Şimdi Ara

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) [ANA KONU] (302. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.393
Cevap
6
Favori
472.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

Call of Duty: Modern Warfare 2 Update Released
    January 13, 2010, 4:36 pm - Valve - Product Update

Updates to Call of Duty: Modern Warfare 2 have been released. The updates will be applied automatically when your Steam client is restarted. The major changes include:

Call of Duty: Modern Warfare 2

* Fix for latest texture hacks
    * Fix to prevent players from getting inside geo
    * Fix to prevent players with illegally pirated copies of Modern Warfare 2 from matchmaking with legitimate Modern Warfare 2 players
    * Connection improvements for NAT-PMP routers
    * Fix for "elevator" glitch that allows players to get out of playable area

dedicated server yapmak yerine nelerle uğrasıyorlar, dedicated server olmadığı sürece nekadar uğraşsalar hile olayına çözüm getiremeyecekler

Asıl dedicated olursa hileciden geçinmeyecek. MW1'i bu kadar çabuk mu unuttunuz?

Bu korsancılarla orjinalleri ayırmaları iyi olmuş. Hem etraf hileci ve noob dolmuyor bu akşam baya rahat oynadım.

Bu arada ozz_tr arkadaşım saçma saçma konuşma.

• ozz_tr, bırak 150 doları, 150 lira bile değil oyun, hangi ülkede yaşıyorsun? ayrıca bedava oynamak da bir maharetmiş gibi anlatıp durma, buradakilerin sinirlenmesinin sebebi orjinallere tanınması gereken multiplayer oynama hakkından illegal kopya alanların da "otlanması".

Sonuçta ortaya konan şeye "oyun" gözüyle bakan sen ve senin gibi "beleşçi"ler olduğu sürece "türklere oyunlarda hiç önem verilmiyor, dil desteği yok, sürekli bir aşağı görme var, tr bayrağını bile koymamışlar, çok pahalı vs. vs." gibi söylemler de bitmek bilmeyecek, böylece türk video oyun sektöründe de herhangi bir gelişme olmayacak ve desteklenmeyecektir.

Milyon dolarlık bir sektörden bahsediyoruz burada, ayrıca farkında mısın bilmiyorum ama senin "oyun" gözüyle baktığın şey bir "sanat" eseri. Hani, modellemeleri, kaplamaları, motion capture teknolojisini, sinematikleri, animasyonları, efektleri, kurguyu, senaryo akışını, ince detayları, teknik altyapıyı, oyun motorunu, modellemeleri, karakter etkileşimlerini, yapay zekayı geliştirmenin ne denli emek gerektirdiğini, insan gücü sarfedildiğini, saatlerce, aylarca, hatta yıllarca yapılan bir çalışmanın sonucu olduğunun farkında değilsin, ama en azından seslendirmelerin bile profesyonel kayıt stüdyolarında yapıldığını biliyorsundur. Bu bile seslendirmeyi yapan "sanatçı"ya hakkını vermek için bir sebep. Sen hala "ben kendi cebimi düşünürüm arkadaş" diyorsan kendi bileceğin iş, ben ileride ekmek yiyeceğim kaba pislemem...

Ha dersen ki, kullandığın işletim sistemi bile orjinal değil, ne laf anlatıyorsun, o konunun bu konuyla en ufak alakası yok...

Ayrıca, bilmem farkında mısınız, illegallerin de multi oynayabilmesinin sorumlusu İW değil, Steam. Sonuçta oyunu başka bir oyun olarak tanıyor ve buna göre internet bağlantısını onaylayıp serverlara aktarma yapıyor. Bu hata Steam tarafından düzeltilmedikçe İW'nin yapabileceği en anlamlı şey orjinalleri ve illegalleri ayırabilmek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakedi1992 -- 15 Ocak 2010; 0:47:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karakedi1992

ozz_tr, bırak 150 doları, 150 lira bile değil oyun, hangi ülkede yaşıyorsun? ayrıca bedava oynamak da bir maharetmiş gibi anlatıp durma, buradakilerin sinirlenmesinin sebebi orjinallere tanınması gereken multiplayer oynama hakkından illegal kopya alanların da "otlanması".

Sonuçta ortaya konan şeye "oyun" gözüyle bakan sen ve senin gibi "beleşçi"ler olduğu sürece "türklere oyunlarda hiç önem verilmiyor, dil desteği yok, sürekli bir aşağı görme var, tr bayrağını bile koymamışlar, çok pahalı vs. vs." gibi söylemler de bitmek bilmeyecek, böylece türk video oyun sektöründe de herhangi bir gelişme olmayacak ve desteklenmeyecektir.

Milyon dolarlık bir sektörden bahsediyoruz burada, ayrıca farkında mısın bilmiyorum ama senin "oyun" gözüyle baktığın şey bir "sanat" eseri. Hani, modellemeleri, kaplamaları, motion capture teknolojisini, sinematikleri, animasyonları, efektleri, kurguyu, senaryo akışını, ince detayları, teknik altyapıyı, oyun motorunu, modellemeleri, karakter etkileşimlerini, yapay zekayı geliştirmenin ne denli emek gerektirdiğini, insan gücü sarfedildiğini, saatlerce, aylarca, hatta yıllarca yapılan bir çalışmanın sonucu olduğunun farkında değilsin, ama en azından seslendirmelerin bile profesyonel kayıt stüdyolarında yapıldığını biliyorsundur. Bu bile seslendirmeyi yapan "sanatçı"ya hakkını vermek için bir sebep. Sen hala "ben kendi cebimi düşünürüm arkadaş" diyorsan kendi bileceğin iş, ben ileride ekmek yiyeceğim kaba pislemem...

Ha dersen ki, kullandığın işletim sistemi bile orjinal değil, ne laf anlatıyorsun, o konunun bu konuyla en ufak alakası yok...

Ayrıca, bilmem farkında mısınız, illegallerin de multi oynayabilmesinin sorumlusu İW değil, Steam. Sonuçta oyunu başka bir oyun olarak tanıyor ve buna göre internet bağlantısını onaylayıp serverlara aktarma yapıyor. Bu hata Steam tarafından düzeltilmedikçe İW'nin yapabileceği en anlamlı şey orjinalleri ve illegalleri ayırabilmek...

Hakikaten seni takdir ettim dostum iyi konuştun.Bu forumda takdir ettiğim ilk kişisin.Ama hiç kimse bu dediklerini anlamayacak "ekmek parası için uğraşıyoruz,orjinal oyunmu alalım" diyecekler.
    Lan sen o durumda olsan o bilgisayar,kullandığın internet ne lan? :) Geçin bu işleri.
    Bahane çok...

• quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

3 kere soruyor yaw ne yanlışlığı :)

EVET BEN ORADAN GECEMIYORUM SANMISTIM :(
  • Şu başka oyun üzerinden steame girme felan Z... G.. ile başlayan oyun ile mi oluyor. bunla ilgili kulaktan dolma bir şeyler duydum eğer öyle ise steam listemdeki z.... g.... oyununa takılanları sileceğim de... bunlar bence hile de yaparlar geniş geniş.. hiç işim olmaz...
  • bende açık konuşmam gerekirse 1 defa hile yaptım onda da titelsları ve emblemsleri görmek için bir prestige 70 olunca neler oluyor diye çok merak etmiştim daha sonra eskisine getirmeye çalıştım ancak stats değişmişti oynadığım sayı kaybetme sayısı falan hep gitti ona üzüldüm oynadığım saat falan yazıyordu .. neyse bir daha ki oyunun da yapmam artık :)) multi oyunlarda anladım ki hileye gerek yok oyunun tadını çıkarmaya çalış en güzeli ;)

Zararın neresinden dönersen kardır ?!
  • Haftaya orjinal alanlar arasına ben de geliyorum.

Left 4 Dead 2 ve Battlefield: Bad Company 2'yi de aldım mı 2010 da başka oyun almam artık.
  • Rank hilesi bana göre pek mühim değil. Çok bir arti katmiyor oynayıcıya hatta level kasma zevkinden yoksun bırakıyor diyebilirim. Hatta daha önce kasmışsındır lvl 70 vs..- artık oyununna göre değişir- olmuşsundur sonra başka hesap veya format yüzünden kasmak istemezsin bir daha yaparsın bana göre pek sorun değil ha ben gene yapmam ama gene de bunun Allah'ı var kardeşim bir de aimbot ve wallhack vs. yapanlara ne demeli? Sen silahın heartbeat sensöründen adamın yerini tahmin etmeye kalkarsın adam wallhack ile daha köşeyi dönmeden stunları flashları bırakıverir önüne... Hatta görüyorum-Killcam- arada baktı korunuyorum onlardan bu sefer d.tü yemeyince duvarı taramaya başlıyor kişiliği gelişmemiş mahlukatlar... Ben de steam idsini alıp ingilizcemin yettiği kadarıyla hazırlamış olduğum bir metni steam e şikayet ediyorum... Artık gerisini onlar düşüne...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1337-Killa

quote:

ozz_tr, bırak 150 doları, 150 lira bile değil oyun, hangi ülkede yaşıyorsun? ayrıca bedava oynamak da bir maharetmiş gibi anlatıp durma, buradakilerin sinirlenmesinin sebebi orjinallere tanınması gereken multiplayer oynama hakkından illegal kopya alanların da "otlanması".

Hakikaten seni takdir ettim dostum iyi konuştun.Bu forumda takdir ettiğim ilk kişisin.Ama hiç kimse bu dediklerini anlamayacak "ekmek parası için uğraşıyoruz,orjinal oyunmu alalım" diyecekler.
    Lan sen o durumda olsan o bilgisayar,kullandığın internet ne lan? :) Geçin bu işleri.
    Bahane çok...

Teşekkür ederim, takdirine sevindim. Daha çok şey yazmak isterdim ama en kısa hali bu. Ve malesef haklısın, çoğu kişi dediğin gibi düşünecek...

• @karakedi1992 Bu yazıyı bir yere kopyalayayım, biri korsan-orijinal tartışması açınca oraya yapıştırırım Çok güzel yazı olmuş, tamamen katılıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1337-Killa

quote:

Bahane çok...

Teşekkür ederim, takdirine sevindim. Daha çok şey yazmak isterdim ama en kısa hali bu. Ve malesef haklısın, çoğu kişi dediğin gibi düşünecek...

Bencede Güzel yazı olmuş ;) neden orjinal alıcaksın ?!?!? neden mi cevap burda :DDD

• Yahu oyun iyice uçmuş.
    Elinde care package ile koşuşturan 2 velet,yanında 2-3 tane wall hack'li,level hacklileri saymıyorum zaten.Sonra GL kullanıyorum diye küfredenler.

Satıcam galiba oyunu böyle giderse
  • quote:

Şu başka oyun üzerinden steame girme felan Z... G.. ile başlayan oyun ile mi oluyor. bunla ilgili kulaktan dolma bir şeyler duydum eğer öyle ise steam listemdeki z.... g.... oyununa takılanları sileceğim de... bunlar bence hile de yaparlar geniş geniş.. hiç işim olmaz...

yavaş ol biraz, hile de yaparlarmış.Benim oyunum orjinal değil , farklı yöntemler ile oynuyorum oyunu.Ne wh, ne de rank hilesi vs kullandım.Nasıl oluyor da böyle bir genelleme yapıyorsun anlayamadım..Orjinal oynayamamamın farklı sebepleri var, ha orjinal değil bu adam hileci demek yanlış.Genel konuşarak insanları rencide ve tahrik etme hakkın yoktur.Oyunu orjinal alıpta hile kullanan onlarca kişi var onlarda hesaba katılmalı.yani diyeceğim monografik inceleme yapıp herkese genelleme bunu.
  • Haklısın belki yanlış bir genelleme oldu ama bende pire için yorgan yakma gibi bir alışkanlık var işte ne yaparsın... Senin kopya oyun oynamana karışamam alırsın almazsın beni ilgilendirmez. Ama benim alanıma girersen yani benim bulunduğum serverde banlanma korkusu olmadan, 90 tl kaybedebileceğini düşünmeden her türlü adiliği yaparak oynarsan o zaman benim de bir şeyler söyleme hakkım doğar. Bu arada "sen" diyorum, aslında geneli kastediyorum anlamışsındır umarım... Bu arada şu oyunu orijinal alıp da hile yapan dünyanın en enayi insanını merak ettim doğrusu. O kadar para ver zevk alacam diye sonra da hile yaparak oyunu içine et tabiri caizse tam bir ahmaklık hele ki bir de banlanırsan tam komedi...
  • quote:

Şu dediğini bi açıklar mısın? Cidden merak ettim.
  • quote:

Haklısın belki yanlış bir genelleme oldu ama bende pire için yorgan yakma gibi bir alışkanlık var işte ne yaparsın... Senin kopya oyun oynamana karışamam alırsın almazsın beni ilgilendirmez. Ama benim alanıma girersen yani benim bulunduğum serverde banlanma korkusu olmadan, 90 tl kaybedebileceğini düşünmeden her türlü adiliği yaparak oynarsan o zaman benim de bir şeyler söyleme hakkım doğar. Bu arada "sen" diyorum, aslında geneli kastediyorum anlamışsındır umarım... Bu arada şu oyunu orijinal alıp da hile yapan dünyanın en enayi insanını merak ettim doğrusu. O kadar para ver zevk alacam diye sonra da hile yaparak oyunu içine et tabiri caizse tam bir ahmaklık hele ki bir de banlanırsan tam komedi...

anladım merak etme . Bende orjinal alıp oynamak isterim ama olmuyor malesef, öğrenciyim almak biraz pahalıya kaçıyor .Ama kimseyede zararım dokunmaz oyunda... Hile yapanları halen aklım sır erdiremiyor ..akılsız çok ..

• quote:

Orijinalden alıntı: nastyboy

quote:

Diyor ki Microsoft aldığı paranın karşılığını vermiyor, oyun kadar emek harcamayıp üstüne 200 dolar istiyorlar (haklı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

quote:

quote:

Diyor ki Microsoft aldığı paranın karşılığını vermiyor, oyun kadar emek harcamayıp üstüne 200 dolar istiyorlar (haklı)

Benim ilgisi yok dememin sebebi, oyunlar birer sanat eseriyken yani yukarıda bahsettiğim seslendirme, kaplamalar, motion capture, yapay zeka, oyundaki mekanların tasarlanması, modellemeler, senaryo, kurgu, karakter animasyonları, grafikler, optimizasyon vb. ögeleri bünyesinde barındırırken işletim sistemleri %90 kodlama üzerine dayanır, taşıyacağı en büyük görsellik kaygısı ise arayüzün kullanışlılığı, temalar vb. dir. Yani, üzerinde emek yok demiyorum, bir sanat eseri değeri taşımadığından bahsediyorum.

Ayrıca ek bilgi: standart kullanıcılardan öte programlama, bilgisayar dilleri, kodlama vb. işlemlerle uğraşan profesyonellerin tercihleri açık kaynak kodlu yazılımlar oluyor...

Son olarak da, ilk yazımı beğendiyseniz ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakedi1992 -- 15 Ocak 2010; 23:25:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim ilgisi yok dememin sebebi, oyunlar birer sanat eseriyken yani yukarıda bahsettiğim seslendirme, kaplamalar, motion capture, yapay zeka, oyundaki mekanların tasarlanması, modellemeler, senaryo, kurgu, karakter animasyonları, grafikler, optimizasyon vb. ögeleri bünyesinde barındırırken işletim sistemleri %90 kodlama üzerine dayanır, taşıyacağı en büyük görsellik kaygısı ise arayüzün kullanışlılığı, temalar vb. dir. Yani, üzerinde emek yok demiyorum, bir sanat eseri değeri taşımadığından bahsediyorum.

Ayrıca ek bilgi: standart kullanıcılardan öte programlama, bilgisayar dilleri, kodlama vb. işlemlerle uğraşan profesyonellerin tercihleri açık kaynak kodlu yazılımlar oluyor...

Yazdıkların içinde mantık bulmak gerçekten çok zor. Sanat eseri diyorsan kod yazmakta bi sanat eseridir.Emek harcanan herşey bi sanat eseridir. Kim bilir kaç bin kişi o kodları yazabilmek için uğraşıyor ve ortaya bi eser çıkıyor. Beğenirsin beğenmezsin kullanırsın kullanmazsın o sana kalmış birşey fakat kendi yargına göre onuda korsan yoldan kullanma hakkını kendinde bulamazsın.Telif hakkı bulunan herşey yaratıcı bir ürün olarak bi eser zaten neyi tartışıyoruz ki. Ki senin sanat eseri olarak bahsettiğin coğu özelliğin ana kaynağı yine kullandığın işletim sistemi ve aynı firmanın geliştirdiği Directx altyapısı. Kısacası oyun merkalısı kişilerin kullanabilecekleri ve çok güzel ücretsiz yada satın alabileceği daha farklı oyunlar sunan işletim sistemleride mevcut dediğin gibi.Kimse korsan kullanmak zorunda değil.

Sonuç olarak verdiğin örnekler o kadar alakasız ki mantık bulmak imkansız. Sana harikulade fikirlerinle mutlu mesut bi hayat dilerim.

Ayrıca ek bilgi : İşletim sisteminin fiyatına göre onu korsan kullanma hakkıda tamamiyle saçmalık. Serbest , rekabetçi piyasa sen daha iyisini yap ucuza sat yada kollektif bi şekilde boykot et fiyat indirimine gitmek zorunda kalsın.

Edit :
    Sanatın tanımı :
    (9) any field using the skills or techniques of art: advertising art; industrial art.
    (10) skill in conducting any human activity: a master at the art of conversation.
    (TDK) Yaratıcı biçimlendirme eylemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nastyboy -- 16 Ocak 2010; 1:50:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yazdıkların içinde mantık bulmak gerçekten çok zor. Sanat eseri diyorsan kod yazmakta bi sanat eseridir.Emek harcanan herşey bi sanat eseridir. Kim bilir kaç bin kişi o kodları yazabilmek için uğraşıyor ve ortaya bi eser çıkıyor. Beğenirsin beğenmezsin kullanırsın kullanmazsın o sana kalmış birşey fakat kendi yargına göre onuda korsan yoldan kullanma hakkını kendinde bulamazsın.Telif hakkı bulunan herşey yaratıcı bir ürün olarak bi eser zaten neyi tartışıyoruz ki. Ki senin sanat eseri olarak bahsettiğin coğu özelliğin ana kaynağı yine kullandığın işletim sistemi ve aynı firmanın geliştirdiği Directx altyapısı. Kısacası oyun merkalısı kişilerin kullanabilecekleri ve çok güzel ücretsiz yada satın alabileceği daha farklı oyunlar sunan işletim sistemleride mevcut dediğin gibi.Kimse korsan kullanmak zorunda değil.

Sonuç olarak verdiğin örnekler o kadar alakasız ki mantık bulmak imkansız. Sana harikulade fikirlerinle mutlu mesut bi hayat dilerim.

Ayrıca ek bilgi : İşletim sisteminin fiyatına göre onu korsan kullanma hakkıda tamamiyle saçmalık. Serbest , rekabetçi piyasa sen daha iyisini yap ucuza sat yada kollektif bi şekilde boykot et fiyat indirimine gitmek zorunda kalsın.

Edit :
    Sanatın tanımı :
    (9) any field using the skills or techniques of art: advertising art; industrial art.
    (10) skill in conducting any human activity: a master at the art of conversation.
    (TDK) Yaratıcı biçimlendirme eylemi.

Öncelikle, işletim sisteminin fiyatına göre onu korsan kullanma hakkı diye bir laf kesinlikle etmedim, etmem. Ayrıca al sana aşağıda mantık, bak bakalım bilgisayar programları sanat eseri kapsamına giriyor mu?

quote:

:http://tr.wikisource.org/wiki/Fikir_ve_Sanat_Eserleri_Kanunu#Tan.C4.B1mlar

Tanımlar [değiştir]

Madde 1/B - (Ek: 21/2/2001 - 4630/2 md.) Bu Kanunda geçen tanımlardan;

a) Eser: Sahibinin hususiyetini taşıyan ve ilim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar veya sinema eserleri olarak sayılan her nevi fikir ve sanat mahsullerini,

b) Eser sahibi: Eseri meydana getiren (…)[2] kişiyi,

c) İşlenme eser: Diğer bir eserden istifade suretiyle vücuda getirilip de bu esere nispetle müstakil olmayan ve işleyenin hususiyetini taşıyan fikir ve sanat mahsullerini,

d) Derleme eser: Özgün eser üzerindeki haklar saklı kalmak kaydıyla, ansiklopediler ve antolojiler gibi muhtevası seçme ve düzenlemelerden oluşan ve bir düşünce yaratıcılığı sonucu olan eseri,

e) Tespit: Seslerin veya ses temsillerinin veya ses ve görüntülerin anlaşılabilecek, çoğaltılabilecek veya iletilebilecek şekilde bir araca kaydedilmesi işlemini,

f) Fonogram: Sinema eseri gibi görsel-işitsel eserler içindeki ses tespitleri hariç olmak üzere, bir icrada yer alan seslerin veya diğer seslerin veya ses temsillerinin tespit edildiği ses taşıyıcısı fiziki ortamı,

g) Bilgisayar programı: Bir bilgisayar sisteminin özel bir işlem veya görev yapmasını sağlayacak bir şekilde düzene konulmuş bilgisayar emir dizgesini ve bu emir dizgesinin oluşum ve gelişimini sağlayacak hazırlık çalışmalarını,

h) Arayüz: Bilgisayarın donanım ve yazılım unsurları arasında karşılıklı etkilenme ve bağlantıyı oluşturan program bölümlerini,

ı) Araişlerlik: Bilgisayar program bölümlerinin fonksiyonel olarak birlikte çalışması ve karşılıklı etkilenmesi ve alışverişi yapılan bilginin karşılıklı kullanım yeteneğini,

j) Bağlantılı haklar: Eser sahibinin manevi ve mali haklarına zarar vermemek kaydıyla komşu hak sahipleri ile filmlerin ilk tespitini gerçekleştiren film yapımcılarının sahip oldukları hakları,

k) Komşu haklar: Eser sahibinin manevi ve mali haklarına zarar vermemek kaydıyla ve eser sahibinin izniyle bir eseri özgün bir biçimde yorumlayan, tanıtan, anlatan, söyleyen, çalan ve çeşitli biçimlerde icra eden sanatçıların, bir icra ürünü olan veya sair sesleri ilk defa tespit eden fonogram yapımcıları ile radyo-televizyon kuruluşlarının sahip oldukları hakları,

l) (Ek: 3/3/2003 - 5101/9 md.) Bakanlık: Kültür ve Turizm Bakanlığını,

İfade eder.
    Fikir ve sanat eserlerinin çeşitleri [değiştir]
    I - İlim ve edebiyat eserleri [değiştir]

Madde 2 - İlim ve edebiyat eserleri şunlardır:

1. (Değişik: 7/6/1995 - 4110/1 md.) Herhangi bir şekilde dil ve yazı ile ifade olunan eserler ve her biçim altında ifade edilen bilgisayar programları ve bir sonraki aşamada program sonucu doğurması koşuluyla bunların hazırlık tasarımları,

2. (Değişik: 1/11/1983 - 2936/1 md.) Her nevi rakıslar, yazılı koreografi eserleri, Pandomimalar ve buna benzer sözsüz sahne eserleri

3. (Değişik: 7/6/1995 - 4110/1 md.) Bedii vasfı bulunmayan her nevi teknik ve ilmi mahiyette fotoğraf eserleriyle, her nevi haritalar, planlar, projeler, krokiler, resimler, coğrafya ve topoğrafyaya ait maket ve benzerleri, herçeşit mimarlık ve şehircilik tasarım ve projeleri, mimari maketler, endüstri, çevre ve sahne tasarım ve projeleri.

(Ek: 7/6/1995 - 4110/1 md.) Arayüzüne temel oluşturan düşünce ve ilkeleri de içine almak üzere, bir bilgisayar programının herhangi bir ögesine temel oluşturan düşünce ve ilkeler eser sayılmazlar.
    II - Musiki eserleri [değiştir]

Madde 3 - Musiki eserleri, her nevi sözlü ve sözsüz bestelerdir.
    III - Güzel sanat eserleri [değiştir]

Madde 4 - (Değişik: 7/6/1995 - 4110/2 md.)

Güzel sanat eserleri, estetik değere sahip olan;

1. Yağlı ve suluboya tablolar; her türlü resimler, desenler, pasteller, gravürler, güzel yazılar ve tezhipler, kazıma, oyma, kakma veya benzeri usullerle maden, taş, ağaç veya diğer maddelerle çizilen veya tespit edilen eserler, kaligrafi, serigrafi,
    2. Heykeller, kabartmalar ve oymalar,
    3. Mimarlık eserleri,
    4. El işleri ve küçük sanat eserleri, minyatürler ve süsleme sanatı ürünleri ile tekstil, moda tasarımları,
    5. Fotoğrafik eserler ve slaytlar,
    6. Grafik eserler
    7. Karikatür eserleri,
    8. Her türlü tiplemelerdir.

Krokiler, resimler, maketler, tasarımlar ve benzeri eserlerin endüstriyel model ve resim olarak kullanılması, düşünce ve sanat eserleri olmak sıfatlarını etkilemez.
    IV - Sinema eserleri [değiştir]

Madde 5 - (Değişik: 21/2/2001 - 4630/3 md.)

Sinema eserleri, her nevi bedii, ilmi, öğretici veya teknik mahiyette olan veya günlük olayları tespit eden filmler veya sinema filmleri gibi, tespit edildiği materyale bakılmaksızın, elektronik veya mekanik veya benzeri araçlarla gösterilebilen, sesli veya sessiz, birbiriyle ilişkili hareketli görüntüler dizisidir.

Gördüğün gibi, bilgisayar yazılımları "ilim ve edebiyat eserleri" kapsamına giriyor. Bilgisayar yazılımına eser değil diyen yok. En basitinden edebiyattan örneklendirecek olursak; işletim sistemi "öğretici metinler", bilgisayar oyunları "sanat metinleri" adı altındadır. Neden sanat olduğunu ilk mesajımda gayet detaylı anlatmıştım, hala şüphen varsa al bak:http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:Sanat_Dallar%C4%B1 Daha lafın var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakedi1992 -- 16 Ocak 2010; 2:11:04 >

• 
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.