Electrolux için serviste yetersiz bilgileri okudum.Bu konuda bilginiz var mıdır ? Teşekkür ederim. |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (783. sayfa)
-
-
Biz çamaşır ve kurutma kullanıyoruz kurulumda geldiler 5 yıl oldu ondan sonra hiç servisle işimiz olmadı
Yeriniz nerede ona göre web sitesinden bakın ama sürekli servise ihtiyaç çıkartan BSH siemensden bıkmıştık köyde falan olsak belki düşünürdük ama artık köyler bile büyüşehire bağlandı mahalle oldu
-
Kurutma olarak hangi modelini kullanıyorsunuz ? Birde sormak istediğim şu var;
EW7H458ST ile EW9H189ST arasında ne fark var bariz olarak ? ikisinin arasında 10 bin tl fark var çünkü.
Teşekkürler.
-
Bizim kullandığımız üretimden kalkmış model 8 serisi inverter motorlu.
7H ile 9H arası çok farklı biri en ucuz modeli diğeri full model A++ ve A+++ farkı var inverter motor vs.
7H da normal motor gibi farklar var olmaz mı olur kasımda bir yakınımıza Hepsiburdadan 16 bine alındı 7H458 modeli.
Fakat fiyat olarak Siemens uçmuş: A++ düz modeli 29 bin ise yazık olur o paraya, 9H189 N11 de 32 bine bedava sayılır
-
Hocam servis yeterli ancak arıza yapınca çıkan fatura ve alınan hizmet biraz farklı olabiliyor.
Geçen 2 arkadaş eski aeg/electrolux makinesini kendi tamir etti. Bir arkadaşa servis çöp demiş, kapasitörü kendi değiştirdi, hala kullanıyordur muhtemlen. Yukarıda makine fotolarıyla birlikte paylaşmıştı.
Her iki markada da genelde rechi kompresör var sanırım. Tamir fotoları ve videolarında hep rechi görüyorum ancak rechide onlarca farklı kompresör var. Etiketteki watt değeri hariç pek bilgi vermiyor firmalar. Birde karşılaştırabileceğiniz bilgi formları var, onlarında genelde eko program üzerine yazılmış.
Üstüste kurulum için uyumlu kurulum kiti veya bir cord ile makineyi sabitlemek gerek. Ayrıca makine çalışırken makinenin hava alması gerek. Servisten ve firmalardan farklı marka kurulumu konusunda bilgi alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Ocak 2025; 17:48:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir önceki sayfadaki mesajımın son paragrafını okuyun lütfen. Bahsi geçen seri şimdi üretilmeyen EW8H serisi. Servise işiniz düştüğünde sinir sahibi oluyorsunuz (bizim tecrübe İzmir, diğer illeri bilmiyorum) Mesela aradan 1 ay geçiyor, siz aramasanız sizi arayan soran bilgilendiren yok. Bazen müşteri hizmetleri ve servis birbirinden habersiz. Tüketici hakem heyetiyle makinenin değiştirilmesine karar veriliyor. Size önerdikleri model alt model. Bir sürü bakım parası gitmiş, makineyi kullanamadığınız zaman çok, wool mark onaylı makine diye bilerek seçmişsiniz ve size wool mark onayı olmayan alt model öneriliyor. Sonra lütfedip üst model vermeyi kabul ediyorlar, hatta diyorlar ki şu an elimizde yok, bir sonraki ayı bekler misiniz…Tamam diyorsunuz ve bir sonraki ay size servis alt model makineyi getiriyor. Son anda farkedip almıyorsunuz ama dalgınlığınıza gelip alsanız bir daha makineyi değiştirmezler. Sonra yine bekliyorsunuz. Burası tekrar gibi olacak ama Electrolux kurutma makinesi malzeme kalitesi,kurutma performansı inverter motor vs. gerçekten çok iyi. Almadan önce LG, Arçelik, Altus, Bosch vs. bir sürü markayı yerinde inceleme fırsatım oldu. Bundan iyi sadece Miele var, onda da fiyatlar belli. Kalitesi ve performansına göre fiyat çok uygun kalıyor da… Servis olayı düşündürücü. Annemlerin yaşadığı bu deneyimden sonra biz kendi evimize ne alalım hala karar veremedik. Bakın Grundig kahve makinası için bile Arçelik söylediği saat aralığında gelip alıyor. Electrolux ise bazen söylediği gün gelmiyor, bazen sizi sabahtan akşama eve hapsediyor. Alırken markanın dikey süpürgelerini güvenlik sebebiyle geri çağırıp ücretsiz değiştirmesi bile güven vermişti ama şimdi aman bu marka bizden uzak olsun diyor kardeşim. Elektronik şans işi, şansım var diyorsanız ve servisle işiniz olmazsa memnun kalırsınız.
-
Arkadaşlar bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.
-
Hocam arçelik grubu şu anda servis konusunda oldukça başarılı. Ancak onlarda yeni makinelerinde kondenser önü sünger filtreyi kaldırdılar. Sanırım electroluxde de yok o filtre.
Benim tahminim bu filtrenin kalkmasındaki en önemli etken, enerji tasarrufu. Etiket değerinde atıyorum 15w enerjiden tasarruf etmek için, kondensere toz ve hav kaçmasına göz yumuluyor.
Sizin electroluxde kondenser önü filtre yok diye hatırlıyorum. Siz filtresiz kullandıkça tepside birikim oluyor. Bu birikim zamanla tahliye pompasını tıkıyor. Tıkanınca su taşırıyor makine.
Bu makinelerin alayının ya sıkı bir filtreye ihtiyacı var, ya iyi bir yıkama sistemine yada düzenli bakıma. Bu sebeple ben kendim kutusuz filtre alıp deneme amaçlı koydum, baya iyi toz tutuyor ancak sonuç ne olacak şimdiden kestirmek zor. Kondenser önü filtre koyduğum için kondenserde henüz kir yok. Filtreyi 3-5 kurutmada bir temizliyorum. Eski kondenser filtreli arçeliklerin filtre kutusunun yenilerle uyumlu olma ihtimali var, birkaç yorum gördüm konu ile ilgili ancak kutusuz da filtre gayet iş görüyor sanki.
Şu ana kadar arkadaşların paylaşımlarından görebildiğim kadarıyla da yeni nesil bsh selfclean makineler 1-2 yıllık kullanım sonunda uzaktan oldukça temiz duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Ocak 2025; 17:44:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam haklısınız, konderser önü filtre yoktu. O bölgenin birkaç yıkamada bir elektrik süpürgesi ile çekilmesini söylemişlerdi ve öyle de yaptı kardeşim. Satış görevlisi bu yöntemle diğer makineler gibi servise gitmesinin gerekmediğini söylemişti. Hadi o yanlış söyledi, kitapçıkta da periyodik bakıma dair bilgi yok. Neyse anlıyorum bakım zorunlu görünüyor, sonuçta makine içine de hav doluyor. Ancak bakım uyarısı vermesi gerekmez mi? Direkt su kaçırdığında anlaşılıyor. İlk bakımda odaya akmıştı. Çamaşır makinesi değişeceği zaman hadi aynı marka alınsın da üstüne koyarız dedik. Bu sefer çamaşır makinesine aktı. Hadi dendi bakım zamanı gelmiş ama en son servis temizliği sonrası 2 ayda akıtınca tüketici hakem heyetine şikayet etti kardeşim ve gizli ayıp kapsamında değiştirilmesine karar verildi.
Bu arada bugün Profilo bayisinde buharsız olan 9 kg’lık modelden sordum. Satış görevlisi evinde de kullandığını, haftada 3 kerelik çalışma ile 1 seneden uzun servis temizlik periyodu olduğunu söyledi. Sizin bilginiz var mı? Kim yazmıştı hatırlamıyorum ama BSH grubunun 6 ayda bir servis ihtiyacı olduğundan bahsedilmişti. Ben şu an marka model belirlemekte aşırı zorlanıyorum. Bütçeyi hangi aralıkta tutmak en optimum olur kestiremiyorum. Mesela senede 1 kez 1500 lira servis ücreti kabul edilebilir ama bu periyot senede iki ise, her sene 3000 lira vermek mantıksız kalıyor. Aynı kullanıma bağlı olarak markadan markaya servis bakım periyodu değişir mi yine bilmiyoruz. (Kendi kendini temizleyen modelleri bu değerlendirmenin dışında bırakıyorum, çünkü fiyat 35-40k civarına çıkıyor sanırım.)
Kondenser önü filtre uygulamalarına ben tekrar bakayım. Bilgiler için çok teşekkürler.
-
Ben ve birkaç hocam bu makinelerin durumunu bu başlık altında zaman zaman sert bir şekilde eleştirdik. Esas sorun markaların genelinde makine tasarımlarından kaynaklı. Yukarıda bazı mesajlar duruyordur. Bu makinelerin bu şekilde dolacağı belli. Eleştrilerden sonra zaten satıcılarda artık bakıma gerek olabilir demeye başladı. Fakat bu seferde filteyi kaldırdılar. İnsanlar kendi sünger filtre kesmeye başladı.
Bkz.donmarkonyoutubeHeat Pump Tumble Dryer Not Drying This is The problemhttps://www.youtube.com/shorts/oVY1tpnysus?feature=shared
Miele, kendi makinesinde halen daha kalın ve ince katman bir arada takoz sünger filtre kullanıyor ve kullanım ömrü içerisinde bakım ihtiyacı yoktur diyor.
Görebildiğimiz ve arkadaşların paylaştığı kadarıyla yeni nesil BSH selfcleanler doğru kullanımda gerçekten temiz kalabiliyor. Yukarıda arkadaşlar tertemiz kondenserleri paylaştı.
Eleştrilere sebep olan eski nesil kenan hocamın selfclean makinesi bkz.kenan763youtubebosch HomeProfessional tumble dryer generic maintenance and cleaninghttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=6G7ZuT9OXWU
Sünger filtreli klasik tip bsh-profilolar doğru kullanımda uzun süre bakım istemeyecektir.
Bunun yanı sıra bir diğer husus, tüm filtrelere rağmen alt tepside biriken kiri, makinenin arkasındaki pompayı sökerek kolayca temizlemek mümkün. Firmalar bu konuda da kullanıcıya bilgi vermemenin yanı sıra, bu tip basit bir bakım işlemi için uygun kapaklı sistem tasarlamıyorlar.
Bkz pompa temizliği.Coats and GaitersyoutubeBosch Tumble Dryer Repair #shorts #howto #repairhttps://www.youtube.com/shorts/Qc6a9x0mQ2U?feature=shared
Bunların yanı sıra hocam, bana öyle geliyorki, büyük ihtimalle yoğun yumuşatıcı kullanımında, yumuşatıcı içeriğindeki quat ve alifatik hidrokarbonlar, bu birikime fazlasıyla katkı sağlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Ocak 2025; 0:59:38 >
-
Hocam bilgiler için çok teşekkürler, gerçekten faydalı oldu. Yalnız altındaki tepsi ve pompa da dahil olmak üzere tüm temizlik işlemlerini yapsak bile servis ihtiyacından kurtulamayabiliriz. Dünkü bayinin dediği doğru ise, her ne kadar filtreler de olsa havlar makinenin içine doluyormuş. Hatta adam tüm bu yüzeylerde hav birikiyor diyerek makinenin yan duvarlarını gösterdi. O nedenle servisin makineyi açıp temizlemesi gerekiyor dedi.
Miele kullanım ömrü içerisinde bakım ihtiyacı yoktur diyor demişsiniz. Bunu herhangi bir yerde yazılı beyan ediyor mu, yoksa bayi bilgisi olarak mı var acaba? Siz hangi marka/model kullanıyorsunuz?
-
EW8H3966IB modelinde 5 yıllık çok yoğun kullanıma rağmen konderserde biraz kirlenme görünse de hata kodu, su vs. gibi bir sorun yaşamadık
Servisin kurulumda tavsiyesi aylık olarak kondenserin elek süpürgesiyle temizlenmesiydi fakat düzenli olarak yapılamadı
Fakat ileriye yönelik önlem olarak temizlik yapıp Arçelik uyumlu sünger alıp koydum sorunsuz yerine oturdu
-
Biraz yorumları okudum. Her zamanki gibi kararsız kaldık. İlk defa kurutma makinesi alacağım. Konu hakkında neredeyse hiç bilgim yok ama bakım gerektiren bir ürün olduğunu tahmin edebiliyordum.
Siemens ürünlerinden genelde şikayet var gibi. Ben fırın, çamaşır, buzdolabı ve bulaşık makinesini 2020'de siemens almıştım. Hiç biri için bir kere bile servis çağırmadım. Ya seçtiğim modellerden ya da şans diyelim sanırım..
Alternatiflere bakıyorum ama hepsinden önce çamaşır makinesinin üzerine konarken nelere dikkat etmek gerekir? Bu konu hakkında bir şeyler pek göremedim. Varsa aydınlatacak birileri iyi olur.
Çamaşır makinesi yaptırdığım bir dolab içine giriyor, üzerindede havlular için dolap var ayrılabilen. Mobilya mdf değil ama taşır mı bilemiyorum.
-
Miele sitesinde yazılı beyan ediyor. Baya kalınca bir filtresi var mielenin. Ancak bana kalırsa, onun dahi bakıma ihtiyacı olabilir. Makine kullanılmadan bir süre ıslak ve kapalı kaldığı zaman kolayca küf/koku veya birikim yapabilir. Kurutma makineleri, kullanım sonrası özellikle uzun süre kullanılmayacaksa mutlaka temiz ve hava alacak şekilde bırakılmalı.
Isı pompalı cihazlardaki sıkıntının ana sebebi kondenser ve evap sabit, iç tarafa sökmeden erişmek mümkün değil. Haliyle kirlenirse sökülmesi gerek.
Servisin dediği ve sizin de tecrübe ettiğiniz gibi tüm kurutma makinelerinin bakım ihtiyacı kullanıma bağlı zamanla oluşacaktır. O kadar tozun içinde oluşmaması zaten zor. Bırakın kurutma makinesini, aynı sistem açıkta çalışan split klima bile 2-3 senede kirleniyor, su kanalları küfleniyor.
Ha bakım yapmadan da kullanıma devam edilir mi? Genelde düzenli ve sık kullanılan makinede yüksek ısı sebebiyle koku oluşturacak birikim olmadığu sürece, koku yapmadığı sürece kullanılıyor. Yani makineyi her gün kullanmak, 1 ay nemli ve kapalı kalmasından çok daha iyi.
Bu arada bakım ve temizlik derken her makinenin bakım ve temizliğe ihtiyacı vardır. Buzdolabının bile zaman zaman açıktaki su tepsisinin fanının vs temizlenmesi gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Ocak 2025; 18:27:35 >
-
Hocam 5 yıl çok yoğun kullandığınız için birikim olmamıştır. Şu ana kadar birikim olmadıysa sizin için süngere de pek gerek olmayabilir. Bana kalırsa siz önerilen klasik kullanımınıza devam edebilirsiniz. 5 yıl uzun bir süre olması sebebiyle makineyi bakıma da verebilirsiniz. Tekerler, kazan contası ve kayış ne vaziyettedir bilemeyiz tabi.
Bkz. 1parçala behçetyoutubeDüzenli Temizliğin Önemi.. Tıkanmış AEG Çamaşır Kurutma Makinesi Tamiri.https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=tGqt2GmIf-o
Bkz. 2parçala behçetyoutubeBehçet Yine Avını Parçalıyor.. Isı Pompalı AEG Çamaşır Kurutma Makinesi Tamiri. Bölüm 2.https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=nglWX-8mFWE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Ocak 2025; 18:57:29 >
-
Hocam siemensin yeni nesil selfclean makineleri oldukça temiz ve kaliteli duruyor, arkadaşlar yukarıda uzun dönem kullanımını paylaşıyor.
Siemens genelde hep kalite algısı ve niteliği yüksek ürünler üretir. Ancak firmaların genelinde 30-40 yıl önce üretilen ev tipi ürünlerin kalitesi, şu anda üretilen ev tipi ürünlerden çok daha yüksek. Şikayetler daha çok eski kaliteye alışan insanlardan geliyordur diye tahmin ediyorum. Yt da videolarda 50-60 yıllık buzdolapları, 40 yıllık çamaşır/bulaşık makineleri, 30 yıllık mutfak aletleri vs var sapasağlam çalışan. 5 yılda bozulan makinelere alışamadık pek.
Çamaşır makinesi üstüne direk kurulum yaptıracaksanız BSH tercih edebilirsiniz.
Kapalı kapaklı dolapta, asla kapaklar kapalıyken kurutma makinesi kullanmayınız.
Kurutma makinelerinin geneli 50-60 kilo civarında + nemli çamaşır yükü ve ivmesi ile beraber, etrafa nem ve ısı saçan, açıkta hava alacak şekilde kullanılması gereken cihazlar. Kapalı kapaklı sunta yada mdf dolap içi kapalı kullanıma uygun değiller.
Servislerden kurulum için daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Ocak 2025; 17:46:34 >
-
Kondanseri makinenin sağ ayağını ayağa kaldırarak sola eğim verecek şekilde tutarak hortumla yıkayabilirsiniz bende de aynı kurutma makinesi var hortumla kondanseri yıkadım sorun olmadı sonra da aynı filtreden bende aldım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tavsiyeler için teşekkür ederim. Siemens yorumlarına bakayım. Sizin model öneriniz var mı siemens için?
-
Günde 1 yada 2 kullanılıyor çok yoğun yani, fakat tıkanacak gibi bir toz birikimi yok belki hiç yumuşatıcı kullanmıyoruz onun için olabilir
Ancak konderser hatası alarmı gelirse belki servise verip temizlik gerekebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Ocak 2025; 10:44:56 > -
Siemens TXL720K kurutma makinamızın rezistansı arızalandı. Servis hem Türkiye hem Almanya stokunda olmadığını söylüyor. Nasıl bulabilirim acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X