Arkadaşlar 20 makina dan oluşan bi cafe kurcağım. Bu Pc ler de hem internet hemde oyun yüklü olacak ve network te de oyunlar oynanacak. Bana en uygun configürasyon konusunda yardımcı olurmusunuz . Nasıl bi Pc toplayayım. Neler e dikkat etmeliyim. Pc lerden 1 tanesi ni internet i paylaştırmak için kullanacağım. İnternet i paylaştırdığım makinede iki ethrnet kartı olmasını istiyorum. Firewall ile bazı önlemler alacağım. Hat .çıkmak üzere ADSL 512K. Hangi modemi almalıyım
Yardımlarınız için teşekkür ederim
gerçi bu durumlar cafenın kuruldugu yere gore degısıyor.yanı cevredekı cafelerdekı makınalara bakacaksın ona gore daha yuksegını kurman gereklı adam 19 monıtor koymuş ıse 17 ıle ış yapman zor gıbı ;)
bence amd 2500+ 8x ddr 400 anakart(msi-epox) 512 ddr 400 ram en az 128 mb 5200-5700 turu ekran kartı en az 17 inç flat monıtor ogrencı cok ıse makınalarda cd room ve çift switch kullan ;) gerısı sana kalmış zaten
<font color='red'>Verim almak istiyorsan minumum özellikler;</font id='red'>
FİNDUĞUN VERDİĞİ KONFİGİRASYON BİR CAFE İÇİN UYGUN
EPOX 8RDA+ REV2.2 NF2400 D-DDR SOUND+LAN+1394 8X 256 MB DDRAM 400 MHz PC3200 ATHLON XP 2600+ CPU KUTULU 80 SAMSUNG 7200 U133 IDE LEADTEK A340TD FX5200 128MB TV OUT DVI 8X CODEGEN 4046-CA USB ATX KASA SIYAH 17 PHILIPS 107E56 SİYAH FRISBY TÜRKÇE KLAVYE SİYAH PS/2 A-4 TECH (SWW-48) INTELLI MOUSE PS/2 GRİ-SİYAH
Bu conf. siz ce nasıl.? Fiyatlar intel e göre çok iyi
Nasıl uygunmuş? internet cafede ben hiç speaker görmedim genelde kulaklık daha uygun oluyor. Ayrıca internet cafede tvoutlu akran kartına ne gerek var. Birde parçaları mümkünse marka ve model olarak belirtelimki arkadaşımıza fiyat araştırma konusundada yardımcı oluruz.
aslında almışken 19 " olsa daha iyi olur. diğerlerine fark atarsın.
[ops]Babudil haklısın, kulaklık!! [ops]Ve modem de yok tabii; bir anlık dalgınlıkla yanlış bilgi veriyordum. Farkedip uyardığın için teşekkür ederim. Bence görüntü de cafe için önemli tabi. İnsanı çekmeli. Siyah bu konuda iyi bir tercih olabilir. Ben ısrarla intel diyorum. Erte'nin dediği gibi bazı insanlar sadece 19" olduğu için cafeyi tercih edbiliyor. Bunuda göz önünde bulundur.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by c@feinPC</i> <br />gerçi bu durumlar cafenın kuruldugu yere gore degısıyor.yanı cevredekı cafelerdekı makınalara bakacaksın ona gore daha yuksegını kurman gereklı adam 19 monıtor koymuş ıse 17 ıle ış yapman zor gıbı ;)
bence amd 2500+ 8x ddr 400 anakart(msi-epox) 512 ddr 400 ram en az 128 mb 5200-5700 turu ekran kartı en az 17 inç flat monıtor ogrencı cok ıse makınalarda cd room ve çift switch kullan ;) gerısı sana kalmış zaten <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> +1 kessinlikle haklı bu arada açacağın yer hayırlı uğurlu olsun...
sagol dostum modem E-CON - MC8000UE-S4 ADSL MODEM + ROUTER elimiz de hazır var bunu kullancagız kulaklıkları da phlips in deri bi r kulaklıgı var 8$ filan civarında
kulaklıkları da phlips in deri bi r kulaklıgı var 8$ filan civarında
bızde şuan cafemızde onlardan kullanıyoruz 15 adet aldık gayette memnunuz... haa bu arada 80gb hdd lerın 8mb buffer olmasına dıkkat et dedıgım gıbı ıyı bı cafe olmasını ıstıyorsan sakın haa fx 5200 e falan kayma... ÇÜNKÜ ARTIK YENI CIKAN OYUNLARI O KARTLARLA DOGRU DUZGUN)YANI ZEVKLI) OYNATMAN MUMKUN OLMUYCAK 5600-5700 TARZI BİŞİ TERCİH ET ;)
işin özü cafeyi açacagın mühit dostum.ben hala p3 800 le celeron 400 ile bile para kazanıyorum cevremde bahsettiğiniz gibi muazzam internet cafeler olmadıgı için gerek kalmıyo böyle müthiş konfigurasyon kurmaya.yeni oyun koyuyorum oynamayı bilen yok bilgisayarın özelliğinden sesinden görüntüsünden oyun oynatışındaki kaliteden anlayan yok.varsa yoksa vice city half life tırı vırı oyunlar.bakma öyle 19 monitör olsun bilmemne lafları gecerli değil.benim etrafımda internet cafe bile yok zaman oluyo tipini sevmediğim dükkana girdiğinde cafeyi satın aldıgını sanan türden adamlara bilgisayar bile açmıyorum.senin açacagın yerdeki rekabet ve müşteri kalitesine göre bilgisayar topla derim.1-2 sene sonra değiştireceğin aletlere servet yatırmaya gerek yok.bana sorsan burdan yazması kolay oldugu için onu al bunu al.yok lcd ekran al yok p4 3.0 al demesi kolay.ben derimki bi bilgisayara kaç para harcıyabiliceğini yaz arkadaşlar ona göre fiyat çıkarsınlar.ayrıca cdrom ve floppy ye ihtiyacın yok.1 tanesinde cd-rom olur cd ile işi olan agdan o cdrom u kullanır.floppy yi de aynı şekilde kendi bilgisayarındakini paylaşıma açarsın.bütün bilgisayarlar aynı konfigürasyonla olucaksa 1 tanesine adam gibi herşeyi kurduktan sonra diğer pclerin disklerine disk clone yöntemiyle (mesela norton ghost ile disk to disk yaparak) ayarlarsın.ne bileyim aklıma geldikçe yazdıkça yazdım işte mazur görün artık [^]
valla bütçe yi zorluyoz . bir kısmını peşin alacagız gerisi vadeli olacak. FX 5200 ü o kadar çok kişi tavsiye ettiki nerdeyse bu konuda bu standart oldu diyecektim. Trust_me sen bu kartın yerine baska bir kart önerdin. yukarıdaki konfigürasyon için çok fazla eleme yapıldı. en iyi sonuçlar ı bu konfigürasyon verdi. FX5200 ile FX5500 arasında yaklaşık 30$ fiyat farkı var 20 makinada 600$ eder. sence buna gerek var mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme