Şimdi Ara

Çalışmak zorunda mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni mezun oldum 2 senelik bölümden açıkçası hiç çalışmaya niyetim yok şu an için ama sürekli bana iş var mı niye çalışmıyorsun diye baskı uyguluyor çevrem kafamda bu mesleği yapmak bile yok en kötü durumda belki ama o da şimdi olsun istemiyorum boş adam olayım demiyorum da neden istediğimiz gibi yaşayamıyoruz hadi başla okul , okul bitti hadi başla iş dur askerlik var hadi git askere sonra niye evlenmiyorsun diye gidiyor biz kendi isteğimizle mi yaşıyoruz sahiden bu yaşantı mı? Yoksa bir sistem mi bu hayat bu anlıyorum para lazım,evlenmek lazım bun saydıklarımın yapılması ama dediğim gibi bana yaşamıyor muşuz gibi geliyor.Zamanında çalıştımda hemde ne çalıştım işin zorluğundan kaçtığım yok sadece kafamı toplamak istiyorum zaten iş verdikleride yok o da ayrı mesele :D

• evlilik mevzusunda hadi kurtarırsın da kardeş neden çalışman gerektiğini söyleyeyim.

yavşak işverenler senin cv ne baktığı zaman haa bu bi sene yatmış hiç deneyim de yok zaten bilmemne der almazlar seni işe. böyle de bi ülkeyiz işte ulan şu yaşıma kadar okudum bi müsaade edin de bi sene etrafı bi göreyim bi nefes alayım diyemezsin.

dedirtmezler işte adama.
    bu yüzden en hızlı şekilde bi işe girmen lazım.

daha da ötesi ileriki yaşlarda da sallıyorum 10 yıllık deneyim istiyo onun üstüne de 30 yaşını aşmamış bilmemne diyo sen de o şartları karşılayamadığın için ilerde de işsiz kalıyosun falan yani.

özetlersek fanteziler fanteziler.

ama evlilik baskısı konusunda yırtarsın merak etme. ulan daha kendime bakamıyorum elime geçen maaş ne zaten dersin sıyırırsın evlilik dediğin mahalle baskısı başka bişey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevengeR

evlilik mevzusunda hadi kurtarırsın da kardeş neden çalışman gerektiğini söyleyeyim.

yavşak işverenler senin cv ne baktığı zaman haa bu bi sene yatmış hiç deneyim de yok zaten bilmemne der almazlar seni işe. böyle de bi ülkeyiz işte ulan şu yaşıma kadar okudum bi müsaade edin de bi sene etrafı bi göreyim bi nefes alayım diyemezsin.

dedirtmezler işte adama.
    bu yüzden en hızlı şekilde bi işe girmen lazım.

daha da ötesi ileriki yaşlarda da sallıyorum 10 yıllık deneyim istiyo onun üstüne de 30 yaşını aşmamış bilmemne diyo sen de o şartları karşılayamadığın için ilerde de işsiz kalıyosun falan yani.

özetlersek fanteziler fanteziler.

ama evlilik baskısı konusunda yırtarsın merak etme. ulan daha kendime bakamıyorum elime geçen maaş ne zaten dersin sıyırırsın evlilik dediğin mahalle baskısı başka bişey değil.

genelleme yaptım bu baskıların binbir çeşidi var yediğin yemekten yaptığın spora kadar karışıyorlar bilgisayar kullanmana bile karışıyorlar yav kaç yaşına geldin oyun mu oynuyon yani mahalle baskısı bunlar hep ondan çok arkadaşım yok :D

• onlisansi lisansa tamamla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baskılara boyun eğme. Herkes aynısını yapıyor diye herkes aynısını yapmalıdır diye sanıyor herkes. Halbuki ne evlenmek zorundasın ne çocuk yapmak zorundasın ne de başka bir şey. Eğer sade bir hayatın varsa, neredeyse hiç giderin yoksa çalışmak zorunda da değilsin. En azından ileriye dönük bir planın olduğunda çalışmaya başlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

Baskılara boyun eğme. Herkes aynısını yapıyor diye herkes aynısını yapmalıdır diye sanıyor herkes. Halbuki ne evlenmek zorundasın ne çocuk yapmak zorundasın ne de başka bir şey. Eğer sade bir hayatın varsa, neredeyse hiç giderin yoksa çalışmak zorunda da değilsin. En azından ileriye dönük bir planın olduğunda çalışmaya başlarsın.

makarna patates arada sıra köfte ve tavuk yiyorum sabahları poğaça,yumurta ekmek arası salam kaşar ws. meyve suyu zaten içmem su sadece çay,sigara,alkol hiçbiri yok.Kardeşim telefon değiştirince bana eski telefonunu verdi onla takılıyorum yıllardır.Çalışan adam napıyor o parayı çatır çutur yiyor kendine telefon alıyor ayakkabı alıyor daha iyi yemekler yiyebiliyor işte insanlar bunu anlamıyor sen çalışıyorsun eline bunlar geçiyor ben çalışmıyorum (şu an için) huzurluyum bende düşünüyorum bir şeyler yapayım hayatıma şekil vereyim. Keman kursuna gidiyorum keman çalmam bile boş işmiş vay arkadaş ya bir kere bunda ilerlemem bile bir gelecek vaad ediyor hayatımda yaptığım en mantıklı şey.Çalışıcam elime para geçicek sonra o paralar uçup gidecek ama keman öyle değil.İngilizcemi dahada ilerletmeye çalışıyorum,şu an bisiklet sürüyorum spor yapmaya başladım normalde böyle bir insan değildim okul zamanı çok tembeldim mesela.Eğer bir işe başlasam sadece yatıp kalkcam işe gidecem.Bunları çalışırkende yapabilirdim belki yapanlar var ama çok kötü dönemlerden geçtim kendimi toparlamaya ihtiyacım vardı, nasıl oldu bilmiyorum ama şu an kendimi iyi hissediyorum bu boş vakit bana yaradı, arada da ygs'ye hazırlanıp yine okumaya devam etmek istiyorum belki hem okuyup hem çalışırım o dönem :D Sanki bütün gün boş boş takılmak beni mutlu ediyormuş gibi düşünüyor insanlar kıl oluyorum boyun eğmicem baskılara günlük 50 lira için özgürlüğümü vermeyeceğim onlara.

Bu arada aynen ileriye dönük planım olması gerek öylesine işe girsem nolur girmesem nolur para çok lazım değilse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 13 Ekim 2017; 23:4:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çalışmak istemiyorum
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.