İyi dilekleriniz için teşekkürler hocam, makine kurulumu yapılsın alıp bende uygularım paylaştığınız yöntemleri. Servis zaten kurup kaçma derdinde kullanım açısından tavsiye verme gibi durumları olmuyor kullanıcı tavsiyeleri en iyisi 😀 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (782. sayfa)
-
-
Merhabalar biraz önce ELECTROLUX EW9HS289ST siparişi verdim 31.000 TL ye . aynı marka çamaşır makinesinden memnun olduğum için kurutmayı da bu markadan aldım. Bu makine hakkında bilgisi olan var mı? iyi bir tercih mi (servis konusu hariç). bu fiyata daha iyi bir alternatif var mı? Bakım için yapmam gerekenler var mı?
ek garanti için ne kadar istiyorlar?
bilgi verirseniz memnun olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Wqg24100tr ve wqg25100tr arasında kalmıştım 241 i tercih ettim , aralarındaki fark sadece kg farkı olarak gözüküyor ama kullanıcılar genellikle 241 olanı tercih etmiş halbuki kg olarak daha az ve diğerinden biraz daha pahalı umarım doğru tercih yapmışımdır yarın kuruluma gelecekler hayırlısı olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Önceki modelini kullanıyoruz 5 yıl oldu servisle hiçbir bir işimiz olmadı, bir eskime yıpranma belirtisi çizik bile yok.
Sizinki A+++ model ve fiyatına göre çok iyi içiniz rahat olsun,
Daha önceki Siemens kapağı elimizde kalmıştı kapak altı sürtünmesi nedeniyle pas olmuştu, Siemens çamaşır makinası ilk aydan titreşim sensörü değişti, sonra amortisör değişti kapak yerinden koptu, en son takım halinde yazlığa gönderip yerlerine elecrolux aldık, Evdeki aletler eskidikçe hepsini electrolux'e geçiyorum, sırada bulaşık var.
Evet siemens servisi iyi fakat sürekli muatap oluyorduk.
-
Teşekkürler hocam. Bende 5 yıldır çamaşır makinesini kullanıyorum çok memnunum. herkes servisden şikayetçi o yüzden servis hariç dedim. çok şükür servisle hiç işim olmadı şuana kadar inşallah da olmaz. eşyalar hep bosch marka ama bozulan ürün yerine electrolüx alıyorum. inşallah bundan da memnun kalırım.
Servis küçük yerlerde sorun olabilir her yere iyi servis açmak için satış sayısı kurtarmiyor olabilir
ist snk gibi yerlerde sorun olacağını sanmıyorum
ürünleri çok iyi olsa da yeni giren tv vs başka markalarda da aynı sorun var
Arkadaşlar 22.500 TL'ye Bosch WTH22200TR 8 kg modelini aldım. Bayilerde liste fiyatı 27.500 TL falan. N11'den 22.500 liraya geldi. Makine hakkında bilgisi olan, kullanan var mı? İnşallah memnun kalırız.
-
Ürünü HB'de Paşacan'dan satın aldım 1 günde teslim edildi 4 saat sonra servis geldi kurulum yaptı. Yani ürünü almam ile kullanmam 1 gün sürdü. Bulunduğum şehirde bayi yok ama olsa bile bu kadar hızlı olamazdı herhalde. Arkadaşım Hoover marka almıştı servis 15 gün sonraya gün vermiş.
-
Baya temiz duruyor hocam. Yeni BSH da filtreler baya iyi toz tutuyor, kaçırma yapmıyor pek demekki. Kondenser havada durduğu için alt kısımda temiz kalmış. Arka tarafta pompa ağzıda temiz gibi duruyor. Muhtemelen dediğiniz gibi 2-3 yılda bir sökülebilir o da belki ihtiyaç duyulursa. Sizde oldukça temiz kullanmışsınız belliki. Eski nesil selfcleanlerde koku tıkanıklık vs şikayetleri az değil. Eski nesillerde kondenser havada değil. Belki onun etkisidir.
Şu videoda 17.dk da hem evapta hem kondenserde birikim görülüyor.
Bkz.
https://youtu.be/maE4asBhkos?feature=shared&t=17m05s
Solüsyon ile bakım programını çalıştırdınız mı hiç hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Aralık 2024; 17:58:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
eşimde titiz kullanıyor, yok temizlik uyarısı verince su kabını temizleyip su doldurup çalıştırdık sadece.
şuana kadar koku vs şikayetimiz olmadı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar Siemens WQ45B2AXTR kurutma makinası kullananlar var mıdır? Yada makinayı bilen var mıdır?
Arkadaşlar çelik kazanlı 9-10 kg kapasiteli, kıyafetleri çektirmeyen, servisi iyi çalışan (şehir İzmir) bir kurutma makinesi bakıyoruz. Alternatifler:
Altus 101 IC (9 kg kapasiteli olanın tambur malzemesi galvaniz olduğu için mecburen 10kg kapasiteye çıktık)
Grundig GDH 92 PKS
Profilo KM9610CTR
Aslında fazla masrafa girmeden Altus alıp geçelim diyorduk ancak yeni elektrik fatura düzenlemesi yürürlüğe girdiğinde, A++ almak varken A+ enerji sınıfında makine sahibi olmak, bizi faturanın ekstra katlandığı sınıfa sokar mı diye tereddüt ediyoruz. Bir de kafamı karıştıran diğer konu makine ağırlıkları. Profilo 50,2 kg iken iken, Altus 41 kg (Grundig de Altus’a benzer) Ürün kalitesi bu farkta etkili midir veya makineler arasındaki performans farkı bu fiyat farkına değer mi emin olamadık.
Profilo bir AVM bayisinde kampanya fiyatlı 23000 TL ve 9 taksit, Altus ise online kanallardan satıcısına bağlı olarak 16000-17000 TL bandında.
Profilo’nun kampanyası 31 Aralık’ta bitecekmiş, karar vermek için fazla zaman kalmadı. Konunun uzmanı arkadaşlardan destek lütfen.Hangi makineyi, hangi gerekçe ile almak faydalı olur? Mesela servis bakım periyotları nasıldır, Altus ve Profilo ortalama temizlik ücretleri nedir vs. bilen yazarsa çok sevinirim.
(Bu arada annemler Electrolux kullanıyorlar. Alırken satış görevlisi diğer markalarda servis bakımı gerektiğini, Electrolux’te bunu manuel olarak kendimizin yapabileceğini, servise gerek olmadığını söylemişti. Kullanma ve bakım talimatlarında da periyodik servis bakımı gerektirdiğine dair bir bilgi yok. Ancak makine 1. yılında satış elemanının söylediği şekilde sürekli temizlik yapılmasına rağmen su akıtmaya başladı. Servis makineye ücretli bakım yapılması gerektiğini söyleyip makineyi götürdü. Öyle hemen de geri gelmiyor. Neyse, 1 yıl dolmadan yine aynı sorun oldu, yine makine gitti, yine para ödendi. Sonra 2 ay geçti yine akıttı. Bu sefer ücretsiz servise götürdüler ancak makine haftalarca gelmedi. Geldikten 1-2 ay sonra yine akıtınca tüketici hakem heyetine başvuruldu ve gizli ayıp kapsamında değiştirilmesine karar verildi. Uzun uğraşlar sonucu değiştirildi. Yani makine gerçekten güzel kurutuyor, kapağı geniş, iç hacmi çok geniş, malzeme kalitesi iyi ama servis çok yetersiz. Bir daha su akıtmaya başlar mı, ne zaman servis bakımı gerekir meçhul. O nedenle şimdi kendi evimiz için başka markalara yöneldik)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lithium81_2024 -- 30 Aralık 2024; 3:27:26 >
-
Merhaba aranızda bosch WGA252Z0TR 10 kg ya da 9 kg çamaşır makinesi kullanan varsa sizde de tamburu tutup hafifçe bile dışarı çektiğinizde kolaylıkla çarpıyor mu acaba?
-
https://app.hb.biz/wvq2JE2LqSLg
Selam arkadaşlar yarın bu ürünü almayı düşünüyorum Bosch bayiinden. Yılbaşından sonra zam gelebilir diye düşünüyorum.
Evdeki tüm beyaz eşyalar yıllardır Bosch marka kullanıyoruz bu da aynı olsun istedim.
Konu hakkında hiç bilgim yok, bu modeli tavsiye eder misiniz?
Hocam kondenser önü ek sünger filtreyi kaldırdı bazı modeller. Onun yerine kapakta çift filtre var. O filtreden kaçan tüy toz vs tahliye pompasını tıkayınca, bahsettiğiniz gibi akıtma yapabiliyor makine. Tahliye pompası oldukça basit ve zayıf bir pompa. Makinelerin geneli böyle. Electroluxde de bahsettiğiniz sorunun temelinde bu yatıyordur muhtemelen. Electrolux/aeg makinelerde genelde kompresör rechi, motor nidec kullanılıyor. BSH da da aynı ikili var sanırım.
Bazı kurutma makineleri r407C gaz kullanırken bazıları r290 veya r134a kullanabiliyor. Gaz tipi manuellerinde yazıyor. Biraz teknik bilgi olacak ancak kompresör detayları ile itablo için bkz.
https://www.rechi.com/folder/2024%E7%91%9E%E6%99%BA-%E5%9E%8B%E9%8C%84-%E5%A3%93%E7%B8%AE%E6%A9%9F.pdf.pdf
Profiloda halen daha kondenser önü sünger olması lazım, ancak olmayan markalarda kendi sünger elyaf vs kesip koyabilinirliği var.
Makinelerin genelinde benim görebildiğim kadarıyla rechi kompresör var. Fakat firmalar kompresör kapasitesi ile ilgili bilgi vermiyor. Bahsettiğiniz modellerin hepsi on/off kompresörlü kurutma makineleri, inverter değil.
Altusta etikette anma gücü 950w olarak yazılmış. Vestelde 1000w yazıyordu. Klasik tip bsh da 650w diye hatırlıyorum ama emin değilim.
Bahsettiğiniz modellerde kalite hissiyatı en iyi model profilo, oda polonya üretimi.
Makineleri bir mağazada kendinizi kabaca kıyaslayabilirsiniz. Gün sonunda hepsi çamaşırı kurutacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Aralık 2024; 14:43:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yazılım güncellemesini nasıl yapıyorsunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siemens kendi uygulaması var.Makineyle eşleştirince otomatik yapıyor zaten.Tabi makinenizin wifi özelliği var ise.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba değerli arkadaşlar,
Kurutma makinası alacağım electrolux ile siemens arasında kaldım.Çamaşır makinam siemens WG52A2XVTR.Üst üste koymayı düşünüyorum.
Electrolux de EW9H189ST ile Siemens WQ41G200TR arasında kaldım.
Önerilerinizi ve yorumlarınızı rica ederim.
-
Siemens G200TR A++ bir sürü özellik eksik, kazan aydınlatması bile yok diğeri ile arada 2-3 bin TL fark var Bu ürün diğeri varken bu fiyata nasıl satılır alınır bilemiyorum
Electrolux 189ST A+++ ve full özellik modeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X