Şimdi Ara

Cam tavanı veya Sunroof'u Açıyormusunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sigara içmediğimden açmak neredeyse hiç aklıma gelmiyor,senede belki 3-4 kez.Toz ile falan alakası yok,ne toz girecekki hareket halindeyken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nadirde olsa açarım , sunroofsuz bmw zaten çöp benim gözümde
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kalksında ne tarafa kalktıgı önemli değil bence hocam

• sunroof balkonlu ev gibidir,değer lüks ve şatafat katar olaya.

belki evin blkonu en az kullandığınız mekandır ama

bazen sigara bazen mangal bazen çay kahve gibi durumlarda hep elinizin altındadır.

önceki bmw aracımda vardı ve aktif kullanıyordum

şimdikinde panaromik tavan var perde ile idare ediyorum
  • Cam tavansız arabaya araba demem.

Sırf Sciroccom cam tavan olsun diye Cok arastırdım ve buldum yarım acılıyor havalandırma acılıyor roccoda ama olsun o bile bi gösteriş ben yazın butun gun acık bırakırım hafif havaya kalkık havalanıyor içerisi ama su gercek cok sıcak cekiyor bununda yolu cam tavana film cektirmek ki ben cektirdim.

Eos'um cabrio oldugu için onun cam tavanı komple normal araba gibi acılıyor onuda aynı sekilde cam filmi cektirdim cam tavanına oda cok cekiyor, zaten cabrio araba oldugu icin yazın sıcakta oglen ozellikle uzun sure kullanamıyorsunuz arabayı.

Cam tavan ayrıcalıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedRocco34 -- 10 Nisan 2020; 8:38:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

sorun sadece aracın ıcın toz olması değil, sunroof mekanızmasıda tozdan dolayı arıza yaşatıyormuş bir müddet sonra o yüzden merak ettim.
    Hayır. Belli aralıklarla sunroof ayaklarını değiştirirsen yeterli. Ve arada bir yağlarsın olur biter. 5 senedir cam tavanlı ve sunroof lu araç kullandım. Aslında sürekli açılmıyor. Özelikle güneş varken rahatsız ediyor. Ama şu mevsimde yağmur yokken açarım genelde. En azından arka kısmını kaldırırım içeriye temiz hava gelir rahatsız etmeden

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

sorun sadece aracın ıcın toz olması değil, sunroof mekanızmasıda tozdan dolayı arıza yaşatıyormuş bir müddet sonra o yüzden merak ettim.
    Sunroof - cam tavan güzeldir, ben de mevsim geçişlerinde, özellikle yaz akşamları-geceleri yapılan gezilerde açarım. Yukarıda yazın da sıcaktan açılmıyor diyen olmuş, öğlen sıcağında elbette açılmaz Arkasını kaldırarak kullanımım yaz kış çok daha sık. Cam açmak kadar gürültü yapmadan havalandırma sağlar. Kullanılmıyor gereksiz vs. diye genelleyenler kendi adına konuşsun.

Sunrooflu 14 yaşında bir aracımız var, sıfır km'den beri sahibiyiz. Açıldı diye bozulan duymadım ama en fazla biriken tozdan kirden su giderleri tıkanabiliyor. O da 14 yaşındaki araçta bir kere oldu, içeri su damlattı öyle anladık. Temizlettik bir sıkıntı kalmadı.

• Hava almak için yukarısı daha iyi oluyo klima açsam bile yazın açıyorum az bi bölümünü
  • Cam tavanı açamasan bile perdeyi açıyorsun içerisi aydınlık oluyor bu bile güzel bir şey. Şu an modelli arabalarda (bazılarında) cam tavan çok yaygın kullananların dışında kullanmayanlar da ikinci el sebebiyle alıyor ve cam tavansız araba kimi tarafından ayıplanıyor (aa cam tavan yokmuş). Koyu renk arabada olmasa da olur ama açık renk arabada güzel duruyor.
    Not: Cam tavan ses yapabiliyor bazı yollarda onu da göz önüne alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelirteJackson -- 10 Nisan 2020; 10:19:39 >
  • 3 Yıl inanılmaz keyif alarak bindiğim ama 2002 yılından sonra üst üste gelen benzin zamları nedeniyle baş edemeyip sattığım Honda Accord'umun en belalı parçasıydı.

Bu kadar sorunsuz arabaya böyle sorunlu bir donanımı o Japon mühendis neden koymuş anlamadım.

Arabayı aldığımda ilk heves aktif olarak kullandım. Ama gerçekten bir işe yaramıyor. Yazın klimanın yerini tutmuyor. Kışın zaten açamıyorsun. Süratli gitsen ses nedeniyle yine açamıyorsun. Arabada sigara içmediğim için o gereksinimimi de karşılamıyor. Bir de üstüne arıza verdikçe ödediğim dünya kadar para.

Bir sonraki arabalarımda özellikle olmamasına dikkat ettiğim bir donanım olarak kaldı.

Auris'imi alırken Skypack olanlarının yaz sıcağından ve oradan gelen trim seslerinden şikayeti tercihimin doğruluğunu kanıtlıyor.

Netice olarak ben almayayım, alana da mani olmayayım.
  • Sunroof u genelde sigara içenler kullanıyor.
    Onun haricinde

Araç daha aydınlık ve dış görünüşe bir hava katıyor. Başkada bişisi yok

15 senedir Sunrooflu araca binerim 15 defa açmamışımdır

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 20 Nisan 2021; 12:53:24 >
  • cam tavan ve elektrikli tavan perdesi var aracımda. güneşli olmayan günlerde ve akşamları açıyorum perdeyi. aracın içinde psikolojik olarak ferahlık hissettiriyor. ama güneşte filan açamazsın aracın için ısınıyor. o yüzden ne kadar gereklidir tartışılır.

sunroof ise sigara içenler için güzel. baca görevi görüyor.
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Çoğunda haklısınız ama hepsinde değil. Akşamları yıldız izleme veya sokak lambalarının akan görüntüsü bile çok hoş, özellikle bebeklerde-çocuklarda çok olumlu etkisi oluyor. Bulutlu bir gündüz vakti veya güneşin batmasına yakın cam tavan perdesini açmak da, kapkaranlık olan iç mekanı bayağı aydınlatıyor. Bu durumlarda hem gece hem gündüz, arabanın içinde hissedilir bir genişlik hissi veriyor.

• vetenes kullanıcısına yanıt
    +60
    sunroof gıcırdayınca wd40 sıkan arkadaşlar arızaya hazır olsun.
    not:wd40 yağ değil yağ ve pas sökücüdür.sıktığınızda kızaklardaki yağı çözer.
  • Renault Twingo aracımda çift parçalı sunroof mevcut, yani komple camtavan olmuş oluyor. Görünüş olarak dışarıdan güzel duruyor, arka koltukta oturan için ferah bir iç mekan görüntüsü veriyor. Fakat gelgelelim ki ben göremediğim için bana pek faydası olmuyor. Klima varken de çok açasım gelmiyor zaten güneşe karşı pek dayanıklı değilim. Arada sırada serin akşam saatleri açıp gezmek ve yağmurdaki görünüşü güzel(kafanı kaldırmadığın için yine göremiyorsun) attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor günün sonunda.

Yeni bir araç alacak olsam açılan bir sunrooflu araç almazdım fakat komple cam tavan olsa çok güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 10 Nisan 2020; 11:30:57 >
  • Hamam olayı doğru mu

• Cam tavan ile ancak gece falan güzel görünüyor diye hava atarsın. Sunroof ise araca göre değişiyor büyüklüğü. Bazılarında iki tane oluyor peş peşe. Aracımda sunroof mevcut. Tozlu bir yerden geçiyorsan açma. Mekanizma sürgüsüne toz dolabiliyor. Toz sürgüleri aşındırır ve yağını kurutur. Motor da zorlanır bu yüzden. Bir kaç aptal gördüm sunroofa süs sıkıştıran. Sunroof kapanırken açılırken herhangi bir zorluk yaşamamalı. Yoksa tırnaklar kırılır servise gidene kadar kapatamazsın. Kapalıysa açamazsın. Çok zor değil yılda bir kere WD40 sık sürgülere. Bi bez ile sürgüleri temizle. Sonra normal sertlikte bir gres yağını sürgülere boy boyuna sür tamamdır. Bir de su girmesin sunroof açıkken. Ormanlık bi yerden falan geçmiş isen açıkken illaki sunroof kanallarında bir iki yaprak bişey olacaktır. Onları da temizlersen sorun yok. Aracım 150 bin km de şimdiye kadar fazla güzel durması haricinde bir sorun yaşamadım

• yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    -Güneşin dik geldiği saatler hariç perdem hep açıktır.
    -Sahil yolunda yada güzel bir dağ yolunda 50-60 km hızla ağır ağır cam tavan açık çıkmanın tadı bir başka.
    -Çocuklar çok seviyor.Devamlı akan lambaları felan izliyorlar.
    -İşe yarayıp yaramaması kişisel bir tercih.
    -Binen arkadaşlar kendileri aç diyor.Kimse için kapalı iken açmam.
    -Yağmurlu havada sağda kenarda birini beklerken yağan yağmuru izlemek ayrı bir güzel.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.