıkcası.130 olan yok bildiğim kadarıyla hepsi 125 hp...
    B kasa GSI ile kalkmayı hiç denemedim,ama önceden kullanmıştım aralarında çok büyük fark yok

Body: hatchback
    Length: 3839 mm
    Weight: 980 kg
    Engine Capacity: 1796 cc
    Cylinders: Inline 4
    Max. Power: 124.7 PS / 123 bhp / 91.7 kW @ 6000 rpm
    Max. Torque: 165.0 Nm / 122 ft.lb / 16.8 kgm @ 4600 rpm
    Acceleration: 0-100 km/h in 9.00 seconds
    Fuel Economy: 11.2/6.0/7.9 l/100km urban/extra-urban/combined
    CO2 Emissions: 179.0

Ayrıca C GSi'ın 135liği var diye biliyorum, ilk çıktığında 135likler vardı, sonra 125likler geldi. Tam emin değilim ama hatırlıyor gibiyim.

• Merak ettim bu konuyu araştırıcam, 125 ve 135 var mı, birde 0-100 süresini.
  • quote:

Yanlız gidip 15sn ölçersen (Rover 220 Turbo, Focus Rs'in 15sn) inanmayız sana. Alet mi var ölçüm için?

Bana yazdıysan merak etme telsiz odaklı müthiş bir çözümüm var. Ben sıfırda duracağım araç içinde telsiz olacak, bir arkadaşım elinde kronometre ve telsiz ile 400 çizgisinde bekliyor olacak. Tabi önce yol şartlarını hazırlamam lazım. Almak nasip olmadı ki bir performance box..

• Evet sizinki de doğru olabilir hocam ben de şaşırıyordum nasıl 10 saniye olur diye
    Ama benim bildiğim 135 hp yok,benimki ilk çıkanlardan zaten :)
    Aynı motorun 122 hp versiyonu Vectra,Zafira,Meriva gibi araçlarda kullanıldı.Ama başka versiyonu bildiğim kadarıyla yok.Sahibindende verilen ilanlarda 130-135 hp yazan oldu tabi ki ama onlara kalsa arabada ESP de var
  • quote:

Evet sizinki de doğru olabilir hocam ben de şaşırıyordum nasıl 10 saniye olur diye
    Aynı motorun 122 hp versiyonu Vectra,Zafira,Meriva gibi araçlarda kullanıldı.Ama başka versiyonu bildiğim kadarıyla yok.Sahibindende verilen ilanlarda 130-135 hp yazan oldu tabi ki ama onlara kalsa arabada ESP de var

Güvenilir bir opel sitesine konu açıp sordum, bekliyorum cevap. Ama ben fabrika verisi 9.0sn olduğunu hatırlıyorum. Hatta arkadaşıma 106gti 8.9sn ama yaş olayı var, C gsi geçer bence falan demiştim. 9sn bile bana yavaş gelmişti, 8.5 falan bekliyordum ben ilk çıktığında. Bu arada kitapçık yok mu? Benim kitapçıkta 9.5 yazıyor, buna dayanarak C Gsi daha azdır diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Bana yazdıysan merak etme telsiz odaklı müthiş bir çözümüm var. Ben sıfırda duracağım araç içinde telsiz olacak, bir arkadaşım elinde kronometre ve telsiz ile 400 çizgisinde bekliyor olacak. Tabi önce yol şartlarını hazırlamam lazım. Almak nasip olmadı ki bir performance box..

Performance box+Dümdüz bir yol+kaçırmayan bir debriyaj ve doğru lastik havaları ile en kısa süre (ve doğru tabiki, az biraz meğil varsa çok farkediyor) yapılır.

• quote:

quote:

Evet sizinki de doğru olabilir hocam ben de şaşırıyordum nasıl 10 saniye olur diye

Güvenilir bir opel sitesine konu açıp sordum, bekliyorum cevap. Ama ben fabrika verisi 9.0sn olduğunu hatırlıyorum. Hatta arkadaşıma 106gti 8.9sn ama yaş olayı var, C gsi geçer bence falan demiştim. 9sn bile bana yavaş gelmişti, 8.5 falan bekliyordum ben ilk çıktığında. Bu arada kitapçık yok mu? Benim kitapçıkta 9.5 yazıyor, buna dayanarak C Gsi daha azdır diye düşünüyorum.

Kitapçık arabada valla hocam hatırlamıyorum orada yazanı
    Stok 106 GTI'ı geçmesi çok kolay değil benim aracın bir de
    Hangi siteye konu açtınız ben de bakayım ?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.