Şimdi Ara

Cam tavanı veya Sunroof'u Açıyormusunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın içinin toz olması olayından dolayı ve mekanizmanın tozdan dolayı bozulma durumunu merak edip soruyorum yazın devamlı açık kullanan var mı yada açarken nelere dikkat ediyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 10 Nisan 2020; 2:20:5 >

• Cam tavan gorunumden baska bir ise yaramaz. İcten ve distan arabayi zengin gosterir, yakisikli gosterir.

Bunun disinda yok gece yildizlari izlerim, efendime soylim yaz aksamlari acar efil efil gezerim falan hikaye.

Az bisey gunes olsa camdan yansiyip hamama ceviriyo iceriyi. Hemen perdesini kapatiyosun. Yazin sanrufu aksam bile acsan iceriye fon makinesi gibi sicak hava doluyo, kisin zaten acamiyosun.

Cam tavan perdesinide ozellikle arabada birileri daha varken surekli gormemis gibi ac kapa falan yapamiyosun, bi sure sonrada hevesin geciyo zaten..

Ama goruntusu yeter mi , yeter gibi gibi..
    Bayılıyorum şu lafa, "onlarca muhendis düşünemedi"

Mühendisleri o kadar gözünüzde büyütmeyin, onlar da insan

Kronik sorunlu motorları, şanzımanları da onlar tasarlıyor. Sunroof temizliğini yapmazsan açıkken giren tozlar pislikler zamanla arızaya, takılmalara yol açabilir, doğrudur. Sunroof temizliği adı altında yapıyorlar, veya isteyen kendi de yapar zor iş değil.
    BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    BOLDVIPER demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

sorun sadece aracın ıcın toz olması değil, sunroof mekanızmasıda tozdan dolayı arıza yaşatıyormuş bir müddet sonra o yüzden merak ettim.
    Tabi canım onlarca mühendis düşünemedi o tozu da sen önlem alacaksın. Ki toz yüzünden mekanizması bozulan bir tane vakaya rastlamadım. Kullanmayacaksanız niye alıyorsunuz o zaman. Saçmalama konusunda limitleri zorluyorsunuz gerçekten.
  • Cam tavanı fırsat buldukça açarım özellikle arka tarafı kaldırdığımda iyi bir havalandırma sağlıyor. Yaşadığım yer sıcak o nedenle yazın kullanmak neredeyse imkansız ama baharda kullanıyorum. Toz diye de dert etmem koltuklar deri toz tutmuyor. Kışın perde genelde açık dolanırım içerisi ferah ve aydınlık olsun diye. Ama yazın güneşi kesmeye perde bile yetmiyor maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz toz iyidir. Sunroof'u aklıma geldikçe açarım. Siperlik şeklinde daha çok tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam tavan gorunumden baska bir ise yaramaz. İcten ve distan arabayi zengin gosterir, yakisikli gosterir.

Bunun disinda yok gece yildizlari izlerim, efendime soylim yaz aksamlari acar efil efil gezerim falan hikaye.

Az bisey gunes olsa camdan yansiyip hamama ceviriyo iceriyi. Hemen perdesini kapatiyosun. Yazin sanrufu aksam bile acsan iceriye fon makinesi gibi sicak hava doluyo, kisin zaten acamiyosun.

Cam tavan perdesinide ozellikle arabada birileri daha varken surekli gormemis gibi ac kapa falan yapamiyosun, bi sure sonrada hevesin geciyo zaten..

Ama goruntusu yeter mi , yeter gibi gibi..

• açılmayan cam tavan var fakat sürekli perdesi açık kullanırım aracın içini aşırı ferahlatıyor. kapalı alanın bastığı adam çok çok rahat eder. önceki aracım da sunroofluydu havanın el verdiği zamanlarda açardım. her hafta sonu bir günümü ayırıp aracın iç temizliğini yaparım o yüzden toz sıkıntı olmuyor. toz tutmayan ürünler kullanırsanız araçtan inmeden önce 30 saniye mf bez ile silerseniz sıkıntı olmaz.
  • Açmıyorum ama arkada oturanlar için arabanin içini daha ferah gösteriyor.

• Toz olmasın diye sunroofu açmama gibi bir olayı ilk defa duydum. Yan pencereleri hiç açmayın o zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Auris Cam Tavan'dan Gelen Ses
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun sadece aracın ıcın toz olması değil, sunroof mekanızmasıda tozdan dolayı arıza yaşatıyormuş bir müddet sonra o yüzden merak ettim.
  • Benimki sadece yukari kalkiyor sunroof

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 10 Nisan 2020; 0:41:56 >
  • bir önceki aracım cam tavandı özellikle yazın gece arka tarafı kaldırınca iyi oluyor ön cam gibi sesli değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

sorun sadece aracın ıcın toz olması değil, sunroof mekanızmasıda tozdan dolayı arıza yaşatıyormuş bir müddet sonra o yüzden merak ettim.
    Tabi canım onlarca mühendis düşünemedi o tozu da sen önlem alacaksın. Ki toz yüzünden mekanizması bozulan bir tane vakaya rastlamadım. Kullanmayacaksanız niye alıyorsunuz o zaman. Saçmalama konusunda limitleri zorluyorsunuz gerçekten.

• Düzenli açarım, yaz akşamları özellikle çok faydalı

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Bende cam tavan var çok severim ve kullanırım. Uzun yola çıkınca hele sabah serinliği bir tık kaldırır arabanın içini ferah tutarım. Bir de bendeki aracın üstüne doğru açılıyor görünüm olarak da çok iyi.

3 detay var.
    -Hareket halinde açıp kapatmayın.
    -yüksek hızlarda açık seyretmeyin.
    -düzenli temizliğini yapın. Ben silikon sprey kullanıyorum canavar gibi.

• 5008 de çift taraflı var. Hem ön hem arkada. Komple cam üstü. Arka açılmıyor tabi, aracın içi zaten çok geniş, genelde yaz kış perde açık durur üstünü çok açmam, yağmur yağdı mı cam tavan üstünde damlacıklar güzel durur, arkadakiler için de gece yolcukuklarında daha ferahlatıcı oluyor. Açmak aslında bi yerde gereksiz ama cam olup dışarıyı görebilme açısından aracın içine deiişik hava kattığı kesin.

• Arabada sigara içmemek için sunrooflu araç almıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayılıyorum şu lafa, "onlarca muhendis düşünemedi"

Mühendisleri o kadar gözünüzde büyütmeyin, onlar da insan

Kronik sorunlu motorları, şanzımanları da onlar tasarlıyor. Sunroof temizliğini yapmazsan açıkken giren tozlar pislikler zamanla arızaya, takılmalara yol açabilir, doğrudur. Sunroof temizliği adı altında yapıyorlar, veya isteyen kendi de yapar zor iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 10 Nisan 2020; 1:22:45 >
  • Mevsim geçişlerinde her fırsatta açarım. Sunroof için silikon temizleyiciler mevcut, zaman zaman bakımı yapılır.

• Öğle saatleri hariç, yaz kış kullanırım. Araç alırken özellikle aradığım bir donanımdır. Hayati değil ama, keyfi ve çoğu kez fiyatına değer. Mümkünse perdesi kalın ve ışık geçirmez olanı makbul. Güneşin dik açıda olduğu saatlerde bazı ince ve yarı saydam kumaş perdeler çok işlevsiz kalıyor. Bizim gibi orta kuşak ülke için pek ideal değiller. Onu burada tercih etmem.

Sunroof' un en büyük faydası aydınlık. Ayrıca yan cam açmaya göre arka kısmını kaldırırsanız daha az uğultu ve daha konforlu bir havalandırma imkanı sağlar. Öğle saatleri hariç, aydınlığından hemen hemen sürekli yararlanırım.
    Kışın zaten ışık az, aydınlığa ve ferahlık hissine çok katkı sağlar.

Yazın aracı dışarıda bıraktığınızda güvenlik açısından da müsait bir yerdeyse sunroof' u biraz aralık bırakırsanız içerisinin güneş altında aşırı ısınmasını da önler. (tamamen değil ama oldukça etkili olur.)

Güzel bir yaz gününde, güzel bir muhitte, mesela deniz kenarında ya da temiz havalı bir yerde geziniyorsanız tamamen açmak da pek keyif verir. Bir cabrio etmez ama yine iş görür. Onun kadar derdi de yok.

Temizlik, toz konusunda benim deneyimime göre yan cam açmaktan epey daha az zararı var. Pek esinti yapmadığı için toz kaldırmaz ve sürekli üst cam açık gezmediğinizden tozu, kiri o kadar dert olmaz. Yan cam yerine hemen hep üst camı kullanıyorsunuz alışınca. Yerine göre ayda 1-2 iç dış yıkatma da tozun üstesinden fazlasıyla gelir. O da yollar, sokaklar fazlasıyla tozlu ve kirli olduğundan normal, zaten yapacaksınız/yaptıracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 10 Nisan 2020; 2:11:42 >

• youtube ve forumlarda insanlar toz yüzünden bozulan sunroofların tamiri için uğraşıyor bir sürü konu var, eminim sunroofu olan bir aracın dahi yoktur, yada yurt dışında yaşıyorsun araç bozulsa değiştiren tiplerdensin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.