Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (784. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
15.899
Cevap
486
Favori
2.802.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 782783784785786
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cevap için teşekkür ederim. Kurutma çalışıyor ama ısıtmıyordu. Servis geldi, Ya sigortadandır, ya da rezistanstandır dedi. Arkayı söküp baktı. İki saniye sonra da rezistans dedi. İkinci bir görüş alsam iyi olur aslında.

Söylediğiniz Toprak Soğutmada yokmuş. beyazparca.com!a da mesaj attım, yanıt bekliyorum.

• Altus AL 101 IC aldım 15.500₺ ye. F/p olarak gözüküyor. Kullananlardan yorum yapabilirse iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomly kullanıcısına yanıt

Altus sonuçta Arçelik üretimi, bende bu modeli değil ama 80 IC kullanıyorum, kaç yıl oldu hatırlamıyorum ama gayet memnunum

• Az önce arçelik 900 KMP I modelini annem gile hediye olarak aldım. Hiç kullanmadık aile evimizde daha önce. Annemin işlerini kolaylaştırmak istedim malum yaş geçiyor dostlar.
    https://www.arcelik.com.tr/kurutma-makinesi/900-kmp-i-kurutma-makinesi?srsltid=AfmBOoq5vEAmOZEb5sVHztPgHF6XRyQYU-vTpw0VM86eMa_bb8OJnkXZ

A++ enerji sınıfı (A+++ modeller bütçemi aşıyordu.)
    Isı pompalı tabii ki.
    9 kilo kapasiteli. Karı koca yaşayana da aileye de ideal olur bence.
    110 litre hacim.
    Haznede suyu depolayabiliyor veya gidere bağlanıyor birçok makine gibi.
    Çelik tambur var ben çok önemsemedim ama millet bunla kafayı bozmuş durumda.
    Nem sensörü mevcut
    Çamaşırların güzel kokması için bir muhabbeti var.
    Arçelik çamaşır makinemizin üzerine kurulacak 7 kilo olması çok sorun değil önemli olan derinlik ölçülerinin 1-3 santimden fazla az olmaması kurutma makinesinden.
    Periyodik bakım konusunda ayda bir süpürge ile çekim yapılmalı. Servislik bir durum yok.
    Piyasada daha uyguna aynı özelliklerde makineler var ama bizim makine arçelik diye aldım ekstra uğraşmak istemedim.

İlerleyen aylarda editlerim bu mesajı. Günahımız 26000 TL

Edit 1: Arkadaslar 1 gun sonra makineyi onceden planladigimiz gibi 7 kglik camasir makinemizin uzerine ekstra ucret almadan kurdular. Makine benim oyuncu laptopumdan cok daha sessiz hayran kaldim. Sunger muhabbeti bir dusunduruyor. Ben de mi alip kondenser dediginiz yere koyayim ? Oraya sunger koyunca makinenin icersiine tuyler dolmayacak mi simdi?
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/935267/eb960018-42cf-4c3b-9c93-f9caddd5137d.jpeg [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.kaanalper -- 17 Ocak 2025; 1:46:3 >

• Grundig GDH80 ve GDH82 arasında bir fark var mı?

Sanırım eskiden GDH82 çelik tamburluymuş ama artık hepsi galvanizli çinko alusi olarak geçiyor.

İkisinin de kapak cam ve tambur hacmi 118 Lt doğru mu ?

Bir videoda kullanıcı 101 litre dedi tambur için kafam karıştı.

Gdh 80 12.500 lira iyi bir fiyat diye düşünüyorum.

Gdh82 dun birkaç saatliğine 13.500 e düştü sonra da stok komple bitti.

Fark yoksa GDH80 alacağım.

• wtx87eh0tr Bu model için kendini temizleme özelliği oldugundan gider borusuna baglamak şart mı acaba ?

• Johnny Lesh J kullanıcısına yanıt

Gereksiz bir özellik kondanser çok sık kirlenen bir yer değil zaten.

Üstteki filtrenin temizliğini düzenli yapın.

Üstteki filtrenin yanlarından aşağı toz kaçmaması için , filtrenin kenarlarını pencere süngeri gibi bir aparat ile dönün.

Kondanserin önüne filtre alın eğer yoksa ya da elyaf ile önüne ince bir perde yapın.

Tertemiz kalır 2 3 ayda bir de elektrik süpürgesi ile çekersiniz ama gerek bile kalmaz.

Kurutma sonucu oluşan suyu kondanser kanatlarının üzerine döküyor temizlik dediği de bu yani.

• enginckc kullanıcısına yanıt

Makinelerin çalışma mantıgını tam bilmiyorum hocam şimdi bu wtx87eh0tr modeli kendi kendini temzileyen diye geçiyor, yani en son suyu kondanser bölümünde biriktiriyor bizde suyu mu döküyoruz ? Mesela bosch wqg24100tr manuel temizlenen diye geçiyor buradaki manuel temizleme kısmı olan yerde biz neresini temizliyoruz makine neresini temizliyor

• Dostlar selam, 1 hafta içinde kurutma makinesi almayı düşünüyorum. Sepetimde aşağıdaki gibi 3 ürün var. Hangisini önerirsiniz? Teşekkürler.

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya
  • sonyereksiyon kullanıcısına yanıt

Electrolux A+++ ve diğer özellikleriyle bariz birkaç gömlek üstün, seçimi kendiniz yapmanız gerekiyor

Yerli düşük kalite ürünler servis vs gerekçesiyle maalesef bize fahiş yüksek fiyattan dayatılıyor,

Aynı Siemens yada Beko ürününü Avrupa pazarında çok çok daha ucuza görebilirsiniz,

Avrupadaki kullanıcı Beko servisleri için ne düşünüyor servisi azdır falan sorunu var mı acaba?

Nadir de olsa Elecrolüx gibi AB üretimi ürünleri bize gümrüksüz geldiği için onlar bile daha uygun insaflı fiyata burada satılabiliyor

Yakın fiyata yerli Fiat mı alırsınız Volkswagen mi öyle düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 16 Ocak 2025; 11:56:55 >
  • enginckc kullanıcısına yanıt
    Altus 101 IC çelik tambur, plastik kapak. 10kg altındaki modeller sanırım alusi tambur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 16 Ocak 2025; 21:9:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mastor1 kullanıcısına yanıt
    BSH kurutmalar polonya üretimi olması lazım.
    Electrolux nerede üretiliyor hocam? Sizin makinenin etiketinde watt değeri yazıyor mu, yazıyorsa kaç watt gözüküyor hocam?

Electrolux ve BSH ikiside rechi kompresör ve bakır boru kullanıyor. Hemen hemen eşdeğer makineler ama kompresör güçleri ve anlık watt değerleri farklı olabilir.

• onatba O kullanıcısına yanıt

Electrolux polonya olabilir, BSH artık çoğu modeli yerli üretim bile olsa Türkiyede fiyat politikası yüksek tutuyor O nedenle F/P değil benim için bitik durumda

Makine watt 800-900 olabilir de İyi modelleri +++ olanlar 190kWh senelik tüketimi.

Ucuz modelleri ++ olanlar 285 kWh senelik tüketimi olarak geçiyor AB bildirim formunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 16 Ocak 2025; 14:55:20 >
    Hocam kendi sitesinden baktım, 800-900 serisinde genel olarak 1600w, bir adet 900 serisinde 700w, 700 serisinde 800w, bir adet 700 serisinde 550w gözüküyor. Çok farklı etiket güçleri var 550w nere 1600w nere. Arada ciddi kapasite ve süre farkı olması lazım hesapta. Bu farkın sebebini anlayamadık. BSH da 650-900w arası, arçelikte 900w, vestelde 1000w gibi etiket değerleri okuyabiliyoruz.

Bu farklar kompresörden deseniz, sallıyorum yaklaşık olarak 550w 6000btu, 1600w 18000btu kompresör kapasitesi demek. Bu durumda iki makine arasında ciddi ölçüde kapasite ve süre farkı olması lazım.

En verimsiz olan modelde %81 yoğuşma verimi ve 800w gözüküyor.

Bir üst enerji seviyesindeki 700 serisinde %91 verim, 550w gözüküyor.

800-900 serisi genelinde %91 yoğuşma verimi ile 1600w gözüküyor.

Bu kadar farkın sebebini tam olarak anlayamadım açıkcası. 1600w da daha büyük kapasiteli kompresör ve büyük condenser olabilir gibime geliyor ancak teknik veri paylaşmıyor firma. Ona rağmen kurutma süresinde ve tüketimde, kağıt üstünde pek fark göremedim.

Acaba buhar sisteminden mi kaynaklı fark var? Buhar sistemi suyu ısıtıp mı veriyor acaba makineye?

Birde genel olarak firmalar altraki sünger filtreyi enerji tasarrufu için kaldırıyor artık sanırım. Electrolux de kapak önü tek filtreyi Ecoflow filtre olarak adlandırmış. Alt kısımdaki sünger filtreyi kaldırmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 16 Ocak 2025; 21:15:2 >

Hocam nerden buldun 1600 w eski B sınıfı makinalar bu kadar olabilir sncak

A+++ makinalar 700w civarında

Tekrar baktım 289 modelinde 1600 w yazıyor fakat senelik enerji tüketimi aynı 194 kwh

1600 yanlış yazılmış olabilir gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 16 Ocak 2025; 21:24:46 >
    Kendi sitesinde ve klavuzunda yazıyor hocam makinelerin.
    Bkz.
    https://www.electrolux.com.tr/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/ew8d795mct/

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

Karşılaştırma yapınca belli oldu doğru 289 modeli 1600w

arada delicate buhar farkı var

fakat nirmal kurutmada enerji harcaması ayni 189 modeliyle

Bir buhar jeneratörü var ek olarak istersen kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 16 Ocak 2025; 21:35:27 >
  • digichaos kullanıcısına yanıt

Hayirli olsun hocam ben de kisa bir arastirma sonrasinda sizinle ayni makineyi aldim. Memnun musunuz 1 aylik deneyimiz nasil acaba

• Merhabalar arkadaşlar Evde tek başıma yaşıyorum bir de güzel kedim var. Maalesef çok tüy döktüğü için kurutma makinesi almak istiyorum. Çamaşır makinam hotpoint ariston çok memnunum. Bana fiyat performans beni üzmeyecek fiyatı çok pahalı olmayan (sadece tüy için) kurutma makinesi önerir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 782783784785786
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.