Şimdi Ara

Çadır, Sırt Çantası, Uyku Tulumu Ve Mat Yardımcı Olur Musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu yaz çıkacağım Türkiye turu için bu 4 üründe karar kıldım sizlerinde görüşlerini ve profesyonel kişilerden yardım almak istediğim için teknik anlamda düşüncelerinizi merak ediyorum. Ürünler resimle görüldüğü gibidir;

Çadır, Sırt Çantası, Uyku Tulumu Ve Mat Yardımcı Olur Musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minimalizm -- 13 Mayıs 2013; 12:05:28 >

• Kampçıların, dağcıların takıldığı forumlar var. Oralara üye olup sorarsan daha sağlıklı bilgi alırsın.
  • O uyku tulumu yazın pişirir sizi. Çadırı bilmiyorum ama tek kişi çıkacaksanız tek kişilik alın hammallık etmeyin :D Mat uygun gözüküyor ama fiyatı nedir ona göre yorum yapmak lazım. Çanta için boyut görecelidir siz 60 kullanırsınız ben 35 le idare edebilirim o yüzden birşey diyemem ancak decathlon'a uğramanızı tavsiye ederim
  • Aynı çadırdan bende de var. Fethiye'de kampta kullandım. Çadırı ilk kurduğum gün deli gibi bir rüzgar vardı ve gece de deli gibi yağmur yağdı. Neyse ki çadır sağlam çıktı ve hiçbir sıkıntı yaşamadım, gök gürültüsünden ve şimşeklerden korkmamı saymazsak. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emronr

Aynı çadırdan bende de var. Fethiye'de kampta kullandım. Çadırı ilk kurduğum gün deli gibi bir rüzgar vardı ve gece de deli gibi yağmur yağdı. Neyse ki çadır sağlam çıktı ve hiçbir sıkıntı yaşamadım, gök gürültüsünden ve şimşeklerden korkmamı saymazsak. :)

Tamamdır o halde alınacaklar listesine girdi madem deli gibi rüzgar ve yağmurda bir şey olmadıysa Haziran-Eylül yaz aylarında da hiç bir şey olmaz umarım zira hava günlük güneşlik gece de sıcak olacağından dolayı. Teşekkürler ilgilenip cevap yazan arkadaşlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

O uyku tulumu yazın pişirir sizi. Çadırı bilmiyorum ama tek kişi çıkacaksanız tek kişilik alın hammallık etmeyin :D Mat uygun gözüküyor ama fiyatı nedir ona göre yorum yapmak lazım. Çanta için boyut görecelidir siz 60 kullanırsınız ben 35 le idare edebilirim o yüzden birşey diyemem ancak decathlon'a uğramanızı tavsiye ederim

Doğru diyorsun uyku tulumunu çıkardım listeden 30 TL'lik açılıp yorgan tarzı olan en düşük 5c ısı sağlayabilen bir tulum tercih ettim zaten Haziran-Eylül aralığında kullanacağım için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minimalizm -- 15 Mayıs 2013; 0:24:55 >
  • Türkiye turu dediğiniz için çantanızın dayanıklı olması lazım, sonuçta sizi yarı yolda bırakmasını istemezsiniz. Ayrıca o çantanın yanında ufak ceplerini göremedim, su içmek istediğinizde çantanızı açmanız gerekecek, bir süre sonra işkenceye dönebilir bu durum. Uzun süre yollarda olacağınız için de çadırınızı çantanızın içi yerine dışarı bağlamanız gerekecek, böylece çantaya daha çok eşya koyabilirsiniz.

Çanta için biraz daha fazla para ayırabilirseniz aşağıdaki linktei çantayı öneririm. Verdiğim linkteki kullanıcıdan aldım o çantayı. Çok da memnunum. Yağmurluğu da var hem. Kendim kullandığım için öneriyorum, yanlış anlamayın sakın.

http://urun.gittigidiyor.com/spor/karrimor-panther-55-65-sirt-cantasi-2012-15369-84212144

Ben de kamp için gerekli olacak malzeme listesi var, kendi yazdığım, dilerseniz onu da gönderebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Türkiye turu dediğiniz için çantanızın dayanıklı olması lazım, sonuçta sizi yarı yolda bırakmasını istemezsiniz. Ayrıca o çantanın yanında ufak ceplerini göremedim, su içmek istediğinizde çantanızı açmanız gerekecek, bir süre sonra işkenceye dönebilir bu durum. Uzun süre yollarda olacağınız için de çadırınızı çantanızın içi yerine dışarı bağlamanız gerekecek, böylece çantaya daha çok eşya koyabilirsiniz.

Çanta için biraz daha fazla para ayırabilirseniz aşağıdaki linktei çantayı öneririm. Verdiğim linkteki kullanıcıdan aldım o çantayı. Çok da memnunum. Yağmurluğu da var hem. Kendim kullandığım için öneriyorum, yanlış anlamayın sakın.

http://urun.gittigidiyor.com/spor/karrimor-panther-55-65-sirt-cantasi-2012-15369-84212144

Ben de kamp için gerekli olacak malzeme listesi var, kendi yazdığım, dilerseniz onu da gönderebilirim.

Haklısınız yarı yolda bırakacak çantayı kimse istemez elbette fakat minimum bütçe ile malzeme tedariki yapmak istiyorum yani uzun vadeli bir çanta olarak düşünmüyorum paylaştığım resimde ki çantayı dolayısıyla Haziran-Eylül aralığında kullanılacağı için olası dikiş sökülmelerini, yırtılma vs. terzilerde geçici düzeltebilirim diye düşünüyorum. Evet yan cepleri yok ona çözüm olarak alacağım iki sağlam file ile ben dikeceğim çantanın yanlarına. Resimde de görüldüğü gibi çantanın arka kısmında kayışlar mevcut çadır ve matı arkadaki kayışlar ile sabitleyebilirim, uyku tulumu ise resim dekini eledim daha uykun ve yorgan gibi açılabilen fazla yer kaplamayan bir tulum aldım onuda çantanın içerisine yayarak yer kaplamasını biraz olsun absorbe edebileceğimi düşündüm.

Yanlış anlamak ne kelime est. verdiğiniz linkteki çanta harikulade beğendim fakat dediğim gibi uzun vadeli bir çanta düşünmediğim için şimdilik o çantayı alamam fakat gezi ve kamp etkinliklerim de her sene belli bir seriyi yakalarsam elbette kaliteli bir çanta kaçınılmaz olacaktır.

Evet, rica etsem gerekli kamp malzeme listesini gönderir misiniz bana. Teşekkür ederim.

• North Face'in 30 lt.lik bir çantasını almıştım ve 5 günde omuz askısından yırtıldı. Aldığım yere geri götürdüm, onlar da aldıkları firmaya gönderdiler ve para iadesi ya da değişim yapılabileceğini söylediler. Çanta çok hoşuma gittiğinden yenisini aldım. Mat kolay, iple çantanın üst tarafına da sabitleyebilirsiniz. Çadırı da çantanın alt tarafına bağlarsınız. Uyku tulumu konusunda iyi düşünmüşsünüz, olmadı öyle de koyarsını çantaya. Deneyip karar verirsiniz.

Eğer seneye de gitmeyi düşünüyorsanız ve bu çanta sizi yarı yolda bırakırsa, yani terziyle falan uğraştırırsa maliyet daha pahalıya mâl olabilir. Ama az bütçeyle çok malzeme almak istediğiniz için siz de haklısınız.

Yazdığım liste Likya Yolu için yaptığım listedir, en azından fikir sahibi olursunuz.

1) Ufak bir sirt cantasi (Yagmurluklu olursa daha iyi olur)
    2) Yuruyus ayakkabisi
    3) İnce bir yagmurluk
    4) 2 tane ust kiyafet (Biri molalarda durunca usumemek icin, digeri de aksam icin)
    5) 2-3 t-shirt
    6) Yedek pantolon
    7) Havlu
    8) Sabun, sampuan (istege bagli)
    9) Terlik
    10) Deniz icin bikini/ mayo / sort vs.
    11) Kibrit (su gecirmez daha iyi olur ama mum dokulerek de oluyormus) (normal kibrit kâfi), cakmak
    12) Kafa feneri ya da kucuk bir fener
    13) Duduk
    14) Islak mendil
    15) Yiyecek , Yuruyuste cok enerji gidecegi icin enerji veren yiyecekler tercih ediliyor
    16) Ilk yardim cantasi
    17) Poset (Copler icin)
    18) 2 adet 1.5 lt. su
    19) 1-2 adet corap ve camasir
    20) Kas gevsetici hap, jel
    21) Dudak kremi, gunes kremi (istege bagli)
    22) Kucuk dis fircasi ve kucuk dis macunu
    23) Esofman alti (istege bagli)
    24) Yedek pil
    25) Kucuk bir caki (Bende var)
    26) Kisa, kalin bir ip
    27) Telefon sarj aleti
    28) Fotograf makinesi (istege bagli)
    29) Baton (Istege bagli, varsa burada ise yarar)

• quote:

North Face'in 30 lt.lik bir çantasını almıştım ve 5 günde omuz askısından yırtıldı. Aldığım yere geri götürdüm, onlar da aldıkları firmaya gönderdiler ve para iadesi ya da değişim yapılabileceğini söylediler. Çanta çok hoşuma gittiğinden yenisini aldım. Mat kolay, iple çantanın üst tarafına da sabitleyebilirsiniz. Çadırı da çantanın alt tarafına bağlarsınız. Uyku tulumu konusunda iyi düşünmüşsünüz, olmadı öyle de koyarsını çantaya. Deneyip karar verirsiniz.

Eğer seneye de gitmeyi düşünüyorsanız ve bu çanta sizi yarı yolda bırakırsa, yani terziyle falan uğraştırırsa maliyet daha pahalıya mâl olabilir. Ama az bütçeyle çok malzeme almak istediğiniz için siz de haklısınız.

Yazdığım liste Likya Yolu için yaptığım listedir, en azından fikir sahibi olursunuz.

1) Ufak bir sirt cantasi (Yagmurluklu olursa daha iyi olur)
    2) Yuruyus ayakkabisi
    3) İnce bir yagmurluk
    4) 2 tane ust kiyafet (Biri molalarda durunca usumemek icin, digeri de aksam icin)
    5) 2-3 t-shirt
    6) Yedek pantolon
    7) Havlu
    8) Sabun, sampuan (istege bagli)
    9) Terlik
    10) Deniz icin bikini/ mayo / sort vs.
    11) Kibrit (su gecirmez daha iyi olur ama mum dokulerek de oluyormus) (normal kibrit kâfi), cakmak
    12) Kafa feneri ya da kucuk bir fener
    13) Duduk
    14) Islak mendil
    15) Yiyecek , Yuruyuste cok enerji gidecegi icin enerji veren yiyecekler tercih ediliyor
    16) Ilk yardim cantasi
    17) Poset (Copler icin)
    18) 2 adet 1.5 lt. su
    19) 1-2 adet corap ve camasir
    20) Kas gevsetici hap, jel
    21) Dudak kremi, gunes kremi (istege bagli)
    22) Kucuk dis fircasi ve kucuk dis macunu
    23) Esofman alti (istege bagli)
    24) Yedek pil
    25) Kucuk bir caki (Bende var)
    26) Kisa, kalin bir ip
    27) Telefon sarj aleti
    28) Fotograf makinesi (istege bagli)
    29) Baton (Istege bagli, varsa burada ise yarar)

Çok teşekkür ederim faydalı malzemeler mevcut notlarımın arasına aldım.
    Önümüzde ki kış ya da yaz itibari ile bu tarz etkinliklerde belli bir rutini yakalarsam zaten önümüzde ki Kasım ayları içerisinde daha kaliteli ve hacimli bir çanta almayı düşünüyorum. Konuda paylaştığım çanta zaten bütçe olarak da minimum bir değer de 92,00 TL Haziran-Eylül aralığında beni idare etse de pek bir ekonomik anlamda kaybım olacağını düşünmüyorum. Haklısınız, matı iple üst tarafa çadırı ise alt tarafa sabitleyebilirim uyku tulumunu ise dediğiniz gibi direk koyabiliriz zira polyester&pamuk karışımı esnek bir malzeme olduğu için çanta içerisinde yayabilirim.

Tekrar teşekkür ediyorum yazdığınız malzemeler için, iyi günler.

• O çantayı alırsanız ve memnun kalmazsanız ya da ileride başka bir çanta almak isterseniz, o 92 lira kayıp olacaktır. Bu manada söylemiştim. Belki de çanta dayanıklı çıkar, belki de bir daha geziye çıkmazsınız, bu yüzden bir çantaya 250-300 lira vermek de gereksiz kaçabilir. İleride geziye çıkıp çıkmadığınızdan emin olmadığınız için yaptığınız doğru bir hareket.

Biraz da olsa yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Şimdiden iyi gezmeler size.
  • quote:

O çantayı alırsanız ve memnun kalmazsanız ya da ileride başka bir çanta almak isterseniz, o 92 lira kayıp olacaktır. Bu manada söylemiştim. Belki de çanta dayanıklı çıkar, belki de bir daha geziye çıkmazsınız, bu yüzden bir çantaya 250-300 lira vermek de gereksiz kaçabilir. İleride geziye çıkıp çıkmadığınızdan emin olmadığınız için yaptığınız doğru bir hareket.

Biraz da olsa yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Şimdiden iyi gezmeler size.

Düşüncelerim tamamen tespitleriniz gibi; Belki bir daha geziye çıkmam ve belki de çanta dayanıklı çıkar bir nevi soyut bir şans oyunu ya çanta iyi çıkarsa. Evet, ileride geziye çıkma serisi doğrultusunda çok kaliteli bir çanta temin edeceğim. Düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum elbette kimse istemez yolda çanta hasar vermesini zira tatil de zehir olabilir.

Çok yardımınız dokundu tabi ki, teşekkür ediyorum sizlere de keyifli bir yaz sezonu geçirmenizi diliyorum.

• Yukarıda ki arkadaşın verdiği liste gayet mantıklı . Ufak eklemeler olabilir ancak o listeden bir şey çıkarmak doğru olmaz. Her şey gerekli sanırım. Çadırı , daha komplike ve sağlam bir ürün olarak tercih edebilirsiniz. Mat 'i uyku tulumun altına ya da çadır zeminine yazabilirsiniz. Konserve yiyecekler de önerilebilir , midenizi bozma durumuna karşı da hazırlıklı olmalısınız. :)

Bir de çadırı kuracağınız yerler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Nerelere çadır kurulmalıdır ?

1) Yumuşak ve su tutan bir zemin olmamalıdır. Kazılması zor olan yerler tercih edilmelidir.

2) Toprak kayması ve kaya düşmesi gibi riskleri bulunmayan yerler tercih edilmelidir.

3) Göl , dere ve ya havza yatakları gibi yerlere ve yakınlarına kurulmamalıdır. ( Bu gibi yerlere kurarak , gece yağan yağmurla sele kapılıp ölen insanlar var . :( )

4) Çok rüzgar alan yerler tercih edilmemeli ya da rüzgardan korunmuş yerler tercih edilmelidir.

5) Tenha ve ya kontrolü zor olan yerler değil , çevreye hakim ve güvenli yerler tercih edilmelidir.

• Yeni konu açmadan sorayım : 2 haftalık ege gezisinde (kamp) yanıma almam gereken ilk yardım gereçleri nelerdir? heryerde temin edemeyeceğim önemli şeyler nelerdir?
  • Merhabalar ,

En çok böcek sokmaları , ısırmalarına karşı dikkatli olmalısınız. Mümkünse bunlar için fiziksel önlemler alınız.

Liste halinde sıralamak gerekirse,

1) Portatif idrar torbası

2) İlk yardım çantası malzemesi ( Altta içeriği mevcuttur , Kılızay verilerinden alınmıştır. )

3) Güneş koruyucu ( UV&AB )

4) Ayak koruyucu bakım spreyi

5) Enfeksiyon ve bakteri önleyici kremler

6) Sineklere karşı koruyucu losyonlar

7) Yangın söndürücü battaniye

İLK YARDIM ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN MALZEMELER

1. Suni solunum maskesi 1 Adet
    2. Büyük sargı bezi (10 cmX3-5 cm) 2 Adet
    3. Steril hidrofil gaz bezi (10x10 cm 50 lik) 1 Kutu
    4. Üçgen sargı bezi 3 Adet
    5. Hidrofil pamuk (70 gr) 1 Paket
    6. Flaster 1 Adet
    7. Çengelli iğne 10 Adet
    8. Makas 1 Adet
    9. Elastik bandaj (6-8 cm enli) 1 Adet
    10. Yara bandı 10 Adet
    11. Tıbbi eldiven 2 Çift
    12. Açık renk plastik örtü 1 Adet
    13. Not defteri 1 Adet
    14. Kurşun kalem 1 Adet
    15. İlk yardım el kitabı 1 Adet
    16. El feneri 1 Adet
    17. Düdük 1 Adet
    18. Cımbız 1 Adet
    19. Malzeme listesi 1 Adet
    20. Alüminyum yanık örtüsü 1 Adet

Düzenleme : Yangın söndürücü battaniyeyi unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tour Guide -- 19 Mayıs 2013; 21:22:04 >

• Biraz fazlaymış sanki Eminim doğru olanı budur ama tatile çıkarken mümkün olduğunca az eşya almaya çalışıyorum. Mesela tayland'ı 20 liralık ufak, dandik bir sırt çantasıyla gezmiştim içinde fotoğraf makinesi ve yedek kıyafetler dışında sadece güneş kremi vardı

Dediğim gibi olması gerek budur fakat ben bu kadar eşyayı yanıma almayacağımı düşünüyorum, temel olarak almam gerekenler nedir?

Mesela,

Güneş kremi
    Enfeksiyon önleyici krem
    Belki sineklere karşı koruyucu olan losyon
    Boğaz pastili
    Sargı bezi, yara bandı
    İsviçre çakısı
    Mide bulantısına karşı ilaç

Aslında bunlar bile fazla geliyor ama tatilimin rezil olmasınından korkuyorum...

• Aslında 7 tane ürün ve bazıları es geçilebilir. Ben mükemmeliyetçiyim , birisi benden öneri aldığında aklıma kusursuz bir şeyler sunmak gelir. Gideceğiniz yerin içeriğine göre liste genişletilebilir ve azaltılabilir. Taylana gidecek olsam bir kutu prezervatif alırdım bende :) İlk yardım ürünü olarak

• Teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Yukarıda ki arkadaşın verdiği liste gayet mantıklı . Ufak eklemeler olabilir ancak o listeden bir şey çıkarmak doğru olmaz. Her şey gerekli sanırım. Çadırı , daha komplike ve sağlam bir ürün olarak tercih edebilirsiniz. Mat 'i uyku tulumun altına ya da çadır zeminine yazabilirsiniz. Konserve yiyecekler de önerilebilir , midenizi bozma durumuna karşı da hazırlıklı olmalısınız. :)

Bir de çadırı kuracağınız yerler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Nerelere çadır kurulmalıdır ?

1) Yumuşak ve su tutan bir zemin olmamalıdır. Kazılması zor olan yerler tercih edilmelidir.

2) Toprak kayması ve kaya düşmesi gibi riskleri bulunmayan yerler tercih edilmelidir.

3) Göl , dere ve ya havza yatakları gibi yerlere ve yakınlarına kurulmamalıdır. ( Bu gibi yerlere kurarak , gece yağan yağmurla sele kapılıp ölen insanlar var . :( )

4) Çok rüzgar alan yerler tercih edilmemeli ya da rüzgardan korunmuş yerler tercih edilmelidir.

5) Tenha ve ya kontrolü zor olan yerler değil , çevreye hakim ve güvenli yerler tercih edilmelidir.

Harika bilgiler çok teşekkür ederim zaman daraldı yol arkadaşımı da buldum 1 Haziran Cumartesi günü yola çıkıyoruz hayırlısıyla. synchro arkadaşımızın sorusuna verdiğin yanıtları da dikkate aldım tekrar teşekkür ederim.

• Eğer ilerde de kullanmayı düşünüyorsanız bütçeyi biraz arttırıphttp://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=28&alt_kat_id=185&id=3744 linkteki çadırdan alın derim.Bir süredir en çok tercih edilen çadırdır,oldukça kaliteli ferah bir yapısı var.Ama bütçe sınırlı gezeceğim yer Ege sahilleri türü yağmur yağmayan yerler derseniz herhangi bir süpermarkette satılan çadırda işinizi görür,bu kadar para vermeye gerek yok.

Sırt çantasını deneyerek alın,yağmurluğu olsun genelde belli fiyat aralığının kalitesi aynıdır.60 lt idealdir uzun geziler için size yeter.

Mat alırken elinizi sürtün,eğer eliniz çok kayıyorsa rahatsızlık verebilir uyurken,kayarsınız üzerinden ama klasik diyebileceğiz ucuz matlar işinizi görür.

Ayakkabı en önemlisi,gezeceğiniz yere göre alın.Gezeceğiniz yerde yağmur yağmayacaksa orta kalitede bir yürüyüş ayakkabısı işinizi görür.

Birçok eksiğiniz yolda tamamlarsınız dağa gitmeyeceksiniz sanırım, güneş kremi,yarabandı,sinek kovucu,diş macunu fırçası,sabun,küçük çakı işinizi görür.Güvenlik içinde küçük bir biber gazı ve çadırı kilitlemek için yattıktan sonra ufak kilit almanız en temel olanlar.

Diğer eksikler gideceğiniz nerede( örneğin medeniyetten uzak bir yerde gibi) kamp atacağınıza göre artar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.