Selam arkadaşlar, sizden tavsiye almak istiyorum. Bu sene mezun senem ve sayısalda iyi bir sıralama yapmak istiyorum. Tek başıma çalışmaya çalışıyorum. Bazen dershaneye gitmek istiyorum ama ya kötü bir dershaneye ve vaktimi çalarsa diye düşünüyorum. Bir de maddi sebepler var aileme yük olmak istemiyorum. Nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. En ufak bir zorlukta pes ediyorum bütün motivasyonum gidiyor. Sürekli video çözüme bakmak zorunda olmak da hem hevesimi kırıyor hem sinirlendiriyor. O motivasyon geçen hafta bir gitti bir daha gelmedi. Nasıl düzelteceğim kendimi? Ruh halim hep böyle bir gün umut doluyum ertesi gün yapamayacağım diye düşünüyorum ve kolay kolay çıkamıyorum o düşünceden. Doğru düzgün program hazırlayamıyorum hazırlasam uymam diye. Ne yapmam lazım kendimi nasıl toparlarım nasıl bi disipline sokarım? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tek Başına Çalışma Zorluğu
-
-
Sen kendi kendine cevap vermişsin :). DİSİPLİN EKSİKLİĞİ. 2 kez mezuna bıraktım 3 kez sınava girdim. Seni anlayabiliyorum. En sonunda yine 4 yıllık kazanamadım ve 2 yıllık okudum. 2. yılın sonunda DGS sınavına girdim. DGS sınavına girince YKS sınavına 3 kez girmek çok saçma geldi. Şu anki aklım olsa 2 yıl YKS çalışacağıma DGS çalışırım daha iyi çünkü çok daha kolay bir sınav ve YKS'deki gibi AYT mat, kimya, biyo, fizik ile uğraşmıyorsun. Tabii EA mısın, SAY mısın bilmiyorum ama :). İlla YKS çalışacağım diyorsan kafanı boşaltman gerekir ve her gün düzenli çalışman gerekir. Bu işin sırrı düzenli çalışmak. Video çözümüne bakmak seni üzmemeli. Bende bakıyordum ve hep mutlu oluyordum çünkü doğrusunu öğreniyorsun. Amaçta o zaten. Doğrusunu öğrenmek. Bu arada kendini toparlayamazsın. Toparlamak. Düzene oturmak. Gününü beklemek. Bunlar beynin sana oynadığı oyunlar. Hiçbir şey hissetmesende yapman gerekir. Durum bu :)
-
Hedef ve disiplin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim cevabın için. Dgs işi mantıklıymış ama maalesef benim durumumda mümkün değil. Düzenli çalışmak istiyorum ama motivasyonum öyle kayboldu ki hiçbir şey yapasım gelmiyor. Anladığım kadarıyla senin önerin motivasyon olsa da olmasa da, istesem de istemesem de çalışmak değil mi? Bütün bu kelimeler sadece bahane mi yani
Cevabın için teşekkür ederim. Bir hedefim var ama disiplinim yok. Nasıl yapabilirim? Program hazırlama ve uyma işinde hiç başarılı olamadım. Çeşitli sebeplerden/bahanelerden her gün derse oturamıyorum. Nasıl düzeltirim bu durumu?
Aziz dostum video çözümünü izlemek zorunda kalırsan bile sürekli durdurup düşünmelisin kafanda canlandırmaya çalışmalısın gerekirse uzun uzun düşün ne olabilir diye ki bu çözme kabiliyetini artıracaktır ruh halini toplama zaten en mühim şey bu zamanlarda ise kendine bunu neden yapıyorum neden yapmalıyımı aklına getirerek az da olsa çalışma temponu devam ettirmen gerektiğini kendine şart koymak önemli sağlıcakla
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkürler güzel cevabın için
Ne demek efenim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X