Şimdi Ara

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) [ANA KONU] (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.393
Cevap
6
Favori
472.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha ne diyim zaten çok güzel bir söz var minare kılıf ilişkisiyle ilgili.
    Türlçe çok güzel bir dil her yöne uzama ve herşeye bir kılıf bulma yetisine çok güzel bir şekilde sahip. Senin mantığından yola çıkarak sanat eseri sayılmayan herşeyin çalınma ve yasa dışı kullanılma hakkı sende saklı.
    Keşke sanat eseri yerine telif hakkı kavramınıda biraz araştırmış olsaydında çatıştığın noktaları biraz görebilseydin.

Edit : Neyse tartışma daha fazla uzamasın konu dağılmasın. Çok uçuk ve marjinal fikirlerin var.Hatta bunlar şuan TC Kanunlarının bile dışında. Kendine şu sorunun cevabını verdiğinde sorun zaten kendiliğinden çözülmüş olacak.
    "Kullandığım işletim sistemini yürürlükte olan yasalara göre yasa dışı olarak kullanmam cezai yükümlülük doğurur mu doğurmaz mı?".Bu cevaptan sonra zaten sanat eseri olmuş olmamış ki ben hala işletim sistemi yazmanın , programlamanın bir sanat olduğu düşüncesindeyim ki verdiğim genel tanımlarda bunu kanıtlıyor bana göre , herhangi bir şeyi yasa dışı kullanmanın ne etik ne de tartışılabilir bir tarafı olabilir. Bir iş ya etiktir yada etik değildir.
    İyi geceler.İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nastyboy -- 16 Ocak 2010; 2:45:51 >

• Ben ortaya bir mantık falan koymadım, sadece yazımın içeriği olan video oyununlarının sanat eseri niteliğini taşıdığını belirttim; işletim sistemi ise sadece verilmiş bir örnekti. Sanat eseri niteliği taşımadığı için de ilk yazımın konusu olamayacağını söyledim.

quote:

Ha dersen ki, kullandığın işletim sistemi bile orjinal değil, ne laf anlatıyorsun, o konunun bu konuyla en ufak alakası yok...

Ayrıca
    quote:

Milyon dolarlık bir sektörden bahsediyoruz burada, ayrıca farkında mısın bilmiyorum ama senin "oyun" gözüyle baktığın şey bir "sanat eseri".
    cümlesindeki "oyun gözüyle bakma" sözüyle, öylesine vakit geçirmek, eğlenmek, stres atmak vs. kısaca video oyunlarına çok yüzeysel bakmak anlamı kastediliyor, sanat eseri tabiri ise devamında gelen paragrafla birlikte yüzeysel gördüğün şeyin aslında ne kadar emek sarfedilerek ortaya konduğunu anlatmak ve detaylandırmak üzere oraya konulmuş. Telif hakkı konusunda da yazıda ima bile geçmiyor.

Mesele Türkçe'nin "çok güzel bir dil her yöne uzama ve herşeye bir kılıf bulma yetisine çok güzel bir şekilde sahip" olma özelliğinden değil, okuduğunu anlamaktan ve yorumlama biçiminden kaynaklanıyor. Yanlış anlaşılmışım, ne diyeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakedi1992 -- 16 Ocak 2010; 2:46:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karakedi1992

Ben ortaya bir mantık falan koymadım, sadece yazımın içeriği olan video oyununlarının sanat eseri niteliğini taşıdığını belirttim; işletim sistemi ise sadece verilmiş bir örnekti. Sanat eseri niteliği taşımadığı için de ilk yazımın konusu olamayacağını söyledim.

quote:

Ha dersen ki, kullandığın işletim sistemi bile orjinal değil, ne laf anlatıyorsun, o konunun bu konuyla en ufak alakası yok...

Ayrıca
    quote:

Milyon dolarlık bir sektörden bahsediyoruz burada, ayrıca farkında mısın bilmiyorum ama senin "oyun" gözüyle baktığın şey bir "sanat eseri".
    cümlesindeki "oyun gözüyle bakma" sözüyle, öylesine vakit geçirmek, eğlenmek, stres atmak vs. kısaca video oyunlarına çok yüzeysel bakmak anlamı kastediliyor, sanat eseri tabiri ise devamında gelen paragrafla birlikte yüzeysel gördüğün şeyin aslında ne kadar emek sarfedilerek ortaya konduğunu anlatmak ve detaylandırmak üzere oraya konulmuş. Telif hakkı konusunda da yazıda ima bile geçmiyor.

Mesele Türkçe'nin "çok güzel bir dil her yöne uzama ve herşeye bir kılıf bulma yetisine çok güzel bir şekilde sahip" olma özelliğinden değil, okuduğunu anlamaktan ve yorumlama biçiminden kaynaklanıyor. Yanlış anlaşılmışım, ne diyeyim...

arkadasım senin mantıgına dense dense mantıksızlık denir ne yani mw2 sanat eseri oldugu için alınmalı diger yazılım programları o kapsama girmedigi için korsan kullanılabilmelidir boyle mantık olabilirmi o zaman sana soruyorum oynadıgın tum oyunlar orjinalmi onlarda birer sanat eseri izledigin filimlerde sanat eseri izledigin filimlerin hepsi orjinalmi sen işletim sistemini korsan kullan sonrada ahkam kes seninki bir hayat kadınının ahlak ve namus dersi vermesinden farkı yok senin sıkıntın 90 tl verip multı için orj. aldıgın oyunun baskaları tarafından bedava oynanmasının verdigi rahatsızlık baska bir sey degil

• İşletim sistemini de beğenenler onu da orjinal alabilirler.

Ben lisanslı işletim sistemi kullanmışım kullanmamışım bu Microsoft ile aramda.

Fakat oyun Multiplayer özelliğine sahip yani diğer insanlarla birlikte kullanılıyor yada oynanıyor. Arada fark olduğu kesin.

Ben oyunu ilk deneme maksatlı korsan olarak oynadım. Beğendim sonra orjinal aldım(korsan da sorunsuz oynanabiliyor sorun yaşadığımdan almadım orjinali, sadece çok beğendim ve bu oyun bu parayı hakediyor dedim ve aldım)

Microsoft da kendini böylesine beğendirseydi onu da orjinal alsaydık keşke...
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm24

quote:

Ben ortaya bir mantık falan koymadım, sadece yazımın içeriği olan video oyununlarının sanat eseri niteliğini taşıdığını belirttim; işletim sistemi ise sadece verilmiş bir örnekti. Sanat eseri niteliği taşımadığı için de ilk yazımın konusu olamayacağını söyledim.

quote:

Ayrıca
    quote:

arkadasım senin mantıgına dense dense mantıksızlık denir ne yani mw2 sanat eseri oldugu için alınmalı diger yazılım programları o kapsama girmedigi için korsan kullanılabilmelidir boyle mantık olabilirmi o zaman sana soruyorum oynadıgın tum oyunlar orjinalmi onlarda birer sanat eseri izledigin filimlerde sanat eseri izledigin filimlerin hepsi orjinalmi sen işletim sistemini korsan kullan sonrada ahkam kes seninki bir hayat kadınının ahlak ve namus dersi vermesinden farkı yok senin sıkıntın 90 tl verip multı için orj. aldıgın oyunun baskaları tarafından bedava oynanmasının verdigi rahatsızlık baska bir sey degil

Off, önce yazıyı doğru düzgün okuyun ondan sonra eleştirin, " mw2 sanat eseri oldugu için alınmalı diger yazılım programları o kapsama girmedigi için korsan kullanılabilmelidir" diye bir tabir asla kullanmadım, kullanmam. Elbette biz de biliyoruz korsan kullanımının etik bir şey olmadığını, ilk yazımı okursan sadece video oyunlarının neden sanat eseri olduğunun ve sanat eserine gereken değerin verilmesi gerektiği üzerinde durdum, işletim sistemlerinin ve diğer yazılımların konuyla alakası olmadığını da belirttim. Sizin mantığınızla hareket edilecek olursa da en ufak korsan yazılım kullanan kimse bu tür savunmalar yapamaz ve haksız konuma düşer.

Adaşım da gayet güzel açıklamış, ondan farkım, korsan kopya almadan doğrudan orjinal aldım, hiç de pişman değilim, keşke korsan alsaydım da param boşa gitmeseydi demedim. Multisi olsun olmasın, bu oyun benim gözümde bedelinin tam karşılığının verilmesini hakediyor (ilk mesajımda belirttiğim nedenlerden ötürü), ben de bu hakkı veriyorum, olay bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakedi1992 -- 16 Ocak 2010; 21:35:03 >

• yükledim fakat bir bölüm bile bitirmeden sıkıldım nedense...
  • quote:

Orijinalden alıntı: platonx

yükledim fakat bir bölüm bile bitirmeden sıkıldım nedense...

Bu oyuna bu yorumda bulunan ilk ve tek kişisin bana göre.Yabancı forumlara falanda giriyorum mw ile ilgili ama hiç kimse daha ilk bölümde sıkılmamış.. ya senin ruh sağlığında birşey var veya kötü zamanında falan oynadın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ayrıca
    quote:

Off, önce yazıyı doğru düzgün okuyun ondan sonra eleştirin, " mw2 sanat eseri oldugu için alınmalı diger yazılım programları o kapsama girmedigi için korsan kullanılabilmelidir" diye bir tabir asla kullanmadım, kullanmam. Elbette biz de biliyoruz korsan kullanımının etik bir şey olmadığını, ilk yazımı okursan sadece video oyunlarının neden sanat eseri olduğunun ve sanat eserine gereken değerin verilmesi gerektiği üzerinde durdum, işletim sistemlerinin ve diğer yazılımların konuyla alakası olmadığını da belirttim. Sizin mantığınızla hareket edilecek olursa da en ufak korsan yazılım kullanan kimse bu tür savunmalar yapamaz ve haksız konuma düşer.

Adaşım da gayet güzel açıklamış, ondan farkım, korsan kopya almadan doğrudan orjinal aldım, hiç de pişman değilim, keşke korsan alsaydım da param boşa gitmeseydi demedim. Multisi olsun olmasın, bu oyun benim gözümde bedelinin tam karşılığının verilmesini hakediyor (ilk mesajımda belirttiğim nedenlerden ötürü), ben de bu hakkı veriyorum, olay bu.

Ya yazmayayım dedim ama sizin cevaplarınızdan sonra yazmamak elde değil. Sen eğer "Arkadaşım da güzel açıklamış" dersen zaten savunduğun şeyde direk zıtlığa düşmüş olursun. "Arkadaşının" açıkladığı şey tamamiyle geçerliliği olmayan ve orjinal kullanmadığı şeye kılıf bulma çabası. Microsoft'la kendi arasında olması ne demek. Çok uç nokta olacak belki ama biride çıkıp şunu der o zaman " O adam korsan kullandığı için biz işletim sistemine daha fazla para ödemek zorunda kalıyoruz.". Ki bu verdiğim örnekte gayette somutlaştırılabilir.Ayrıca evet zaten bizim söylemeye çalıştığımızda senin bizim mantığımızla hareket ettiğin nokta. Şu ana kadar herşeyi orjinal olarak kullanmış (müziğinden, işletim sistemine,en küçük programından,normal hayatta kullandığı herşeye) kimse gelir derseki böyle böyle ona söyleyecek birşeyimiz yok zaten. Fakat bugüne kadar çoğu şeyi korsan kullanmış ve hala kullanan ama iş 90 TL verip aldığı oyuna gelince birden "Korsana Hayır!" 'ın en büyük savunucusu olan kişiler yalnız komik duruma düşerler ve insanların gözünde de @storm24'ün dediği şekle dönüşürler. Ki bana göre de burda söylenen insanların çoğunun da savunma mekanizmalarının çalışmasının nedeni @storm24'ün dediği gibi para vererek aldıkları birşeyin diğer insanlar tarafından ücretsiz bir şekilde oynanabilmesi.

• private game anlıyan yada oynuyan varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nastyboy

quote:

quote:

quote:

quote:

Ayrıca
    quote:

Ya yazmayayım dedim ama sizin cevaplarınızdan sonra yazmamak elde değil. Sen eğer "Arkadaşım da güzel açıklamış" dersen zaten savunduğun şeyde direk zıtlığa düşmüş olursun. "Arkadaşının" açıkladığı şey tamamiyle geçerliliği olmayan ve orjinal kullanmadığı şeye kılıf bulma çabası. Microsoft'la kendi arasında olması ne demek. Çok uç nokta olacak belki ama biride çıkıp şunu der o zaman " O adam korsan kullandığı için biz işletim sistemine daha fazla para ödemek zorunda kalıyoruz.". Ki bu verdiğim örnekte gayette somutlaştırılabilir.Ayrıca evet zaten bizim söylemeye çalıştığımızda senin bizim mantığımızla hareket ettiğin nokta. Şu ana kadar herşeyi orjinal olarak kullanmış (müziğinden, işletim sistemine,en küçük programından,normal hayatta kullandığı herşeye) kimse gelir derseki böyle böyle ona söyleyecek birşeyimiz yok zaten. Fakat bugüne kadar çoğu şeyi korsan kullanmış ve hala kullanan ama iş 90 TL verip aldığı oyuna gelince birden "Korsana Hayır!" 'ın en büyük savunucusu olan kişiler yalnız komik duruma düşerler ve insanların gözünde de @storm24'ün dediği şekle dönüşürler. Ki bana göre de burda söylenen insanların çoğunun da savunma mekanizmalarının çalışmasının nedeni @storm24'ün dediği gibi para vererek aldıkları birşeyin diğer insanlar tarafından ücretsiz bir şekilde oynanabilmesi.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

İşletim sistemini de beğenenler onu da orjinal alabilirler.

Ben lisanslı işletim sistemi kullanmışım kullanmamışım bu Microsoft ile aramda.

Fakat oyun Multiplayer özelliğine sahip yani diğer insanlarla birlikte kullanılıyor yada oynanıyor. Arada fark olduğu kesin.

Ben oyunu ilk deneme maksatlı korsan olarak oynadım. Beğendim sonra orjinal aldım(korsan da sorunsuz oynanabiliyor sorun yaşadığımdan almadım orjinali, sadece çok beğendim ve bu oyun bu parayı hakediyor dedim ve aldım)

Microsoft da kendini böylesine beğendirseydi onu da orjinal alsaydık keşke...

İyi açıklamış dediğim kısmı koyu yazan kısmı... Hem şu forumdaki kişilerin neredeyse tamamı "eline korsan eli değmemiş" kişilerden oluşmuyor, bu yüzden bizim orjinal oyun almakla ilgili yapacağımız herhangi bir savunmanın sizin gözünüzde değeri olmayacaktır. "Korsana hayır!" ın en büyük savunucusu olduğumu iddia etmiyorum. İlk mesajımda da belirttiğim gibi "ileride ekmek yiyeceğim kaba pislemem". Multiplayerın oynanması konusunda da, korsan kullanıcı crack bekler, bir sürü ıvır zıvırla uğraşır, vakit kaybeder, girdiği server hileciden geçilmez, oynadığı oyundan aldığı zevk düşer vs. vs.; bense tek bir tuşla multiplayera girerim, güncellemelerim yayınlandıkları anda yüklenir, crack beklemem, girdiğim serverlarda genel olarak hilesiz oyun oynanır. Benim gözümde tek fark budur. 90 liranın peşinde değilim, olsaydım mesajlarımda "sanat, seslendirme, sinematikler, kurgu, akıcılık, bütünlük, ince ayrıntılar, animasyonlar, silah çeşitleri, silah sesleri, haritaların tasarımları, motion capture, grafikler, efektler vs. vs." diye yırtınmazdım. Ayrıca babam kendi bilgisayarında orjinal işletim sistemi kullanıyor, gerekli veya gereksiz, bilgi..

"O adam korsan kullandığı için biz işletim sistemine daha fazla para ödemek zorunda kalıyoruz." Bu yargı genel olarak video oyunları için geçerli. Türkiyedeki satış rakamları göz önüne alınarak, hem oyunlara Türkçe dil desteği konulmuyor, hem de tarih sözkonusu olan oyunlarda biraz kuyruk acısı olan ülkelerin yapımlarında hakettiğimiz değer verilmiyor. Oyunun orjinal satımı da az olunca şikayetlerimiz onların gözünde hiçbir değeri olmuyor. Bilmiyorum daha önce duydunuz mu, ama Total War Türkiye'nin ve Talha Turhal'ın özel çabaları olmasa Empire: Total War adlı oyunda İstanbul ve Ankara "Constantinapolis" ve "Ancrya" diye geçecekti. Ayrıca sitenin yaptığı Ottoman Realism Mod'u sayesinde o dönemki gerçekçiliğimize ve askeri birimlerimize biraz olsun kavuşabildik. Neyse, konumuz bu değil, fiyatlandırma konusunda da dağıtıcı firmalar fiyatları genel olarak belirliyor, ancak hem ülkemizde fiyatı yüksek tutuyorlar, hem de devletin aldığı vergilerden dolayı oyun fiyatları son kullanıcının bütçesine bir ağırlık olarak geliyor, bakın Crysis, Crytek'in de katkısıyla 30 liradan satıldı ve oyunda Türkçe dil desteği olduğu için bir ara ülkemizde en çok satan oyunlar listesinde yer aldı. Ve alan kişilerin bazıları da oyunu beğendikleri vs. den çok, oyunun ve firmanın Türklere verdiği değerin karşılığı olarak oyunu satın aldı. Bu paragrafta sanatla ilgili herhangi bir nutuk yok, sadece fiyatların korsan kullanıma etkisi ile ilgili birkaç satır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakedi1992 -- 17 Ocak 2010; 2:00:17 >

• quote:

ayrıca bedava oynamak da bir maharetmiş gibi anlatıp durma, buradakilerin sinirlenmesinin sebebi orjinallere tanınması gereken multiplayer oynama hakkından illegal kopya alanların da "otlanması".

Sonuçta ortaya konan şeye "oyun" gözüyle bakan sen ve senin gibi "beleşçi"ler

ben ileride ekmek yiyeceğim kaba pislemem...

arkadasım yukardaki cumleler tamamen sana ait yani sen kısaca rahatsızlık duydugun seyi basta belirtmissin simdi neden sozunun arkasında duramayıp uzun uzun kelimeler yazarak sadece demogoji yapıyorsun ayrıca belirtmek istedigim seyler var bundan yaklasık 2 sene once kredi kartım yokken mecburıyetten toplama yerine hazır pc aldım dolaysıylada bana orj. vista işletim sistemi verildi peki ben orj. işletim sistemim var diye sana sen ve senin gibi "beleşçiler" yuzunden isletim sistemim daha iyiye gidemiyor dersem senin mantıgına gore haklı olmazmıyım senin yaptıgını yine kucuk bir ornekleme ile acıklarsam baskalarının devamlı evlerini soyan bir hırsızın bir gun kendi evi soyulunca polisi arayıp nedir bu bizim hırsızlardan cektigimiz bu "beleşçilerin" soyunu kurutun demesinden farksız

• quote:

quote:

ayrıca bedava oynamak da bir maharetmiş gibi anlatıp durma, buradakilerin sinirlenmesinin sebebi orjinallere tanınması gereken multiplayer oynama hakkından illegal kopya alanların da "otlanması".

arkadasım yukardaki cumleler tamamen sana ait yani sen kısaca rahatsızlık duydugun seyi basta belirtmissin simdi neden sozunun arkasında duramayıp uzun uzun kelimeler yazarak sadece demogoji yapıyorsun ayrıca belirtmek istedigim seyler var bundan yaklasık 2 sene once kredi kartım yokken mecburıyetten toplama yerine hazır pc aldım dolaysıylada bana orj. vista işletim sistemi verildi peki ben orj. işletim sistemim var diye sana sen ve senin gibi "beleşçiler" yuzunden isletim sistemim daha iyiye gidemiyor dersem senin mantıgına gore haklı olmazmıyım senin yaptıgını yine kucuk bir ornekleme ile acıklarsam baskalarının devamlı evlerini soyan bir hırsızın bir gun kendi evi soyulunca polisi arayıp nedir bu bizim hırsızlardan cektigimiz bu "beleşçilerin" soyunu kurutun demesinden farksız

Dikkat edersen orada "Buradakilerin" sinirlenmesinin sebebi demişim, kendiminki değil.

Türkiye'de Video Oyun Sektörünün gelişememesinin ve oyunlara Türkçe dil seçeneğinin eklenmemesinin temel nedenlerinden biridir korsan kullanım, eğri oturup doğru konuşalım. Benim açığımı arayacaksın diye bir gerçeği görmezden gelecek halin yok. En basitinden bir örnek, Football Manager 2010, eğer Türkiye'de 10.000 tane orjinal kopya alımı vaadedilir ve bu sözler yerine getirilirse oyuna Türkçe dil desteği vereceğini söyledi ve bunun da anketi yapıldı, 10.000 rakamına ulaşılamadı.

İleride ekmek yiyeceğim kap meselesiyse, evet ileride video oyun sektöründe çalışmak istiyorum ve eğitimimi bu yönde alacağım.

Al kısa cümleler, demagoji var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakedi1992 -- 17 Ocak 2010; 18:17:59 >

• quote:

quote:

quote:

Dikkat edersen orada "Buradakilerin" sinirlenmesinin sebebi demişim, kendiminki değil.

Türkiye'de Video Oyun Sektörünün gelişememesinin ve oyunlara Türkçe dil seçeneğinin eklenmemesinin temel nedenlerinden biridir korsan kullanım, eğri oturup doğru konuşalım. Benim açığımı arayacaksın diye bir gerçeği görmezden gelecek halin yok. En basitinden bir örnek, Football Manager 2010, eğer Türkiye'de 10.000 tane orjinal kopya alımı vaadedilir ve bu sözler yerine getirilirse oyuna Türkçe dil desteği vereceğini söyledi ve bunun da anketi yapıldı, 10.000 rakamına ulaşılamadı.

İleride ekmek yiyeceğim kap meselesiyse, evet ileride video oyun sektöründe çalışmak istiyorum ve eğitimimi bu yönde alacağım.

haksız oldugu belirlenmiş bir kişinin kendini savunma adına konuyu yanlıs yerlere yonlendirerek yaptıgı caresiz savunmalara ben yanlızca gulerim

ben sana bir kac soru sordum sen konuyu korsan oyun temin etmenin turkıyedeki oyun sektorune ve orj. oyun alan turk tüketicisinin ugradıgı zarardan bahsetmişsin bu konu hakkında soylediklerin tabiki dogru ama sorun su bunun savunmasını yapacak hak sende varmı bunu ancak bugune kadar oynadıgı tum oyunları orj. temin eden birisi cıkar arkadaslar sizin gibiler korsana yoneldigi için ben aldıgım oyunlarda turkce dil destegine sahip olamıyorum der ve sonuna kadarda haklı olur ama sen bir veya birkac orj oyun alarak bunun savunmasını yapmaya hakkın olamaz

ayrıca "Buradakilerin" sinirlenmesinin sebebi demişim, kendiminki değil. demissin bunu kabul edebilirim peki sen ve senin gibi beleşçiler sozu kımın yoksa onuda senin dh hesabını kullanan baska birisimi yazdı
    sonra ben ekmek yiyecegim kaba pislemem demişsin peki bugune kadar korsan oynadıgın oyunlarla bu kabı sen defalarca pısletmedınmı belkı hatta suan o kabı pısletmeye devam ediyorsun ha dersenki bundan sonra oynadıgım tum oyunları orj. olarak satın alacagım alamazsamda oynamıyacagım diyerek butun bildigin namus,ahlak,onur v.b degerler uzerine soz veriyorum diyebilirmisin eger yukarıda yazdıgın sozleri gercekten savunuyorsan bu sozu verebilirsin ama veremiyorsan derimki bu arkadasda insanı insan yapan insanın bunları savunmak için yasadıgı bu saydıgım deger ve erdemler yok derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venom[TR] -- 17 Ocak 2010; 19:25:51 >

• Daha hala konu bumu.Arkadaşlar tamam yeter artık hakikaten kapatın konu iyice dağıldı zaten dağılacağı kadar.
  • gerçekten başarılı bir oyun tavsiye edebilirim..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

haksız oldugu belirlenmiş bir kişinin kendini savunma adına konuyu yanlıs yerlere yonlendirerek yaptıgı caresiz savunmalara ben yanlızca gulerim

ben sana bir kac soru sordum sen konuyu korsan oyun temin etmenin turkıyedeki oyun sektorune ve orj. oyun alan turk tüketicisinin ugradıgı zarardan bahsetmişsin bu konu hakkında soylediklerin tabiki dogru ama sorun su bunun savunmasını yapacak hak sende varmı bunu ancak bugune kadar oynadıgı tum oyunları orj. temin eden birisi cıkar arkadaslar sizin gibiler korsana yoneldigi için ben aldıgım oyunlarda turkce dil destegine sahip olamıyorum der ve sonuna kadarda haklı olur ama sen bir veya birkac orj oyun alarak bunun savunmasını yapmaya hakkın olamaz

ayrıca "Buradakilerin" sinirlenmesinin sebebi demişim, kendiminki değil. demissin bunu kabul edebilirim peki sen ve senin gibi beleşçiler sozu kımın yoksa onuda senin dh hesabını kullanan baska birisimi yazdı
    sonra ben ekmek yiyecegim kaba pislemem demişsin peki bugune kadar korsan oynadıgın oyunlarla bu kabı sen defalarca pısletmedınmı belkı hatta suan o kabı pısletmeye devam ediyorsun ha dersenki bundan sonra oynadıgım tum oyunları orj. olarak satın alacagım alamazsamda oynamıyacagım diyerek butun bildigin namus,ahlak,onur v.b degerler uzerine soz veriyorum diyebilirmisin eger yukarıda yazdıgın sozleri gercekten savunuyorsan bu sozu verebilirsin ama veremiyorsan derimki bu arkadasda insanı insan yapan insanın bunları savunmak için yasadıgı bu saydıgım deger ve erdemler yok derim

Soruna cevap vereyim. Haklı olmazsın. Çünkü işletim sistemi uluslararası geçerliliği olan bir yazılım, ülkelerde sadece dil dosyaları değiştirilerek aynen konuyor. Yani isterse bu ülkedeki herkes işletim sistemini orjinal alsın, değişen hiçbir şey olmaz, ne yapacaklar, açılışa Mehteran Bölüğünü falan mı koyacaklar :) Oyun konusunda ise kimse sütten çıkma ak kaşık değildir:
    quote:

Hem şu forumdaki kişilerin neredeyse tamamı "eline korsan eli değmemiş" kişilerden oluşmuyor, bu yüzden bizim orjinal oyun almakla ilgili yapacağımız herhangi bir savunmanın sizin gözünüzde değeri olmayacaktır.

Sen ve senin gibi "beleşçiler", yani satın almayıp internetten indiren, ya da korsan kullananlar ve yukarıdaki gibi bununla övünenler, bundan nasıl bir çıkarma yaptın acaba? Multiplayer konusunda ise:
    quote:

Multiplayerın oynanması konusunda da, korsan kullanıcı crack bekler, bir sürü ıvır zıvırla uğraşır, vakit kaybeder, girdiği server hileciden geçilmez, oynadığı oyundan aldığı zevk düşer vs. vs.; bense tek bir tuşla multiplayera girerim, güncellemelerim yayınlandıkları anda yüklenir, crack beklemem, girdiğim serverlarda genel olarak hilesiz oyun oynanır. Benim gözümde tek fark budur. 90 liranın peşinde değilim.

Kap konusuna gelince, korsan oyun kullanımını olabildiğince azalttım, ne NFS:Shift, ne Assassins Creed 2, ne Fifa10, ne Pes 2010 ne de son zamanlarda çıkan kaliteli yapımların hiçbirini oynamış değilim Modern Warfare 2 dışında, onu da orjinal aldım ve bilgisayarımda başka oyun yok. Bundan sonra ne olacağı konusunda da, sonuçta kendi paramı kendim kazanmaya başlayana kadar böyle bir söz veremem ama olabildiğince azaltırım bu günki gibi, çünkü zaten aldığım harçlık yemek, yol vs. vs. gibi temel ihtiyaçlarıma ancak yetiyor, öğrencilik sonuçta. Ha ne zaman ki kendi paramı kazanmaya başlarım, ancak o zaman böyle bir söz verebilirim, ilk mesajdaki sebepler geçerli.

Neyse, kimine göre haklıyım, kimine göre haksız, bunu burada ne kadar konuşursak konuşalım değişmeyecek. Denildiği gibi yeterince konu dışına çıkıldı, ben de konuya dönmek için oyunda gördüğüm ufak bir iki ufak detayı yazayım:

Multiplayerda dominatiın oynarken Quarry haritasında, B bölgesinde küçük çaplı bir çatışma yaşıyorduk, oradaki binanın içinde 3-5 kişi var hem bizim takımdan, hem karşı takımdan. Birini indirdiler, kimin olduğunu görmek için etrafıma bakayım derken bir de baktım ki çatısındaki delikten bir futbol topu sekerek geliyor. Hemen ss almak istedim ama elim print screen tuşuna gidene kadar ben de hakkın rahmetine kavuşmuştum :)

Bir diğeri de, şu gökdelenin tepesindeki bölgede oyuna başladığımızda bir hatadan ötürü kimse oynayamadı ve ölme vb. bırakın, doğru düzgün hareket bile edilemedi. Ben de dedim kendimi aşağıya atayım bakalım ne olacak, atladığımda aşağıya sadece o bölgedeki yolların üstten çekilmiş bir fotoğrafını koymuşlar, ama çevrede bir sürü gökdelen modellemesi gözüme çarptı, ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakedi1992 -- 17 Ocak 2010; 20:59:01 >

• Arkadaşım iyice etik-etik olmayan konusuna dönüştürmüşsünüz olayı. Neyin etik olduğunu, neyin olmadığını hepimiz biliyoruz. Birbirimizi kandırmayalım.

Kısacası, orijinal kullanalım, kullanmayanları uyaralım

Benim de işletim sistemi korsan, napacaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterm1nd -- 17 Ocak 2010; 20:32:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

Call of Duty: Modern Warfare 2 Update Released
    January 13, 2010, 4:36 pm - Valve - Product Update

Updates to Call of Duty: Modern Warfare 2 have been released. The updates will be applied automatically when your Steam client is restarted. The major changes include:

Call of Duty: Modern Warfare 2

* Fix for latest texture hacks
    * Fix to prevent players from getting inside geo
    * Fix to prevent players with illegally pirated copies of Modern Warfare 2 from matchmaking with legitimate Modern Warfare 2 players
    * Connection improvements for NAT-PMP routers
    * Fix for "elevator" glitch that allows players to get out of playable area

dedicated server yapmak yerine nelerle uğrasıyorlar, dedicated server olmadığı sürece nekadar uğraşsalar hile olayına çözüm getiremeyecekler

Asıl dedicated olursa hileciden geçinmeyecek. MW1'i bu kadar çabuk mu unuttunuz?

Bu korsancılarla orjinalleri ayırmaları iyi olmuş. Hem etraf hileci ve noob dolmuyor bu akşam baya rahat oynadım.

Bu arada ozz_tr arkadaşım saçma saçma konuşma.

biz burda cracked degıl. orjianl dedicated serverlardan bahsediyorsuz şu an hileci olsa bile hiç bi şey yapamazsınız, ama orjinal dedicated serverda kickleyp banlayabiliriz.

• yuh ya, şu yukardaki boş tartışmalara bak! neler tartışıyor millet öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

biz burda cracked degıl. orjianl dedicated serverlardan bahsediyorsuz şu an hileci olsa bile hiç bi şey yapamazsınız, ama orjinal dedicated serverda kickleyp banlayabiliriz.

Arkadaşım dedicated server sistemi olduğu anda cracked serverlar da türer. Dedicatedı sadece orijinal bırakamazlar ki. Ayrıca şu andaki sisteme çok rahat bir şekilde vote uygulaması eklenebilir.
  • 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.