Şimdi Ara

Çalıştığım şirkete ait aracı alacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çalıştığım şirkete ait olan aracı almak istiyorum. Şirket ile herhangi bir ortaklığım ya da ortakları ile akrabalığım yoktur.

Araç 2006 model. Kasko bedeli 19.000 TL civarı. Ancak şirket araçlarının satışında KDV bedeli söz konusuymuş. Bu da yaklaşık 3500 TL falan yapıyor dediler. O nedenle aracı ucuza alamayacağım. Burada nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevineceğim.

Şirketten aracı 15000 TL civarına alacağım ancak KDV söz konusu olursa KDV'sinide sen ödeyeceksin dediler. O zaman da zaten normal fiyatına almış olacağım.

Burada nasıl bir yol izleyelim? Şirket bana o aracı kasko bedelinden daha düşüğe satamaz mı?

Şimdiden çok teşekkürler.
    Saygılar

• Başka araba mı kalmadı diye sorsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kosman254

Başka araba mı kalmadı diye sorsam?

+ 2010
  • Ne marka bu araç?
  • Cevap: Üstat çok haklısın bu hiç aklıma gelmemişti, hay aklınla bin yaşa. Bende dünyada son kalan araç bizim şirketin aracı sanıyordum. Aydınlattın beni.

quote:

Orijinalden alıntı: kosman254

Başka araba mı kalmadı diye sorsam?

Sorumun cevabı konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlara ihtiyacım var. Çok teşekkürler şimdiden.
  • Hocam araç 2006 model opel corsa 1.3 CDTI dizel, 60.000 Km'de kazasız.
  • Bence şirket aracı olarak kullanılmış bir corsaya 18-19.000 tl verilmez.
    Çalışan olarak size daha ucuza vermeliler.
    Piyasada satamayacakları fiyata ,personele satmak doğru olmaz.
    Not:Bu söylediklerim KDV ödeyecekseniz geçerli.
    Ödemeyecekseniz alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimveEdebiyat -- 5 Şubat 2010; 20:18:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BilimveEdebiyat, hocam teşekkür ederim cevap için.

İşte bende KDV ödenir mi ödenmez mi onu merak ediyorum? Aracın noterde satışı yapılırken piyasasının altına satıldı gibi gösteremez miyiz? Merak ettiğim bu.

Teşekkürler
  • Şirket istediği fiyata satabilir de şu an ki fiyatla onların cebine 15.000 TL olarak giricek.
    Araç şirketinizin aktifine kayıtlıdır ve %1 KDV kesmek zorunda şirketiniz.
    %18 sıfır araç satışında geçerlidir.
    15000 TL+%1 Kdv=15150 TL size fatura bedeli maliyeti.
    Edit:Araç ticari ise %18 KDV kesilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 5 Şubat 2010; 20:50:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarkok

BilimveEdebiyat, hocam teşekkür ederim cevap için.

İşte bende KDV ödenir mi ödenmez mi onu merak ediyorum? Aracın noterde satışı yapılırken piyasasının altına satıldı gibi gösteremez miyiz? Merak ettiğim bu.

Teşekkürler

Noter satış sırasında komisyonu hesaplamak için kasko bedelini kullanır..

aracın gerçekte ne kadar satıldığı ne alıcı veya satıcıyı ne de noteri satış işlemi sırasında hukuki anlamda bağlamaz...

ancak şirket büyükse ve KDV 18 den hesaplacağı için fatura düşük kesilmek istenirse

şirket bunun muhasebeleştirilmesini uygun görmeyebilir...

ama ufak bir yerse küçük bir faturayla satış yapılır geçer gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 5 Şubat 2010; 21:34:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Şirket istediği fiyata satabilir de şu an ki fiyatla onların cebine 15.000 TL olarak giricek.
    Araç şirketinizin aktifine kayıtlıdır ve %1 KDV kesmek zorunda şirketiniz.
    %18 sıfır araç satışında geçerlidir.
    15000 TL+%1 Kdv=15150 TL size fatura bedeli maliyeti.
    Edit:Araç ticari ise %18 KDV kesilir.

Bende böyle biliyorum binek corsa ise %1 corsa van ise %18 hesaplanacak
  • Arkadaşlar çok sağlıun cevaplar için çok teşekkür ederim.

Bana şöyle birşey söylenmiş, şirket aldığı arabayı zamanında gider olarak göstermişse %18, gider olarak göstermemişse %1 kdv kesmek zorunda diye.
    Böyle birşey yok değil mi ?

Sizin söylediklerinize göre ise her ne olursa olsun %1 kesilecek. Araç ticari araç değil bu arada.

Teşekkürler
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi st0nejhen -- 5 Şubat 2010; 23:25:21 >
  • Binek araçlarda şirket oto kiralama şirketi değilse kdv%1 . ayrıca kasko bedelinin %60 düşüyüne kadar keserseniz vergi dairesi sorun çıkarmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.