Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Cafe Racer, Scrambler tarzı Motor kullanmak istiyorum. Yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta ta belirttiğim gibi scrambler ya da cafe racer tarzı motorlara uzun süredir hayranım. Ama işte güvenilir olmaz, nereye park edeceğim, kullanması zor olur, soğuk hasta eder filan diye hep kendimi dizginledim şu zamana kadar. Sizce bu korkular mantıklı mı? Gerçekten de bir zevki işkence dönüştürür mü?

Bundan önce hiç motor kullanmadım. Şöyle bir plan kurdum.

- Motosiklet ehliyeti al
    - İleri sürüş eğitimleri al (bu sırada zaten hocalarımla filan konuşurken genel motor piyasası konusunda daha fazla bilgi edinirim diye düşünüyorum)
    - 125'lik motor ile başla
    - zamanla kendini geliştirdikçe üst sınıflara geç

Sizce plan mantıklı mı? Şehir içinde Ankara trafiğinde haftada 2-3 gün işe ve okula giderken kullanmak istiyorum. 600lük bir motora geçiş kaç yıl sürer normalde?

İlk motosiklet olarak suziki vanvan125 düşünüyorum sizce mantıklı mı?

Baya soru oldu. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

• 10-15bin km en az tecrübe ister 600cc motor.
  • öncelikle sen ilk bi ehliyetini al sonra bu konunun uzmanı kişilerdende eğitimini motosiklet dünyanın en zevkli hobisi bence kararında usturuplu sürdüğün vakit hiçbir tehlikesi yok büyük cc vs seni motorcu yapmaz önemli olan ruhunu taşımak bunu 100 cc lede yapabilirsin yani sıkıntı yok al ve 2 tekerin tadını çıkar 125 250 derken 600 lüğe gecersin 2 3 seneni ver bence buna
  • :) herşey çok güzel aceleci davranmaz disiplinli olursan 600 lük bir motora kendini hazır hissettiğinde geçersin. Km si yılı yoktur bunun.. senin gibi mantıklı ve ne yapacağını nedenleriyle birlikte bilen biri ne zamanki ben bunu sürerim derse o zaman sürer..
  • Yorumlar için teşekkürler.

İlk bir ehliyeti alayım gene sorularımı burada paylaşırım.

Tekrar teşekkürler :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BtaMerW B kullanıcısına yanıt
    Üsturuplu sürmen bir seyi degistirmez on senem motor ustunde gecti,bundan 3 ay once isiklarda dururken hayvanin biri arkamdan saglam vurunca vucudumun sol tarafini iki ay kullanamadim daha oncesindede cok badireler atlattim, o gun bu gundur elii surmuyorum,kimseyede Istanbulda motosiklet tavsiye etmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğrudur bizim buralar istanbula nazaran küçük yerler tabi risk herzaman vardır benimde uzun senelerim motosiklet üstünde gecti haladaha geçiyor ışıklarda herzaman kenarlarda veya iki arac arasında durmak kuraldır eger aracların durdugu yerde yolu ortalamıs bır sekılde durursan zaten herzaman bu rısk olucaktır çizgi üstü veya önde ıkı arac varsa arkalarında durmadan aralarına gırmek herzaman ışıklarda arkadan arac vurma riskinii azaltır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.