|
Bildirim
|
Ben olsam aracın trafik kaydını yaptıramazsam, aracı parçalar, parça parça satardım. Sonuçta elimde blok ve şase kalır. Onu da demir hurdacısına ağırlığı ile verirdim. Ne de olsa elimde yetkili makamdan alınmış resmi bir yazı, trafikten çekilmiş bir araç var... |
*** Merhaba... geçmiş olsun diyerek başlamak isterim. Aradan uzun süre geçti, aklımda kaldığı hatırlayabildiğim detay bilgiler dahilinde bilgilendirmeye çalışayım.
* Benim araç da 16 ay sonra bulunarak bana teslim edildi. 72 gün yeddiemin otoparkında beklemiş. Savcılık yazısıyla (emri & müsadesi) polis tarafından üzerindeki değiştirilmiş motor ve üzerine çakılmış şase numarası ile plakasız ve ruhsatsız olarak tarafıma teslim edildi. Çalındıktan sonra bir başka kişiye (şu an o da mağdur) satışı yapılmış, üzerine otogaz sistemi (merdiven altı toplama) takılmış, tabii bu bana verilmeyen poliste kalan ruhsata da işlenmemiş. * Polisten ve ruhsat işleri yapanlardan araştırma yaptım. Önce iki uzman Polis, Kriminal incelemesi yaparak, araç üzerindeki motor ve şase numaraları ile ilgili rapor çıkardılar. Daha sonra bu rapor ile Makina Müh. odasından uzman getirerek şase ve motor numaralarının gerçekmi / sahtemi(oynanmışmı?) olduğunun tespitini yaptırdım ve buradan aldığım rapor ve tavsiye sonunda şasi ve motor üzerindeki mevcut numaraları iptal ettirip aracın orjinal şasi ve motor numaralarını çaktırdım. Bütün bu numara iptal ve çakma işlemleri polisin (Savcılığın) bilgisi & müsadesi & tavsiyesi dahilinde yapıldı. * Trafik tescilden araç sicil belgesini çıkardım. * Sıra TÜV'den fenni muayeneyi yaptırıp aracı trafiğe çıkabilecek duruma getirmeye geldi. Burada da çok uğraştım. Önce aracın tüm teknik bakımlarını yaptırdım, gaz sistemi için mevcudun otogaz ruhsatına uygun olmadığını söylediler, sökülmesi gerekiyordu, söktürdüm ve yerine sıfır otagaz sistemi taktırdım ve otogaz ruhsatını aldım. TÜV'e başvurarak fenni muayene raporunu da biraz uğraş sonrası çıkardım. * Tekrar trafik şubesinden aracın yeni plakasını çıkarma izni aldım(yeni plaka numarası verildi). Plakayı aldıktan sonra trafik şubesi yeniden Trafik tescil ve Araç tescil belgesi çıkardı. Nihayet Araç Trafiğe çıkacak duruma geldi. * O tarihte yaklaşık toplam dört bin TL kadar masrafım oldu (işlemler için aracı kullanmadım, kendim koştum her işe). * Daha sonra aracımı noter satışı ile sıkıntı olmadan sattım. |
Lpg kitini de satın en azından çekici-otopark paranız çıkar.
|
1 yıl önce işyerimin önünden gece 01.30 da renault toros marka aracımı çaldılar. çalındıktan 15 gün sonra başka şehirde asayiş büro ekipleri aracımı buldular önce otoparka çektiler 4 ay kadar otoparkta kaldı. 1.500 tl otopark parası ödeyip yediemin olarak arabayı bana teslim ettiler. aracım o gündür bende depoda yatıyor. motor ve şasi numarasını değiştirmişler. dava devam ediyor. savcıya gitgel gitgel bi sonuç olmadı. en son savcıya bi dilekçe yazdım mağdurum ve mağduriyetim devam etti. savcı davanın devam ettiğni belirten fakat mağdurun mağduriyetinin giderilmesi açısından plaka ruhsat çıkartabilir diye bir yazı verdi.ben de bu yazıyı notere götürdüm onlarda türkiye noterler birliğine gönderdi şimdi cevap bekliyoruz. noterdeki arkadaşa telefonda yeni şasi motor plaka veremeyiz bunula ilgili yazı göndereceğiz demişler. yani anlıyacağınız keşke bulunmasaydı en azından trafikden düşürür mtv ödemezdim. malı çalınan ben. adalet tarafından mağdur edilen yine ben.
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 14 Ağustos 2016; 21:19:04 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|