Şimdi Ara

Çamaşır makinesi motoru bağlantı yerleri acil !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
13.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok eskilerden kullandığımız 15-20 senelik bir merdaneli çamaşır makinesi motoru vardı onu çarklarla bir dişli demire bağlayıp bir ucuna bıçak bileme diğer ucunada demir kesme şeyi bağlayıp kullanıyoruz fakat 1 ay önce beko çamaşır makinemiz arzalandı zaten arzalıydı su kaçırmaya başladı bizde yenisini aldık şimdikinin motoru daha güçlü fakat 12345678 diye rakamlar var bir sürü kablo girişi var hangisine elektrik vereceğimizi şaşırdık.

Parazit kondansatörünü kullanacağız zaten içinden çıkan ondan elektrik alacağız iki tane kabloyla ve şase var 3. kablo şaseyi bulduk da elektriği hangisine vereceğimizi şaşırdık. Aşağıdaki resimler var ama tam anlayamıyorum. Resmi aldığım forumda 3-4 ü birleştirin 2-5 e enerji verin. dönüş yönünü değitirmekicin 3-5 birleştirin 2-4 e enerji verin max devirde döner yazıyor yani bu nasılolacak anlmadım fakat benimkisi beko bu arçelik içinmiş.

Motorun üüstünde ?28AY0031 yazıyor napıcam ya

• 3-4 ü kısadevre edip 2 ile 5 den enerji veririsen bir tarafa
    3-45 ü kısadevre edip 2 ile 4 den enerji veririsen diğer tarafa döner demişler.
  • ordaki arçelik için demiş benimkisi beko fakat bendede 8 giriş var ve şase yerleri aynı bi sorun çıkmaz inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

ordaki arçelik için demiş benimkisi beko fakat bendede 8 giriş var ve şase yerleri aynı bi sorun çıkmaz inşallah
    Arçelik, beko aynı mal zaten..

Aynı malı deme corç demişler neyse.

Seri lamba direnç vs birşey üzerinden elektrik verebilirsin. Kısa devre olup sigorta attırma durumu olmasın diye dostum.
  • Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünmüştüm zaten şimdi arkadaşın dediği gibi bağlasam bişey olmaz herhalde AC bu şakası olmaz
  • quote:

Bende öyle düşünmüştüm zaten şimdi arkadaşın dediği gibi bağlasam bişey olmaz herhalde AC bu şakası olmaz

laptop adaptörüde çalıştırıyor çok az devirli dönüyor ama doğru uçları bulmanda yardımcı olur
  • zokur kullanıcısına yanıt
    malesef laptop adaptörüm ve bulabileceğim bir yer yok :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 7 Şubat 2014; 23:06:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Step motor tarzı,bişey herhalde. Bendede vestel motoru var 3 tane ucu var ortaya faz diğerlerine notr sağ sol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C834D35AF -- 8 Şubat 2014; 11:09:29 >
  • öyle olsa keşke 8 tane uç var :D ama şemaya göre bi deneyeceğim olursa süper olur
  • quote:

öyle olsa keşke 8 tane uç var :D ama şemaya göre bi deneyeceğim olursa süper olur
    arkadaşlar bu denilen sistemle max devirde döner dimi yavaş dönme yoktur inşallah. Bugün deneyeceğim bakalım ne olacak. Birde bu 220v motor için bir şey ayarlasak onunla motorun dönüş yönünü kontrol etsek öyle bişey yapılabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 8 Şubat 2014; 15:07:57 >
  • quote:

arkadaşlar bu denilen sistemle max devirde döner dimi yavaş dönme yoktur inşallah. Bugün deneyeceğim bakalım ne olacak. Birde bu 220v motor için bir şey ayarlasak onunla motorun dönüş yönünü kontrol etsek öyle bişey yapılabilirmi ?
    Arkadaşlar önce şarjlı matkabımızın 18v luk adatörüyle denedim dediğiniz gibi motor döndü 3-4 bağladım 2-5 verdim bi tarafa döndü 3-5 bağladım 2-4 verdim bu sefer diğer tarafa döndü. Çamaşır makinasının parazit kondansatörünüde kullanarak 3-4 birleştirdim 2-5 enerji ye taktım 8. çıkışta zaten şase onuda gelen şase kısmına taktım üç adet kabloyu bağladım prize taktım bir hızlı dönüyor bir hızlı dönüyor mükemmel, süper ya ucuna pervane taksam uçacak motor. Çok süper dönüyor yardımlarınız için saolun fakat ters giden bişeyler var kullanacağım amaçlara göre motor çok hızlı bunun için 2 veya 3 kademeli ya da potansiyometre gibi artarak hızlandıran bir şey gerekli hız ayarını yapmam lazım iki ayarlıda olur üç ayarlıda bunu nasıl yapabilirim ? beyni devre kartları herşeyi sağlam sadece makinasu kaçırıyordu oda fiziksel olan arzalardan elektroniği sorun yok fakat ısı ayarı ve yıkama ayar düğmelerinin bağlantılarını söktüm 20-30 adet çıkışı söktüm kartlardaki duruyor ama nasıl hız ayarı yapacağım ? 220v ac için

• guclu bir dimmer baglayabilirsin.
  • TuRkiShCowboy kullanıcısına yanıt
    Evet dimmer kullanabilirim bunların görevide zaten potansiyometre gibi yani elektrikli bisiklet mantığı olacak gazı ne kadar çevirirsen o hızda döner :D sizce nasıl bir dimmer lazım güçlü dedinizde hiç anlamam dimmerlerden devirini bilmiyorum ama araştırdığıma göre 3000 devirliymiş bu tip motorlar sizce nasıl dimmer lazım
  • Dimmerle olur ama verimsiz olur. Verimli bir sekilde yapmak icin frekansi degistirmek lazim. Denedigim bi devre yok ama "ac motor hiz kontrol devresi" gibi bir arama yaparsaniz bulursunuz
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    valla tam bir bilgiye rastlayamadım bi yeni konu açıyım belki ilgilenen vardır çünkü çok planlarım var ağaç tornası kıl testere herşey planlıyorum
  • quote:

valla tam bir bilgiye rastlayamadım bi yeni konu açıyım belki ilgilenen vardır çünkü çok planlarım var ağaç tornası kıl testere herşey planlıyorum
    Ç mak. motoru ne akım çeker bilmiyorum ama matkap tetiğindeki dimmere normal pot takarak olabilir belki
  • Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    matkap motoru bu motorun yanında 10/1 kalır çok felaket hızlı dönüyor matkap dimmeri güçlümü ki ? normal dimmerlerle olmazmı güçlü denilince nesi fazla olacak
  • quote:

matkap motoru bu motorun yanında 10/1 kalır çok felaket hızlı dönüyor matkap dimmeri güçlümü ki ? normal dimmerlerle olmazmı güçlü denilince nesi fazla olacak
    dimmer yapmak yerine nalburdan ayarlı lamba anahtarı al.
  • quote:

Dostum bir ölçü aleti al onunla hangi uç neye yarıyor tespit et. Yüksek gerilimle şaka olmaz!
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Kardeş uçları buldum ben önce 18v ile denedim 3-4 bağladım 2-5 verdim enerjiyi döndü 220 ile aynısını yaptım gene sorunsuz döndü artık yeni sorunumuz hız kontrol :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.