Şimdi Ara

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
44
Favori
73.139
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kindle 4 var gece yatarken isik lazim olmadik zamanda isik lazim oluyo sorun oluyo bu markanin mi modelini alsam yoksa paperwhite mi alsam 100$ yurtdisindan getirtsem kararsiz kaldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceki sayfalarda basic modelini alıp mandallı ışık ile geceleri okunabilir mi diye soranlar olmuştu. Öncelikle ekran kenarları ince olduğu için mandal tam durmuyor. Ve ışık tam ekranın karşısından geldiği için ekranda yansıma yapıyor. Bu yüzden okuma kalitesi çok düşüyor. Eğer karanlık ortamda çok sık kullanacaksanız lux modelini almak daha mantılı.
    Dokunmatik ekranın okuma açısından pek bir artısı yok ancak ingilizce sözlüğü kullanacaksanız dokunmatik olması kelimeyi seçmede çok kolaylık sağlıyor.

• Gece yatar pozisyonda okuyup nasıl uykunuz gelmiyor anlamıyorum. 120 derecelik bir açıyla sırtı duvara yaslayıp gece lambası veyahut mum tavsiye ederim ekranı ışıksız olan arkadaşlara
  •  Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux

Bu tarz şerit okuma lambalarından alınıp kılıfın arkasındaki derinin içine gömülebilir.Benim kindle touch kılıfım aynen bu şekilde bir aydınlatmaya sahipti.Lamba karşıdan değil de üstten vurunca parlama yapmıyordu ama gece çok okunacaksa bu iş görmez aydınlatmalı bir model alınmalı.
    @ulaneray
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux

Bu tarz şerit okuma lambalarından alınıp kılıfın arkasındaki derinin içine gömülebilir.Benim kindle touch kılıfım aynen bu şekilde bir aydınlatmaya sahipti.Lamba karşıdan değil de üstten vurunca parlama yapmıyordu ama gece çok okunacaksa bu iş görmez aydınlatmalı bir model alınmalı.
    @ulaneray

bu aparatı bende kindle keyboard ile 1.5 yıl kullanmıştım ürünün kendi orjinal ışıklı kılıfından sonraki en iyi çözümdür bana kalırsa

• quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Orijinalden alıntı: Krynn66

Bugüne kadar hiç e-kitap okuyucusu incelememiş biri olarak karşılaştırma yapamadım ama olabildiğince tüm özelliklerini göstermeye çalıştım. Ben beğendim cihazı baya bir kitap okudum sayesinde. Bu arada cihaz hala bende, yardımcı olabileceğim bir konu varsa sorabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=lS7Ph72AVuY

İnceleme için teşekkürler fakat videonun ilk bölümlerinde yanlış bir bilgi aktarmışsınız. Calibro Touch Lux modelinin ışığı ayarlanabilir fakat Basic modelinin ışığı ayarlanamaz demişsiniz.
    Sanki iki model de ışıklı fakat Touch Lux modelinde ayar düğmesi varmış gibi bilgi vermişsiniz. Aksine Basic modelinde ekran aydınlatması diye bir şey yoktur, sadece ortamdan ışık alan bir ekrana sahiptir.

Bunun dışında güzel bir inceleme olmuş. Pocketbook serisinin yabancı dilde anlatımından sonra ilk yerli video incelemize de kavuşmuş olduk. İzninizle ilk mesaja entegre etmek istiyorum.

Doğru, bir anlatım hatası yapmışım :) Teşekkürler, tabii ki ilk mesaja eklerseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: *EKSeLaNS*

quote:

Orijinalden alıntı: Krynn66

Bugüne kadar hiç e-kitap okuyucusu incelememiş biri olarak karşılaştırma yapamadım ama olabildiğince tüm özelliklerini göstermeye çalıştım. Ben beğendim cihazı baya bir kitap okudum sayesinde. Bu arada cihaz hala bende, yardımcı olabileceğim bir konu varsa sorabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=lS7Ph72AVuY

inceleme icin oncelikle tesekkurler. Benim merak ettigim epub,mobi,pdf ve doc(x) formatlarında yazı koyuluğu nasıl? Bir yerde epub soluk,mobi koyu oldugunu okumustum lüxün.Sizin yorumunuz nedir bu konuda? Benim için en önemli etken bu.

Yarın sorduğunuz formatları açıp tek tek fotoğrafını çekip size göndereceğim, farkı siz gözlemlersiniz.

• Krynn66 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim ilginiz icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ede.Murat

Dün akşam Calibro Touch Lux modelini sipariş verdim. N11 den 249 lira.
    Ama 11 Tl yeni üyelik
    11 Tl pepsi kapak kampanyası
    25 Tl market indirimi
    5 tl mobil indirimi ile

197 tlye aldım.

Bu modeli almamdaki sebepler:
    1- Gece yatarken kitap okumayı sevmem.
    2- Yerli girişimleri desteklemek amacım. (Biliyorum Türkiye üretimi değil) ama önemli olan böyle girişimler desteklenirse daha başarılı uygulamalar olacağını düşünüyorum.

normalde birbirleriyle geçerli olmaması lazım hemen hepsinin.
  • Satın alan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim, sizin aldığınız ürünlerde de ekranda, resimdeki gibi bir gölge oluşuyor mu? Bu gölge özellikle sayfa komple değişmediği zaman, örneğin bir seçeneği açıp kapadığınızda ya da bir menüyü küçülttüğünüzde oluşuyor.
     Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hades.

Satın alan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim, sizin aldığınız ürünlerde de ekranda, resimdeki gibi bir gölge oluşuyor mu? Bu gölge özellikle sayfa komple değişmediği zaman, örneğin bir seçeneği açıp kapadığınızda ya da bir menüyü küçülttüğünüzde oluşuyor.

Evet bizim cihazlarda da var. Genelde menülerde gezerken daha belirgin oluyor. Fakat kitap okurken sayfa geçişinde gölgelenme sıfıra yakın oluyor.

Kısaca normal bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 28 Ekim 2014; 22:20:06 >
  • quote:

quote:

Satın alan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim, sizin aldığınız ürünlerde de ekranda, resimdeki gibi bir gölge oluşuyor mu? Bu gölge özellikle sayfa komple değişmediği zaman, örneğin bir seçeneği açıp kapadığınızda ya da bir menüyü küçülttüğünüzde oluşuyor.

Evet bizim cihazlarda da var. Genelde menülerde gezerken daha belirgin oluyor. Fakat kitap okurken sayfa geçişinde gölgelenme sıfıra yakın oluyor.

Kısaca normal bir durum.

Cevabınız için teşekkürler, peki farklı markadaki okuyucularda bu durum mevcut mu, bir fikriniz var mı?

• quote:

quote:

quote:

Kısaca normal bir durum.

Cevabınız için teşekkürler, peki farklı markadaki okuyucularda bu durum mevcut mu, bir fikriniz var mı?

Aynı durum benim için de geçerli iade etsek mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Karqasa

quote:

quote:

quote:

Kısaca normal bir durum.

Bütün cihazlarda varsa iade çok mantıklı gelmiyor ancak her cihazda olmuyorsa ben de iade etmeyi düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kısaca normal bir durum.

Normal o PW2 de de sayfa yenilemeyi kapatınca oluyor.

• Sentez* kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam ellerine sağlık ,,,
  • Birde bu okuyucularda en iyi format sizce hangisidir

Epub mu yoksa Mobi midir ?
  • quote:

Çok sağol hocam ellerine sağlık ,,,

Resme şimdi baktım bu kadar net çizgilerle bu kadar belirgin olmasa da pw2'de de iz kalıyor sayfa yenilendiğinde izler geçiyorsa sıkıntı yoktur.
  • Arkadaşlar çok kitap okuyan biri değilim. Ancak okumaya alışmak istiyorum. Teknolojik aletlere merakımdan dolayı almak istiyorum biraz da e book reader. Bir şey danışacağım.

Kampanyalar birleştirilerek aldığımda basic modeli 71 liraya, lux modeli 150 ye geliyor. Sizce bu fiyatlarla hangisini almak mantıklı?

Ben basic e sıcak bakıyorum. Çünkü bu benim için kitap okumaya alışma evresi. Eğer alışırsam bir süre sonra daha kaliteli bir şey alırım fazla da para vermemiş olurum diye düşünüyorum.

Kitap okumayıp bir köşeye atarsam da 70 liram gitmiş olur.

Ne dersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dincerZ

Arkadaşlar çok kitap okuyan biri değilim. Ancak okumaya alışmak istiyorum. Teknolojik aletlere merakımdan dolayı almak istiyorum biraz da e book reader. Bir şey danışacağım.

Kampanyalar birleştirilerek aldığımda basic modeli 71 liraya, lux modeli 150 ye geliyor. Sizce bu fiyatlarla hangisini almak mantıklı?

Ben basic e sıcak bakıyorum. Çünkü bu benim için kitap okumaya alışma evresi. Eğer alışırsam bir süre sonra daha kaliteli bir şey alırım fazla da para vermemiş olurum diye düşünüyorum.

Kitap okumayıp bir köşeye atarsam da 70 liram gitmiş olur.

Ne dersiniz?

yine deneyin ama kampanyaların birleşmiyor olması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.