< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Aralık 2024; 15:22:29 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (782. sayfa)
-
-
Altusu aradım kayıt bıraktım hocam geri dönüş yapacaklar kazan malzemesi hakkında.
Kırmızıelmayı bende gördüm hocam ama soru cevapda ve yorumlarda baya sorun yaşanmış son zamanlarda mağazayla ilgili o yüzden cesaret edemedim.
Hocam galveniz kazana çokmu dikkat etmemiz gerekiyor hiçmi fermuarlı ürün atmamalıyız kot vs yada kot ceketlerdeki düğmeler zarar verir mi? Ben tek kullanacağım zaten kazan farkı olmadıktan sonra 8kg lik modelde işimi görecektir.Çamaşır makinem 7kg altus zaten ama dediğiniz gibi 2-3 bin tl farkla çelik kazan alabileceksem onada hayır demek istemiyorum o yüzden tereddütte kaldım bayilerden bilgi alıp ona göre devam etmek en iyisi gibi duruyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba
Cevap için teşekkürler.
Kullandığım modelde filitreleri çıkarıp bakınca nem sensörünü göremedim malesef .
Ayrıca 1-2 aylık makinede böyle bir durum ile karşılaşmak da epey şaşırtıcı doğrusu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 24 Aralık 2024; 15:44:13 > -
Hocam galvanizde ben hiç sıkıntı yaşamadım ancak arçeliğin yeni galvaniz kazanlarını hiç kullanmadım. Normalde klavuzlarda metal düğmeyi bantlayın falan yazar. Kimsede uğraşmaz. Yani az birşey pas yapsada sorun olmaz zaten. Sürekli kullanılınca, pek pas tutması da kolay değil. Kurutmada dünya genelinde hep galvaniz kazan kullanılır. Ama çelik kazan 2 lira farkla tercih etmek daha mantıklı duruyor bana. Ben açıkcası alırken çelik olduğunu bilmiyordum. Çelik gelince şaşırdım. Ben bu makineyide aslında tesadüf aldım biraz yani denk geldi öyle aldım.
Normalde kazan motoru 7-8 yıl, tekerler 3 yıl, kayış 5 yıl, kompresör de kullanıma bağlı 7-8 yıl gider diye umuyorum. Kondenserde ve evapta, kanallarda kaçak olur mu yada ne zaman olur bilemiyorum. Aluminyum geçme mi, bakır kaynakmı bilmiyorum, sökmedim henüz. Bu tablo için paslanmaz kazan çok şart olmayabilir açıkcası.
Tek kullanacaksanız klasik tip rezistanslıda alabilirsiniz. Rezistanslılarda kondenser yerinden çıkıyor, yıkanabiliyor. Kompresör derdi yok. Rezistans ,ntc fln arızasında direk söj tak basit. Gaz basma sökme etme derdi yok. Yanlız çok yakıyor. Özellikle sık çalışacaksa, kompresörlü tercih etmek daha mantıklı. Nemli bölgelerde kompresörlü daha mantıklı.
Kompresörlü(ısı pompalı) kurutmada, kondenser sabit, kirlenirse, koku yaparsa, komple söküp yıkamak gerekiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam ben daha çizgi gibi olan elektrotlu sensörleri, tam hassas ve doğru çalışan makine görmedim. Altustaki şu yeni eko sensörüde pek anlamadım nedir nasıl çalışır, ama baya doğru sonuç veriyor.
Makinelerin genelinde kapak kenarında bulunan o 2 elektrot, Mielede kazan çevresinde kazan boyu dönüyor. Herhalde en hassas ölçen mieledir.
Şu işlemi yapmayı deneyiniz isterseniz, belki kondenserde bir problem vardır.
Bkz.Sufleyoutubebosch self cleaning condenser cleanerhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=2RoNIjnamQ8
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Aralık 2024; 16:4:42 >
-
Hocam servis geri dönüş yaptı 10kg model için çelik olduğunu söyledi.
Hb de satış yapan beyazdünya35 e numaramı verdim sağolsunlar aradılar onlarda galveniz veya çelik olduğu konusunda net bilgileri yok ilk zamanlar söylenmişti ama belki 8kg içindi dedi yetkili. Teşhirde yokmuş ellerinde hani kazan fotoğrafı atabilirmisiniz dicektim. Ürünlerde yeniymiş 20 gün gibi oldu geleli dedi , artık şansımıza son zamanlarda değiştirdiyse kazanı altus en azından 10kg lik aldık diyeceğiz 😀
Hocam tekrardan ilginize çok teşekkür ederim uğraştırdım sizide.
Ne demek hocam iyi günlerde kullanınız.
Ben kondenser önüne şu süngerden koydum. Baya toz tutuyor. Eski makinenin filtresi ama yenisinin kondenserinide yeterince kapatıyor.
Bu filtre şart değil ancak ben keyfekeder koydum.
Bkz.
https://www.hepsiburada.com/arcelik-3886-kts-3886-ktr-kurutma-makinesi-sunger-filtre-3-adet-pm-HBC000049385S
Her kurutma sonrası kondenser kapağını ve makine kapağını koku yapmasın ve kurusun diye açık bırakıyorum. Maksat makine içi kirlenmeyi geciktirmek. Servis veya arçeliğin böyle bir tavsiyesi veya kullanım önerisi yok. Ben tamamen kendim riskleri gözeterek böyle bir önlem aldım.
İsteyen arkadaşlar kendi sorumluluğunu kendi riskini alıp kendi filtresini koyabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Aralık 2024; 16:36:48 >
-
Hocam makineyi tam kullanmadım şehir dışındayım.
BEKO bayisinden iş bankası kredi kartına peşin fiyatına 7 taksite 26.909 TL'ye aldım.
Arkadaş internette daha uyguna buldu ama yorumları okuyunca gözümle görerek almak istedim. Ayrıca 4 sene de ek garanti aldım 3 bin tlye. 7 sene garantili olmuş oldu.
Kurulum yapan ustaları tanıdığım için her şeyi sordum.
Kazan kesinlikle çelik dedi, galvaniz değil dedi. Koku da hediye etti. Eski makinemin üstüne kurmadı küçük ve kg az dedi (6 kg).
Aslında çamaşır makinesi de alacaktım ama şimdilik ne gerek var dedim. Zaten 2 kişiyiz.
Yaza doğru belki 10 kg lik çamaşır makinesini de alabilirim.
Ama aklınızda olsun..
Eğer şebeke suyunuz kireçliyse ne yaparsanız yapın makine kireç tutuyor. Sırf bu nedenle 2 defa servise götürdüm çamaşır makinemi. Kireç için filtre taktım BEKO'nun ama o bile fayda etmedi. Eve gelen ana şebeke suyuna filtre taktırmayı düşünüyorum.
Tabi bunun daha büyükleri var sağlam olanları ondan alıp taktırmayı düşünüyorum.
Son olarak bölgede elektrik kesintisi çoksa ana hatta voltaj dengeleyici taktırabilirsiniz. Bu sayede makineler yağmurlu havada zarar görmez. Buzdolabı ve fırınım pert olmuştu geçen sene.
-
Hocam electroluxde bulaşık mk gibi tuz hazneli çamaşır mk olması lazım. Kendi içinde sanırım reçineli tuz kutusu var. Bulaşık makinesi gibi haznesine tuz koyuyorsunuz, zaman zaman reçineyi tuz ile temizliyor siye biliyorum. Reçinede kirleniyor zamanla.
Bkz.
https://www.electrolux.com.tr/laundry/laundry/washing-machines/front-loader-washing-machine/ew9f161bt2/
Onun haricinde su aşırı kireçliyse gene daire girişine genel otomatik reçineli su yumuşatma sistemleri var ancak biraz maliyetli.
Bkz.
https://www.hepsiburada.com/aqualine-swan-maxi-kabinet-otomatik-su-yumusatma-kirec-aritma-cihazi-p-HBCV00002RJHV0
-
İyi dilekleriniz için teşekkürler hocam, makine kurulumu yapılsın alıp bende uygularım paylaştığınız yöntemleri. Servis zaten kurup kaçma derdinde kullanım açısından tavsiye verme gibi durumları olmuyor kullanıcı tavsiyeleri en iyisi 😀
Merhabalar biraz önce ELECTROLUX EW9HS289ST siparişi verdim 31.000 TL ye . aynı marka çamaşır makinesinden memnun olduğum için kurutmayı da bu markadan aldım. Bu makine hakkında bilgisi olan var mı? iyi bir tercih mi (servis konusu hariç). bu fiyata daha iyi bir alternatif var mı? Bakım için yapmam gerekenler var mı?
ek garanti için ne kadar istiyorlar?
bilgi verirseniz memnun olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X