Şimdi Ara

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
44
Favori
73.111
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlis alinti oldu galiba ancak bilgi icin tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitap okumaktan devreler yanmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

Yanlis alinti oldu galiba ancak bilgi icin tesekkurler.

Hocam yolda cevap attığım için dikkat edememişim şimdi düzeltiyorum teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

kitap okumaktan devreler yanmış

Bu hafta final haftası 3 günde 5 sınav verdik ondan devreler gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Orijinalden alıntı: 60kc3

İyi günler basic modelinde kapatmadan bıraktığım zaman 3 5 dakikada bir ekran yenileniyormuş gibi oluyor. Bu normalmi, kapatmanın bi yolu varmı? Ayarlarda bulamadım

Açma kapama düğmesine bir kez basarsanız cihaz uyku moduna geçer.
    Tekrar bastığında okuduğun sayfayi açar
    Açma tuşuna uzun basarsanız cihaz kapanır. Ancak ekran kapanmaz çünkü e_ink ekranlar sadece sayfayi değiştirirken enerji harcar

?
  • Basic modelini kullandım. Amacı sadece kitap okumak olan kişi için çok iyi. Boşuna lux modeli almanıza gerek yok. Karanlıkta okumak isteyen, ya da kelimelerin anlamına bakmak isteyen kişi için yetersiz. Ben memnunum tavsiye ederim. Özellikle 100 liraya mal ettiğim için extra memnunum.

• quote:

quote:

quote:

İyi günler basic modelinde kapatmadan bıraktığım zaman 3 5 dakikada bir ekran yenileniyormuş gibi oluyor. Bu normalmi, kapatmanın bi yolu varmı? Ayarlarda bulamadım

Açma kapama düğmesine bir kez basarsanız cihaz uyku moduna geçer.
    Tekrar bastığında okuduğun sayfayi açar
    Açma tuşuna uzun basarsanız cihaz kapanır. Ancak ekran kapanmaz çünkü e_ink ekranlar sadece sayfayi değiştirirken enerji harcar

?

Hocam zannedersem ekran yenilemeyi kapatmanın bir yolu varmı diye sormuşsunuz ama bildiğim kadarıyla bu mümkün değil

üstte dediğim yöntemle uyku moduna alırsanız cihaz ekran yenileme yapmayacaktır.

• Uygun fiyata satın almak isteyen arkadaşlar için günceldir
    http://forum.donanimhaber.com/m_100899779/f_/key_calibro//tm.htm#100899779

• Yurticinden temin edebilecegimiz kilif önerisi olan var mi?

• Alalı yaklaşık 3 ayı geçti. İllaki cihazın artılar ve eksileri var.

öncelikle lux modelini tercih etmemin sebebini şöyle açıklayayım. günümüzde tabletvari şeylerin çoğunluğu dokunmatik ve aydınlatması şart. yeni başlayanlar için basic seçeneği uygun olabilir ama extra aparatlarla ışıklandırma seçeneği bana biraz ters gelmekte. basic modelini alıp extra bir ışıklandırmaya giden arkadaşlarımı da saygıyla karşıyorum. ayrıca kullanım kolaylığı açısından tuşlarla bir cihazı yönetmekle dokunmatikle yönetmek arasında ciddi bir fark var.

Genellikle epup dosya türünü tercih ettiğim için hiçbir sıkıntısını görmedim. ebup haricinde pdf türü dosyaları da denedim, söz açılmışken değineyim. bü tür cihazlar pdf türünü desteklemesine rağmen, pek kullanışlı olan cihazlar değil. sonuçta çoğumuz akıllı telefon kullanıyor. onlarda da epup, pdf vs. dosya türünü okuyabilmekteler. epup tamam da pdf görüntülemek tam bir işkence bana göre. Note 2 kullanıcısı olmama rağmen tam ekran görüntülemek istersem ekranı yetersiz, yeterince büyütürsem ise sürekli sayfada gezinmek zorundayım. o yüzden sırf pdf formatı okuyacağım diyorsanız cihazdan pek bir verim almanıza ihtimal vermemekteyim. sayfa geçişleri tablet kadar akıcı değil ama e ink teknolojisi için gayet akıcı diyebilirim. kindle almayı düşünmüştüm ilk başta ama hem fiyatı hemde türk firması olmaması sebebiyle tercih etmedim. gerçi calibro'da türk malı değil ama en azından ulaşabileceğim bir irtibatı var.

calibro hakkındaki bilgileri hemen hemen okudum diyebilirim. şuan v4.4.1247 sürüm numaralı firmware kullanmaktayım. ama 5.2 sürümünü merak ediyorum. ekran görüntülerini arkadaşımız paylaşmış. çok hoş bir görünümü var ama yüklendiği zaman garanti kapsamından çıkıyor mu onun hakkında net bir bilgi sahibi değilim. yinede müsait olduğum en kısa zamanda yükleyip, kullanım deneyimlerimi paylaşmayı düşünüyorum.

cihaz linux tabanlı. linuxta sadece kullanıcı düzeyinde olduğum için sistemine herhangi bir etkim ne yazık ki yok. cihazdaki uygulama sayısı bana göre yetersiz. (gerçi sadece kitap okuduğum için uygulamalar ne kadar işime yarayacak. haftada bir wifi'sini açıp internete bağlanıyorum. sebebi ise güncelleme gelip gelmediğini kontrol etmek )

şarj konusunda gayet yeterli. özellikle de elektriğin sık gittiği bir yerde yaşıyorsanız. (misal şırnak ) cihaza kitap aktarım için ilk başta kendi hafızasını tercih etmiştim ama şuan kart aldığım için onu kullanmaktayım. zaten kitap konusunda herhangi bir sıkıntım yok. torrent kaynaklarından yeterince kitaba ulaşabilmekteyim.yalnız güncel kitap ve istediğim yazar konusunda sıkıntı yaşadığımı da söylemeliyim. ama yine de fazlasıyla işimi görüyor. şuan hali hazırda 20 gb'lık bir arşiv oluştu ama aynı olan kaynakları çıkarırsam tahmini 13 - 14 gb iner sanırım.

cihazı sıfırlama konusunda sıkıntısı var gibi geldi bana. 2 farklı kullanıcı profili oluşturup, fabrika ayarlarına döndüğümde, hala geçerli olduklarını gördüm. gerçi yeni sürümünü yükleyeceğim için fazla dert edilecek bir sorun değil.

fiyatlarının artması ise can sıkıcı bir durum. zaten ülkemizde kitap okuyan sayısı az. hele ki cihazda okuyan sayısı bir elin parmağını geçmez. ilk fiyatları bence çok iyiydi. ama fiyatlarının artması firmayı olumsuz etkileyecektir diye düşünmekteyim. kitap okuyucusunun genellikle öğrenci kesimi olduğunu varsayarsak öğrenci indirimi veya yarıyıl tatili, yaz tatili gibi dönemlerde kampanya yapılırsa dikkate alınacağından eminim.

hazır bu kadar yazmışken şunu da belirtmek istiyorum. kitaplar çok pahalı. sonuçda her kitabın bir masrafı var ama e kitapla normal kitap arasında keskin bir fiyat farkı olması beklenmekte. normal kitabın baskısı, ham maddesi, nakliyatı, satış yapan yerin giderleri, bireye ulaşım için kargosu derken tutan meblağsını normal karşılıyorum ama e kitap üretiminde ise bu kadar masraf çıkacağını düşünmemekteyim. tek sıkıntısının kopyalanması olabilir.

yinede normal bir kitap yapılan indirim tutarı yayınevleri için göz korkutuyorsa, tezgahtaki korsan kitap ve internetteki korsan kitapların verdiği zarar, yapılacak olan indirim tutarından bir hayli fazla. işlerine gelmediğinden yada yeterli bir kazanç edemeyeceklerini düşündükleri için e kitap işine girmemekteler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

Yurticinden temin edebilecegimiz kilif önerisi olan var mi?

Hocam calibronun kılıfları var fakat biraz kaba duruyor. Açıkçası doğrudan calibro için üretilmiş bir kılıf değil. Konuda biraz gezerseniz aliexpressten cihaza tam uyumlu kılıfları getirtenlerin mesajlarını görürsünüz.

Calibrolid kılıflar burada
    http://www.babil.com/Catalog/Products/Search?productName=Calibrolid&categoryId=0&decode=false#!/page=1/filter=MyDisplayDiscountedSellPriceWithTax_Ascending/displayType=2

İlk mesajımda sorunsuz gelen kılıfın linki mevcut. Kısaca aliexpressd veya ebayden almak en iyisi.

Bizim cihazlar yurtdışında Pocketbook 614 ve 626 olarak geçiyor. Buna uygun kılıfları alabilirsiniz.

• Bi anda esti sipariş verecektim tam ama fiyatları görünce önce şaşırdım sonra kızdım. Fiyat artışı yüzünden almıyorum.

Lux modelini alacaktım gerek yok. Paperwhite 2 getirtirim yurtdışından.
  • Geçen hafta hem Babil'İn yaptığı gibi yapan ikinci elci arkadaşlara kızdığımdan hem de hızlıal'da 249 liradan görünce satın aldım. Düşüncelerimi paylaşmak istiyorum;

öncelikle ben makale, yargıtay kararı okumak için almıştım. okuma konusunda pek sıkıntı yaşamadım tabi PDF biraz sıkıntı çıkarıyor çok küçük oluyor, sayfaya tam oturmuyor vs. ama Mobi'ye çevirmeye başladım Calibre programı ile artık daha düzenli duruyor. ancak not almak gerçekten çok sıkıcı. istediğiniz bi yeri çizmek çok zor onu da sağ üstten not al seçeneğini seçip fosforlu kalem ile çizme gibi şeyle halletmeye çalışıyorum ama dediğim gibi normal şekilde altını çizmek için baya bi uğraş veriyorsunuz. umarım daha stabil sürümler çıkar.

onun dışında yalnızca okuma yapacaklar için çok güzel bir alet. göz yormuyor ancak gece ışığı biraz gözümü rahatsız ett, ışığı daha fazla kısma şansımız olsaydı keşke.

Üst tarafta da yazılmış ama ebupları da mobiye çevirirseniz daha hızlı geçişler alabilirsiniz ancak sayfa çevirme hızından daha yavaş olmadığına emin olabilrsiniz ebup uzantılı kitaplarda da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C221F7188 -- 12 Ocak 2015; 23:45:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karaofke

Geçen hafta hem Babil'İn yaptığı gibi yapan ikinci elci arkadaşlara kızdığımdan hem de hızlıal'da 249 liradan görünce satın aldım. Düşüncelerimi paylaşmak istiyorum;

öncelikle ben makale, yargıtay kararı okumak için almıştım. okuma konusunda pek sıkıntı yaşamadım tabi PDF biraz sıkıntı çıkarıyor çok küçük oluyor, sayfaya tam oturmuyor vs. ama Mobi'ye çevirmeye başladım Calibre programı ile artık daha düzenli duruyor. ancak not almak gerçekten çok sıkıcı. istediğiniz bi yeri çizmek çok zor onu da sağ üstten not al seçeneğini seçip fosforlu kalem ile çizme gibi şeyle halletmeye çalışıyorum ama dediğim gibi normal şekilde altını çizmek için baya bi uğraş veriyorsunuz. umarım daha stabil sürümler çıkar.

onun dışında yalnızca okuma yapacaklar için çok güzel bir alet. göz yormuyor ancak gece ışığı biraz gözümü rahatsız ett, ışığı daha fazla kısma şansımız olsaydı keşke.

Üst tarafta da yazılmış ama ebupları da mobiye çevirirseniz daha hızlı geçişler alabilirsiniz ancak sayfa çevirme hızından daha yavaş olmadığına emin olabilrsiniz ebup uzantılı kitaplarda da

Touch Lux modeli Pocketbook Touch Lux 2 olarak geçiyor ve üretici sitesinde yeni firmware yayınlandı. Belki paylaştığınız sorunlar yeni sürümde giderilmiştir.

Buradan 5.2 sürümüne yükseltebilirsiniz yanlız bu firmware calibro nun çıkardığı firmware olmadığından burada risk size aittir.
    http://www.pocketbook-int.com/us/support/pocketbook-touch-lux-2

5.2 sürümünü yükleyen arkadaş burada deneyimini paylaşmış 4.4 sürümüne göre artıları ve eksileri paylaşılmış

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99298559
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99303152
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99304137

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 13 Ocak 2015; 12:16:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karaofke

Geçen hafta hem Babil'İn yaptığı gibi yapan ikinci elci arkadaşlara kızdığımdan hem de hızlıal'da 249 liradan görünce satın aldım. Düşüncelerimi paylaşmak istiyorum;

Touch Lux modeli Pocketbook Touch Lux 2 olarak geçiyor ve üretici sitesinde yeni firmware yayınlandı. Belki paylaştığınız sorunlar yeni sürümde giderilmiştir.

Buradan 5.2 sürümüne yükseltebilirsiniz yanlız bu firmware calibro nun çıkardığı firmware olmadığından burada risk size aittir.
    http://www.pocketbook-int.com/us/support/pocketbook-touch-lux-2

5.2 sürümünü yükleyen arkadaş burada deneyimini paylaşmış 4.4 sürümüne göre artıları ve eksileri paylaşılmış

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99298559
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99303152
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99304137

Teşekkür ediyorum cevabınız için.

Kullanıcı yorumlarınu okuyup akşam yükleyebilirim

• Arkadaşlarıma toplamda dört adet calibro lux aldırdım, e-kitap okuyucu şöyle iyidir böyle iyidir diye. Bir tanesi problemsiz diğer üçünde ölü pixel ile geldi ürünler. Bir arkadaş ben böyle de okurum dedi değiştirmedi. Değişime gönderdiğimiz Calibre Lux lerden biri bugün arkadaşın eline ulaştı değişim yaptıkları üründe de ölü pixel çıktı. Üstelik kontrol edip öyle yollayın dediğimiz halde.

Şirket yetkilisi bir arkadaş varsa benimle iletişime geçsin biraz daha söyleyeceğim var onlara...
    Her önüne gelene ithalat yetkisi verirsen böyle oluyor işte

Benzer şeyler yaşamamanız için sizle de paylaşmak istedim arkadaşlar.

Not: Kendim Kindle PW kullanıcısıyım. Cihazıma bir kat daha arttı bağlılığım

• quote:

Orijinalden alıntı: zafer_b

Arkadaşlarıma toplamda dört adet calibro lux aldırdım, e-kitap okuyucu şöyle iyidir böyle iyidir diye. Bir tanesi problemsiz diğer üçünde ölü pixel ile geldi ürünler. Bir arkadaş ben böyle de okurum dedi değiştirmedi. Değişime gönderdiğimiz Calibre Lux lerden biri bugün arkadaşın eline ulaştı değişim yaptıkları üründe de ölü pixel çıktı. Üstelik kontrol edip öyle yollayın dediğimiz halde.

Şirket yetkilisi bir arkadaş varsa benimle iletişime geçsin biraz daha söyleyeceğim var onlara...
    Her önüne gelene ithalat yetkisi verirsen böyle oluyor işte

Benzer şeyler yaşamamanız için sizle de paylaşmak istedim arkadaşlar.

Not: Kendim Kindle PW kullanıcısıyım. Cihazıma bir kat daha arttı bağlılığım

Ölü pixel nasıl birşey ola ki e-ink ekranlarda?
    Bendeki cihazda da yer yer küçük nokta ve çizgiler var. Kitap sayfalarındaki küçük mürekkep izleri gibi. Okuma konforunu bozmadığı için dert etmedim.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Hocam küçük siyah noktalar, aynı zamanda arkaplan ışığını açtığınızda etrafına oranla bembeyaz olarak parlıyor ölü pixellerde olduğu gibi. O yüzden ölü pixel ismini verdim. Şahsen benim gözüm takılıyor bu tür şeylere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer_b -- 15 Ocak 2015; 19:42:43 >

• Arkadaşlar siyah renk calibro touch lux cihazımı fazla kullanmadığım için satmak istiyorum. Ürün 2.5 aylık ama henüz ilk şarjı dahi bitmedi. O kadar az kullandım yani. Çok aşırı yüksek fiyat istemicem. İhtiyacı olan özelden ulaşabilir.

İstediğim fiyat pazarlıksız 185 TL arkadaşlar. Saygılar.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=101664347

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dincerZ -- 17 Ocak 2015; 1:14:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dincerZ

Arkadaşlar siyah renk calibro touch lux cihazımı fazla kullanmadığım için satmak istiyorum. Ürün 2.5 aylık ama henüz ilk şarjı dahi bitmedi. O kadar az kullandım yani. Çok aşırı yüksek fiyat istemicem. İhtiyacı olan özelden ulaşabilir.

İstediğim fiyat pazarlıksız 185 TL arkadaşlar. Saygılar.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=101664347

daha önce nerdeydiniz :) 10 gün önce aldım ben de sıfır :(
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.