Şimdi Ara

Çamaşır makinem çorap yuttu nasıl çıkarırım (sorun çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
36.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arçelik 3300 model makinam sıkma işlemini yaparken "papapapa" şeklinde yüksek tonda gürültü yapıyor beyazlarda benek benek leke(muhtemelen boya) kalıyor. Bu durumun geçenlerde makina içinde kaybolan çoraptan kaynaklandığını düşünüyorum hatta kesinlikle eminim. Nasıl oldu bilmiyorum ama sanırım tamburla davlumbaz arasında dönüyor. Bunu çıkarmak için hangi adımları izlemeliyim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snap! -- 15 Haziran 2011; 0:49:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesine Kaçan Çorap Nasıl Çıkarılır?

Çamaşır makinesine kaçan çorap, can sıkıcı bir sorun olabilir. Neyse ki, onu kurtarmanın birkaç basit yolu vardır.

• Makinenin Fişini Çek: İlk olarak, çamaşır makinesinin fişini prizden çek. Güvenliğin önemli olduğunu unutma.

• Tahliye Filtresini Kontrol Et: Çoğu çamaşır makinesinde, makineyi tahliye etmek için kullanılan bir tahliye filtresi bulunur. Filtreyi aç ve çorabın sıkışıp sıkışmadığını kontrol et. Bulamazsan, bir sonraki adıma geç.

• Tamburu Elle Çevir: Makinenin tamburunu dikkatlice elle çevir ve çorabı hissetmeye çalış. Sıkışmışsa, yavaşça çekerek çıkarmaya çalış.

• Suyu Manuel Olarak Boşalt: Çorabı bulamıyorsan, suyun makineden manuel olarak boşaltılması gerekebilir. Makinenin kullanım kılavuzuna bakarak tahliye hortumunun yerini bul. Bir kova veya leğen hazırla ve hortumu gevşeterek suyu boşalt. Ardından çorabı ara.

• Yardım Çağır: Yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, bir tesisatçıdan veya çamaşır makinesi tamircisinden yardım istemek gerekebilir. Makinenin tamburunu açarak çorabı çıkarmaları gerekebilir.

Çamaşır makinesinin çorap yutmasını önlemek için şu ipuçlarını takip et:

• Çiftleri Bir Araya Tut: Çamaşırları yıkarken çorapları her zaman çift olarak yıkayın.
    • Çorap Torbası Kullan: Çorapları yıkarken bir çorap torbası kullanmak, makinenin içine kaçmalarını önlemeye yardımcı olacaktır.
    • Fazla Doldurmayın: Çamaşır makinesini aşırı doldurmayın. Bu, makinenin dengesini bozabilir ve çorapların sıkışmasına neden olabilir.

Bu adımları takip ederek, çamaşır makinesine kaçan çorabını güvenli bir şekilde çıkarabilir ve gelecekteki sorunları önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snap!

Arçelik 3300 model makinam sıkma işlemini yaparken "papapapa" şeklinde yüksek tonda gürültü yapıyor beyazlarda benek benek leke(muhtemelen boya) kalıyor. Bu durumun geçenlerde makina içinde kaybolan çoraptan kaynaklandığını düşünüyorum hatta kesinlikle eminim. Nasıl oldu bilmiyorum ama sanırım tamburla davlumbaz arasında dönüyor. Bunu çıkarmak için hangi adımları izlemeliyim. Saygılar.

çorap yıkama kazanındaki deliklerden geçmişmiki bunu tesbit edebildinizmi?
  • ==== makinanın ön yüzünde, alt kısımda pompa kapağı var, bi bez serip önüne onu açıp, filtreye bişey takılmış mı diye bi bakın. çok basit bi işlem

== biraz su akabilir hazırlıklı olun ben envayi çeşit edevat çikardım farklı makinelerin bu yerinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

quote:

Arçelik 3300 model makinam sıkma işlemini yaparken "papapapa" şeklinde yüksek tonda gürültü yapıyor beyazlarda benek benek leke(muhtemelen boya) kalıyor. Bu durumun geçenlerde makina içinde kaybolan çoraptan kaynaklandığını düşünüyorum hatta kesinlikle eminim. Nasıl oldu bilmiyorum ama sanırım tamburla davlumbaz arasında dönüyor. Bunu çıkarmak için hangi adımları izlemeliyim. Saygılar.

çorap yıkama kazanındaki deliklerden geçmişmiki bunu tesbit edebildinizmi?

Delikler çok ufak ordan geçmesine ihtimal vermiyorum kapak iç kısmındaki plastik contadanmı bir boşluk buldu acaba diye düşünüyorum yanlız kontrol ettiğimde herhangi bir ipucu bulamadım.

quote:

blackman
    ==== makinanın ön yüzünde, alt kısımda pompa kapağı var, bi bez serip önüne onu açıp, filtreye bişey takılmış mı diye bi bakın. çok basit bi işlem

== biraz su akabilir hazırlıklı olun ben envayi çeşit edevat çikardım farklı makinelerin bu yerinden.

Evet servisi aradığımda onlarda aynı tavsiyede bulundu orayı temizledim ama sorun düzelmedi. Servis çağırmaktan başka çarem yok heralde.

• ==== hmm benzer bişey bize de olmuştu şimdi hatırladım, kazan ayaklarından ( yada amortisör tam emin deilim ) biri bozulmuştu galiba, o yüzden sıkma yaparken çılgın sesler çıkartıyodu makina.

== Üzgünüm servis gerektiği için, geçmiş olsun
  • Çorap nasıl kaçar yahu makineye? Emin misiniz siz o çorabı makineye attığınıza? Dışarılarda bir yerde bulunmayı ve yıkanmayı bekliyordur belki de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çorap kaçtığını sanmıyorum hakikaten, nerden girebilir ki makinenin içine. Evdeki yatakların altına bakın bence.
  • Aslında bu sadece bir şüphe ama kayıp çorap, çamaşırlarda kalan aynı renk benekler, ve sıkma işlemindeki o çarpma sesi (ıslak çorabın her turda orada bir metale çarptığını düşünün) bana böyle düşündürüyor.
  • Vaktim olmadığından acele yazıyorum. Makinenin arka kapağını sökün. Kazanın altında rezistansı göreceksiniz, 3 soket girer. 3 soketi çıkararak somunu gevşetin, ardından somunu tekrar itin. Rezistans çıkacaktır. Makinenin kazanı ile tamburu arasındaki yabancı malzeme her zaman rezistansa dolanır. Çıkardığınızda alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Vaktim olmadığından acele yazıyorum. Makinenin arka kapağını sökün. Kazanın altında rezistansı göreceksiniz, 3 soket girer. 3 soketi çıkararak somunu gevşetin, ardından somunu tekrar itin. Rezistans çıkacaktır. Makinenin kazanı ile tamburu arasındaki yabancı malzeme her zaman rezistansa dolanır. Çıkardığınızda alabilirsiniz.

İşte aradığım cevap buydu.. Başka işlerimin çıkması üzerine servis çağıramadım. Yarın dediğiniz işlemi yapacağım. Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar candogan62 arkadaşın deiği gibi yaptım. Arka kapağı açıp rezistansı (kireçten yapışmış biraz) güç bela çıkardım.

Tuhaf ama gerçektir ki! kıyma haline gelmiş çorabın bir kısmı arkadaşın dediği gibi rezistansla beraber geldi. El feneriyle delikten baktığımda ise, bir kısmının da derinlerde rezistansın uç kısmını sabitleyen aksama takılmış olduğunu gördüm.

O beni baya uğraştırdı. Ama, bir telin ucunu kanca yaparak uzun uğraşlar sonunda çıkarmayı başardım.

Rezistansı tekrar yerine takmaya çalıştığımda ne kadar bastısamda conta kısmı bir türlü deliğe girmiyordu. Bende contalı kısmı bir süre sıcak suda bekleterek önce yumşamasını, sonra da sıvı sabun sürüp kayganlaşmasını sağlayarak yerine oturttum.

Şu an hiçbir sorun yok. Bu seferlik yorucu ve zor oldu ama çokta güzel oldu. @candogan62 başta omak üzere yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

• Tebrikler, çok yararlı başlık olmuş vallahi, sticky yapılmalı bence
    Çorabın diğer eşini hala tutuyorsanız onu da gönül rahatlığı ile çöpe atabilirsiniz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 15 Haziran 2011; 10:58:16 >
  • Ben hala o çorabın makineye nasıl girdiği kısmındayım yahu Çorap kült oldu bu başlıkta resmen. Geçmiş olsun
  • quote:

Arkadaşlar candogan62 arkadaşın deiği gibi yaptım. Arka kapağı açıp rezistansı (kireçten yapışmış biraz) güç bela çıkardım.

Tuhaf ama gerçektir ki! kıyma haline gelmiş çorabın bir kısmı arkadaşın dediği gibi rezistansla beraber geldi. El feneriyle delikten baktığımda ise, bir kısmının da derinlerde rezistansın uç kısmını sabitleyen aksama takılmış olduğunu gördüm.

O beni baya uğraştırdı. Ama, bir telin ucunu kanca yaparak uzun uğraşlar sonunda çıkarmayı başardım.

Rezistansı tekrar yerine takmaya çalıştığımda ne kadar bastısamda conta kısmı bir türlü deliğe girmiyordu. Bende contalı kısmı bir süre sıcak suda bekleterek önce yumşamasını, sonra da sıvı sabun sürüp kayganlaşmasını sağlayarak yerine oturttum.

Şu an hiçbir sorun yok. Bu seferlik yorucu ve zor oldu ama çokta güzel oldu. @candogan62 başta omak üzere yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

artık çoraplar elde yıkanır heralde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.