Şimdi Ara

neden çalışmak zorundayız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu konuyu merak etmeye başladım son zamanlarda. yanlış anlaşılmasın ben de uzun yıllar mücadele verip çalıştığım şeyler oldu yatmadım ama bazen sorguluyorum.

herkes çalışmak zorunda mı? neden çalışmak zorundayız? ya adam çalışmaktan nefret ediyorsa ama aç kalmamak için nefret ettiği bir işi ömür boyu yapmak zorundaysa? bu hayata gelirken bize mi sordular gelmek ister misin diye de şimdi bir de sisteme köle ol diyorlar mesela?

• İnsan hayatı çalıştıkca anlam kazanır.çalışmayı sadece ders anlamayınız,ilim adına yeni şeyler öğrenmeye ÇALIŞMAK,başkasına yardım etmeye ÇALIŞMAK,birşeyler okuyarak kendini geliştirmeye ÇALIŞMAK...bunların hepsi çalışmaktır.bir düşünsenize,gün boyu yiyip içip s*çıp,internete girip,yatıp kalktığınızı.her gününüzün böyle geçtiğini düşünün.
    Kişi çalışmaktan nefret ediyorsa bir sorunu vardır.aç kalmamak için ömür boyu sevmediği işte çalışmasında ailesinin hatası büyüktür.aile onun kendisini keşfetmesini saglamalıydı,onu yönlendirmeliydi.misal ona üniversite baskısından önce tıp baskısı yapmamalı.veya çocuğu sadece ders çalışmaya zorlamamalı.vesaire vesaire...
    Sisteme çoğu alanda köle olup olmamak sizin elinizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 9 Mart 2016; 17:44:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAYAT ÇOK SAÇMA VE GARİP..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayRealist

quote:

Orijinalden alıntı: suicideRelated

quote:

Orijinalden alıntı: BayRealist

Buraya eğlenmeye gelmedik. Buraya maç izlemeye gelmedik.

Buraya imtihan olmaya geldik. Burada en başından beri iyi ile kötünün savaşı vardı ve devam ediyor, ta ki kıyamete kadar. Üstelik bu imtihanın soruları en başından verildi. Kaybetmek üzücü

Edit: Ulan her şeyi dine bağlayacaz tabi. Yaşam şeklinizi İslama göre ayarlayacaksınız. İslamı yaşam şeklinize göre değil. Yamuk yamuk konuşmayın.

herkes senin dinine inanmak zorunda mı?

Evet.

dünyada 2500 din olsa, 2499 tanesine inanmak zorunda olsam, hepsine inansam seninkine yine de inanmayacam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

İnsan hayatı çalıştıkca anlam kazanır.çalışmayı sadece ders anlamayınız,ilim adına yeni şeyler öğrenmeye ÇALIŞMAK,başkasına yardım etmeye ÇALIŞMAK,birşeyler okuyarak kendini geliştirmeye ÇALIŞMAK...bunların hepsi çalışmaktır.bir düşünsenize,gün boyu yiyip içip s*çıp,internete girip,yatıp kalktığınızı.her gününüzün böyle geçtiğini düşünün.
    Kişi çalışmaktan nefret ediyorsa bir sorunu vardır.aç kalmamak için ömür boyu sevmediği işte çalışmasında ailesinin hatası büyüktür.aile onun kendisini keşfetmesini saglamalıydı,onu yönlendirmeliydi.misal ona üniversite baskısından önce tıp baskısı yapmamalı.veya çocuğu sadece ders çalışmaya zorlamamalı.vesaire vesaire...

katıldığım noktalar var illa ki, ama herkes yetenekli değil. gerçekten hiç birşeye isteği olmayan becerisi olmayan tipler var.

• Çalışmak önemli fakat herşey kader. Çocuk doğuyor, babası asgari maaşlı adam eğer çocuk okuyup emek vermezse sürünüyor. Çocuğun o adamdan olması kader ama kendini kurtarması çalışmaya bağlı mesela çocuk çok çalışıp mimar olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

İnsan hayatı çalıştıkca anlam kazanır.çalışmayı sadece ders anlamayınız,ilim adına yeni şeyler öğrenmeye ÇALIŞMAK,başkasına yardım etmeye ÇALIŞMAK,birşeyler okuyarak kendini geliştirmeye ÇALIŞMAK...bunların hepsi çalışmaktır.bir düşünsenize,gün boyu yiyip içip s*çıp,internete girip,yatıp kalktığınızı.her gününüzün böyle geçtiğini düşünün.

katıldığım noktalar var illa ki, ama herkes yetenekli değil. gerçekten hiç birşeye isteği olmayan becerisi olmayan tipler var.

Herkesin bir alanda yeteneği olduğunu düşünüyorum,sadece çoğu kişinin bu yeteneğini bahsettiğimiz sistem köreltiyor.kaldı ki bazı yetenekler fazla göze batarken,bazıları daha az değer görüyor.değerlendirmesini bilmek lazım.tabi bu çok da kolay birşey değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çalışmak istemiyorum
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akıllıçoççuk

Çalışmak önemli fakat herşey kader. Çocuk doğuyor, babası asgari maaşlı adam eğer çocuk okuyup emek vermezse sürünüyor. Çocuğun o adamdan olması kader ama kendini kurtarması çalışmaya bağlı mesela çocuk çok çalışıp mimar olabilir.

akıllıçocuk :d şu yazdığını bir daha oku ne kadar saçma olduğunu göreceksin. imkansızlıktan ne cevherler sürünüyor bi bilsen :d
  • Allah'ın rızıklarına el koyuluyor ve yine Allah suçlanıyor. Bırakın Allah'ın öyle istemesini böyle istemesini. Bir tarafta evsizler var diğer tarafta gayrimenkul kralları. Bunun suçu gayrimenkul hırsızlığı yapanlardır. İnsan ne zaman doğaya bununla birlikte tanrıya karşı geldi, o zaman aşağılık birisi oldu. Senin 1 liraya ihtiyacın varken ben senden nasıl saklayabiliyorum, saklayabilirim? Çünkü benim ihtiyacım yok.

İnsan çalışıp kazanıyor diye bir şey söz konusu olamaz. Bir insanın ameleliğe yeteneği var diye neden doktorluğa yeteneği olan bir insanın altında olsun? Herkesin yaşadığı toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir işte çalışması ve ortaya çıkan ürünü tüketmesi gerekiyor aslında -paradan bahsetmiyorum-. Ya hu bu ülkede tuvaletini temizlediği yerleri kullanamayan insanlar var, kendi yetiştirdiği ürünleri kullanamayan insanlar var. Bırak ülkeyi dünyada neredeyse durum böyle. İnsanın acilen biriktirmeyi bırakması gerekiyor.

Konuya dönersek, insanın çalışmasının tek amacı hayatına devam edebilmesidir. Para, binlerce yıl önceki takas sisteminin ta kendisidir. Yani insan kendi ihtiyaçlarını pek ala para kazanmadan da giderebilir. Milyonlarca insan neredeyse böyle yapıyor mesela köylüler, mesela göçebeler, mesela sokak insanları, mesela dilenciler, mesela öğrencilerin bir kısmı. İnsanın çalışması elbette zorunlu değil ama kendi yaşamını devam ettirmesi zorunlu. Çünkü insanın belki kendisine ihtiyacı yok ama doğanın buna ihtiyacı var. Bu sebeple insan acıkıyor, barınıyor, cinsel arzular duyuyor, tehlikelere karşı korunuyor...

Yani kısacası modern hayat, ne eksik ne fazla, tamamen ilkel hayat. İçgüdülerimiz bunun da en büyük kanıtıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 9 Mart 2016; 18:16:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aswattha

Allah'ın rızıklarına el koyuluyor ve yine Allah suçlanıyor. Bırakın Allah'ın öyle istemesini böyle istemesini. Bir tarafta evsizler var diğer tarafta gayrimenkul kralları. Bunun suçu gayrimenkul hırsızlığı yapanlardır. İnsan ne zaman doğaya bununla birlikte tanrıya karşı geldi, o zaman aşağılık birisi oldu. Senin 1 liraya ihtiyacın varken ben senden nasıl saklayabiliyorum, saklayabilirim? Çünkü benim ihtiyacım yok.

İnsan çalışıp kazanıyor diye bir şey söz konusu olamaz. Bir insanın ameleliğe yeteneği var diye neden doktorluğa yeteneği olan bir insanın altında olsun? Herkesin yaşadığı toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir işte çalışması ve ortaya çıkan ürünü tüketmesi gerekiyor aslında -paradan bahsetmiyorum-. Ya hu bu ülkede tuvaletini temizlediği yerleri kullanamayan insanlar var, kendi yetiştirdiği ürünleri kullanamayan insanlar var. Bırak ülkeyi dünyada neredeyse durum böyle. İnsanın acilen biriktirmeyi bırakması gerekiyor.

Konuya dönersek, insanın çalışmasının tek amacı hayatına devam edebilmesidir. Para, binlerce yıl önceki takas sisteminin ta kendisidir. Yani insan kendi ihtiyaçlarını pek ala para kazanmadan da giderebilir. Milyonlarca insan neredeyse böyle yapıyor mesela köylüler, mesela göçebeler, mesela sokak insanları, mesela dilenciler, mesela öğrencilerin bir kısmı. İnsanın çalışması elbette zorunlu değil ama kendi yaşamını devam ettirmesi zorunlu. Çünkü insanın belki kendisine ihtiyacı yok ama doğanın buna ihtiyacı var. Bu sebeple insan acıkıyor, barınıyor, cinsel arzular duyuyor, tehlikelere karşı korunuyor...

Yani kısacası modern hayat, ne eksik ne fazla, tamamen ilkel hayat. İçgüdülerimiz bunun da en büyük kanıtıdır.

güzel noktalara parmak bastın hocam. hayat çok ilkel ve %100 aynı şeylerden ibaret. en zengini de en fakiri de aynı şeyleri yapıyor. ye iç yat kalk seviş.

• bozuk çarkı dışlarlar kardeş, çalışmasan gideceğin yer çöp kovası. nalet olası sistem
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aswattha

Allah'ın rızıklarına el koyuluyor ve yine Allah suçlanıyor. Bırakın Allah'ın öyle istemesini böyle istemesini. Bir tarafta evsizler var diğer tarafta gayrimenkul kralları. Bunun suçu gayrimenkul hırsızlığı yapanlardır. İnsan ne zaman doğaya bununla birlikte tanrıya karşı geldi, o zaman aşağılık birisi oldu. Senin 1 liraya ihtiyacın varken ben senden nasıl saklayabiliyorum, saklayabilirim? Çünkü benim ihtiyacım yok.

güzel noktalara parmak bastın hocam. hayat çok ilkel ve %100 aynı şeylerden ibaret. en zengini de en fakiri de aynı şeyleri yapıyor. ye iç yat kalk seviş.

Aynen, insanın bir gecekonduyla bir malikanede barınmasının hiçbir farkı yok. Ya da bir portakallı ördek yemekle bir tavuk döner yemesinin. Ya da kürk giymesiyle hırka giymesinin. Temelde bunların hepsi de dediğim gibi tek bir amaç için varlar. Zengin olmanın hiçbir anlamı yok. Bugün Karun'un varlığını 3-5 satırdan biliyoruz. Düşünsene o kadar zengin bir insandan kalan tek şey 3-5 satır. Kanuni keza öyle. Örnekler gider de gider. Sonuç olarak bir şekilde bu ihtiyaçlarımızı karşılamak zorundayız, bu bizim elimizde olan bir şey değil. Bu doğanın bizlere zorunlu kıldığı bir şey. Çalışmanın zorunluluğu budur yani.

Statü meselesi bile tamamen ilkellik göstergesi. Alfa olmak tamamen gaye.

Bir de bir insan günlük 8-12 saat çalışıyor. Ama bir tarlanın işini yapmak günlük 5 saat en fazla. Ve stres yok, sorun yok, fiziksel kusurlar yok, hastalıklar yok... Acınacak haldeyiz aslında.

Bir de ilkelliği küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 9 Mart 2016; 18:55:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yemişim imtihanını
  • Çalışmanın bize getirdiklerinden dolayı çalışmak zorundayız. Zaten çalışıp kazanımlarımızı elde ettikten sonra daha da çalışma isteği gelir. Çünkü insanlar daha fazlasını ister. Çalışmayı sadece para yönünden düşünmeyin. Statüde önemli bir yere sahip.
  • sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

yemişim imtihanını

yemişim imtihanını tanrı yok ne kadar sığırsınız ne kadar ilkel bismillahirahmanirahim deprem oluyo la
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

quote:

Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

yemişim imtihanını

yemişim imtihanını tanrı yok ne kadar sığırsınız ne kadar ilkel bismillahirahmanirahim deprem oluyo la

ha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.