Şimdi Ara

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
44
Favori
73.141
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ot

quote:

Orijinalden alıntı: dincerZ

Arkadaşlar çok kitap okuyan biri değilim. Ancak okumaya alışmak istiyorum. Teknolojik aletlere merakımdan dolayı almak istiyorum biraz da e book reader. Bir şey danışacağım.

Kampanyalar birleştirilerek aldığımda basic modeli 71 liraya, lux modeli 150 ye geliyor. Sizce bu fiyatlarla hangisini almak mantıklı?

Ben basic e sıcak bakıyorum. Çünkü bu benim için kitap okumaya alışma evresi. Eğer alışırsam bir süre sonra daha kaliteli bir şey alırım fazla da para vermemiş olurum diye düşünüyorum.

Kitap okumayıp bir köşeye atarsam da 70 liram gitmiş olur.

Ne dersiniz?

yine deneyin ama kampanyaların birleşmiyor olması lazım.

Hocam ben hesapta 71 liraya düştüğünü gördüm. O konuda sıkıntı yok. Sizden isteğim diğet konuda fikrinizi almak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• dincerZ kullanıcısına yanıt
    İkisinin arasındaki en büyük farklar aydınlatmalı ekran ve dokunmatik.

Ortam ışıklandırması iyi olmayan yerde zaten okumam ve sözlüğü de sık sık kullanmam (ya da sözlüğü kullandığım her seferde 5-6 kere tuşlara basmaktan üşenmem) diyorsanız rahatlıkla basic alabilirsiniz.

Ekran aydınlatması ve dokunmatik ekran önemli diyorsanız bence diğer markaların eşdeğer modelleri ile birlikte lux modelini değerlendirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kef

İkisinin arasındaki en büyük farklar aydınlatmalı ekran ve dokunmatik.

Ortam ışıklandırması iyi olmayan yerde zaten okumam ve sözlüğü de sık sık kullanmam (ya da sözlüğü kullandığım her seferde 5-6 kere tuşlara basmaktan üşenmem) diyorsanız rahatlıkla basic alabilirsiniz.

Ekran aydınlatması ve dokunmatik ekran önemli diyorsanız bence diğer markaların eşdeğer modelleri ile birlikte lux modelini değerlendirin.

Ekran aydınlatması konusunda inanın kararsızım. Dokunmatiğe çok önem vermiyorum. Çünkü incelemelere baktım. Bu tarz e book reader larda Dokunmatik yeni nesil tabletlerdeki gibi akmıyor. Öyle olacağına tuşa basarım daha iyi. Sonuçta internette sörf yapmayacağız. Kitap sayfası bitince değiştireceğiz.

Ekran konusunda şunu merak ediyorum. Gece lambası ya da akşam tv ışığında okunmuyor mu bu aletin ekranı?

• quote:

Ekran aydınlatması konusunda inanın kararsızım. Dokunmatiğe çok önem vermiyorum. Çünkü incelemelere baktım. Bu tarz e book reader larda Dokunmatik yeni nesil tabletlerdeki gibi akmıyor. Öyle olacağına tuşa basarım daha iyi. Sonuçta internette sörf yapmayacağız. Kitap sayfası bitince değiştireceğiz.

Ekran konusunda şunu merak ediyorum. Gece lambası ya da akşam tv ışığında okunmuyor mu bu aletin ekranı?

Sadece kitap okuyacaksanız, internetten makale okumayacaksanız,basic modelini alın. Web browser ile internette gezinirken yön tuşları ile maus imlecini hareket ettirmek çok zaman alıyor, imleç çok yavaş, ayrıca klavye yine yön tuşlarıyla kullanılıyor, bir harf yazdıktan sonra o harfte kalmıyor sıfırdan sağ sola basıp yeni harfe geliyorsunuz, dokunmatik kadar rahat değil
    Ben basic kullanıyorum fakat menülerde gezerken alışkanlıktan dolayı elimi ekrana atıyorum ama siz dokunmatiğin önemli olmadığını söylemişsiniz
    Dokunmatik tabletlerdeki gibi değil, bunun sebebi e-ink ekranların tepki süresinin çok fazla olması. Sayfa çevirirken yeni ekranın nasıl şekillendiğini takip edebiliyoruz, tablet ekranlarında sayfa geçişlerini hissetmeyiz. Bununla alakalı bir durum

Ayrıca 71 TL çok cazip bir fiyat bence başlangıç için Basic iyidir, kitap okuma alışkanlığı edinirseniz belki bunu birine hediye edersiniz belki satıp Lux modeline terfi edersiniz.

Ekran konusuna gelirsek E-ink ekranlar Led,lcd ekranların aksine ışık vurdukça daha güzel gösterirler. Gece lambası veya kitap okuma lambası ile gece rahatlıkla okuyabilirsiniz. Tv ışığında denemedim ama büyük bir ihtimalle yetersiz kalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 29 Ekim 2014; 10:03:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Sadece kitap okuyacaksanız, internetten makale okumayacaksanız,basic modelini alın. Web browser ile internette gezinirken yön tuşları ile maus imlecini hareket ettirmek çok zaman alıyor, imleç çok yavaş, ayrıca klavye yine yön tuşlarıyla kullanılıyor, bir harf yazdıktan sonra o harfte kalmıyor sıfırdan sağ sola basıp yeni harfe geliyorsunuz, dokunmatik kadar rahat değil
    Ben basic kullanıyorum fakat menülerde gezerken alışkanlıktan dolayı elimi ekrana atıyorum ama siz dokunmatiğin önemli olmadığını söylemişsiniz
    Dokunmatik tabletlerdeki gibi değil, bunun sebebi e-ink ekranların tepki süresinin çok fazla olması. Sayfa çevirirken yeni ekranın nasıl şekillendiğini takip edebiliyoruz, tablet ekranlarında sayfa geçişlerini hissetmeyiz. Bununla alakalı bir durum

Ayrıca 71 TL çok cazip bir fiyat bence başlangıç için Basic iyidir, kitap okuma alışkanlığı edinirseniz belki bunu birine hediye edersiniz belki satıp Lux modeline terfi edersiniz.

Ekran konusuna gelirsek E-ink ekranlar Led,lcd ekranların aksine ışık vurdukça daha güzel gösterirler. Gece lambası veya kitap okuma lambası ile gece rahatlıkla okuyabilirsiniz. Tv ışığında denemedim ama büyük bir ihtimalle yetersiz kalacaktır.

Teşekkürler sanırım basic alıcam. Evde çocuk var. İş güç var. Zaten çok boş vakit olmuyor. En azından hevesimi alayım. Basic ileride yetmezse yükseltirim. Ya da ilerisi için bizim kerataya kalır :)

• quote:

Arkadaşlar çok kitap okuyan biri değilim. Ancak okumaya alışmak istiyorum. Teknolojik aletlere merakımdan dolayı almak istiyorum biraz da e book reader. Bir şey danışacağım.

Kampanyalar birleştirilerek aldığımda basic modeli 71 liraya, lux modeli 150 ye geliyor. Sizce bu fiyatlarla hangisini almak mantıklı?

Ben basic e sıcak bakıyorum. Çünkü bu benim için kitap okumaya alışma evresi. Eğer alışırsam bir süre sonra daha kaliteli bir şey alırım fazla da para vermemiş olurum diye düşünüyorum.

Ne dersiniz?

Hocam, 71 lira hangi kampanyalarla oluyor. Bence hepsi birlikte kullanılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 29 Ekim 2014; 10:21:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

Alanlara müjde

http://www.aliexpress.com/item/Wallet-hand-holder-PU-leather-cover-case-for-2013-pocketbook-624-free-shipping/1555954970.html?

Kılıf fena değilmiş kitap okurken elini koyabileceğin lastikli bölmesi var fakat babil.com kılfları getirtti zaten. 12,90 TL ye satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

Alanlara müjde

http://www.aliexpress.com/item/Wallet-hand-holder-PU-leather-cover-case-for-2013-pocketbook-624-free-shipping/1555954970.html?

Kılıf fena değilmiş kitap okurken elini koyabileceğin lastikli bölmesi var fakat babil.com kılfları getirtti zaten. 12,90 TL ye satılıyor.

Hocam kusura bakmayın ama Babil'in kılıfları Youtube'da el ile yapılan kılıflara benziyor. Sanki cihaz için özel değilmiş gibi

http://youtu.be/ApaUVD7Gc-M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbs02 -- 29 Ekim 2014; 10:25:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Ne dersiniz?

Yüzde 10 hokus pokus
    25 lira market indirimi
    22 lira akbank direkt
    20 lira bkm express iş bankası

Market için çocuk olduğu için her zaman almam gereken bez ekliyorum. Dışarıda 35 e aldığım bez burada 31,5 oradan da kar var aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dincerZ -- 29 Ekim 2014; 11:18:42 >

• Ben de dün son kararımı vererek basic modelini aldım n11'den.

Hokus pokus indirimi ile kargo dahil 134 lira 9 taksitli olarak aldım. Performansı nedir ne değildir pek bakmadım. Zira sadece kitap okuyacağım. Wifi, oyun vs. gibi işlemler için telefonu kullanıyorum.
  • Mechatronik M kullanıcısına yanıt
    Touch lux model cihaz dün elime ulaştı. Gece bir saat kadar kullandım. Işıkla veya ışıksız kesinlikle gözü yormuyor. Zaten parlaklığını ayarlamanız mümkün. Işık olmadığında özellikle aydınlık ortamlarda herhangi bir kitap sayfasından farkı yok. Yani kitap okurken ne kadar yoruluyorsanız bu cihaz içinde aynı durum söz konusu.
     Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun74 -- 29 Ekim 2014; 12:15:03 >

• Kindle paperwhite 2 alma düşüncesindeydim. n11 indirimleri ile kindletürkiye mağazasından 300 liraya geliyor. Ancak çoğu literatür ve medikal kitap PDF formatında olduğu için ve PW2'nin PDF performansı düşük olduğu için yeni çıkan Calibro Touch Lux düşünüyorum. Calibronun fiyatı ve pek çok formatı program gerektirmeden açması artı bir avantaj. E-kitap okuyucu kullananlar olarak fikirleriniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goday

Kindle paperwhite 2 alma düşüncesindeydim. n11 indirimleri ile kindletürkiye mağazasından 300 liraya geliyor. Ancak çoğu literatür ve medikal kitap PDF formatında olduğu için ve PW2'nin PDF performansı düşük olduğu için yeni çıkan Calibro Touch Lux düşünüyorum. Calibronun fiyatı ve pek çok formatı program gerektirmeden açması artı bir avantaj. E-kitap okuyucu kullananlar olarak fikirleriniz nedir?

Bu boyuttaki cihazlarda pdf zaten sıkıntılıdır bu calibro olsun kindle olsun böyledir.Kindle DX alırsanız pdf sıkıntısı kalmaz.

• Arkadaşlar bilgisayarımda bulunan pdf ve epub uzantılı kitaplarımı Calibro cihaza atmak istedim ancak beceremedim. MacBook kullanıyorum. SD kart kullanmadan cihazın kendi beleğine dosya aktarımı mümkün mü?
  • kuzgun74 kullanıcısına yanıt
    Cihazın kendi belleğine usb üzerinden dosya yüklemek mümkün, sorunu/hata mesajlarını tam olarak eklerseniz belki diğer macbook kullanıcıları yardımcı olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kef -- 29 Ekim 2014; 15:54:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Cihaza kindle tarzı şık bir kılıf arayanlar şu linke göz atsın bu arada.

http://www.ebay.com/itm/New-Magnetic-Slim-Case-Cover-Pouch-For-pocketbook-624-pocketbook-626-SP-Pen-/281284389634?pt=US_Tablet_eReader_Cases_Covers_Keyboard_Folios&var=&hash=item417ddb2b02

basic ler için bunun ısıklısına rastlayan var mı ebay de aliexpresste

• kef K kullanıcısına yanıt
    Sorun benim dikkatsizliğimden kaynaklanıyormuş. Ancak diğer arkadaşlarında başına gelebilir diye kısaca bir açıklama yapayım. Cihazın; Ayarlar/Gelişmiş/Sistem/USB modu sekmesinde "Bağlantı kurulduğunda sor." seçeneği aktif olursa, bilgisayarı bağladığınızda (kısa bir süre beklemeniz gerekebilir) ekranda pc bağlantısı ve şarj şeklinde iki seçenek çıkıyor. PC bağlantısını seçip istediğiniz gibi dosya aktarımı yapabiliyorsunuz.
     Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun74 -- 29 Ekim 2014; 17:34:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Ne dersiniz?

Yüzde 10 hokus pokus
    25 lira market indirimi
    22 lira akbank direkt
    20 lira bkm express iş bankası

Market için çocuk olduğu için her zaman almam gereken bez ekliyorum. Dışarıda 35 e aldığım bez burada 31,5 oradan da kar var aslında.

BKM ekspress bitt mi ben göremedim hiçbir yerde?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.