Şimdi Ara

Call of Duty Black Ops Kasma Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
57.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ön Not: Steam forumlarında anlatılan yöntemdir daha önce biri forumda verdiyse özür dilerim, ben forumda göremediğim için yeni konu açtım.

Evet arkadaşlar ben denedim bende bayağı bir faydası oldu ama serverlardaki lag nedeniyle %100 kesin çözüm mü bilemiyorum. (Ama kesinlikle eskisinden daha iyi olacak kesin çözüm olduğunu söyleyenler de var)

http://www.mediafire.com/?v5x76d9zb4qo5qz

adresinden Call of Duty Black Ops Config Editor'u indirin. (isterseniz indirmeyin config dosyasını açıp kendiniz 1 ve 0 larla oynayın)

ardından programı açın.
    Load Config'e tıklayın ve: C:\Program Files\Steam\steamapps\common\call of duty black ops\players dizinindeki config dosyasını seçin.
    Ardından sol tarafta MultiGPU seçeneğini kapatın. (Çift ekran kartınız varsa açık kalabilir sanırsam)
    MultithreadedDevice seçeneğini de açın. (Herkesin işlemcisinin en az çift çekirdek olduğunu varsayıyorum.)

Programı indirmemeyi seçenler de config dosyasındaki MultGPU'nun yanındaki 1'i 0 yapacak, MultithreadedDevice'taki 0'ı da 1 yapacak.

Diğer görüntü seçeneklerinden de istediklerinizi kapatın ama ben diğerlerini kapatmadan sadece bunu yaparak ciddi bir performans artışı elde ettiğimi söyleyebilirim. Ama online oyunda lag olduğu için şu sıralar daha alttakileri kapatmaya gerek var mı kesin emin değilim. Bakın deneyin siz de....

Umarım herkesin işine yarar ve şu network lag sorunu da biter de adam gibi oynayabiliriz....

• malesef çözüm olmadı bende botlara karşı oynadım multide direk hiç servera ugraşamdım kucuk takılmalar oluyo halen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Görkem XF

malesef çözüm olmadı bende botlara karşı oynadım multide direk hiç servera ugraşamdım kucuk takılmalar oluyo halen

Evet olmuyo değil küçük takılmalar ama ben adam vurabilmeye başladım, önceden hiç mümkün değildi. Bence eskisinden gayet iyi ama tabi ki halen problem var...
  • acaba yapımcılar bu olaya ne zaman el atmayı düşünüyo bagri bişey deseler de beklesek ona göre..
  • http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1573231

Kasma ve lag sorunları için herhangi bir program, yama kullanmayın. Resmi yamayı bekleyin.
  • Program kullanmanıza gerek yok ikini yöntem işe yarıyor ilk haline göre şu anda çok iyi durumda. Bir iki de yama çıktığında çok daha güzel olacaktır artık.
  • tez vakıtte yama cıkartmaları lazım , bu ınsanlar hıc mı test etmez oyunu halka acmadan , nerde o eskı oyunlar sıfır patch sıfır optımızasyon sorunu
  • millet fulloyundan çatır çatır indirmiş oynuyor bile.. biz hala yama bekleyelim
  • Yazanları 0 yaptıktan sonra oyun açılmamaya başladı.Kendi config'ini atıcak olan varmı.
  • Beyler bir yama gelir heralde oyun çok kasıyor çünkü 35-60fps orta ayarda oynuyorum ama zaten 60 fps olamadımı hafif ekran titremesi oluyor fps yetersiz oldugu için bir ustune takılmalar oluyor 1 sn donuyor; çok saçma pc hiç optinize etmemişler yazık yani 5850 ile oynuyorum 850Mhz yaptıgım halde fps hiç yukselmiyor çok sorun var alıcaklar bunu göz onunde bulundursun bence söyle 90fps verebilmeliydi oyun hiç olmazsa 60 fps sabit olmalıydı ve ustelik 5870 deyerinde kullanıyorum ona ragmen çok kasıyor belki satarım keyi böyle giderse umarım yama ve drıverle sorunu çözerler
    yani millet bunu 9800 5770 oynucak onların hali nasıl acaba ve 5970 sonuçlar nasıl biraz bekliyelim bakalım
  • Config dosyasıyla oynamanızı tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzmaN345

Beyler bir yama gelir heralde oyun çok kasıyor çünkü 35-60fps orta ayarda oynuyorum ama zaten 60 fps olamadımı hafif ekran titremesi oluyor fps yetersiz oldugu için bir ustune takılmalar oluyor 1 sn donuyor; çok saçma pc hiç optinize etmemişler yazık yani 5850 ile oynuyorum 850Mhz yaptıgım halde fps hiç yukselmiyor çok sorun var alıcaklar bunu göz onunde bulundursun bence söyle 90fps verebilmeliydi oyun hiç olmazsa 60 fps sabit olmalıydı ve ustelik 5870 deyerinde kullanıyorum ona ragmen çok kasıyor belki satarım keyi böyle giderse umarım yama ve drıverle sorunu çözerler
    yani millet bunu 9800 5770 oynucak onların hali nasıl acaba ve 5970 sonuçlar nasıl biraz bekliyelim bakalım

Oyunu nasıl kodladılarsa veya nasıl bir bug varsa oyun hiç ekran kartına yüklenmiyor. 3 saat multiden sonra benim ATI 5850 mobile max 73 derece gösteriyordu sıcaklığı, normalde MW2, AvP, MoH tarzı oyunlar benim ekran kartını 85 dereceye kadar çıkarıyor, WoW bile COD:BO dan daha fazla yükleniyor ekran kartına .

• Config işe yaradı bende ama shadowla 4x aa koyduğum zaman yine eski haline dönüyo configle oynamadan önce aa yokken de kasıyodu
  • biraz düzeldi şimdi bitdefender 2011 kurmuştum türkçe biraz sorum yaşamasıtım 2 sefer kurmama ragmen sorunlar vardı sonunda kitlendi sildim agırlık yapıyordu baya simdi kaspersky kurdum baya iyi tüm efekler kapalı 45 karenin altına duşmuyorum 90 fps kadar çıkıyor
  • arkadaşlar ben konuyu buraya mı yazıyım bilemedm ama yinede belki bi çözüm bulursunz diye yazmaya karar verdim. black ops u yükledm "steam must be running to play this game" hatası verdi netten baktığım kadarıyla crack yapmam gerekiomuş buldum yaptım ama bu seferde oyuna tıkladığım hiç bişey açmıyo masa üstünde kalıyor..bana acil yardımcı olursanz çok sevinirim
  • oyun için laptopda 9500m gs kartım idare eder mi ?
  • arkadaşlar...
    oyunu ilk oynayısınızda da donuyor muydu?yoksa yeni mi basladı donmaya?
    ben oyunu ilk kurdugumda şiir gibi oynuyordum.. hiiç donma falan yoktu.2-3 gun sonra basladı. hatta pes 11 de var bende.onu 1 ay falan hiç donmadam oynuyordum.o da arasıra donmaya falan basladı.
    bilgisayarı yoran pek birşey de yok arka planda.virus falan da oldugunu sanmıyorum.
    öneriniz var mı acaba?
  • donma sorunu bende 2. görevde hapishaneden kaçmada çıktı ve hala devam ediyor bazı yerlerde..

sorunun çözümü için yamayı bekliyorum.
  • Kasma sorunu yaşayanlar patch yapsın.Patch yaptıktan sonra oyunun simgesine sağ tıklayıp özellikler desin.Uyumluluk deyip 640x480 işaretlesin.Düşük çözünürlükte kasma azalacaktır.Ayrıca grafikleri de kısın.
    Activision\Call of Duty - Black Ops\players klasöründeki config.cfg'yi not defteriyle açıp
    seta r_multithreaded_device "1" yapın.
  • Arkadaslar benım bı sorum olucakta bulamadım konusu varsada acemıyımde bu tarz olaylara ben steam den call of duty black ops aldım kurdum oynuyorum ancak ben bunu xfire'den nasıl oynayabılırım yardım edersenız sevınırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.