Bildirim
Cam filmi - Örnek Mahkeme Kararı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
lazım olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dava acacaklarin işine yarayabilir ama ceza uygulayan memura bunu göstermek hiç bir işe yaramaz. Sonuçta bu karar direk müracaat sahibini bağlar. Memurların uyguladığı mevzuatı geçersiz kilmaz.
memur yazmayacağı varsada yazar bunu görünce Zaten polislerimiz sağolsın hepsi ağa paşa tek laf edilmiyor ,sonra git işin yoksa mahkemeyle uğral 100 tl için -
Cam filmlerine yasak yönetmelik kararı ile uygulanıyor bildiğim kadarıyla
Hakkınızı aramanızı taktir ediyorum.
Ancak trafik polislerinin kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş ceza uygulamalarını
kişiden kişiye farklı uyguladığı için biri yazmaz diğeri yazar hesabı oluyor
Zaten bu cam filmi cezası SAÇMALIKTIR.Çünkü fabrikasyon koyu olanlar legal sonradan yapılan illegal olarak
değerlendiriliyor.
Trajikomik bir durum iki uygulamanında işlevi , görünümü ayni ancak karşılaştığı resmi uygulama farklı.
Polislere sorarsanız bahaneleri coktur
Bu işin en güzel çözümü fabrikasyon koyu cam seçeneği olan bir araba kullanmak imkan varsa tabi.
Benim aracımda da vardı 1 ay oldu söktüreli sebebide aracımın hiçbir eksiği yok sadece camlarını film yaptırdığım
için polislerle muhatap oluyordum.
Şimdi sökürdüm öyle kullanıyorum dünyanın sonu değil film olması olmaması
avantajı cok tabi özellikle güneşli havalarda sürüş konforuna büyük faydasını gördüm
arabanın içi ısınmıyordu vs. ancak ülkemizde bu durumu bilmesine rahmen aksini idda eden yetkililer olduğu
ve başta yazdığım gibi kişiden kişiye değiştiği için uygulamalar sorun oluyor başka birşey değil
benim yetkim olsa bu işi çözerim ve devletime fayda sağlarımda
cam filmini derecelendiririm ülkede üretim yapanlar ithal edenlere belirli koyuluk ve kalite standartı getiririm
yıllık 50 tl. vergi alırım iki tarafta bu işten fayda görür.
trafik poliside görevi olan trafik güvenliği ve düzenini sağlamak için gerçek manada polislik yapar.
tabi sorundan nemalanan ve sorundan yolunu bulan zihniyetlerden bunu beklemek cok ütopuk oluyor farkındayım
-
Bir tane isguzar hakimin verdigi aleyhte karar varsa, 500 tane leyhte karar vardir. Siz itiraz etseniz de birseyi degistirmez.
Bu karar da muhtemelen yuksek yargidan donmustur zaten. -
Camlarim filmli. Ama bu ise yaramaz.
quote:
Orijinalden alıntı: NİTROUS666
Ancak trafik polislerinin kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş ceza uygulamalarını
Zaten bu cam filmi cezası SAÇMALIKTIR.Çünkü fabrikasyon koyu olanlar legal sonradan yapılan illegal olarak
değerlendiriliyor.
Trajikomik bir durum iki uygulamanında işlevi , görünümü ayni ancak karşılaştığı resmi uygulama farklı.
Bu işin en güzel çözümü fabrikasyon koyu cam seçeneği olan bir araba kullanmak imkan varsa tabi.
Benim aracımda da vardı 1 ay oldu söktüreli sebebide aracımın hiçbir eksiği yok sadece camlarını film yaptırdığım
avantajı cok tabi özellikle güneşli havalarda sürüş konforuna büyük faydasını gördüm
arabanın içi ısınmıyordu vs. ancak ülkemizde bu durumu bilmesine rahmen aksini idda eden yetkililer olduğu
ve başta yazdığım gibi kişiden kişiye değiştiği için uygulamalar sorun oluyor başka birşey değil
cam filmini derecelendiririm ülkede üretim yapanlar ithal edenlere belirli koyuluk ve kalite standartı getiririm
trafik poliside görevi olan trafik güvenliği ve düzenini sağlamak için gerçek manada polislik yapar.
tabi sorundan nemalanan ve sorundan yolunu bulan zihniyetlerden bunu beklemek cok ütopuk oluyor farkındayım
Bu nasil cozum ?
Adamlar yasak olmayan birseyi sozde ve goreceli yasak yaparak birseyler kirpmaya calisiyor. Mesnetli sebepler yok.
Siz gelmis vergi alinsin diyorsunuz. Anlamak zor gercekten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: the_zula
memur yazmayacağı varsada yazar bunu görünce Zaten polislerimiz sağolsın hepsi ağa paşa tek laf edilmiyor ,sonra git işin yoksa mahkemeyle uğral 100 tl için
+1
bu ceza yazımını engellemez, mahkeme için uğraşmaya yarar anca. -
Çok komik!
1-Karayolları Trafik Kanununa göre cam filmi yasak ve cezası var, lamı cimi yok yani
2-TüvTürk muayenesinde cam filmi hafif kusur sayılıyor ve muayeneden geçiyor. Aksi olsaydı, yani
ağır kusur olsaydı cam filmi olan resmi araçlar muayeneden geçemeyecekti ve sorun çıkacaktı.
Sırf resmi araçları kurtarmak için "hafif kusur" olarak derecelendirilmiştir, vatandaşın düşünüldüğü falan yoktur.
3-Çevirmelerde filmden dolayı özel araçlara ceza yazılır, resmi araçlara dokunulmaz ve bu son derece adaletsizdir.
4-Cam filmi yaptırıp sonradan ceza yemeden kullanmak şans işidir, en garantilisi orijinal renkli cam olmasıdır...
5- Kararı veren hakim şikayet eden kişiden yana duygusal karar vermiş ve işi kitabına uydurmuş:
tespit ve delil yok demiş ama dava sürecinde bu tespitin yapılmasını bilirkişilerden istememiş.
Sanki trafik polislerinin bir tespit yapmış olmaları gerekliymiş de yapmamışlar gibi yorumlamış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 26 Şubat 2013; 16:47:33 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ABABA2307
Çok komik!
1-Karayolları Trafik Kanununa göre cam filmi yasak ve cezası var, lamı cimi yok yani
2-TüvTürk muayenesinde cam filmi hafif kusur sayılıyor ve muayeneden geçiyor. Aksi olsaydı, yani
ağır kusur olsaydı cam filmi olan resmi araçlar muayeneden geçemeyecekti ve sorun çıkacaktı.
Sırf resmi araçları kurtarmak için "hafif kusur" olarak derecelendirilmiştir, vatandaşın düşünüldüğü falan yoktur.
3-Çevirmelerde filmden dolayı özel araçlara ceza yazılır, resmi araçlara dokunulmaz ve bu son derece adaletsizdir.
4-Cam filmi yaptırıp sonradan ceza yemeden kullanmak şans işidir, en garantilisi orijinal renkli cam olmasıdır...
5- Kararı veren hakim şikayet eden kişiden yana duygusal karar vermiş ve işi kitabına uydurmuş:
tespit ve delil yok demiş ama dava sürecinde bu tespitin yapılmasını bilirkişilerden istememiş.
Sanki trafik polislerinin bir tespit yapmış olmaları gerekliymiş de yapmamışlar gibi yorumlamış.
Her cümleye tek tek katılıyorum. Devletin aracı simsiyah, ayna gibi olunca yasak olmuyor biz aracımızın içini farklı sebeplerle göstermek istemeyince yasak oluyor.
Muayenede hafif kusur olarak geçiyor ama trafik ekiplerince araç bağlamaya kadar giden sonuçları var.
Çok doğru tespitler yapmışsınız, tebrik ediyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: High Quality
quote:
Orijinalden alıntı: NİTROUS666
değerlendiriliyor.
Bu nasil cozum ?
Adamlar yasak olmayan birseyi sozde ve goreceli yasak yaparak birseyler kirpmaya calisiyor. Mesnetli sebepler yok.
Siz gelmis vergi alinsin diyorsunuz. Anlamak zor gercekten.
Mevcut hali sence daha avantajlımı bu durumun ?
Göreceli görecesiz sonuçta bu uygulama yanlış zaten yazdım dikkat ettiysen ayni fikirdeyiz.
Ancak türkiye şartlarında fayda sağlıyacak herşeyin doğrudan veya dolaylı vergilendirildiği aşikar.
Türkiye ekonomik olarak gelirlerinden cok giderlere sahip bir yapıda(bu vergilere rahmen)
Şimdi ben ne yazmıştım ;
Film yaptıran araç sahiplerinden yıllık 50 tl. bir bedel alınsın.(10 paket sigara parası)
Bunu şu şekilde değerlendirmemek gerek , cam filmi yaptıranı cezalandırmak amaçlı para almaya çalışılıyor vs.vs.
Hem yasal olacak hem belirli bir üretim , uygulama kalitesi gelecek.
Hemde toplanan paralarla trafik kazalarında engelli hale gelmiş veya iş yetisini kaybetmiş insanlara destek olmak.
Hemde trafik bilincinin gelişmesi için eğitimler ülke genelinde yaygınlaşır bence.
Yani benim böyle bir yetkim olsa öyle programlardım bu işi
Yılda 1.000.0000 motorlu araca cam film uygulaması 50.000.000 tl kaynak demek ve her yıl
tabi genel manada hep para toplanır bir şekilde sonra devletin keyfi harcamalarında buharlaştığı için PARA toplumda
karşılıksız ve haksız toplanan haraç gibi görünüyor.(öylede zaten örn:ötv uygulaması)
İşin özü geniş düşünmek gerek benim çözümüm bu işte.
Tabi biz yazalım duralım şuanda bile filmlerden dolay ceza yiyen insanlar var malesef.Hiç birşey değişmeyecek orası kesin.
Ütopik düşünceler benimki anlamak bu yüzden zor gelse gerek. :)
Genel manada benim düşüncem sorunu çözerken genelede fayda sağlamaktır.
-
bunu polise göstersen eline alıp bakmaz bile adam yazar cezayı çekip gider yazmazsa görevini yapmamış olabilir aynı mahkeme başka bir avukatla yapılsaydı sonuş farklı olabilirdi bence buna fazla güvenmeyin. -
Görüşü engellemediği neye göre tespit edildi ? Neyin delili yok ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X