Şimdi Ara

>Çakmak Gazı İle İşlemci Soğutma<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bügün çakmak dolduruken elimin doncak noktaya gelmesinden sorna aklıma işlemciyi çakmak gazı ile soğutmak geldi
    Yüzeye büyük miktar sıktığımızda yüzey o kadar soğuyor ku gaz kristalleşmeye başlıyor.Uzun süre cildiniz maruz kaldığında dondurabileceğini sanıyorum.Ne dersiniz işe yarar mı ? Sıvı nitrojene yakın sonuçlar alınabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snksss -- 16 Temmuz 2009; 17:58:16 >

• yarar
  • patlama olmasın
  • bütan gazı. havayla temas ettiğinde oluyor ama çok gaz lazım o zaman.
  • ama odada çakmak çakmak sigara içmek yok sakın haaa :D hayır tamam gaz ama yüzey çok soğuyuca katı halde kalıyor
  • işlemciyi çatlatacaksın galiba

çakmak doldururken elimi dondurmuştum bir ara
  • Vala bizim peder öle yapsak sigara içerken evi uçurur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de doldurma noktasına yaklaştım 20 sn boyunca masaya sıktım 10 sn boyunca katı halde kaldı bu da demek oluyor ki bütan gazı 0 derece kaynıyor katı halde bulunuyorsa epey soğutma etkisine sahip...
  • sıvı nitrojen yaklaşık -196° c. ikisi karşılaştırılamaz bile
  • sıvı nitrojenin -200 lere kadar indiğini ben de biliyorum...Madem karşılatırlamaz diyosun karşılaştırcak bir örnek ver.... 0 c nin altında kaynayan bulunması kolay ve ucuz bir şey...
  • bütanın kaynama noktası -0,5 derece yanlış bilmiyorsam.
  • 0 0.5 -0.5 elbette sapma payı vardır :) 30 sn boyunca sıktım masaya 5 cm kalınlıktaki masanın altı bile buz gibi oldu
  • Hiç hava olmasa ne olur arakdaşlar uzaydaki gibi
  • Git bir maraş dondurmacısından 1 kilo donurma al, paket yaptır. Strafordan imal edilmiş kutu içine dondurmayla birlikte erimesin diye kuru buz da koyuyorlar. Eve gelince dondurmayı afiyetle ye, işlemciyi de o buzla soğut. Çakmak gazıyla falan uğraşma. Yanarsın alimallah.

Düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incinerator -- 16 Temmuz 2009; 18:21:12 >
  • :D kuru buz hakketen hoş ya ben değişik olsun diye dedim çakmak gazını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.