Şimdi Ara

Cam filminden ceza yedim! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deniz6

Film çok mu koyuydu?

Filmin koyulugu degil, polisin insiyatifi onemli. Yoksa sifir no film de olsa anlasiliyor.

Her ceza yiyene numara sorup durmayin. Numara ile cezanin korelasyonu yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umityasar

Ne olacak bu cam filmi işi :(
    Dün plaka işi için ankara emniyetteydim.
    Ben 1 saattte emniyete giren 5 filmli araç gördüm.
    Madem yasak başkentin göbeğinde bu araçlar nasıl dolaşıyor?
    Ya bu iş yasak olmalı TÜMÜYLE
    Ya da şu numaraya kadar SERBESTTİR denilmeli.

Kurallara uyar uyar en sonunda böyle saçma salak bir iş nedeniyle ceza yerim düşüncesiyle
    Bugün cam filmi yaptıracaktım vazgeçtim.

Hepsi yasak. Gezen risk alarak geziyor. Denetimler daha sık olsa kimse film falan takamaz.

Bu ayni nasil olsa radar yoktur diye hiz limitini asmaya benziyor. Her yerde radar olsa, cezasi 1000 TL olsa kimse hiz yapamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 26 Şubat 2013; 10:09:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: somek

Merhaba,

Geçen gün Beşiktaş'ta Barbaros Bulvarında bi ekip çevirme yapıyordu. Belli amaçları kota doldurmaktı. Ehliyet ruhsat verdikten sonra ön camı kaldırmamı söyledi kaldırdım filme baktı "filmden ceza yazıyorum" dedi hiç bişey söylemedim.

Şimdi bana filmleri sökmem için 1 hafta süre verildi. Ben filmleri sökmeyi düşünmüyorum. 2-3 ay geçse yine filmden ceza yesem yine de bağlanır mı aracım? Ya da filmleri söktürürsem gidip trafik şubeye mi göstereceğim filmleri söktüm diye? Eğer öyle bişey varsa gösterdikten sonra taktırsam tekrar bi dahaki cezaya bağlanır mı aracım?

Arkadaşım geçmiş olsun öncelikle bundan sonrası için geçerli prosedürü ben sana yazayım ister uygula ister uygulama aynı olay benim de başımdan geçti ordan biliyorum öncelikle aracındaki filmleri söktürüp yada kendin söküp aracın 4 tarafın dan plakaları görünecek şekilde fotoğraflarını çekip bastırıp ruhsat ve kimlik fotokopisi ile birlik te burası önemli sadece trafik denetleme şube müdrlüklerin den birine gideceksin (boğaz köprüsü avrupa anadolu yönü gişelerin yanındaki yer-kartal soğanlık yan yolda bulunan yer )benim bildiklerim.Bu işlemleri yaptırmaz isen ne olur söylenen 1 hafta sonra aracın trafik ten men gözükecek ilk çevirmede araç bağlanacak.Ben söküp çıkardım şimdi kafam rahat .

• Cam filminden ceza yiyenler şu konuya bakabilirler.

cam filmi ceza iptali
  • quote:

Orijinalden alıntı: özelşöför34

quote:

Orijinalden alıntı: somek

Merhaba,

Geçen gün Beşiktaş'ta Barbaros Bulvarında bi ekip çevirme yapıyordu. Belli amaçları kota doldurmaktı. Ehliyet ruhsat verdikten sonra ön camı kaldırmamı söyledi kaldırdım filme baktı "filmden ceza yazıyorum" dedi hiç bişey söylemedim.

Şimdi bana filmleri sökmem için 1 hafta süre verildi. Ben filmleri sökmeyi düşünmüyorum. 2-3 ay geçse yine filmden ceza yesem yine de bağlanır mı aracım? Ya da filmleri söktürürsem gidip trafik şubeye mi göstereceğim filmleri söktüm diye? Eğer öyle bişey varsa gösterdikten sonra taktırsam tekrar bi dahaki cezaya bağlanır mı aracım?

Arkadaşım geçmiş olsun öncelikle bundan sonrası için geçerli prosedürü ben sana yazayım ister uygula ister uygulama aynı olay benim de başımdan geçti ordan biliyorum öncelikle aracındaki filmleri söktürüp yada kendin söküp aracın 4 tarafın dan plakaları görünecek şekilde fotoğraflarını çekip bastırıp ruhsat ve kimlik fotokopisi ile birlik te burası önemli sadece trafik denetleme şube müdrlüklerin den birine gideceksin (boğaz köprüsü avrupa anadolu yönü gişelerin yanındaki yer-kartal soğanlık yan yolda bulunan yer )benim bildiklerim.Bu işlemleri yaptırmaz isen ne olur söylenen 1 hafta sonra aracın trafik ten men gözükecek ilk çevirmede araç bağlanacak.Ben söküp çıkardım şimdi kafam rahat .

ozaman aracın aynısını resmini bulup (cam filmi olmayan) sonra o fotoğraflara fatoşapla ile plakamızı yazıp emniyete giderek aracımızın bağlanma riskinden cam filmlerini sökmeden kurtulabiliyoruz.

• Sokmenize gerek yok.
    Ayni marka model ve renkte cam filmsiz bir arabaya kendi plakanizi takip fotografini cekin. Emniyete goturun yeter.
    Piyasada az bulunan bir arabaya sahipseniz isiniz zor :)

• türkiyenin yarısına ceza vermeleri gerekiyor o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

bu ulkede cam tavan aracın " ustu sıyah araba beyaz çift renkmı bu araç ruhsatta sadece beyaz yazıyor " dıye ceza kesen gerızekalı polis kırıntıları oldukça daha çok saçma şey olabilir normal..

sevgili polislerimiz o dediğiniz cezayı beyaz aracında kıç kadar sunroofu olupta ezik gibi komple tavanına siyah folyo çektiren gerizekalılara kesiyor olmasın???
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

bu ulkede cam tavan aracın " ustu sıyah araba beyaz çift renkmı bu araç ruhsatta sadece beyaz yazıyor " dıye ceza kesen gerızekalı polis kırıntıları oldukça daha çok saçma şey olabilir normal..

sevgili polislerimiz o dediğiniz cezayı beyaz aracında kıç kadar sunroofu olupta ezik gibi komple tavanına siyah folyo çektiren gerizekalılara kesiyor olmasın???

orjınal mercedes spor kasasının cam tavanına sahıp aracı köprü gişelerinin orda durdurup bu arabanın tavanı nıye sıyah dıye soruyor. Cam tavan ondan sıyah dıyor sahıbıde. Poliste ruhsatta sadece beyaz yazıyor, araba çift renk diyerek ceza yazıyor. Bızzat aracın sahıbı kendı anlattı üye oldugum başka bır sitede.
    Bununla bitse gene iyi. Evoların imprezaların spoilerine bunu soktur gel dıyen gerızekalılarda yok değil. Yada izmirde civic hb lere çift egzoz dıye kesenlerde var. Bunların hiçbiri yalan değil

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Film çok mu koyuydu?

Filmin koyulugu degil, polisin insiyatifi onemli. Yoksa sifir no film de olsa anlasiliyor.

Her ceza yiyene numara sorup durmayin. Numara ile cezanin korelasyonu yok.

Nasıl yok?Polisin insiyatifi her olayda önemli neredeyse şeffaf kıvamda filmler var bunlarla simsiyah perde gibi olanlar tabi ki farkediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5Yıl 60oooKm.. 2004 passat. Sadece arka 3 cam filmli. çevirmeyede girdik sıkıntı yok. Sadece 1defasında arabayı bağlıyorlardı o da filmden değil ehliyet yok
  • Yola mıcır serpe serpe, moloz, şeker pancarı döke döke gitmek serbest.
    İçi görünmeyen perdeli araçlar, vanlar serbest...Fabrikadan koyu camlı araçlara laf yok.
    Trafikte sürekli telefonla konuşan memur arkadaşlar da muaf...
    Ama filmli cam YASSAHH!
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Yola mıcır serpe serpe, moloz, şeker pancarı döke döke gitmek serbest.
    İçi görünmeyen perdeli araçlar, vanlar serbest...Fabrikadan koyu camlı araçlara laf yok.
    Ama filmli cam YASSAHH!

Bu mantikla hic bir kurali uygulayamazsiniz. Gonul ister butun suclar ceza gordun ama birinin denetimi az veya yok diye diger konuyu bosverin diyemezsiniz.

• anlam vermek icin bosuna konusuyoruz , tek aciklamasi var gelir kaynagi kota doldurma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 27 Şubat 2013; 11:35:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farks

quote:

Ama filmli cam YASSAHH!

Bu mantikla hic bir kurali uygulayamazsiniz. Gonul ister butun suclar ceza gordun ama birinin denetimi az veya yok diye diger konuyu bosverin diyemezsiniz.

Zaten kuralın kendisi saçma. Hiç filmli aracım olmadı. Ama cam filmi yasağına gerekçe bulanlar için yazdım o perdeli araç , vanlar ve koyu camları...

• quote:

Orijinalden alıntı: goofyitu

anlam vermek icin bosuna konusuyoruz , tek aciklamasi var gelir kaynagi kota doldurma

defalarca polis çevirmesine takıldım.. daha 1 kere film soran olmadı... hemde fimler 3 numara zifiri karanlık ...kota dolduracak olsalar banada ceza yazmazlar mı sence?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farks

quote:

Ama filmli cam YASSAHH!

Zaten kuralın kendisi saçma. Hiç filmli aracım olmadı. Ama cam filmi yasağına gerekçe bulanlar için yazdım o perdeli araç , vanlar ve koyu camları...

Ben gerekce bulmuyorum sadece basit bakiyorum yasaksa yasaktir. Yani kisaca film varsa ceza kesilir dogrudur yanlistir tartisilir. Ama bile bile ceza yiyip polis soyle kontrol boyle demek gereksiz.

Gerekli yerlere basvurulur imza toplanir vs kanunda duzenleme yapilmasi icin girisimlerde bulunulur anlarim ama su haliyle laf salatasi kimseyede yarari yok.

Hiz limiti 70 dir 78 de ceza yazilir. Azdir coktur o ayri tartisma :)

Son gunlerde o kadar cok konu var ki polisler oyle polisler boyle haksiz yere ceza kesiyor kota doldurmak icin ceza kesilirmis. Polisin kotasini doldurmasi kural ihlali olmadigi anlaminami geliyor. Herkes haksiz yere ceza yiyor bu forumda. Tek suclu polis. Hirsizin hic sucu yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 27 Şubat 2013; 12:06:47 >

• Arkadaşımın eşine cam filminden ötürü ceza kesmişlerdi. Cezayı ödemedi ve hemen Sulh Ceza Mahkemesine itiraz etti. Ceza TCK 131/b maddesine göre kesildiği için iptal edildi ve bugün kararı aldı.
    Çünkü TCK 131/b maddesi cam filmini kapsamıyor. Aslında hiçbir yasa maddesi cam filmi yasaktır demiyor.
  • Anlaşıldı. Ben de en kısa zamanda Arka cam ve arka yan camlara perde çektiriyorum. Dikiz aynasından da bakmam olur biter:) Arkadaki araç uzakta ise, zaten yan aynalardan görebiliyorum. Hem gece arkadan rahatsız da olmam:)
  • Yeni araç alıp da hırsızlık istismar ve kaçakçılık yapanlar ne olacak? yada komple camları değiştirirse şahıs o zaman ne olacak? ki LÜKS ARAÇLARA DOKUNMUYORLAR
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.