Şimdi Ara

Cam filminden ceza yedim! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MeLiHBeY59

Cam Filmi Kesinlikle Yasak.1 Numarada Olsa Emanetten Siyahlık Var Bişi Olmaz Demeyin Yasak.Arka Camlarda Dahil Bütün Camlar Yasak.
    Yani Cam Filmi Kaç Numara Olursa Olsun Hangi Camda Olursa Olsun Yasak.

oldu canım yeni araçların çoğu arka camlar simsiyah üretiliyor ozaman devlet onlara nasıl izin veriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

quote:

Cam Filmi Kesinlikle Yasak.1 Numarada Olsa Emanetten Siyahlık Var Bişi Olmaz Demeyin Yasak.Arka Camlarda Dahil Bütün Camlar Yasak.
    Yani Cam Filmi Kaç Numara Olursa Olsun Hangi Camda Olursa Olsun Yasak.

oldu canım yeni araçların çoğu arka camlar simsiyah üretiliyor ozaman devlet onlara nasıl izin veriyor?

Onların Camları Film Değil Çünkü Ondan.
  • Arkadaşlar 23 Eylül'de Emniyet Genel Müdürlüğünün Sitesinde Bilgi Edinme Bölümüne Cam Filmi Hakkında Mesaj Attım ve 5 Gün Sonra Cevap Geldi.
    Sayın Melih Bey
    23.09.2012 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
    Karayolları TRafik Yönetmeliğinin 63 üncü maddesi gereğince, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır. İyi günler dileriz.

+

geçen gün emniyetin sitesinde bu konuda bir yazı okudum karartılmış cam görüntüyü %70 in altına düşürmemesi halinde serbersttir diye parantez içindede siyah cam filmi kesinlikle yasaktır yazıyordu.yani istersen en en en açık olsun cam filmin polis gene ceza yazar.
  • Farkı ne birisi başka renkmi gösteriyor içerisini ?
  • bu ulkede cam tavan aracın " ustu sıyah araba beyaz çift renkmı bu araç ruhsatta sadece beyaz yazıyor " dıye ceza kesen gerızekalı polis kırıntıları oldukça daha çok saçma şey olabilir normal..
  • O konuda yıllar önce bi haberde görmüştüm cam filmi olduğunda kaza anında camın kırılması zorlaşıyormuş bu yüzdende insanlar canını zor kurtarıyor en büyük faktör bu falan diodu.
    Yani Cam Filminin Yasak Olmasının Birsürü Sebebi Var Ama Can Güvenliğini Riske Atıyor Kaza Anında Araçtan Çıkmak Zorlaşıyor.
  • Benimde ön iki yan camlarda var, 1 yıldır sıkıntı çıkarmadı. Filmli araç muayeneden hafif kusurlu geçiyordu benim bildiğim ama polis gördüğü yerde çevirip ceza yazıyor. Madem yasak o zaman muayeneden geçirme kardeşim aracı. Çok saçma bir uygulama bu.
  • Aracım Opel Astra J 2012. Ön camlarda 1 arka camlarda 2 numara film var. Bu zamana kadar ben de çok çevirmeye girmiştim filmler hakkında muhabbet etmişliğim olmuştu polislerle ama hiç ceza yazılmamıştı. Bu seferkinde polisler çok belli ediyordu kota doldurma peşinde olduklarını..
  • geçmiş olsun hocam.
  • Hafta içi hergün barbarostayim, nerdeyse hergün çevirme oluyor. Hepde dikkat ederim ne diye çevirdiler diye genelde filmden alıyorlar gibi görünüyor uzaktan.
  • her otonun camının üzerinde küçük puntolarla yazılmış rakamlar görecekseniz. Bu aracınıza maksimum çekebileceğiniz film kalınlığını ifade eder. Aslında bu otomobil firmasının bunun üzerinde bir cam kaplama yaparsan kaza anında cam risk oluşturur anlamına geliyor. Fabrika çıkışı siyah camlarda sorun olmaz çünkü zaten otomobil üreticisi bunu uygun görmüştür. Ancak özellikle ön cam fabrika çıkışlı olsa daha araç içini göstermek zorundadır. Filmden aracınız ceza yerse aracınız trafikten men edilmiş sayılır. Eğer belirtilen süre içerisinde filmi sökmezseniz, bir daha yakalanışız da polis direkt aracınızı bağlar, yada cezayı yazar polisin yanında filmi sökmek zorunda kalırsınız, ceza da yanımıza kar kalır
  • Geçmiş olsun hocam.
    Keşke cezayı aynı değerde başka bi ceza yazdırsaydınız.
    Mesala kemersiz yakalanıp telefonla konuşma cezası gibi.(şirkette çalışan arkadaşlarım cepten vermemek için genelde bunu tercih ediyo sizede belki yardımcı olurdu.uygun bi dille ifade edildikten sonra:)
  • Film kullanıyorsanız her an çevirmeye girebilir ve ceza yeme riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu gibi durumlarda polis ile zıtlaşmadan hareket edin ve cezayı film yerine (tel. kemer vs.) başka birşeye yazdırın.
  • quote:

O konuda yıllar önce bi haberde görmüştüm cam filmi olduğunda kaza anında camın kırılması zorlaşıyormuş bu yüzdende insanlar canını zor kurtarıyor en büyük faktör bu falan diodu.
    Yani Cam Filminin Yasak Olmasının Birsürü Sebebi Var Ama Can Güvenliğini Riske Atıyor Kaza Anında Araçtan Çıkmak Zorlaşıyor.

Cam filminin kaza esnasında camı tuttugunu biliyor muydunz? Yani cam patlamıyor. Böylece araç içerisindeki yolcuların üzerine gelip yaralama riski olmuyor.Zararı değil yararı vardır cam filminin bu konuda.

Ayrıca benim minibüsün ön camında güneşlik görevi gören film sayesinde çatlayan ön camı yıllarca kullandım ve hala da kullanmaya devam ediyorum.Film sökülse camdaki çatlak aşagı dogru inecek

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

O konuda yıllar önce bi haberde görmüştüm cam filmi olduğunda kaza anında camın kırılması zorlaşıyormuş bu yüzdende insanlar canını zor kurtarıyor en büyük faktör bu falan diodu.

Cam filminin kaza esnasında camı tuttugunu biliyor muydunz? Yani cam patlamıyor. Böylece araç içerisindeki yolcuların üzerine gelip yaralama riski olmuyor.Zararı değil yararı vardır cam filminin bu konuda.

Ayrıca benim minibüsün ön camında güneşlik görevi gören film sayesinde çatlayan ön camı yıllarca kullandım ve hala da kullanmaya devam ediyorum.Film sökülse camdaki çatlak aşagı dogru inecek

ama kaza anında dediğiniz gibi cam patlamadığı için camı kırıp çıkma imkanında çok zor.

• çok geçmiş olsun dostum, trafik polisleri son birkaç ayda denetlemeleri oldukça arttırdı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

ama kaza anında dediğiniz gibi cam patlamadığı için camı kırıp çıkma imkanında çok zor.

Hocam cam tamamı ile sağlam durmuyor ki darbe esnasında.Yine kırılıp çatlıyor fakat pul pul dökülmüyor sadece.Elinizle ittirseniz bile cam eğrilip bükülüyor zaten

• Ne olacak bu cam filmi işi :(
    Dün plaka işi için ankara emniyetteydim.
    Ben 1 saattte emniyete giren 5 filmli araç gördüm.
    Madem yasak başkentin göbeğinde bu araçlar nasıl dolaşıyor?
    Ya bu iş yasak olmalı TÜMÜYLE
    Ya da şu numaraya kadar SERBESTTİR denilmeli.

Kurallara uyar uyar en sonunda böyle saçma salak bir iş nedeniyle ceza yerim düşüncesiyle
    Bugün cam filmi yaptıracaktım vazgeçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

bu ulkede cam tavan aracın " ustu sıyah araba beyaz çift renkmı bu araç ruhsatta sadece beyaz yazıyor " dıye ceza kesen gerızekalı polis kırıntıları oldukça daha çok saçma şey olabilir normal..

affedersiniz ama o.ha dedim okuyunca.
    geçmiş olsun.
  • Filmin dereceleribe bakmıyorlar arkadaşlar. Bazı arkadaşlarda ben cam filmyle yıllardır geziyorum hiç bişe olmadı demiş, doğrudur. Tamamen şans işi. Eğer bir çevirme var ve çevirmenin maksadı ceza kesmek ise cam filminiz istediğiniz kadar açık olsun ön camlarda film varsa cezayı yersiniz. Bende yaklaşık 1 yıldır orta koyulukta cam filmiyle gezdim, 5-6 kez çevirmeye girdim hiç bişe diyen çıkmadı. aralık ayının sonunda bi çektiler, 153 tl!
    Banada camları sökün felan dediler ama hala geziyorum o şekilde, gittiği yere kadar artık.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.