Şimdi Ara

Çamaşır makinası sigorta atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
16.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar evimizde 10 yıllık bir çamaşır makinası var. Banyoda 2 pirız var. Bu gun makinayi calistirmak icin çamaşır makinası düğmesine bastığınızda ana sigorta aşağıdan atıyor. Ama diğer 2. prizde denedim onda makina normal çalışıyor. Bu zamana kadar çalışan prizde neden sigorta atar. Burde makinanin calismadigi Bu prizde şu ısıtıcısı Kettle denedim sigorta atmadan çalıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sigorta attıran prizi yenileyin . sebebi ,bağlantı noktalarında temassızlık olduğunu göreceksiniz ve siyahlaşma kömürleşme olduğunu göreceksiniz klemenslerinde , gevşek bağlantı sigorta attırma sebebidir. kettle neden atmıyor , çünkü ketlle kısa süre çalışıyor , çamaşır makinası uzun çalışma durumunda su ısıtma ve sıkma pozisyonunda en çok akımı çeken durumdur .
    prizi kontrol edin ,prtoblem yoksa buat a bakın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 28 Haziran 2015; 21:12:44 >
  • Sigorta attıran priz i değiştir. Özellikle çamaşır makinası bulaşık makinası gibi aletlerin prizleri zamanla öyle oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Sigorta attıran prizi yenileyin . sebebi ,bağlantı noktalarında temassızlık olduğunu göreceksiniz ve siyahlaşma kömürleşme olduğunu göreceksiniz klemenslerinde , gevşek bağlantı sigorta attırma sebebidir. kettle neden atmıyor , çünkü ketlle kısa süre çalışıyor , çamaşır makinası uzun çalışma durumunda su ısıtma ve sıkma pozisyonunda en çok akımı çeken durumdur .
    prizi kontrol edin ,prtoblem yoksa buat a bakın .

priz takılı halde camasır makinasını açma düğmesine bastığım an sigorta gidiyor. diğer prizde çamaşır makinası çalışıyor. priz çok sıkı giriyor oynama yok zaten daha sıfır daire 1 senelik. ama su ısıtıcısında atmıyor ilginç.
  • bursam B kullanıcısına yanıt
    Diğer prizde sigorta atsaydı makinanızda kaçak akım var diyecektim , bu durumda yine dediğim gibi prizi söküp ve bağlı olduğu buatı kontrol edeceksiniz . başka açıklaması olamaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Diğer prizde sigorta atsaydı makinanızda kaçak akım var diyecektim , bu durumda yine dediğim gibi prizi söküp ve bağlı olduğu buatı kontrol edeceksiniz . başka açıklaması olamaz .

prizi söktüm bağlantılar normal kontrol kalemi ile kontrol ettim tek fazda ışık var. çok ilginç bir durum
  • Multimetreniz varsa toprak ve nötr bağlantılarınıda kontrol edin , evde kaçak akım rölesi varsa , banyo da problem çıkaran prizde topraklama kötüyse sigorta atabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çamaşır Makinası Problem
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Banyoda 2 priz farklı Sigortalara bağlı onu gördüm. Tek tek Sigortaları denedim.sigortasini kapattim. Ama Kont kalemi ile çok az bir ışık yinede yanıyor.. Hem banyo hemde kendi sigortasini kapatınca bu ışık sönüyor.

daha önce çalışan şeye ne olduki durduk yere anlamadım. Birde aşağıdan ana sigortayı attırıyor.kendi sigortası da degil

• Ana sigortayı attırması ,ana sigortanın banyonun bağlı olduğu sigorta ile eşit amperde veya daha düşük olmasından kaynaklıdır . banyo 32A ise ana sigorta en az 40A olmalı
  • verdiğin bilgiler için teşekkürler. Daha önce çalışan şey neden şu an problemli vede başka bir elektirikli aletle çalışması çok garip. Prizdemi bozukluk var yoksa makinadamı çözemedim.
  • Ana sigorta olarak bahsedilen basit bir otomatik sigorta mı yoksa kaçak akım rölesi mi? (k.a.r.de üzerinde otomatik sigorta ihtiva eder )

Atan k.a.r ise topraklama, toprak -nötr hattı bağlantısı kontrol edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bursam

Arkadaslar evimizde 10 yıllık bir çamaşır makinası var. Banyoda 2 pirız var. Bu gun makinayi calistirmak icin çamaşır makinası düğmesine bastığınızda ana sigorta aşağıdan atıyor. Ama diğer 2. prizde denedim onda makina normal çalışıyor. Bu zamana kadar çalışan prizde neden sigorta atar. Burde makinanin calismadigi Bu prizde şu ısıtıcısı Kettle denedim sigorta atmadan çalıştı.

Makinayı taktığınız diğer prizlerde faz ve nötrün yönü banyodaki prize göre ters ise atmayabilir. Fişi diğer prize birde ters çevirip takmayı deneyin.

Makinada gövdeye kaçak olabilir bu yüzden denerken gövdeye temas etmeyin, denediğiniz yerde topraklı priz yoksa fişi ters çevirseniz bile gene sigorta atmama ihtimali vardır. Eski tip motorlu program beyinli makine ise her iki prizdede aynı ayarda deneyin. Örneğin rezistansta kaçak varsa sıkma konumunda denerseniz sigorta atmayabilir.

Eğer banyodaki priz başka bir cihaz ile sorunsuz çalışıyorsa çamaşır makinasına odaklanın. Aşağıdaki sigortanın fotoğrafını çekip buraya koyarsanız iyi olur, daha doğru yorumlar yapabiliriz.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Arkadaslar evimizde 10 yıllık bir çamaşır makinası var. Banyoda 2 pirız var. Bu gun makinayi calistirmak icin çamaşır makinası düğmesine bastığınızda ana sigorta aşağıdan atıyor. Ama diğer 2. prizde denedim onda makina normal çalışıyor. Bu zamana kadar çalışan prizde neden sigorta atar. Burde makinanin calismadigi Bu prizde şu ısıtıcısı Kettle denedim sigorta atmadan çalıştı.

Makinayı taktığınız diğer prizlerde faz ve nötrün yönü banyodaki prize göre ters ise atmayabilir. Fişi diğer prize birde ters çevirip takmayı deneyin.

Makinada gövdeye kaçak olabilir bu yüzden denerken gövdeye temas etmeyin, denediğiniz yerde topraklı priz yoksa fişi ters çevirseniz bile gene sigorta atmama ihtimali vardır. Eski tip motorlu program beyinli makine ise her iki prizdede aynı ayarda deneyin. Örneğin rezistansta kaçak varsa sıkma konumunda denerseniz sigorta atmayabilir.

Eğer banyodaki priz başka bir cihaz ile sorunsuz çalışıyorsa çamaşır makinasına odaklanın. Aşağıdaki sigortanın fotoğrafını çekip buraya koyarsanız iyi olur, daha doğru yorumlar yapabiliriz.

Saygılar...

Eve elektirikçi çağırdım sorun makinada. diğer pirizdede makinayı sıkma pozisyonuna alınca sigortayı bu sefer üst kattan artırıyor. Topraklamaya elektirik veriyor. Makina eski 10 senelik arçelik. Motorda mi kaçak yapıyor acaba komurlerden olabilir mi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Saygılar...

Eve elektirikçi çağırdım sorun makinada. diğer pirizdede makinayı sıkma pozisyonuna alınca sigortayı bu sefer üst kattan artırıyor. Topraklamaya elektirik veriyor. Makina eski 10 senelik arçelik. Motorda mi kaçak yapıyor acaba komurlerden olabilir mi

Servisi çağırın, tahliye motorundan da yapar. Hortum patlatmış veya kazandan içine su kaçırıyor olabilir.

Saygılar....

• normal makinayı başlama pozisyonuna aldığında start düğmesine bastığın anda da atıyor direk sigorta..

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursam -- 30 Haziran 2015; 0:10:35 >
  • quote:

normal makinayı başlama pozisyonuna aldığında start düğmesine bastığın anda da atıyor direk sigorta..

saygılar

Sökülüp bakılması lazım, incelemeden daha fazla yardım etmemiz mümkün değil.

Saygılar....
  • bursam B kullanıcısına yanıt
    Sigorta çamaşır makinesinin ısıtıcısindan dolayk atıyor

• arkadaşlar bende bulaşık makinesiyle bir sıkıntı yaşıyorum. mutfakta 3 tane priz var, ikisine fişi takınca direk evin ana sigortası atıyo, üçüncü prize takınca problem yok çalışıyo. bozuk olan prizlerde fön makinesi tost makinesi falan çalışıyo. bulaşık makinesi daha sıfır. sebebi nedir sigorta atmasının?
  • https://ufku.org/camasir-makinesi-neden-sigorta-attirir//

Makalemi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

• serenay55 S kullanıcısına yanıt

220w değil 220v önce bunu bir düzeltin hep motora bağlanmış sallama dolu yağmur yağarsa yıldırım düşerse siğorta atar bunu yazmanız eksik kalmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.