Durduk yere calculus çalışırken aklıma geldi, yks dönemimde olsaydım deneyimleyip sonuçlarını paylaşmak isterdim ama benden geçeli 2 yıl oluyor ve hayatımın en hatırlamak istemeyeceğim yıllarıydı. Her neyse CEVAP ANAHTARI YOK. gibi bir metod işe yarar mıydı çok merak ediyorum. - Basitçe, denemeye girdikten sonra hepimizin ana odağı bir an önce kontrol edip kaç net yapıp yapmadığımızı kontrol etmek oluyor. YKS dönemim boyunca çok fazla deneme çözdüm ki görmediğim deneme yoktu ama ben çok daha aç gözlü ve her şeyi hemen olsun bitsin kafasında isteyen biriyim. Dolayısıyla Anki, falan gibi metodlar kullansam da yanlış yaptığım sorulara dönüp tekrar bakmıyordum. Denemedeki bazı yanlış sorulara da bunu zaten henüz bilmiyorum diyip geçiyordum (12. sınıfın başı.). Cevap anahtarı yok, kavramında ise düşündüğüm şey denemeyi çözdükten sonra tüm gün sadece o denemeyle uğraşmak. özellikle fen, türkçe(bilgi), sosyal, matematik(bilgi), ayt kısımlarının tamamı artık denemeniz ne tarzdaysa. Konu anlatım kitaplarını alarak soruları konu anlatım kitapları ve test kitaplarındaki benzer soruları bulmaya çalışarak kontrol etmek. Konuyu daha önce görüp görmediğin, bilginin olup olmadığı önemsiz denemede çıktıysa o sorunun cevabını bulana kadar bilmediğin konuya bile oturup çalışmak. bu tyt de ilk aylarda daha mantıklı ama aytde bilinmeyen çok konu olduğu için patlayabilir. ocaktan sonra ayt için de yapılabilir gibi geliyor. örnek olarak, biyolojide dna ile ilgili bir soruyu denemede yaptın. bu sorunun doğru olup olmadğını cevap anahtarından kontrol etmek yerine yanındaki konu anlatım materyallerini ve soru bankalarını alıp o sorunun cevabının ne olduğuna tam olarak emin olana kadar soruya bakmak. Yani denemeyi birnevi cevap anahtarı olmadan kontrol etmek. Bir başka deyişle sabah çözdüğün denemeyi günün geri kalanında open book bir sınavmış gibi tek tek yapmaya çalışmak. işin sonunda ertesi günün sabahı yeni denemeye geçmeden /veya kurumda yeni denemeye başlamadan gerçek cevap anahtarıyla karşılaştırıp hem ilk başta saf kendin olarak girdiğin net ile open book çözdüğün netler arasındaki farka bakmak. ilk noktada çok mantıklı geldi ve heyecanlandım. benden geçtiği için buraya yazayım dedim. sınavda başarılar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 4 Haziran 2024; 18:34:30 > |
Bildirim