Şimdi Ara

Çalışmayan USB Sabit Disk (Dosya Sistemi Problemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İçinde 2.5" sabit disk bulunan bir usb kutum var. Kutunun içindeki sabit diskin dosya sistemi güç kaybından dolayı bozulmuş, RAW olmuş. Bilgisayara takıldığında uzun süre çalışıyor (bu arada windows tanıyor), ancak bir türlü "Bilgisayarım" ya da herhangi başka bir yerde görünmüyor.

Önceki gün bilgisayar H: sürücüsü olarak bir an görmüştü sabit diski, ancak o an herhangi bir şey yapamadım, Disk Yönetimi'ne girecek imkanım olmadı. (Dosya sisteminin RAW'a dönüştüğünü de o an gördüm)

Şimdi ise bilgisayara bağladığımda USB'ye bir şey bağlandığını anlıyor, diski (çok uzun da sürse) tanıyor. Ancak disk hiçbir yerde görünmüyor. Ne bilgisayarım, ne disk yönetimi, ne de başka bir 3. parti yazılım.

İçindeki bilgiler çok önemli değil. Ancak disk görünmediği için format da atamıyorum. Yapabileceğim başka bir şey var mıdır sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delgec -- 24 Şubat 2007; 14:08:28 >

• şöyle bir ekleme de yapayım.

sadece usb kutuyu bağladığımda hiç problemsiz, 'yeni donanım bulundu', 'USB/IDE Bridge', ve 'yeni donanımınız yüklendi, kullanıma hazır' mesajlarını alıyorum. yine herhangi bir yerde görünmüyor tabii.

kutuya sabit diski takıp çalıştırdığımda ise sadece tanınması 15 dakika sürüyor. ve sonuçta yine de görünmüyor.
  • Bu sadece sizin PC'de oluyorsa USB portlarla alakalıdır diyeceğim ama farklı PC'lerde oluyorsa sorun USB diskedir.

Formatlamayı denediniz mi? (biçimlendirme değil)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanpac

Bu sadece sizin PC'de oluyorsa USB portlarla alakalıdır diyeceğim ama farklı PC'lerde oluyorsa sorun USB diskedir.

hocam diski windows ortamında göremiyorsan ve ulaşamıyorsan nasıl format atacaksın ki
  • quote:

Bu sadece sizin PC'de oluyorsa USB portlarla alakalıdır diyeceğim ama farklı PC'lerde oluyorsa sorun USB diskedir.

şu ana kadar diski gören herhangi bir dos veya windows tabanlı program olmadı.

PC'de kullandığım için usb harici bir bağlantı kuramıyorum.

Format - Biçimlendirme arasındaki fark nedir?
  • O yüzden dedim "biçimlendirme değil" diye.

Ben denemedim ama deneyen birçok kişiden duydum. Normal format atma ekranına geldiğinde sabit disker arasında (eğer USB portlar açıksa ve disk takılı ise) USB diski de görüyor. Bu şekilde formatlanabiliyor. Biçimlendirme de içindeki bilgileri siler ancak aynı şey değil..
  • quote:

O yüzden dedim "biçimlendirme değil" diye.

Ben denemedim ama deneyen birçok kişiden duydum. Normal format atma ekranına geldiğinde sabit disker arasında (eğer USB portlar açıksa ve disk takılı ise) USB diski de görüyor. Bu şekilde formatlanabiliyor. Biçimlendirme de içindeki bilgileri siler ancak aynı şey değil..

biçimlendirme ile formatın farkını biliyoruz zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.